Přejít na výpis diskuzí
Testujeme Oculus Rift: horské dráhy
25.1.2014 | Pavel Dobrovský
67 příspěvků
-
celkom by som na tom vyskusal nejake milkdrop vizualizacie do winampu, keby to malo podporu :)
-
Hra WarThunder již má podporu OculusRift *3* a to je lepší než akrobatické létání nemýlím se?? *4*
-
To je ale asi trochu něco jiného.
-
To je tak, kdyz nekdo piste o necem, o cem vi kulovy. Ja to na hlave nosim, a rikam, ze to neni o grafice a rozliseni ale o pocitu by tam, coz bryle stare 10 let jednoduse nabidnout nemohou. OR je budoucnost a gamechanger, o tom uz neni pochyb. Navic Crystal Cove, (dalsi verze OR) ma vyssi rozliseni, mensi Mblur a pozicni tracker, a to uz je zase uplne o necem jinem.
-
Co to je za hnusnou grafiku? To stahly horskou drahu z toho 3D automatu co pred 20lety jezdil po poutich? *8*
-
Zapomen ... armada potrebuje predevsim nasimulovat veskery ovladani, a na to ti tohle je neprosto nanic - i kdybys zobrazil trebas kokpit v letadle, nemas zadnou hmatovou odezvu ...
Proto se pouzivaj simulace postaveny na realnych strojich - jednoduse mas kompleti kokpit letadla/pozice v tanku/.... se vsim vsudy, jen to co se zobrazuje okolo je nasimulovany.
Oculus je hracka nadoma, a vypada to pekne, copa o to, ale ma to jeden zasadni problem, a tim je prave ovladani - normalne lidi videj na klavesnici/mys ... a i kdyz v pripade extremne jednoduchyho ovladani muzou hrat poslepu ... prevazne hry vyzadujou vic. A tady ma oculus to, co bude rozhodovat o jeho prodejnosti - jestli se to bude dat pouzit jen jako pekny prohlizedlo 3D sveta, nebo jestli se stim bude dat hrat. -
Tahle první verze AFAIK snímá jen otáčení hlavy, letošní prototyp už umí snímat všech 6 os.
-
Snad poblije ne ? Pokadi to jsem si nevsiml.
-
jak japonci a jejich hysterický řvání s prvníma 3D brejlema :-D to vážně ( vy, co jste to zkusili ) máte takovej problém rozlišit realitu od virtuálního vjemu? nevím, na hlavě jsem to neměl....ale když člověk vidí to video, tak ho napadne myšlenka o duševním zdraví jedince, popřípadě "hele tady to máš a až to budeš mít na hlavě, zkus to trochu procítit, hlavně né kamenej výraz, to nechceme! " těžko soudit, když jsem to nezkusil, ale měl jsem na hlavě podobnou serepetičku pár let zpět - výrobek cca 10 let starej, jen mě z toho bolela hlava, ale že bych si připadal ve virtuální realitě? fakt ne :-D a tady se maximálně zvedla úroveň vykresleného obrazu - to ale přece pořád není důvod, aby jste vřískali jak opice a psali něco o tom, že se pokadíte :) někomu možná stačí k vřískání i tohle - což chápu. Každej jsme nějakej
-
Zdravím, tento výrobek má v sobě zabudovaný i Track-ir nebo jen zobrazuje obraz?
-
Já to beru tak, že raději přirozeně otočím hlavou než sahat po myši.
-
Pavle, až někdo udělá simulaci akrobatického létání, tak doufám, že to vyzkoušíš a natočíš video. *15*
-
Podobný pocit, jako když padáš ve snu?
-
Jenom tipuju, ale nemyslím si, že tohle vyřeší periferní vidění.
-
v heroes 6 to musi byt pecka!
-
Touha riftovat oběd do kýble bude spíš způsobená prostě tím, že jakkoli je OR pecka a moc rád bych si ho pořídil, tak dokud nebude vyřešenej problém odlišnýho vjemu zrakovýho centra v mozku a vestibuláru ve středním uchu, kterej nám řiká "teď jdeš, teď jsi hlavou vzhůru, teď ležíš", tak nám blbě bude vždycky.
Výhodu budou mít nějaký vymaštěný prochlastaný a profetovaný jedinci, kterejm už ten mozek nemusí fungovat jak by měl a tak je tohle třeba nebude trápit.
Čili do budoucna ke každýmu balíčku s OR i paletu nějakýho dobrýho pití a poukázky k lokálnímu dealerovi ;) -
Ano je to starý devkit. Nově představený devkit na CES je mnohem dále a to ještě není spotřební verze, která vyjde snad koncem letošního roku. *3*
-
V leteckém simulátoru to msí být mazec. Arma v tomhle podání *2*
-
Myslim, že u tohodle to bude trochu divadýlka, ale každopádně video lidí, kteří na tohle koukaj a stojej u toho je super :-) http://youtu.be/INDKNA7kXoo
-
A ja si naopak myslím, že tieto problémy sa dajú krásne minimalizovať a obmedziť len na malé percento ľudí. Všetko je to o technológiach - lepšie rozlíšenie, lepšie odozvy, kompletný headtracking urobí tiež dosť. Len je otázne, kedy sa podarí dosiahnuť ideálny stav. Inak toto čo majú, je ak sa nemýlim ešte ten starý devkit, nie?