Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Okej, díky za rady.
  • Jsem cisarsky a nemam zadnou nemoc. Potapeni byla vubec jedna z prvnich veci co jsem ve hre zkousel a byl jsem z absence dechu zklamany.
  • No, nebo Argonian.
  • rhomola
    Hmm, tak to je zvláštní, večer se zkusím zase utopit. *1* Je pravda, že se mi to stalo jen jednou na začátku a od té doby se furt vynořuju. Když tak napiš, jestli jsi aktuálně vlkodlak nebo upír? A kolik máš výdrž?
  • Me zdravi neubyva,zkousel jsem to. Muzu byt pod vodou nekonecne dlouho. Myslel jsem si ze je to proste vlastnost hry. Do chvile,nez jsem narazil na prvni lektvary na dychani pod vodou. Pak mi to uz prislo divne
  • Tak já rozhodně nejsem nějaký grafický guru... oželím toho spoustu, mou oblíbenou hrou je pořád Might&Magic VI. *3*
  • rhomola
    Tajemství je v rozlišení obrazovky. Pokud máš 19ku monitor 1280x1024 a jel ti na tom Oblivion naplno, pojede ti Skyrim na storpocent na Vysoké detaily a možná i na Ultra. Náročnost Skyrimu se odvíjí hlavně od rozlišení obrazovky. Všechny ostatní featury dělají velmi malé rozdíly v FPS. Pokud už máš ke starému kompu nějakou 22-24ku a full hd rozlišení pojedeš asi na prostředek nebo na minimum, ale velký rozdíly nespatříš. Za staré konzole bohužel trochu platíme daň. Jinak dobrý článek tady: http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry-a-zabava/22525-the-elder-scrolls-v-skyrim-vzniklo-dokonale-rpg?start=2
  • spis zalezi na jakych detailech to chces hrat...da se tam osekat spousta veci
  • Já jsem se chtěl zeptat, nakolik je zvýšená hw náročnost oproti Oblivionu... Oblivion jsem po vydání rozběhal na plné detaily bez trhání, tak jestli mám u tohohle nějakou naději, když jsem od té doby comp neupgradoval. *1*
  • rhomola
    ukazatel dechu se mi taky nezobrazuje, ale po delsi chvili pod vodou, mi zacne klesat ukazatel zdravi. Asi se málo potápíte ;)
  • rhomola
    Reaguju na sebe, protože pod tebe už nemůžu. No jasně, pokud se máme vymezit do škatulek, bylo by potřeba vyrobit další. Já vím co je RPG a varianty a vím i co je dračák a jeho odnože a svého času jsem zavnímal i mezinárodní pravidla a dodatky. Na druhou stranu tohle pro mě důležíté moc není. Uvažoval jsem o revoluci ve vyprávění příběhu. Možná stačilo psát open world nebo tak něco, ale termín D&D ve smyslu žánre her na hrdiny se mi v tomhle směru hodí, protože se asi nejvíc vymezuje do fantasy světa a protože nehledě na pravidla potřebná k vůli vyváženosti hraní po klubovnách, TES minimálně od třetího dílu přinesla něco, co je dle mého hlavním úkolem každého pána jeskyně, a sice připravit pro hráče báječný a co nejvolnější příběh, kde se opravdu můžou rozhodovat co nejsvobodněji a přitom něco zažít. Morrowind byla v tomhle nepochybně pecka ve své době. A to, co právě všichni mastíme, tedy Skyrim, myslím zase zvedlo laťku tohohle snažení o komplexní volný příběh a prožitek ve fantasy světě o pořádný kus výš. A co mě mate a chtěl jsem vědět, jestli to mate i další letité, je ta nemožnost vyluxovat mapu, kvůli skříženým questům. Jeden příklad za všechny. Když sem dorazil do vesnice po horou s tisíci schody, řešil sem problém s místním bláznem, kterému se ztratila sestra. Vypátral sem její osud a odešel od toho blázna s pocitem lítosti nad jeho osudem. Mnohem později jsem nafasoval od Temného bratrstva zakázka na tři vraždy a jeden z cílů byl i tnhle chudák. To mě rozhodilo jak v příběhu tak i v analytickém zkoumání, protože jsem si uvědomil, že kdybych napřed pracoval pro bratrstvo, zřejmě bych příběh jeho ztracené sestry nehrál, nebo by to byla sestra někoho jiného a ty osudy by se nespojily a zas by to byl jiný zážitek, prostě fascinace, fascinace, fascinace.
  • já taky
  • Po ponoreni do vody se mi nezobrazi zadny ukazatel dechu. Nerikejte mi ze to mam bugle jen ja
  • Uvidíme jsem tak v půlce.Zkrátka mne něco na tomhle i když užasném světě něco chybí.Ale i tak jsem pohlcen.
  • No tak to je pak RPG ^^ . Ale jo, někdo by mohl vymyslet pojmenování pro různé ty odrůdy. Open World RPG je poměrně dlouhý název...a "akční RPG" je zas něco, do čeho se vleze snad každá hra.
  • rhomola
    Aha, OK, tak když to bereš takhle, tak samozřejmě souhlas. To je jasný. Moje úvaha vskutku šla ve smyslu žánru her na hrdiny nikoliv nějakého přímého navázání nebo spojení povolených obsahů nebo ustálených pravidel.
  • Přiznám se, že mi to taky chvilku vrtalo hlavou a shlédl jsem spoustu zahraničních fór a diskuzí a evidentně jsem v tom nebyl sám, ale přitom je to tak jednoduché. Stačí najet na ten sloup, když si poblíž se společníkem a podržet klávesu E, tím mu přikážeš, aby ten sloup použil. Já takhle obětoval toho chlápka, kterého dostanete k domu ve Větrném Žlebu, ty jeho kotlety rozhodly *1* *1*
  • Oh, opravdu? Já myslel, že D&D jsou poměrně pevně stanovená pravidla, která snad dokonce měla i několik vydání (plus teda AD&D), kdy se různě lišila, přidávala se povolání, rasy...

Ale to si nejspíš pletu, že?

Edit: ... jo, na DDO jsem nemyslel. A dračák opravdu není to samé, co D&D. Není to žánr.
  • rhomola
    Tak pokud nejsi ortodoxní a pro D&D nevyžaduješ klasickou 4-6ti partu ve složení Barbar/Rytíř/Amazonka/Zloděj/Mág/Kněz, tak mají společné úplně všechno. Hraješ a prožíváš připravený příběh, kde se vzájemná interakce odvíjí od hodnot reality a štěstěny hodu kostkou ;) Aneb matematicky a náhodně simulujeme realitu ve vymyšleném prostoru. Akorát jsme se na cestě od papírků statistik, mapy na stole, hodů kostkou a kolektivní zábavy, přesunuli k rafinovanějším výpočtům na pozadí a v rámci offline rpg žel i do samoty zšeřelých místností a poblikávajících monitorů. Onlinovky to trošku zlepšují. Každopádně budu se nadále bít za to, že TES je nejlepší offline D&D a vykonala nejvíc práce na tomhle poli a LOTRO pak nápodobně v onlinu. ;)

P.S. Aby nedošlo k mýlce. Když píšu D&D nemám na mysli jednu konkrétní onlinovku od Turbine, ale obecně žánr Dungeons&Dragons v našich zmích též označovaný jako Dračí Doupě či Pán Jeskyně.
  • Bohužel. Zkoušel jsem to, ale žádná možnost tam není.
    Koupil jsem si bojovníka za 500 a stejně není nijak možné ho přesvědčit/donutit aby obejmul onen oltář smrti. *9*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit