Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ke hře jsem se vyjadřoval v posledním článku před samotnou recenzí - "Jak si Skyrim vede v recenzích". S ohledem na jiné tituly bych změnil princip oznámkování her. Styl rozdělení na jednotlivé podkategorie, jako je například hodnocení grafiky, hudby, zvuku, atmosféry, apod.. To se sice již několik let nepoužívá, ale vyhodnocení by potom mohlo být mnohem objektivnější. Štěstí, že ještě nepoužívate hodnocení 5 z 5 a to nemluvě ani o A-F. Není to dokonalá hra, ale něco kolem známky 10 si prostě bez debat zaslouží. Má svoje mušky, ale která hra dnes nemám. I některé tituly, které dostaly desítku, měly svoje chyby... Ale tyto chyby bohužel musí odstranit většinou sami autoři, kdežto u sérií od Betshedy (přímo) to funguje úplně jinak. Stačí se podívat na narůstající úpravy, vylepšení, přizpůsobení od různých moderů a nadšenců viz. skyrimnexus.com nebo i jiné. Od vydání je už tam 338 různých úprav a vylepšení, jen grafika má 89 a každou minutu se tento počet rozrůstá. Tahle hra prostě žije svým vlastním životem, i když na Minecraft nemá...
    O grafice by se ještě dalo dlouho polemizovat.... Např. Skyrim má komplet na HDD cca. 5,6 GB, BF 3 na HDD 15,7 GB, RAGE malých 21,2 GB (HDD je přece za babku, i když jak kdy), Dragon Age má 15,1 GB, Zaklínač 2 14,9 GB a tak bych mohl pokračovat... Spoustu lidí si stěžuje na UI a AI (viděl jsem i znám mnohem horší a jednodušší). A hlavně každá umělá inteligence má nějakou svojí slabinu (ještě aby nééé) a každý interface má něco do sebe (Lze si na něj i na PC zvyknout a bezproblémů se ovládá pomocí myši i klávesnice, orientace je jednoduchá). Např. NBA 2K11 i 12 hraju na klávesnici a taky v tom nemám problém...
    Některé věci je dobré u některých titulů brát s nadhledem a některé hry potřebují svůj čas...
  • a cetls to vubec? vzdyt tam dost ruznych chyb zcela konkretne vypisuje tak jake zamlcovani... *7*
  • ja hraju na obtiznost Mistr... a boje nekdy jsou opravdu dooost tuhe no...
  • prve dve veci neviem ako si predstavujes zrealizovat a loading je pre mna osobne + s mojim starym zelezom mi to aspon v dungeone neseka
  • Trol.diskuzni
    Heleme se, kolega mě podporuje v názorech, když zrovná já nemůžu! Aspoň někdo má podobný náhled na věc... :-)
  • Joha
    Ja som sa naopak pridal k Stormcloaks xD
  • takovej hate na parádní hru... pořád tady píšete jak té hře mohl někdo dát 10/10 ale tak podivejte se jaké hodnocení má Skyrim na Metacritics a jaké dal Lukáš (rozdíl - žádný), to by pak většina novinářů byla podle vás magoři ... (no a nebo vy) *6*
  • +1 presne tento pocit mam aj ja. najpr ze ake hnusne GUI, co to za inventar, alenakoniec som si zvykol. :D
  • Joha
    Kľudne aj poľský a ruský jazyk :D Steam tam má dost veľa jazykov na výber. Mne napríklad Krabicovku zaregistroval ako poľskú verziu z nejaké zvláštneho dôvodu... ale aj tak to hrám v angličtine... prost originál je najlepší. To isté platí aj pri filmoch.
  • Nepsalo to...
  • zkus si zahrat puvodni dily serie a brzy se do toho dostanes :)
  • Ty chyby co píšeš by se dali odpustit kdyby ta hra byla v něčem natolik revoluční aby vlastní chyby odsunula do zapomnění.Podle recenze to tak vypadá.Ja si to nemyslím.

Nevidím zde nic zásadního.Kvalitní questy,otevřený svět,možnost volby to mají kvalitní RPG dnes běžně.Skyrim má tyto věci ve větší míře protože je hodně velký,ale to není žádný zásadní fakt aby se dali chyby pominout!Je jasné,že když se vyhraje například MS v hokeji tak se chyby neřeší protože samotná výhra byla tak zásadní.Když se skončí na druhém místě tak se řeší mnoho věcí.To samé u hry.Když je hra v něčem revoluční nebo hodně evoluční tak se neřeší chyby které by se jinak řešily.

-Kdyby to bylo jak píšeš <10 tak to je OK.Ty věci co píšeš ty s tím se dá souhlasit.I když zjednodušení se nejspíše nedá promítat do hodnoceni když bylo předem očekávalo.Hlavní je,že se to v určitých částech nedobře ovládá a kvalita textur zblízka je zoufalá.Také hra jede na Ultra vesele na starých PC.To není dáno optimalizací.Když jsem si do Oblivionu nahrál kvalitnější textury nároky se zvedly.To jasná věc.

I přes to,že hra mne baví RPG hry mám velice rád,tak od maximálně ohodnocené hry očekávám,že si sednou a hraji.Nic neřeším(Snad jen kdy přestat :) ).Zde jsem řešil ovládaní,nekvalitní grafické zpracování na rok 2011 a a nevyvážený systém vývoje postav(Osobní přesvědčení).

-To,že koukám na grafiku u RPG to je snad zločin?Je to 3D hra která prezentuje nějaký svět.Svět kde je něco divné,hnusné nenapomáhá k samotné prezentaci.Na to není potřeba zkoumaní to kolikrát tluče do očí.Je zde snad natolik skvělý příběh aby to zastínilo chyby?Není.Přece kolik filmů má příběh o kterém se píše i po letech?Velmi málo.Zde to také není.Tedy to nemůže přemoci vlastní nedostatky.
  • Už vím, jako bych nic neřekl :)
  • Hairy_Ass
    řeším ty tvoje kritiky, na které ty reaguješ, vis úkoly, menu atd.... *3*
  • Space Marine.... co to je?
    rmt? Kdo to je ? Jeho názory? bezvýznamné...
  • ja som sa nad svojou kritikou zamyslal a stojim si za svojim

a sam suhlasis ze 10/10 by si nedal tak neviem co riesis
  • Ja nevim jak tobe, pritelkyni se Brad Pitt libil *1*
    Ja tvuj nazor vcelku beru. Ale ja se v teto recenzi konecne o hre a jejim obsahu konecne neco dovedel. Rozebirat bug za bugem muze tak u army, kde nemuzes tu hru ani dohrat. Ale nejaky levitujici mamut mi muze neco.
    Dokonala hra to byt nemusi. Nakonec u Terminatora Future Shock se rozdavali desitky skoro vsude, presto v nekterych pripadech jsi nemohl dohrat ani misi. Spis bych rekl jak se u toho clovek bavi, nakonec o tom hry jsou. pokud se vyroji skvost, ktery dokaze cloveka zabavit vice nez na vybornou, dal bych mu deset klidne take. *3* Dokonale to byt po tech. strance nemusi. Hlavne jde nakonec o zabavu.
  • Hairy_Ass
    splň pár úkolů pro jarla, pak se poptej u jeho komořího (nebo jak se jmenuje ten chlápek, co u něj vždy je), v cj verzi to trvá třeba den, než se tahle možnost u něj naskytne.
  • Neviem presne v akom meste si, predpokladám že v tom, pri ktorom si zabil prvého draka (minimálne keď na začiatku ideš s cisárskym kapitánom či čo to je :-)) ale pravdepodobne ho budeš môcť kúpiť u jarlovho pomocníka, ktorý by mal byť v tej istej sieni.
  • terz
    Vyčítat Lukáši Grygarovi, že dal TES hře 10/10 je jako hádat se s Chuckem Norrisem. Vždyť ten člověk běhal po Los Angeles a zpíval "Skyrim" song :-D. Vy jste blázni. Ne jen tak dál, hra je to boží a recenze taky ;-) Jen tak dál.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit