Přejít na výpis diskuzí
The Elder Scrolls V: Skyrim - recenze
16.11.2011 | Lukáš Grygar
1144 příspěvků
-
Hra je opravdu výborná! Nevím co bych tomu strhl... Snad jenom inventář, ten kdo byl zvyklí na Oblivion si musel chvíli zvyknout jako já, ale jinak rozhodně Skyrim překonal svého předchůdce a osobně bych mu 10 taky dal!
-
byl :)
-
Tahle hra si to opravdu zaslouží! nelituji peněz. Kam se hrabe Deus ex který odemě dostal tak 6/10. Nebo zaklínač kterýmu bych víc jak 7/100 nedal... TES je prostě klasa nad kterou není!!!!
-
No opet jsem se presvedcil, ze hodnocenim her v recenzich se normalni clovek opravdu ridit nemuze. Jak muze 10/10 dostat hra s nejdebilnejsim interfacem, co jsem za poslednich 10 let videl. A prosim nechte si argument, ze si mam koupit XBox ovladac, mam klavesnici a mys. Vtipne je, ze to sam autor zminuje. To je neco jako kdyby v recenzi automobilu bylo, ze tachometr je tak spatne videt, ze nez precteted udaj, projedete stredne velke mesto, ale jinak je to super automobil.
Autor se rozplyva nad systemem definovani si zbrani a kouzel do ruky. System je to pekny, ale jen do chvile, nez zacnete pouzivat dvouricni zbrane nebo luky. Pak vas nejspis z mackani klavesy Q a neustaleho dementniho prepinani asi klepne. Naprosto nechapu, co bylo spatneho na taskbaru a na jednoduchem prepinani pomoc funkcnich klaves.
Nikde v recenzi jsem se nevsiml, ze by autor zminoval propastny rozdli mezi levelem NPC. Mate proti sobe dve, jedno zabijete jednou ranou aniz by vam skrablo brneni a druhe naopak zabije vas jednim fireballlem. Takze bojovnik, co uz zabil 6 draku nevydrzi jeden fireball? Prima vyvazena hra.
Dale tu mame grafiku, ktera sice neurazi, ale alespon ja jsem na konci roku 2011 opravdu cekal neco jineho nez vylepseny Oblivion/Fallout 3. Rozplacle a rozmazle textury pri pohledu zblizka jsou opravdu priserne. Zajimave, ze Rage za to vsichni ztrhali, ale najednou u Skyrimu to nevadi? Proc si v options muzu nastavit odrazeni ve vode, kdyz se tam nakonec nic neodrazi? Ani obloha, ani stromy.
Dale by se autor mohl zminit, ze diky Ceneze si hraci u nas nemohou hru koupit na Steamu, i kdyz Steam vyzaduje. Teda vlastne nemohl, prece se nesmi poukazovat na totalni idiocii vydavatele, ze?
A nakonec si neodpustim, ale co je proboha vyhackovani? Co je Vysny Hrothgard. Ja znam tak Vysne Vlkodlaky z genialniho filmu.
Takze ac mne Skyrim bavi, vidim na nem i spoustu negativnich veci, ktere by recenze a hodnoceni mela zminovat. To se bohuzel posledni dobou nedeje a devitkovimy ci desitkovymi hodnocenimi se to tu jen hemzi. -
Tak tohle vytočí Cahira do 5000 rpm. *1*
-
Copak *16*
-
Nic. Co bych s tím dělal. To je tvůj názor. Máš na něj právo, stejně jako někdo jinej může chtít technokratické bláboly nebo recenze v jambickém pentametru. Podstatné je, že není a priori špatné, že je chce. Umlčovat někoho proto, že přesvatá redakce si do své práce nenechá kecat od nějakého čtenáře je jednoduše absurdní. Taky je to ekonomický nesmysl.
-
Hru jsem koupil dávno před tím, než vyšla. Ničeho nelituji, je opravdu úžasná.
A co se týče recenze...kdybych si tuhle konkrétní přečetl a hru doma neměl, asi bych měl smutnou hodinku, než bych ji sehnal :D
Dobrá práce ;) -
Kein to napsal trochu horkokrevně, nicméně vím na co naráží. Když jsi vezmete jakýkoliv časopis před rokem 2000 (Score, LeveL, Gamestar..) a přectete si nějakou recenzi, tak zjistíte že byly psány více sofitikovaněji. Autor dopodrobna rozpitval každý kousek hry, uvedl pro/proti, srovnání jinými tituly atd. Někomu to samozřejmě mohlo připadat trochu robotické a neosobní, ale tehdy se spíš bral ohled na funkčnost ne o to, zda se recenze zúčasní soutěže o nejlepší slohovou práci. Sarkasmy a metafory se samozřejmě používali i tenkrát, ale byly používány s citem a rozumem. Navíc hodnocení her pak více odpovídalo skutečnosti. Maximálním hodnocením se šetřilo. Z celé herní historie si to zasloužil snad jen prastarý Albion od Blue Byte (sám jsem ho dohrál asi na 10x na 100 způsobu a musím říci, že jsme nenašel NIC co bych na té hře chtěl vylepšit).
Pak nastal zlom. PC vlastnilo stále více domcností a i obliba her u populace rostla. Z komorní záležitosti se stalo spotřební zboží a herní časopisy se tomu začaly přispůsobovat.. Tu změnu v recenzích jsem poprvé zaznamenal ve SCORE. Autoři se mnohdy zamotávali do svých metafrází a v nekonečných souvětí tvořili mnohdy nesmyslné odstavce textu. A když ne nesmyslné, tak aspoň úplně mimo mísu. Takže jste se na 5 stránkách dočetli o autorově cestě do časoprostoru, jeho pohledu na nesnesitelnou lehkost bytí a pak jste se v pár větách dočetli, že ve hře se kouzlí, bojuje mečem, ale že diablo je stejnak lepší.
Jako puberťákovi se mi to líbilo, ale postupem času jsem spíš začal vyhledávat trochu jiné zdroje informací. Naštěstí v té době jsem už vlastnil internet, takže jsem nebyl odkázaný na herní časopisy. I když co jsem si občas koupil kvůli nějaké pěkné hře na DVD, tak bych řekl že autoři také dospěli a jejich recenze jsou už lepší. Toť asi vše.
Jinak ta recenze na Skyrim je napsaná docela slušně, 7 bodů z 10 autorovi *3* -
nebud zas takovej. Jak sem byl studak taky sem secko stahoval a zadne spatne pocity sem z toho nemel. tedka sem uz ale dospely a hry si kupuju kdyz je chci. Verim ze ten vyse na tom bude pozdeji podobne. A co se tyka spravneho obcanskeho postoje. Cece muzes rovnou podat trestni oznameni na celou republiku pac 100% se na kazdeho neco najde aspon prestupek
-
to ze vyjadrim svoj nazor je extremne riesenie?
rozdiel jedneho bodu bez kontextu je naozaj nepodstatny. ale ked sa jedna o rozdiel medzi hodnotenym "dokonala" a "super" tka to je rozdiel dost martkantny. neviem naco potom mate ciselne hodntenia ked to aj tak hadzete jak sa vam za chce.
Nj, tie zapory si popisal fakt brutalne, vymenoval si ich velice malinko a aj to len vymenoval. A potom sa to ani neodzrkadlilo na tvojom hodnoteni.
Je to tvoja vec, ja len hovorim ze som z teba velmi sklamany, to snad povedat mozem. Ak ti to pripada extremne, tak je to len tvoj boj, obavam sa. -
To se máš čim chlubit...
-
No já nevěřím ani Mass Effect. Už dvojka mi přišla slabší než jednička. Především ještě slabší příběh (který už v jedničce nebyl nic moc), osekání RPG prvků. Trochu nastavovaná kaše. Nevěřím, že by trojka nějak výrazně vybočila. Samozřejmě to bude skvělá hra, ale stovková vážně ne.
-
>(A to jsem si myslel, ze tento rok bude pro me rok hrani Dragon Age2 (jako pred dvema hrani jednicky)
No kámo... to jsi musel být zklamanej. -
Fajn, tak ja jako zakaznik chci aby tady vychazeli kvalitni recenze s atmosferou a dusi jako tato a ne nejake suchoparne technokraticke blaboly, ktere umi vypotit kazdy. A co s tim nadelas ted?
-
Tak ono se casto nestava, aby v jeden rok vydali hry Valve, Bethesda novej TES, vysel Deus Ex a Starcraft, nebo neco tak uchvatnyho jako Limbo .. vzpomente na tu bidu (hlavne pro PC hrace) loni. A co nas ted ceka? Behem roku jiste novy COD a AC ( nikdo nezarizne slepici ktera nese :) ) ale nejaka desitka? U Swtor a Diabla tomu moc neverim ( preci jen onlinovky se postupne doladuji a nedostatku byva dost) takze zbyva co... Mass Effect 3 a mozna Thief 4.. Syndicate a Max Paynovy neverim. Mozna nove GTA ?...no nevim, jestli nebudeme na obdobi desitek vzpominat *2*
(A to jsem si myslel, ze tento rok bude pro me rok hrani Dragon Age2 (jako pred dvema hrani jednicky) *1* *9* ) -
Na steanu to neni. Imho spravny obcansky postoj je predat ip adresu dotycneho policii k prosetreni. Konec koncu, cim vice se bude krast, tim hur na tom herni prumysl bude a s tám na tom budou spatne i herni weby a hraci. Parazity je potreba nekompromisne potirat.
-
Pokud to teda ví :)
-
No jo, ale u nás se to na steamu nedá stáhnout.
-
šweet *15*