Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tady je krasne videt, jak vidina rychleho zbohatnuti jim zatemnila mozky a logicke rozhodovani, nevim jakove si delaji pruzkumy u hracu, ale mnozina hracu, ktera je ochotna plati za hru, je porad stejna a 99% z nich uz si stejne svou hru hraje a plati, a zcela jiste nebude platit dalsi hru.

Ja to vidim tak, ze po monstroznim naminstrovanem zacatku, kdy se po radnem hypu, bude chtit kazdy podivat do nove hry, tak po nekolika mesicich se cislo zastavi na par set-tisic jedincu, vetsina se vrati ke svym starym hram a najednou zacne byt problem a urychlene se bude prechazet na F2P model.

No uprimne je mi to naprosto ukradene, jelikoz uz mi jedno MMO-RPG v zivote stacilo a zcela jiste vim, ze zadne dalsi MMO jiz za ten cas traveny ve hre,opravdu nestoji.
  • Bestie nenazrany, nic jim nedam.
    • ty papas rohliky zadarmo?
      • JJ sis nevsiml, ze vždy po me navsteve u vas zadny nezbude ? *1*
  • Pokud bude poplatek znamenat, že hra si uchová (v rámci možností) vážný charakter a autoři se o ní budou starat, rád ty tři stovky měsíčně zaplatím. S F2P zpravidla přicházejí zla jako item shop, válečníci v bikinách, desítky nevkusných petů, prdění a další blbosti, které mají mazlíčci rádi a které otráví každou MMO. Čím déle si ESO zachová seriózní vzhled, tím líp.
    • Platební model nemá nic společného se stylem hry. Znám řadu F2P, kde žádní nevkusní peti atd. nejsou. Ingame shop je ale ovšem nutností, to je jasné. Doufám, že v TESO ingame shop nebude. Ale podle mě tam bude.
  • Kein
    Můj odhad:

Rok, dva to bude za poplatky a až se zaplatí vývoj, přejde to na f2p. Měsíční poplatky mají daleko stabilnější a rychlejší nájezd, než f2p, ale předplatné je pro daleko uzavřenější okruh hráčů, což snižuje zisky. Z dlouhodobějšího hlediska, se tedy f2p stejně neubrání, ať chceme nebo ne. F2p je budoucnost, pokud se totiž dobře nastaví vydělá mnohonásobně více, než "předplatné"a funguje též jako reklama.
    • Rok ani nahodou, se podivej na swtor ... ti vydrzeli defakto 1/4 roku ... a pak 3/4 nahonem mastili p2win model z cehoz vylezla ta nejvetsi hruza co sem kde videl. A to si vem, ze ze sveta SW hodne dlouho nevysla zadna gameska ktera by stala za hovor a dovolim si tvrdit, ze svet SW ma o poznani vic funs nez TES.
    • Ta hra vychazi z podobne pevnych hernich zakladu (serie TES), jako wowko (normalni warcraft) a ma miliony fandu. Mozna by mohla uspech wowka zopakovat. Ale primlouvam se alespon za trial. Treba jen 10 lvlu.
      • To ze hra vychadza z nejake znameho zakladu uz paradoxne moze byt prenu este horsie, pretoze uspokojit zaritych fanusikov je najtazsie. A velmi rychlo ich nastves ,ze menis "ich" svet pre potrebu MMO.
        • Tak wowko to mělo jistě jednodušší. Jeho předchůdci nebyli RPG a tvůrci měli tedy neomezené možnosti. Ano, TESO je v tomhle v nevýhodě právě kvůli tomu co jsi zmínil.
    • Bože doufám že to budoucnost není.
      Neznám totiž žádnou F2P hru která by za něco stála po roku. Vždycky plno keců a nakonec to dopadne tak že si lidé musí kupovat jejich měnu aby se dostali dál. Nebo ten kdo zaplatí má podstatný výhody. Třeba u SWTOR je pro F2P omezení na 5 warzón týdně. A jedna trvá cca 30 minut takže to fakt není nic moc.
      U GW2 mě zase třeba štve že se orientují na PvE hráče, ale do sPvP nebo WvW toho jde fakt málo.
      Doufám že pokud neuspějě ESO tak aspoň CU.
      • A co Team Fortress? To se podle mě pořád drží moc dobře *3*
  • ja sem za poplatky, pac f2p je jen bordel, chci mit vse a nestarat se jestli si zrovna tohle nebo tamhle to musim koupit
    • Souhlas, ale F2P model je jen zkratka, ktera nekde vznikla a pod touto zkratkou se nachazi spatne udelane modely a modely, ktere maji hlavu a patu.
      F2P - může obsahovat klidne tez mesicni poplatky a diky nim maji lidi k dispozici, nektere kosmeticke prvky nebo napr. castejsi teleportovani z mista na misto (hru samotnout to nijak vyrazne neovlivnuje - prikladem je i League of Legends, Dota 2).
      F2P - může jinde znamenat, ze platite za kazdou kravinu a pokud nechcete platit, musite stravit ve hre na urcitych lokacich a questech takoveho casu, aby jste se v danem obsahu mohli posunout dal a nebo to muze znamenat vyslovene i hazeni klacku pod nohy (muset si koupit mounta, ktery se neda jinak ziskat, aj.).
  • Obecne nejsem proti poplatkum. U wow jsem je platil rad. ALe moc tomu u elder scrolls neverim...
  • otazka je jeslti tu hru lidi vydrzi hrat dyl jak mesic nebo dva. silna znacka neznamena hned kvalitni endgame. posledni dobou vsechny velkohuby mmo pohorely a to ani nemuseli chtit po lidech hned penize. snad uz to zase nejaka dokaze chytit a par mesicu nepustit
    • walltar
      Přesně tak ... developeři tvrdí, že endgame bude dobý, ale který developer tohle zatím netvrdil. Každý měsíc by do hry měla přibýt adventure zóna pro high level, tak uvidíme ...
  • můj tip je 4-6 měsíců a pak budou ještě rádi když přejdou na f2p klidně na to vsadim boty *1*
  • Možná to někteří vědí ale pro ty co ne tu mám takové malé info. Když se hlasovalo mezi zájemci/fanoušky/hráči, tak nejvíc lidí hlasovalo pro tento model placení. Hlas lidu je hlas lidu.
    • Jop, nejlepsi jsou takovy statistiky, ktery si zfalsuju sam...

Co myslis, kdyz ti dam na vyber mezi "profi support, mesic co mesic aktualizace, novej obsah ..." vs "jednou za rok nejakej ten lehci datadisk" ... pro co budes hlasovat? A co myslis, jaka bude realita?
  • Stále si raději připlatím za kvalitní hru s updaty,patchy a přídavky *14* *14* *14* než abych hrál nedochůdče plné bugů (převedte si Gothic 3 do velikosti světa online her *11* *11* *11* ) a s MILIONY TUPÝCH 10-tiletých prcků co ani neví co Elder Scrolls je... *16* *16* *16* *16*
    • Presne to budes hrat za penize. Podivej se trochu do historie jak bylo zabugovany wowko.
    • Příště přidej více smajlíku, nejde z toho vyrozumět jaké emoce tvým pubertálním tělem zmítají...
      • Ano Monty, jsem obří 15-tiletý pubertální smajlík...furt, ale lepší použít pár smajlíků než bezhlavě urážet ostatní... Víte, nedávno jsem četl článek, web si již bohužel nepamatuju, ale psali tam, že "urážeči" jsou většinou lidé stejně pubertální (ne-li více) jako ti uráženi nebo...jen blbý, tím Vás nechci nijak urazit (psal jsem většinou a navíc takovýchto diskuzích se naštěstí objeví normální lidé)...možná jsem to se smajlíky přehnal. Možná jen máte špatné zkušenosti s mým pubertálním "druhem"... v čemž s Vámi soucítím a souhlasím. Kolikrát se stydím, že jsem jejich vrstevník,stačí se kouknout na Facebook nebo jen na ulici a nejraději bych se propadl...

PS: Není tam žádná skrytá urážka ani ironie, sarkazmus, nic. Jen souhlas. A bez smajlíku.
    • Pokud to nebude nedochudce i kdyz si to budes platit :D
      • Právě proto tam je ten měsíc hraní přidán do té krabice *2* . Přinejhorším zábava na měsíc za stejnou cenu jako leckteré "úžásné" FPS typu CoD kde je po týdnu splněná kampaň a MP na max. levlu *15*
        • To je dobrej ksft zaplatit litr za to, abys zjistil ze to je zabugovany cosi ... A to si dovolim s klidem predpokladat, ze budes mit minimalne prvnich 14 dnu po vydani vubec problem se dostat do hry. To uz je u online takova tradice.
    • ale nemyslete si, že mě nenaštvali... poplatky jsem čekal, ale alespoň menší... 300kč je přecejenom už trošku větší peníz .. *13* 150-200kč by jim na údržbu serverů,platy a výdělek bohatě stačilo když ještě budem kupovat krabičku s hrou za dalších pár set *10*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit