Přejít na výpis diskuzí
The Elder Scrolls V: Skyrim - recenze
16.11.2011 | Lukáš Grygar
1144 příspěvků
-
Tiez ma napadlo vyliecit sa pri nejakom oltari, ale teraz ani za boha si nemozem spomenut, kde nejake boli. A pocas hry som ich uz videl niekolko. Mozno su tam, kde je moc ludi, tamja ale nemam sancu sa dostat. Zaujimave je, ale ako ma mouzu vidiet, aj ked sa stanem neviditelnym. Tak uz nic nechapem. Ako pise aj kolega nizsie, preco vlastne na mna tak reaguju??
-
no v Oblivionu se slo vylecit pomoci myslim celkem sloziteho Q, ve Skyrimu nevim. Ale je fakt, ze je divne, ze poznaji ze jsi upir...bezne ve hre se setkavas s NPC ktere jsou upiry, ale neni to na nich na prvni pohled patrne a nikdo na ne neutoci.
-
Tenhle q jsem zrovna dodelal.) Do te jeskyne musis privest toho psa k sose jeho pana.Zavedl me tam sam,hned jak jsem ho potkal jsem ho nasledoval.V jeskyni dostanes jeste jeden q-prinest mu sekyru.Ta je v jeskyni ve srazu nekde uplne na S
-
Co vim ja tak upirem se stanes nejcasteji kdyz s nimi bojujes.Nakazi te nejakou nemoci,na to je treba davat pozor a hned se jit nekam do chramu vylecit
-
pls poradi nekdo jak je to s patchema na konzole?stahnou se sami nebo si ho musim najit na PS store??thx *3*
-
Dá se to hrát znova s již vylepšenou postavou, nebo člověk při druhém hraní musí začínat úplně odznova?
-
Skusil som , nepomohlo. Som v tychto hrach pomerne neskuseny a ani vlastne neviem, kedy sa som sa stal upirom, alebo si to uz nepamatam. No asi to budem musiet zacat hrat znova a davat si lepsi pozor co robim. Teda pokial mi niekto este pred tym neporadi este nieco ine. Vdaka za radu *3*
-
Skyrim mi co se krajiny tyce pripada krasny a propracovany. U Morrowindu a Oblivionu ale souhlasim.
Risen(a vubec serii Gothic) jsem nikdy nepovazoval za opravdu otevreny svet. Bavil jsem se u nich ale vzdy od pulky hry(vyjimaje Gothic 1) jsem se uz do hrani musel nutit.
Bethesda jedina dela hry skutecne otevrene a dost velike na prozkoumavani,at uz je to serie TES nebo Fallout 3. Vlastne jeste je tu skvely Fallout:New Vegas od Obsidianu,ktery Fallout 3 prevalcoval ve vsech smerech,ale krome teto vyjimky je to proste jen Bethesda. -
Risen je otevřený, ale asi tak 4x menší než skyrim. Autorům se už od prvního Gothicu dařilo vytvoření světa který je velký tak akorát. Je dost velký na to aby v něm bylo co objevovat, ale ne tak velký aby to hráče od objevování odradilo. Risen má díky své menší rozloze lokace mnohem detailněji zpracované a navíc mají zajímavou strukturu. Každý metr krajiny je ruční práce.
U her od Bethesdy je vidět, že základní krajina je vytlačená v nějakém editoru a pozázená skalkami a stromy. Ale je fakt že některé scenérie tam jsou taky povedené.
Fallout 3 byl taky už v té době zastaralý, ale je na něm vidět, že si dali záležet, aby krajina přesto vypadal dobře. Například tilovaných textur jsem si tam všiml o dost méně než ve Skyrimu. -
Upíry skoro nikdy nehraju, ale někde sem na fŕech zahlíd, že když budeš čerstvě napitej krve (někoho chvíli před tim vysaješ), nevypadáš jako příšera a lidi na tobě nepoznaj že seš upír. Ale nevim, bez záruky.
-
Pani, kto mi poradi?
Som upir a mam sa stretnut s Faliomom z Morthalu aby mi pomohol sa toho zbavit. Problem je v tom, ze kde sa ukazem, vsade na mna vsetci utocia, prave preto, ze som upir. Ako sa vyliecim, alebo ako sa k nemu dostanem?
Vdaka za kazdu radu, fakt som v koncoch *13* -
Lépe bych to nevystihl ;-)
-
Skyrim strilecka tak to jsem se fakt hoooodne pobavil :-))))
-
O Risenu se da uvazovat,kazdemu se libi trochu jiny styl grafiky. Tedy kdyz prehlidnu fakt,ze Risen neni tak zcela otevreny svet. Ale Fallout 3? To ma byt vtip? V dobe sveho vydani uz nebyl nic extra. To uz Fallout:New Vegas vypadal o trochu lepe.
-
No ono to se to záleží pouze na počtu zásahů lukem.Kdyby byl nějaký bonus za zásah ze stínu jako to je u plížení tak by to bylo ok.Když dám ránu ze stínu tak se plížení zvedne o více a luk se zvedne pouze jako bych dal normální jednu ránu :) Proto tento systém nemám moc rád.Ne že by byl v podstatě špatný,ale málo kdy to nastaví tak aby to bylo logické a uspokojilo to různé způsoby hraní.
-
najit obra, pritahnout pod skalu a pizlat lukem ;]
-
Njn, však čistej lučištník/zloděj/vrah nikdy nepatřil k nejlehčím. Jakou cestou půjdeš, je na tobě a že to bude těžší než s mlátičkou nebo destrmágem to je asi jasný. Zase možná toho hodně můžeš vystelthovat nemusíš všechno pobít a s tím zlepšování luku, to je jasný, to chápu, to je problém, pokud jedeš vyloženě hodně stealth. Co lovení jelenů a atak? nezlepšuje to taky lukostřelbu? Nebo prostě nestřílet všechno z přikrčení, nevím... :) ale už se těším, až to zkusím :D
-
Bohužel netuším, tohle sem ještě asi ani nenabral. Daderický quest chain dělám zatím první s tím psem a páč mě baví, že se mnou místo člověčího pomocníka/ice chodí ten pes všude se mnou a pomáhá mi (i doma u krbu se natáh na zem, když sem si sed do křesla :) ) tak s tím splněním q ani moc nespěchám. ;) Ale šipky někdy ukazují na více míst na mapě. Koukni, jestli nemáš označenou lokaci ještě někde. Nejspíš prolejzáš tu svatyni, ale kněze nemáš ještě sebou, ne?
P.S. A to buďme rádi za ty ingame šipky a značky na mapě. Bejt to jako v Morrowindu, tak bysme museli všechno pěkně ještě hledat, nebo maximálně slovní popis cesty od někoho typu: "...dvě míle na sever a u skály ve tvaru zubu zahnout do kopců na východě a tam někde..." ;)))) -
Já momentálně hraji lučišníka a narážím na ten vychvalovaný systém levelování.Kdy to co požívám se zlepšuje.Problém je,že ne všechny skilly které potřebuje používám během hraní tak aby jak chtějí autoři a tedy se mne nezvedají.Například lukostřelba se zvedá když lukem zasahuji protivníka.To je jasné.Ale já zasahuji nepřátelé ze stínu a tedy málo kdy je musím zabít na mnoho ran lukem.To znamená,že skill plížení se zvyšuje o sto šest a skill lukostřelba o málo protože mám málo zásahů.
To samé Lehké brnění.Jako lukostřelec se snažím držet si nepřátelé od těla a tedy se mne skill nezvedá.
Pak zbývá jediné a to trénovat přes trenéry.To nemám moc rád protože člověk pak trénuje co může a vychází ven až co má skill třeba na 45.To je pak jako v Ultime Online kde skoro každý trénoval a teprve až měl skill tak jak chtěl tak vylezl ven.Tam chcípnul a šel zase trénovat...
Navíc když je možnost ukradnout si peníze na tréning zpět tak dosti nahrává.Aby hráč vylezl ven až bude mít natrénováno jak on chce.
Bohužel to není jediná věc.Co mne vadí asi nejvíc je různý počet důležitých skillu které dané povolání potřebuje.Jako čaroděj jsem měl dva hlavní.Destrukci a vyvolávaní.To tak vycházelo rozdělovat body do dvou hlavních odnoží.Tyto dva skilly bohatě stačily.Pak jsem přidal lečení a hotovo.Zámek na úrovni Expert vypáčím i stejně a plížení v rámci úkolů bylo dostačující.Tedy pohoda.
Za lučišníka to je problém.Potřebuji Lukostřelbu,plížení.Pak Lehké brnění je potřeba protže boji na blizko se vyhnout někdy nedá.Také jsem používal vybíraní kapes.Tedy to je potřeba do určité úrovně abych si mohl snadněji vydělávat.Bohužel páčení zámků mohu vynechat(jak trapné) protože to stejně vypáčím celkem bez problémů.Tedy těch skilu co je vyloženě potřeba je více a to znamená,že trvá déle než se dostanu na nejou úroveň kde si řeknu do konečně :) To nemluvím o skillech na léčení a magickému brnění.
Alespoň,že je mód na výrobu šípů. -
Takže:
1. Grafika k poblití - NESOUHLAS, jedu na ultra a mám nádhernou grafiku, kdo si chce pohrát s nastavením a graf. výkonem, tady pěkný článek http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry-a-zabava/22525-the-elder-scrolls-v-skyrim-vzniklo-dokonale-rpg?start=1
2. tupost nepřátel - POLOSOUHLAS parta lapků ve zřícenině nebo ve skalách si mě pěkně nadbíhá, problémem trpí spíš v zasekávání v terénu
3. úkoly tipu - NESOUHLAS hraješ to nejspíš z rychlíku, questů je tu tolik a tak rozmanitejch, že s takhle obecným zametením pod koborec prostě neuspěješ. Kolik máš odehráno?
4. nosnost postavy - NESOUHLAS to ani není pravda, sice nevím, jestli se dá postava přetížit tolik., že už se ani nehne, protože jakmile odmítá běhat, vždycky něco zahodím, každopádně tolik, co píšeš ty, sem toho u sebe nikdy neměl. Hraju silovou postavu a stejně když skolím draka a vyberu jeden dungeon (a to beru jen cenosti) musím se jít do města vyprázdnit
5.zabít mečem srnce i zajíce... PROČ NE PROBOHA?
6. Ostatní vulgarismy již postrádají konkrétní obsah a jsou zřejmě jen emocionálním projevem
Tolik k tvému příspěvku. Neodsuzuji tě za opačný názor, jen nesouhlasím s tvými, dle mého chybnými, stanovisky.