Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tjn ale většinou nemá hráč kolem sebe 200+ dalších hráčů.. nebo alespoň já sem to nikdy nezažil.. možná kdysi v Lineage 2 ale jinak nikde.. ani v GW2 sem nikdy nezažil tak velké množství hráčů... Ale stejně... jsou MMO, které to mají a operují s tim...
    No tak potom to je skoro jako Skyrim ne? Nebo tam se snad boj ovládal něčim víc než myší? Nebo v čem je tedy potom rozdíl mezi ESO a Skyrimem? Myslim jako že tento článek uvádí že boj nebude jako Skyrim...
  • walltar
    Tak tady bude hodně podobný soubojový systém jak ve skyrimu ... jenom ta hra bude mít soft lock, který kompenzuje latenci. Jinak já sem skyrim hrál vždycky ze třetí osoby ...
  • To neni opodstatnění, proč by nemohl být souboj z pohledu první osoby v originálním stylu Skyrim.
    Soubojový systém Skyrim není nijak masivní, aby ho nezvládlo implementovat MMORPG.
  • ano myslím, že to je také jeden ze systémů, který by viditělně pomohl, ale z nějakého důvodu se k němu MMO hry plížej jak ochrnutý... Uzavření určitých lokací a korekce obsahu podle počtu hráčů.. Nechápu že to neni běžnou praxí už... Total open world jako WoW je fajn.. ale je potřeba to trošku pohnout už.. uzavírat lokace nebo eventy tak, že se s nimi pak bude dát manipulovat... Když je nějaká jeskyně součástí světa tak je nemožné ji modifikovat podle počtu hráčů nebo nijak jinak.. pokud však jeskyni uzavřeme vchodem a oddělíme ji herně od zbytku tak je možné s tím prostorem manipulovat podle individuáních potřeb.. to znamená, že do takové jeskyně může přijít pouze jeden hráč a tak se obsah pří tomu že je jeden a možná i tomu na jaké je úrovni.. pokud jde skupinka hráčů tak se obsah přizpůsobí pro skupinku hráčů a třeba jejich průměrnému levelu... S uzavřenou lokací se dá dělat mnohem více věcí.. dá se zde zasadit více SP obsah... K otevřeným rozsáhlím lokacím se nedá tak přistupovat lehce, protože musí určitým způsobem reflektovat všechny hráče... ale uzavřená lokace může reflektovat jednoho, či skupinku... podle potřeby... MMO s tim tak trochu operujou už, ale myslím že ne dostatečně... Myslím že by neměl být celý svět open world ale měli by být více SP a více online lokace tak, aby se skloubilo online hraní s SP prvky jako je příběh a tak dále... V uzavřené lokaci se dá například dále předejít oživování mobů a dalším věcem, které jsou online prvky narušující SP prvky... V otevřené lokaci musí bejt oživování, ale v uzavřené lokaci být nemusí třeba za účelem lepšího prožití SP sekvence hry, kdy hráč zabije netvora, kterému šel 10 qusetů po krku.. tak to ztrácí trochu effekt když tu potvoru vidíte oživit 1 minutu po tom co jí zabijete... A do SP lokací si hráč může brát sebou přátele taky... jde jen o to že se to nechová jako čistě online lokace ale jako SP nebo multiplayer lokace... To se hodí pro účely příbehu a tak dále... Uzavřené lokace se třeba také dají nechat uplně zmizet pro hráče a tim mít dopad na příběh nebo se naopak mohou otevřít pouze pro některého hráče... Tím se utváří ten SP level online her, který chybí.. ten pocit individálního příběhu v online hře....
  • sleepless
    Taktéž díky za upřesnění.
  • walltar
    Ok, není zač, já sem hlavně rád, že jste ochotní opravovat takové věci protože některé jiné CZ herní weby už napsali o ESO hodně volovin a když je někdo z nás upozornil tak se nic nestalo. Díky tomu je v CZ hodně pokřivéný názor na ESO ... jinak on se nám pelargius asi trošku utrhnul ze řetězu. My si příště líp přivážem. *1*
  • sleepless
    S propagací fanstránek problém není, vůbec žádný. Jen bych byl rád, kdyby se lidé drželi tvého příkladu a když vidí, že je něco špatně, tak napsali, co konkrétně je špatně. Abychom to mohli opravit. Čili díky ti.
  • walltar
    Prorože pokud máš mít v MMO kolem sebe třeba 200+ hráčů tak by byl klasicky boj nemyslitelný. Latence ti to nedovolí ... musíš nějak omezit množství dat, které se přenáší. A pokud nebudeš mít moc lidí kolem sebe a uzavřeš je na malé mapy tak už to nebude MMO.

Jinak ale ESO nebude mít souboje typu označ a klikej ... budeš mít normální zaměřovač a budeš útočit kliknutím na myši. Plus na myši bude ještě blok. A k tomu bude pár abilit, které taky budeš muset zaměřit myší. Žádné lockování nebude.
  • To by mě právě zrovna zajímalo proč by MMO hra nemohla mít souboje jako normální hry.. Proč by ten Skyrim MMO nemohl mít souboje jako normální Skyrim.. to je nesmysl.. všichni jsou přesvědčeni že MMO musí bejt jen klikačka dokud jednomu z hráčů nedojde dřív život.. To ale přece neni pravda.. MMO může mít soubojový systém jako normální hry.. například jako všechny hry které mají multiplayer... To co jde v multiplayeru jako souboj může být v MMO také jako souboj... To vše se dá implementovat.. a některé MMO dokonce implementují soubojové systémy normálních her.. bohužel jsou tato MMO v jiných ohledech třeba nedokonalá ale drží si svou základnu práve díky soubojům, které jsou jako u normálních her... třeba MMO darkfall je oblíbené prývě díky normálnímu stylu soubojů... Nebo třeba Vindictus, který adoptoval klasický styl Asijských rubaček.. Nechápu proč těm MMO hrám trvá tak dlouho se odprostit od toho zaběhnutého klikacího stylu... Je směšně jak se pomaloučku od toho oddalujou a prohlašujou to za něco revolučního... udělaj mini krůček a hned je to revoluční soubojový systém. místo toho aby prostě implementovali akční a oblíbené soubojové systémy z normálních her... Už mě nebaví souboje typu "označ a klikej na skilly dokud jeden z vás nezemře"... Už je načase s tim trochu pohnout a udělat to akční...
  • Pak bude možné se stejnou postavou hrát v upraveném/obtížnějším módu za jinou frakci. No a TESO nabídne ještě třetí, závěrečný mód, respektive část vaší cesty hrou, ve kterém pojedete za vámi zvolenou frakci a čekají vás obtížnější úkoly i souboje, než v předchozích dvou fázích.

Ziadne fazy, proste hrac vyexpi lvl 50 na uzemi svojej frakcie, a po dokonceni uzemia svojej frakcie si moze vybrat uzemie druhej alebo tretiej frakcie na splnenie, tie uz budu ale obtaznejsie a vsetky lokacie budu na lvl 50. Ta vasa tretie zaverecna faza bola v preview myslena ako zona poslednej, tretiej frakcie, ktora uz bude hraca odmenovat lepsim lootom.
  • walltar
    Jinak sem tam nic nenašel ... co by bylo nějak špatně. Pokud by tam ještě něco bylo tak to ještě dám do diskuze. *3*
  • sleepless
    Máš pravdu, bylo to tam pomotané. Snad opraveno.
  • teraz by sa mohli zamerat na to, ako urobit poriadny content pre hracov SP serie, ALE AJ PRE HC MMO HRACOV ! inak hra skonci presne ako SWTOR...V ESO to bude problem, pretoze vidno, ako tym explorovanim a questami a pribehom sa prisposobudu SP fanusikom, pokial do hry nepridaju poriadne endgame pvp a raid pve (cital som ze tam raidy byt nemaju, ale nieco ine, nieco ako velka adventure zona, do ktorej sa moze ist aj solo,ale aj s velkou partou, loot, obtiaznost a velkost zony sa bude zvysovat podla poctu hracov, co moze byt zaujimave)

- Pockam si par mesiacov na gameplaye,prezentacie a viac infa a samozrejme na open betu, aby som hru zhodnotil, ci mi stoji za kupu, ci nie, hypovat sa urcite nebudem, pretoze pred relasom je kazde mmo top1.
  • walltar
    Můj post ... tam je napsaná jedna věc ...

Bez ohledu na to, kterou ze dvou frakcí, co budou dostupné při spuštění ... btw tady máte chybu frakce budou tři. Aldmeri Dominion, Daggerfall Covenant a Ebonheart pact ..

Ale máte to s těma frakcema nějaké popletené ... gildy mágů a bojovníků nemají s frakcema nic společného sou to jenom dalši quest linky co má člověk k dispozici a pokud vím může dělat jak mágy (sbírání knížek) tak bojovníky (zavírání dark anchorů). Imho to je celkem zásadní chyba, kterou by bylo potřeba opravit.

Já sem to jenom tak rychle prolítnul ... takže jestli je tam toho víc nevím. Jinak jak to tady je s propagováním fanstránek? Pokud by to vadilo tak já s tím přestanu. A jinak Pel s tou fanstránkou nemá nic společného (já taky né) jsme jenom členové ...
  • sleepless
    Buď konkrétní, ať to můžeme opravit, nebo to budu považovat za dosti nevhodný způsob propagování vlastní fanstránky. Děkuju.
  • sirWallace
    To funguje.. ale v malicke mapicce
  • walltar
    Imho je to v MMO zbytečnost ... pokud hraješ ve skupině s ostatníma lidma tak tě stejně brzo vykopnou pkud budeš hrát v první osobě protože neuvidíš kolem sebe a v pvp dostaneš vyloženě náklep. Takže je to super možnost pro hráče co by chtěli tohle MMO hrás sólo (i když takové lidi nechápu) ale pro hráče, který se chce účastnit skupinového contentu je to prakticky k ničemu. Pokud si teda nenajde skupinu TES fanoušků, kteří všichni budou hrát v první osobě. Ale jinak už se těším na posty na fórech na téma 3rd person noobové mají výhodu nad 1st person profíky ... NERF 3rd person view! *1*
  • Pro vás možná zbytečnost, pro mě jedna z charakteristik série. Já nepotřebuji další WoW klon, já chci originální TES hru. Možnost se krýt štítem a pohled z první osoby je přesně to, co chci.
  • walltar
    Tak Cyrodiil je zase mass PvP obsah .. i když v něm bude nějaké PvE.
  • Co na ně nedají? PvE zónu? Protože to bude obrovská PvP zóna s quetama, dungeonama (kde budou na sebe útočit všechny tři alliance, no to bude maso). A navíc, mass PvE zón na lvl 50+ bude mnoho :-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit