Přejít na výpis diskuzí
The Elder Scrolls V: Skyrim - recenze
16.11.2011 | Lukáš Grygar
1144 příspěvků
-
Skyrim je uzasnej, nemuzu prestat hrat :) 11/10
-
-
Pak si stěžujme, že hodnocení her je pouze od 7/10 do 10/10, když jsou lidi schopný dávat 11/10. *10*
-
-
Někdo tu psal, že by rád viděl recenzi od Daniela Vávry, protože podle jeho reakce na twitteru se mu ta hra nelíbí. Já bych si takovou recenzi také rád přečetl, zvlášť když letos se ještě víc než kdy jindy přepalovalo číselné hodnocení a kritiky bylo málo.
-
-
Jestli je v redakci někdo komu se hra nelíbí (nebo dejme tomu líbí, ale tak na 7čku, když už se všude řešej ty čísla), byl bych taky pro to, aby vyšla nějaká protirecenze, nebo prostě druhej názor. Skyrim doma zatim nemam (otázka několika hodin :D), ale podle ohlasů, toho co jsem čet a mýho vkusu si myslim, že to fakt bude bomba. Přesto zastávám názor, že protirecenze by byla skvělá. Akorát bych se na místě jejího autora asi trochu bál zdejších řekněme "ne uplně dospělých" diskutérů :D
-
Hodnocení se sice přepaluje, ale Skyrim hraju a hodně mě baví a nic na tom nezmění fakt, že se někomu nelíbí. Rozhodně patří za poslední dobu k tomu nejlepšímu co je na trhu. Věřím že někomu ta hra nemusí sednout, Oblivion mě vůbec nebavil, kvalitu tahle hra ale určitě má.
-
To by mě zajímalo, jak teda Vávra reagoval na CoD, když se mu to nelíbilo.
-
Danu se poslední dobou nelíbí spousta věcí.
-
-
Když jsem tu viděl hodnocení 10, byl jsem k tomu skeptický. Nakonec vysoké hodnocení si zasloužili už jiné hry předtím, které ... alespoň mne neoslovili, když se mám snažit o objektivitu. Např. takový Deus Ex ... nazačal špatně, ale po prvních pár (2) hodinách jsem ho ukončil a už neměl potřebu jej znovu zapnout. Po spatření Skyrim, a to se mi už pár let nestalo, jsem ráno vstal s potřebou ... jen na hodinku mrknu, jen questík, dva a ... a ... za 16 hodin končím. U mne osobně, ač má nedostatky a nějaké bugy zatím, je to rozhodně hra roku a nezohledňuji-li "zub času" tak momentálně hra number1 všech časů.
Skyrim je krásný. Skyrim je veliký. Skyrim je výpravný. Jeho svět je zpracován poměrně uvěřitelně, takže si jej užívám jako film Pána prstenů :-) ... ehm, rozhodně více, díky interakci (vtažení do děje).
Když tak přemýšlím nad nesrovnatelným srovnáním, vzpomínám na čas, kdy jsem se potýkal s WoW ... jsem na jednu stranu fakt rád, že to není onlinovka :-D (kvůli času). -
Tak s tim hodnocením tady brutálně přestřelili. Není to špatná hra, ale za ty tragický souboje a příšernej příběh si nezaslouží víc jak 8,5.
-
-
prestrelili o 1,5 bodu, tak to je fakt brutal (assault)... to by se melo hnat k soudu
boje jsou naopak vyborny a nektery questy = pribeh naprosto dokonaly -
-
Příběh = hlavní zápletka a ta je jedno velký RPG klišé o konci světa a vyvoleným. Questy jsou stejně jak v Oblivionu parádní a plný zajímavých nápadů, ale ty souboje sou fakt zlý. Nejen že sou chaotický a neohrabaný a krytí je k ničemu, ale navíc nemají žádnou logiku. Proč běhání a silný útoky žerou staminu a obyčejný útoky ne? Stamina se snad do soubojů dává aby hráč nekydlil bezhlavě kolem sebe a aby každej útok měl váhu. Doporučuju zahrát Demons Souls jestli chceš vyzkoušet parádně provedený souboje v RPG.
-
Někomu stačí málo.
-
-
A někomu zas nestačí nic.
-
-
-
-
Skyrim je opravdu zábava.
V poslední době se extrémně bavím nad mnoha Easter Eggs co tam autoři nechali. Ať už parodují Star Wars, Star Trek, Pána Prstenů, Legendu o Merlinovi, Excalibur...
Většina ví o současném sporu Notche, tvůrce Minecraftu kvůli jeho Scrolls s právníky Bethesdy kvůli The Elder Scrolls - a i tady ve Skyrimu si udělali malou legraci z Minecraftu :)
http://media.minecraftforum.net/content/images/2011/11/skyrimpick.jpg -
Tak uz som to vzdal. Hram od zaciatku, ale kupodivu vobec mi to nevadi. Davam si vacsi pozor a viac si to uzivam.
Taketo hry /aj ked ich moc nehravam/ ma vzdy facsinovali. Hlavne ta mystika a tajomno. Nasadim sluchatka a som v inom svete v inom zivote... Pre mna to je nieco uzasne.
A na margo nejakeho prispevku ohladne veku. Ja mam 46 a maximalne si to uzivam. Urcite je to kvalitnejsi zazitok, ako napr. sediet v krcme pri pive a bavit sa o politike alebo futbale a ,,mlatit prazdnu slamu,,.
A vdaka za snahu pomoct *3* . -
Mám za sebou asi 5 hodin a rozhodl jsem se, že se podělím o svoje dojmy. Zatím jsem nadšen, stále opojen wow efektem, běžným to jevem ve hrách od Bethesdy. O to strmější pak bývá pád a ten v Oblivionu a Falloutu 3 byl opravdu bolestivý. Tady se však ne a ne dostavit, zatím mě to opravdu baví!
Tak nejprve něco k audiovizuálu. V množině přirozených, celých čísel nejlépe vystihuje Skyrim 0. Prostě průměr, neurazí ani nenadchne. Textury, stíny, světelné efekty atd. - to vše jsem viděl už na mnohem vyšší úrovni a to i u her několik let starých. Přesto se mi celkový vizuál zamlouvá mnohem více než tomu bylo u Oblivionu. Jak je to možné, ptáte se? Oblivon byl na svou dobu sice hezká , zato však generická, nezajímavá a bezduchá nuda. U Skyrimu je vidět preciznost a velká míra detailu. Ta krajina má prostě duši, je třeba to vidět v pohybu. Animace prošli oproti předchozímu dílu velkou proměnou, což znamená, že jsou konečně alespoň průměrné. Zásadní jsou ale dvě věci; pryč jsou časy krasobruslení a co je zásadnější, konečně je možné hrát z pohledu třetí osoby! Zvuky normálka, hudba výborná! Jeremyho Soula mám rád, ale tady se překonal, řekl bych. Úvodní znělka mě sice nechává chladným (když já si moc nepotrpím na chorály), ale melodie při samotném hraní se mi opravdu líbí a skvěle sedí do nálady pochmurného severu.
Pro mou osobu jsou však nejdůležitější způsob vyprávění, příběh, frakce, dialogy a questy. Je zatím příliš brzy tohle hodnotit, ale z toho mála, co jsem viděl: dialogy se nezdají být tak mimózní, jako je u u Bethesdy běžné - jsou celkem přirozené, logika nehapruje (až na popravu na začátku), questy celkém nápadité a méně trapné (celkově se mi zdá, že se hraje na vážnější, dospělejší strunu, což oceňuju, jelikož humor Bethesdě nikdy nešel).
S jistotou už však můžu tvrdit, že ta hra má konečně atmosféru! Má to podobný feeling jako Morrowind a na rozdíl od bezpohlavního Oblivionu se konečně zase těším, co pro mého Norda přinese prozkoumávání dalších koutů světa. Specializuju se na obouruč (zastávám názor, že čím větší bicepsy a meč, tím lepčí) a držím se hesla, jež pronesl klasik: "Nemám rád kouzla." Tak hurá do boje za svobodu, je potřeba vyhnat du císařskou špínu z naší domoviny! Dám vědět, kdyby mé vlastenecké nadšení začalo klesat v souladu se snižující se kvalitou hry. Přijít to může, ještě se uvidí.
PS: 10 bych nedal ani náhodou. Už kvůli tomu naprosto průměrnému technickému zpracování a z normálu (konečně alespoň normální!) nijak nevybočujícímu univerzu.
EDIT: Jo a ještě bych měl něco napsat k obtížnosti. Hraju na maximální obtížnost a je to teda zatím dost jednoduchý. Prachy se sehnat daj a potvory, pokud nejsem výrazně přečíslen, se taky moc nechytaj. bojím se, že mechaniky půjdou do prd*le stejně jako u Falloutu 3, v němž bylo jednoduché stát se bohem oplývajícím veškerými vlastnostmi a perky. Uvidímě dál. -
Skyrim je dobrá hra, ale 10/10 si doopravdy nezaslouží. Spíš tak 7/10..... kdyby opravili ty nejhorší bugy, tak možná i 8, ale víc vážně ne. Morrowind byl ve všech ohledech daleko lepší. Skyrim nyní těží jen z toho, že nemá v žánru konkurenci a má spoustu fanoušků z minulých dílů.
-
-
skyrim si pravoplatne zaslouzi sve hodnoceni nikdy jsem nehral zadnou z jejich her ke skyrimu me privedla nahoda ale s dlc a modama davam dokonce 11/10
-
-
oblivion 7/10, skyrim 9/10, morrowind 10/10
-
-
no pochybuju, že si skyrim už odhrál že můžeš srovnávat s morrowindem, ale plus mínus bych suhlasil. Morrowind jednoznačně srdcovka.
-
-
mam za sebou skoro 40 hodin, takze to dle me opravdu muzu porovnavat..... jiste, neni to 300 jako u morrowindu, kterej jsem otocil 2x...
-
-
-
Jen kdyby tam nebylo tak přiblbý to menu... *11*