-
Mno, tak pokud se ti morrowind nelibil a koupil jsi si ho, tak nechapu, ze jsi sel vubec do dalsich. Morrowind byl proste ve sve dobe naprosto uzasna hra a z hlediska nastupcu mene prekonatelna. Magii jsem tam zboznoval.
-
Všetko.
-
Keď to porovnám s TESO alebo Wildstar, tak je to jednoznačne ten dynamic event systém... áno, je pravda že sú to len upravené questy, ale v konečnom dôsledku je to po dlhšom hraní pre hráča úplne iný zážitok, keď vidí, že niekde sa spustí nejaký event, keď ho môže failnuť, keď sa všetko deje bez ohľadu na hráča. A už žiadne otázniky a výkričníky nad stacionárnym NPC. Je to strašne veľký rozdiel. Kto nehral celú hru, ten to nepochopí.
Ale je pravda, že tvrdenie, že GW2 je naj hra na svete je tiež dosť silné. Ja, fanboy, sám vidím jej brutálne nedostatky. Pre mňa je to najviac zameranie na ten ich ***** gem store, v ktorom sa predávajú všetky pekné armor skiny, krabice, ktoré fungujú ako kasíno, a ľudia si môžu za reálne prachy kúpiť in-game gold, čím ide celá ekonomika úplne do **** *16* . Dva roky sa snažím získať posledný komponent na legendárnu zbraň - jediný garantovaný spôsob ako ho získať je kúpiť ho cez aukciu od hráča. Lenže vždy keď zarobím 100 goldov, cena poskočí o 250 goldov... takže sa k tomu nikdy nedopracujem. Všetky takéto prestížne itemy sú držané malým percentom neskutočne bohatých jedincov, ktorí majú desiatky týchto kompontov a sta tisíce goldov. Je to smutné, ale ArenaNetu to očividne vyhovuje, pretože obyčajný hráč, ktorý pri tom nesedi 20 hodín denne je potom "nútený" si kúpiť goldy, aby si tieto prestížne itemy mohol dovoliť. A preto, aj keď s veľkou nevôľou, im na tú legendárku serem a hrám sa len pre zábavu z príbehu a PVP. -
No počkej, ale co je na ní inovativního?
-
Aj tak najlepšou MMORPG hrou je a aj vždy bude Gulid Wars 2. Každému odporúčam zahrať. Fakt inovatívna a zábavná hra. A žiadne mesačné poplatky ! Už len to je dôkazom, že autory tú hru robili z lásky k hráčom a nie pre peniaze. *3*
-
IE je v podstate sberatelska edice. A ceny sberatelek jsou vysoke. Normalni verze stoji na ofic kolem 1200 a da se sehnat za 900. Jaky je to rozdil oproti jinym hram?
To bych uz spise pochopil,kdyby jsi tomu vytykal mesicni poplatky nez normalni beznou cenu her. -
Vzdyt ty uz jsi s hlouposti na maximum. Sam si odpovez-mas snazsi zivot? *2*
-
Tak TESO bychom měli. Pořád čekám na MMO převážně PvP charakteru, které by mělo mass RvR prvky a ne jen nějaké battlegroundy, arény nebo instance. Zatím mi to poskytl pouze Warhammer online, který byl bohužel zrušen:-(
Proč ne PvP v TESO? Celý soubojový systém mi příjde žalostný. Od zaměřování, přes systém plížení nebo léčení. Jsem zastánce tříd povolání a moc mě nebere ten nový systém každý umí všechno. -
Tak to si ma asi zle pochopil, ja som tou lúzou myslel trolov, čo spamujú pod každou populárnou hrou...
-
Vcera vysel Craglorn (adventure zona) a az na par kravinek a easy farmu gearu zatim docela nuda.. uvidim dnes vecer jak je na tom ten Trial, snad na chvili zabavi.
-
Ahoj, pěkná recenze. Jen s jediným moc nesouhlasím - a to s tím, že lokace nejsou nudně zpracované. Příroda a vše vypadá přirozeně, přechody mezi lokacemi jsou plynulé, ne jako ve wow, kde každá lokace vypadala totálně jinak, poušť vedle džungle a sněhových plání. Tady je to reálnější, což se mě osobně líbí. Faktem ale je, že by sem tam mohl být nějaký výraznější orientační bod, ale zas na druhou stranu má člověk kompas *1*
-
Já osobně bych dal jen 6/10 a to z jednoho důvodu:
Lehce nadprůměrná hra, ovšem nejdražší MMO současnosti (ano, jde pořídit levněji, ale základní cena z oficiální stránky 2 tisíce za IE!) a za tu cenu nic víc oproti free-to-play titulům nenabízí. -
občas si říkám, esi sem si ten Morrowind měl kupovat? Jde o to, že to byl projekt Bethesdy, u kerýho se určovalo, esi firma končí nebo ne... vydali podle mýho nic moc Morrowind a lidi jim to nakoupil (z duvodu toho, ze se jim líbil 1. a 2. díl!) a od tý doby tahle firma tu smrdí a vydava shity
-
Ze to bylo poprve s tim nema co delat. Jde o ty obrovsky moznosti, co tam byly diky sphere. S mmorpg co jsou ted se to neda vubec ani srovnavat. Ti, co neuznavaji UO, ji neuznavaji z jedinyho duvodu - je 2D a to nikdy neprekousnou.
-
lol koukam že ty tagy zde "fungují" opravdu "kvalitne"
-
to co vytýkaš jsou docela zasadni veci, te by mne
nasralo kdyby se mi to stalo ve hre -
...a ted uvaha/dotaz.... je vubec mozný, aby takovejhle nedostatek recenzent MMORPG přehlídnul? Evidentně je... pak se dostavuje otázka, jakou vypovídací hodnotu ta recenze vubec má??? A taky esi se takovýhle věci přehlížej zadarmo (potom je to pro mě idi...) nebo ne uplně zadarmo (pak je to este vetsi zm...). Nechápu prostě *16* *11*
-
Mě ty lidi vadí v MMO hrách všeobecně. Jak si má člověk připadat jako důležitý hrdina, když kolem pobýhají desítky hrdinů *1*. Vše instancované jen pro členy družiny by se mi taky líbilo. Bohužel to by asi nebylo ochotno platit moc lidí. Zatím s koupí odolávám, ale kdybych nebyl tak 'zavalenej' hrama, tak bych do TESO šel bez váhání.
-
Jsem na tom s hraním MMO podobně, a TESO mne baví, drží se stylu TESO her jak z hlediska Lore, tak z hlediska otevřenosti i grafiky a tím, že povolání nejsou fixně svázaná, ale s příslušným tréninkem daného skillu prakticky dosáhnete na jakoukoli kombinaci (proto je daleko větší problém udělat hru v PvP a PvE vyváženou.
WOW je z mého subjektivního pohledu neuvěřitelně graficky osklivá hra, kterou trumfne z AAA titulů jen SWOW TOR.
TESO má zatím i slušně nastavenou obtížnost, WOW po posledních asi 4 datadiscích je hra pro hráče, kteří mají ve věku jednomístné číslo a platí jim to rodiče nebo prarodiče. SWTOR je tragický jak graficky tak "vývojem postav" a probíháním koridory a minihra
Žádná z těchto her navíc nemá možnost hry z vlastního pohledu - má to větší vliv na atmosféru než jsem čekal.
Nejsem fanatik do super grafiky (hraju i hry jako Dwarf Fortress), ale pikachu styl mi opravdu nesedí a abych se u hry bavil, nesmí mi její stylizace zvedat žaludek. -
pan Drda a jeho troska do mlyna .. hm mam rad Tes ale tohle asi neprekousnu.. mozna az bude f2p tak tomu dam den maximalne 2 *14* ( uz aby vysel skywind)