Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hezké, ale mám dotaz. Co má D&D společného s TES, Gothicem nebo LOTRO?

To chození je fajn, ale občas to přehání (rychle, dones mi jistou kouzelnou hůl, nebo všichni zemřeme! Sice je na druhém konci mapy, ale musí to být fakt rychle!).
  • rhomola
    Tak já se ted s nordem už jenou pěkně utopil. když sem si nad sebou zavřel propadlo a nemoh se vynořit. Nemáš zapnutou nesmrtelnost? :D
  • rhomola
    ÚVAHA O TOM, JAK GEOGRAFICKÉ ROZVRŽENÍ ÚKOLŮ A JEDEN GENERÁTOR K TOMU změní styl hraní a naboří navyklá schémata.

Nejsem nijak zvlášť dobrý pařan D&D, který by vybočoval nad běžný průměr komunity, ale řekněme mám svá léta a hodně odslouženo. A tak bych se rád o něco podělil a taky zjistil, jestli je na tom někdo podobně. Předchozí dva díly TES, série Gothic, oba Zaklínačové, onlinovka LOTRO a možná ještě něco (pokud teba nepudu až někam k 8bitové prehistorii D&D) jsou v uvedeném pořadí ;) skvělé pecky pro milovníka fantasy zážitku. Dají se hrát a prožívat všelijak, ale tak nějak jsem přesvědčen, že po čase každý věrňák sklouzne víceméně ke stejnému stylu hraní. A sice v rámci maximálního vyžití se ve hře a obsáhnutí celého zážitku a všech challenge začne automaticky "pečlivě luxovat mapu". A doteď nám k tomu i všechno nahrávalo. Posunout se v příběhu do města, tam se na chvíly usadit, nabrat co se dá, udělat úkoly frakcí, vyřešit místní problémy, pořešit hlavní linii a to vše přímo na místě nebo v blízkém okolí. Po pár dnech takového počínání zůstalo v quest booku pár nesplněných věcí, které dobrodružství posouvaly zas někam dál, kde všechno začlo nanovo. Postava/y smysluplně rostla, mapa se pomalu odhalovala a po splnění hlavních linií a městských a příměstských úkolů, zbývalo už jen doodhalit poslední "mapové lvy" doobjevit pár zbývajících daedrických svatyní nebo nepoviných dungeonů, dostavět či nakoupit poslední dům a bylo vymalováno ;)

Ne tak ve Skyrimu! Poměrně záhy jsem musel konstatovat, že můj starý a léty osvědčený koncept vysávání se mi hroutí jak domeček z karet. V podstatě jen Vorařov jsem vyčistil postaru a cítil se jako doma, ale už na cestě do Bílého Potoka jsem začal tušit zradu ;) Na místě samém bylo vymalováno. Proboha, každý druhý quest vede na opačnou stranu mapy! Proboha, cestou tam potkám několik dalších generovaných, které mě příjemně odvedou stranou na pár hodin, ale i dalších scriptovaných, které vedou zas úplně jinam. Křižuju krajinu a na jeden splněný úkol naberu 5 dalších. Pomalu sklouzávám do nepořádku a říkám si, že tímhle novým městem jen proběhnu odvzdat úkol a zkoumat ho začnu později, vždyť už mám plný quest book nesplněných věcí, nechci přidávat další, neudržím v hlavě všechny ty příběhy, neudržím pořádek, nechci se s nikým bavit... nééé nejde to, zase se přimotám do něčí hádky a už mám další dva úkoly navíc...co s tím co s tím... :DDDD

Jo tak tohle je Skyrim a troufám si říct, že ač to vlastně není nic převratného nebo světoborného, je to po letech osvědčeného a opakovaného klišé ve způsobu vyprávění příběhu "Pána Jeskyně", dost odvážná změna, skoro bych řekl až ťafka. Jestliže sem dřív cestou ze Syedy Neen do Balmory potkal jednu navěky stojící bábovku s jednorázovým vedlejšákem, dneska mi generátor velmi příjemně přirozeně něco vymyslí a pošle mě někam, kde mě zas něco čeká, kde mě zas něco čeká, kde mě zas něco čeká a já přitom, vlastně původně šel dělat něco úplně jiného a protože mezitím uplynuly dva dny a já k tomu ještě potkal draka a potřebuju dotáhnout jeho těžké kosti a šupiny domů do truhly, ééé kde sem to vlastně přestal? :D Jo tady, no prostě chtěl bych toho napsat víc, mohem víc, ale už radši zase ukončím grafoonanii.

Závěrem snad mohu říct totok. Skyrim dle mého ukončil něco jako lineární quest či quest chain a poskočil slušně k chaosu realističtější simulace fantasy světa a odvíjení jeho osudů. Scriptované příběhy se tu vprávějí křížem a na jejich okrajích přidávají chaos reality malé odbočky generovaných miniúkolů a to vše tak příjemně a přirozeně, že mi nad tím zůstavá rozum stát ;) Vám taky?
  • http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Vampirism_(Skyrim)#Curing_Vampirism

zkracene ... lidi na tebe zacnou utocit az kdyz jsi ve 4. nejvyssi fazi vampirismu...cim dele jsi bez vysati krve, tim vyssi faze nastava...kdyz nechces aby na tebe utocili lidi, musis se na nekom nakrmit...pak klesnes na 1. fazi. V tom odkazu je i navod jak vampirism vylecit
  • Dychani pod vodou-funguje nekomu? Ja muzu byt pod vodou neomezene dlouho s jakoukoliv rasou
  • rhomola
    Jj, vzpomínám. ;) Ta levitace měla něco do sebe a ty věže mágů, kam se jinak nedalo dostat, nebo ten zaseklej meteor ;) taky. Jinak nechci kecat, ale mám dojem že aspoň waterwalking sem zahlíd, mám dojem že mám jeden lektvar v báglu. Určitě tam mám ale dejchání pod vodou. Jinak ale myslím, že na Morrowind má. Zahrál sem si před 14 dny schválně celej úvod až Balmory, užil sem si to jak .... ;) ale tohle si teď užívám víc. Rozhodně o moc víc. Jednak určitě tim, že to tu neznám a nevyznám se v krajině a druhák ty autom. generovaný q, který potkám po cestě při procházení nebo projíždění, mi každou výpravu tak natáhnou, že po 50 hodinách čistýho hraní, jsem možná tak v půlce hry, ale spíš tipuju tak ve třetině ;) Podotýkám, že swift travel ale používám, jen když sem overload, tak velezu z dungu, swiftnu domu, vprazdnim a swiftnu zpět. Jinak se furt courám krajinou :D
  • Naprosto perfektní, opravdu to funguje.
    Děkuju moc *14*
  • http://www.youtube.com/watch?v=_4fZrCx-vLg

Na videu je návod a v popisu pod videem je na megauloadu ke stažení fix. Funguje vyzkoušeno (s češtinou).
  • Ano lečba musí proběhnout do 72 hodin od nakažení. Pak už ti nikdo nepomuže a každej kdo tě uvidí půjde po tobě(krom parťáka)I já se nakazil a musel jsem se vrátit dost dozadu abych se vyléčil ve svatyni.V Oblivionu být upír bylo dobrý ,tady je to dost těžké a nehratelné na nižší urovni.
  • Hra je užasná (na Morrowind ale nemá).Co mne mrzí :opět neni levitace,já jedu na koni a snad krom jednoho šlechtice nikdo,chybí mně možnost dopravovat se loděma,AI koně a spolubojobvníka je na překážku,řev nemá patřičnej učinek,nejde zavolat kůň(nebo jsem na to nepřišel?).No jsem tak v půlce snad už mne nic jiného štvát nebude.
  • no nevim jak ve skyrimu, ale v oblivionu jak se z tebe stal opravdu upir...ne jen ze jsi byl teprve nakazeny, tak uz ti oltar k vyleceni nestacil
  • musis tam obetovat nektereho ze svych partaku myslim...staci snad nejaky, ktery se da normalne najmout za prachy, byvaji v hospodach
  • mam cestinu a problem tam nebyl
  • Nechal jsem celou noc zapnuty PC aby tam moje postava stala pred tema dverma a opravdu se nic nedeje.. Muze tento bug zpusobovat nainstalovana cestina?
  • Opravdu se nic nedeje? Je trochu mimo a otevirani dveri mu trva asi pul minuty. Mezitim rika jen kraticke vetu,ktere lze snadno prehlednout/preslechnout . Takze rada zni-promluv s nim,pockej chvili nez otevre zasekle dvere a pak vejdi
  • Bug Mise aneb nemožnost pokračování v hlavní línii příběhu?
    Hlavní Quest: Krysa zahnaná do kouta
    1. Promluv si s Brynjolfem (splněno)
    2. Prohledej krysí díru a najdi Esbernovu skrýš (splněno)
    3. Najdi Esberna v Krysí díře (problém)
    4. Promluv si s Esbernem (nesplněno)

U subquestu 3 je problém, že když Esberna najdu, tak se automaticky nesplní quest!
    Jakmile najdu Esberna, promluvím si s ním a zde je nejspíš dramatická chyba hry.
    Esbern mluví, ale nejde nic slyšet, titulky se promítají ani né na půl vteřiny a když si krásně pokecáme, tak se mylně splní subquest "Najdi Esberna v krysí díře" a hra po mě vyžaduje, abych si s ním promluvil, což jsem už udělal. Esbern se dál zavře v té svojí kopce a nic se neděje. Jedná se o quest hlavní příběhové línii, tak bych prosil o pomoc.
  • MrSanta
    Typnu si že ne. Upírství je vlastně nemoc a vlkodlak má na nemoci imunitu.
  • muze se z vlkodlaka stat upir?
  • Neví někdo co se má dělat když mám quaet "Boethiinovo volání"
    1. Najdi Boethiinovu svatyni (splněno)
    2. Najdi Boethiův kult (splněno)
    3. Zaveď někoho do pasti ve svatiny a zabij ho *(nesplněno)
    Ukazatel cíle questu je přímo na svatini, avšak jak mám splnit tento quest, když v oblasti jsou jen zabijáci věrní boethii, kteří opakují jen 1-2 věty. Zkoušel jsem sejít k chatkám abych potkal normální lidi, ale u těch také nemám žádnou možnost přesvědčování, aby šli se mnou ke svatini. Vůbec teda nevím, jak splnit tento quest. Poradí někdo?
  • Malleth
    Stahují se sami když spustíš hru

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit