Přejít na výpis diskuzí
The Elder Scrolls V: Skyrim - recenze
16.11.2011 | Lukáš Grygar
1144 příspěvků
-
Já jsem počítal v Ultimě Online peníze a co kolik stojí :) Musím říci,že tam jsem se skvěle naučil zpaměti počítat,násobit,dělit a převádět :) Hlavně tam byl klasický TRH.Tedy tam se ceny domlouvaly v čase.Tam rychlost byla nutná.Také tam fungovali zákonitosti trhu.
-Dokonce tam bylo vidět proč si člověk má stříhat vlasy a holit fousy.Protože to pak lezlo hráči z helmy ven a vypadal jak Krakonoš v plátové zbroji :D
Jednou jsem nakecal nějakému novému hráči,že když použije mast co mu prodám tak mu vlasti neporostou a nebude se muset stříhat.Tak jí koupil a použil.No zjistil,že je plešatej :D
Docela mu to vadilo.Hlavní bylo,že jsem měl peníze v kapse hh. -
takak jak pise sk1 tu nakazu musis vylecit hned nez se z tebe upir stane.Chramy jsou v kazdem vetsim meste ale chapu ze mas problem se tam dostat..dale ti neporadim sry.)
-
jj ta stručnost deníku mi taky štve, obzvlášť když mám naotvíráno plno q a vracim se k nim pozdejš a nemůžu si ten příběh připomenout a vůbec netuším o co šlo. A to je zase zpě k té úvaze, co sem psal. Je evidentní , že to nemlžem hrat, jak sme byli léta zvyklí. Je to moc reálný a hodně starejch featurek nám sebrali. V tuhle chvíli se to asi musí víc žít a nikam moc nespěchat, ale moc mi to nejde :)
-
No, dnešní hry rozvíjí leda angličtinu a multiplayer rozvíjí dokonce i schopnost se hádat, naříkat a nadávat, heh.
-
Ale jo, MMO se dají hrát rekreačně. Dokonce i takové EVE Online. Akorát nesmí jeden mít moc vysoké cíle. *1*
-
Asi tak nějak *3* Když nepočítám ty první "televizní automaty" co jezdili v plechové maringotce po poutích, tak plnohodnotně pařím od asi páté třídy. To byl rok cca 1984-5 a první stroje ZX Spectrum a Didaktik Gama a jeho turbo úpravy kazeťáku odporovym drátem, IQ 151, PMD, Commodore 64, pak konečně první vlastní Amiga s disketovkou(!) v prváku na gymplu (1988) a pak XT/AT a zase turbo tlačítka, pak PC286/486/Pentium.. Prostě pořád až dodnes. Počítače jsou mi celoživotní zálibou i povoláním. Hrát dobré hry, učit se znich hodně anglicky, naučit se stavět pc, naučit se programovat a analyzovat algoritmus, bavit se u toho a s malými přestávkami do toho propadat zas a zas, toť můj úděl i mé hobby *1*
P.S. v LOTRO jsem už asi tři roky *3* *1* te´d mám ovšem Skyrim dovolenou *15* -
Jo, souhlasím. Ale co by tomu řekli konzolisti? Z ovládání hry a v menu je konzolovatost cítit jak čert, nejspíš to chtěli co nejuniverzálnější...
Třeba (skoro určitě) tam tyto featury dodají modeři. -
Nejvtipnější je když ten co se dívat z vrchu hraje za peníze automaty v hospodě :). To PC hraní,je teda levnější a i méně zdraví a mozek ničící.Dokonce starší hry rozvíjely myšlení svou logickou náročností.
-
ale asi ne hrat Wow nebo Lotro :).
V mem pripade cas 26-35 byly co se hrani tyka mrtve roky... fakt to neslo, bude to asi dost individualni ..
( Napr. dnes vecer jsem mel v planu stat se arcimagem, nakonec budu muset procvicovat odecitani dvojcifernych cisel a prstoklad s klukem - no co, taky docela dobrej quest *1* ) -
Jo to jsem se také divil.Když jsem klasicky šel do města,zadal si questy a pak koukám kam to všechno vede :).Navíc ty úkoly jsou různě obtížně,takže se člověk někam dere a pak zjistí,že musí zpátky :) Také to,že když tu cestu k cíli čistí tak než tam dojde tak má plný inventář :) Prostě je potřeba se pokaždé připravit na výpravu a ne na cestu.
-Zásadní problém vidím v mapě.Když už cestují sem tam.Tak na té vyloženě hovadské mapě nepoznám kde jsem byl.(krom měst,dungeonu..)Nepoznám jestli jsem prošel les okolo jezera.Textura je pořád stejná.Je to sice jako reálná mapa kde se textura také nemění,ale na opravdové mapě si mohu zapsat poznámky.Zde to nejde.To mne vadí.Nemohu si zapsat: zde jsem dostal na držku(slovo p*d*el je zakázané? :d,to je jak církevní web ) půjdu jsem za později a zde to projdu severo-východně.
-Protože hra jak se zdá hráče nevede postupně všemi lokaci jak tomu bylo v Gothicku.Tak je kvalitní mapa základem.V Gothicu to nebylo potřeba.Tam hlavní i vedlejší questy vedly ke zkoumání lokací postupně.Zde to není.Bohužel zde není ani mapa:( pak si říkam jak to mám vlastní procházet?Mám jit dle hlavní linie pak se vracet a projít lokace mimo cesty?Nebo to mám brát postupně?Nebo snad zkoumat široké okolí při výpravou za questem?Krásné,že si mohu vybrat.Smutné,že si to nemohu do mapy poznamenat.
-Další špatnost je deník s questama.Nelze tam dám poznámky a není tam ani záznam diskuze s NPC.Pak opravu po čase nevím: Kdo,Kde,Kdy,Co chtěl a Co vlastně šlo.Vím pouze něco a to navíc často jednou větou. -
bol som z toho frustrovaný :) doma vyskusam.. ale aj tak ti verim a dakujem
-
Ono i v tom vrcholovém období (2x-3x) se dá v klidu hrát, pokud to je primární koníček. Je to sice celkem nezdravé a lidé se na dotyčného budou dívat svrchu, ale jde to. *3*
-
Jo už to mám, tentokrát to opravdu byla jen moje hloupost na lvl 99
-
Já se normálně pod vodou topím...po chvíli. Nemáš nějaké mody? Nebo neproběhlo nějaké to hraní si s konfigurákama / konzolí?
-
Ten auto aim u luku se dá vyřešit takto.
http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=758
Mám to tak je to konečně normální.Šíp letí ze středu zaměřovače a postupně padá.Tedy je to konečně luk a ne řízený šíp :) Předtím se ten vystřel upravoval.
-Jak je tam tam úprava vzdálenosti tak to jsem nedělal.Zatím se mne nestalo,že by šíp zmizel když střílím na dálku. -
Bohužel to jsem zkoušel a nefunguje to..
-
Tak to si me pobavil. Je mi o dva min, ale klidne bych rekl, ze v jeho veku to delat budes... Moje zkusenost ...ma to nejaky faze:
12-16 to se hraje vsechno, hlavne akce a dost uzas z her ...
po 18 jen vikendovy obcasny pareni (vyska, a slec.) kdy ti to tak ani moc nechybi, ale udrzujes si prehled... (tohle je obdobi kdy mas porad pomalej comp atd. :) - protoze na upgrade nemas prachy :))
dalsi obdobi 25-35 slus-konec!, rodina, prace, zabezpecit se (skoda casu na hry, v duchodu me to treba nekdy bude bavit apod.)
no a ted posledni rok (po35) se k tomu pomalu vracim. Ale uz si dost vybiram, a nadchne me opravdu maloco. A ten navrat je z toho duvodu, ze uz nejsem financne nesamostanej a nemusim byt v zaprahu 12 hodin denne pro pripad ztraty zamestnani. Takovy ty zivotni kravinky (bydleni, auto, duchod apod. ) mam vyreseny no a k hrani se dostavaji i moje deti :) - aspon v tom nejsem negramotnej a ke Skyrimu je v 8mi letech fakt nepustim...
Takze, je mozne, ze i ty budes v 37 hry hrat, ale je dost pravdepodobny, ze to bude z konicku ten nejposlednejsi a okrajovy.
jen takova OT reakace na zajimavy tema :) -
*1* Tak to já zas pevně doufám, že mi to ještě dlouho vydrží...
-
Člověče, nic proti, ale pevně doufám, že v 37 letech nebudu zabíjet čas slintáním u počítačových her a následným psaním o tomto na virtuální fóra.. *11*
-
Uzasna hra, mam ju kupenu od prveho dna, ale znechucuju ma veci.. lukostrelba-namierim na akokolvek vzdialeny objekt zameriavac a sip tresne presne tam kde je zameriavac.. v oblivione to bolo tak, ze som musel mierit nad, vzhladom ku vzdialenosti a to potom bol super pocit trafit na dialku niekoho kto sa prechadza, potom som si dal spomalenie casu pri priblizeni.. teraz to lutujem a nerad pouzivam priblizenie, navyse ked staci dat mieritko na ciel ze.. :/
potom.. robil som tie q ktore ma zaujali a skoncil som zabitim alduina po par hodinach.. co teraz? tak som vystrachal zaujimavu vec a to vlkodlakov, velmi pekne a skyrim ma tymto padom na "vlky" monopol.. takze za toto maju 100 % (bloodmoon poznam, hovorim o sucasnosti)
nevadi mi ze aj ked rychlo cestujem je pri mne kon vsade, kde sa objavim, ale serie ma, ked pouzivam plizenie a luk a ten chumaj nabehne a pullne celu skupinu nic netusiacich obeti..
od toho dalsia vec, ze s lukom a plizenim zlikvidujem miestnost plnu potvor/cohokolvek na jednu ranu, ale celkovo toto je z tych chyb este ta zabavnejsia cast - trochu ma mrzi ale fakt, ze po vystreleni sipu je mensia väcsia odozva kedy opätovne stlacenie nenatiahne novy sip..
neda sa pri napnutom luku skakat, ano to ze mi pri !dopade! "vypne" luk beriem ako plus, ale aby som nevedel ani odlepit od zeme zadok ! :/