Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Teraz ma tak napadlo že napríklad z roku 1998 by som si určite spomenul na možno viac ako 10 hier ktorým by som udelil absolútne hodnotenie , to je tak ťažké uveriť tomu že za jeden rok sa proste nahromadilo vydanie mnohých perfektných titulov ? Podla mňa keby napríklad Deus EX 2 alebo Portal 2 dostali miesto 10 len 9 tak by všetci držali huby . Pravda je ale taká že hodnotenie 10 z 10 už nieje vnímané ako absolútna hranica posvätnej dokonalosti ku ktorej sa priblíži len jedna hra za 1000 rokov , ale proste známka ktorá patrí hre ktorá je perfektná a prevyšuje ostatné vo svojom žánri a tomu Skyrim odpovedá . Trochu ma udivuje koľko ľudí vníma recenziu len ako dôležité číslo ktoré je absolútne rozhodujúce a k tomu nejaký blbý textík , pričom podla mňa je recenzia text doplnený o bodové ( alebo percentuálne alebo ja neviem aké ) hodnotenie ktoré slúži ako orientačná hodnota . Je zaujímavé že napríklad na weboch venovaným filmom , literatúre alebo hudbe sa s tým človek skoro vôbec nestretne ,
    Možno by recenzie bez číselného hodnotenia neboli až taký zlý nápad , ale na druhú stranu očividne by sa kvôli tomu mnohým ľuďom úplne zrútil svet :-)
  • Mopped
    Přijde mi docela divné, že v tak rozsáhlé hře, máte po deseti hodinách hraní na kontě 4 mrtvé draky, vlastního koně, vlastní plně vybavený dům, jste zemanem s vlastním zbrojnošem, po 3 úkolech je tu možnost stát se vlkodlakem atd.
    Na grafiku sere pes, ale těšil jsem se, jak se tam budu plahočit jako nuzák, obracet každou korunu a krčit se před kdejakým potkanem a ono nic. Místo toho jsem hybrid, co umí kouzlit, střílet z luku, sekat mečem, sekat sekerou a odemykám zámky jak starý kasař.
    Jinak výsledné hodnocení bylo jasné předem, někdy mi připadá, že pan Grygar ztrácí soudnost, ale jde samozřejmě o jeho názor na hru.
    • janchor
      Hodnocení jsem řešil do poslední chvíle, ale OK, příště se přeptám tady, když to za mě víte předem. Ušetří nám to spoustu času!
      • tohle zpusobuje to cislo na konci (vlastne na zacatku :)). Kdyby tam nebylo, tak tady mas pochvalny ohlasy na (imho skvele) napsanou recenzi ... (zas to cislo vygeneruje 100 prispevku v diskuzi behem 30 minut.. :))
      • Mopped
        Mě se neptej, to musíš vědět sám, jestli si to ta hra zaslouží a obhájit to v recenzi. Ale souhlasím lepší by bylo napsat, že jsem to tušil.
        Nakonec, jak už jsem psal několikrát, na tom čísle nezáleží, důležitý je text.
    • O jaké obtížnosti mluvíš? Mě to tedy na mastera příjde jako hodně uspokojující výzva. Skoro bych se to nebál přirovnat k takovýmu Hard i druhýho Zaklínače.
      • Mopped
        Neříkám, že je hra nějak lehká, jde o to, že po pár hodinách hraní, ze mě udělala hrdinu a majitele domu. Počítal jsem s tím, že si takové věci budu muset zasloužit a získám je později ve hře, ne po splnění pár úkolů hlavní linie.
        • Tak, hrdinu z tebe zatím beztak dělaj jen tak na oko, a vlastní barák kdovíjaký výhody tež nemá. Až si tam nastěhuješ nějakou ženu, tak to s těma bonusama začne být docela zajímavý, ale stejně to furt bude hodně vedlejší. Já už nahrál 60 hodin a můžu ti s klidem říct, že ta hra je těžší a těžší. Nic se neboj, ona si ty nároky začne klást brzy. ;)
          • Mopped
            Měla by začít, protože mě to docela přestává bavit. Možná jen moje chyba, ale musím se do toho fakt nutit.
  • Uzasna hra, mam ju kupenu od prveho dna, ale znechucuju ma veci.. lukostrelba-namierim na akokolvek vzdialeny objekt zameriavac a sip tresne presne tam kde je zameriavac.. v oblivione to bolo tak, ze som musel mierit nad, vzhladom ku vzdialenosti a to potom bol super pocit trafit na dialku niekoho kto sa prechadza, potom som si dal spomalenie casu pri priblizeni.. teraz to lutujem a nerad pouzivam priblizenie, navyse ked staci dat mieritko na ciel ze.. :/

potom.. robil som tie q ktore ma zaujali a skoncil som zabitim alduina po par hodinach.. co teraz? tak som vystrachal zaujimavu vec a to vlkodlakov, velmi pekne a skyrim ma tymto padom na "vlky" monopol.. takze za toto maju 100 % (bloodmoon poznam, hovorim o sucasnosti)

nevadi mi ze aj ked rychlo cestujem je pri mne kon vsade, kde sa objavim, ale serie ma, ked pouzivam plizenie a luk a ten chumaj nabehne a pullne celu skupinu nic netusiacich obeti..

od toho dalsia vec, ze s lukom a plizenim zlikvidujem miestnost plnu potvor/cohokolvek na jednu ranu, ale celkovo toto je z tych chyb este ta zabavnejsia cast - trochu ma mrzi ale fakt, ze po vystreleni sipu je mensia väcsia odozva kedy opätovne stlacenie nenatiahne novy sip..

neda sa pri napnutom luku skakat, ano to ze mi pri !dopade! "vypne" luk beriem ako plus, ale aby som nevedel ani odlepit od zeme zadok ! :/
    • Ten auto aim u luku se dá vyřešit takto.
      http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=758

Mám to tak je to konečně normální.Šíp letí ze středu zaměřovače a postupně padá.Tedy je to konečně luk a ne řízený šíp :) Předtím se ten vystřel upravoval.

-Jak je tam tam úprava vzdálenosti tak to jsem nedělal.Zatím se mne nestalo,že by šíp zmizel když střílím na dálku.
      • bol som z toho frustrovaný :) doma vyskusam.. ale aj tak ti verim a dakujem
        • Nevím jestli to bylo v oblivionu,ale zde dostřel logicky záleží na luku.U slabšího luku ten šíp padá rychleji.Rozdíl je někdy i polovina těla NPC! Tak na to pozor při míření :) To jsme koukal když jsem mířil nad NPC které jsem chtěl trefit do hlavy měl jsem lepší luk.Šíp mu ani nerozcuchal vlasy.
          • no super a navyse som vysriesil jeden totalny zakys s tou posratou packou (nakoniec to bolo nejake madlo umiestnene uplne nenapadne a navyse aj wtf :)) v q Zubatá Koruna.

este raz dakujem.. funguje to presne ako si pisal ;)
  • Ke hře jsem se vyjadřoval v posledním článku před samotnou recenzí - "Jak si Skyrim vede v recenzích". S ohledem na jiné tituly bych změnil princip oznámkování her. Styl rozdělení na jednotlivé podkategorie, jako je například hodnocení grafiky, hudby, zvuku, atmosféry, apod.. To se sice již několik let nepoužívá, ale vyhodnocení by potom mohlo být mnohem objektivnější. Štěstí, že ještě nepoužívate hodnocení 5 z 5 a to nemluvě ani o A-F. Není to dokonalá hra, ale něco kolem známky 10 si prostě bez debat zaslouží. Má svoje mušky, ale která hra dnes nemám. I některé tituly, které dostaly desítku, měly svoje chyby... Ale tyto chyby bohužel musí odstranit většinou sami autoři, kdežto u sérií od Betshedy (přímo) to funguje úplně jinak. Stačí se podívat na narůstající úpravy, vylepšení, přizpůsobení od různých moderů a nadšenců viz. skyrimnexus.com nebo i jiné. Od vydání je už tam 338 různých úprav a vylepšení, jen grafika má 89 a každou minutu se tento počet rozrůstá. Tahle hra prostě žije svým vlastním životem, i když na Minecraft nemá...
    O grafice by se ještě dalo dlouho polemizovat.... Např. Skyrim má komplet na HDD cca. 5,6 GB, BF 3 na HDD 15,7 GB, RAGE malých 21,2 GB (HDD je přece za babku, i když jak kdy), Dragon Age má 15,1 GB, Zaklínač 2 14,9 GB a tak bych mohl pokračovat... Spoustu lidí si stěžuje na UI a AI (viděl jsem i znám mnohem horší a jednodušší). A hlavně každá umělá inteligence má nějakou svojí slabinu (ještě aby nééé) a každý interface má něco do sebe (Lze si na něj i na PC zvyknout a bezproblémů se ovládá pomocí myši i klávesnice, orientace je jednoduchá). Např. NBA 2K11 i 12 hraju na klávesnici a taky v tom nemám problém...
    Některé věci je dobré u některých titulů brát s nadhledem a některé hry potřebují svůj čas...
    • Doplněk... Je až s podivem jak fungují některé grafické úpravy rychle a jednodušše.... Např. lepší textury, stačí pouze nakopírovat (nemusí se nic zapínat, nikde žádný konflikt) a stačí zapnout hru a hned je hra zas o něco hezčí... Supr implementace...
  • Letos tu nebyla hra ktera by si 10tku zasluhovala vice.Obrovsky rozsahla hra pritom vypiplana do nejmensich detailu.Muzete si delat co chcete,hrat to jakym stylem chcete a verim ze to bude fungovat pokazde.K tomu dobra grafika,dobra optimalizace,vyborna hudba-epicke souboje s draky..
  • Super recenze na super hru.
  • 10ka opravdu zasloužená *4* , už Oblivion jsem zbožňoval a tohle není o nic horší. Mám nahráno přes 30 hodin a vypadá to že minimálně dalších 30 to ještě vydrží. Úplně jsem přestal sledovat jiné hry *1* (např. jsem úplně zapoměl na vydání nového Assassina a ani mě zatím neláká). Prostě nářez.
  • rodneymckay
    Hraje se skvěle, vypadá dobře a hlavně vylepšování schopností tím, že se používají, je geniální v celé TES sérii. Je dobře, že se do Skyrimu dostalo konečně taky kovářství, což bylo výsadou vždy především Gothicu. A k tomu epický soundtrack. Myslím, že každý kdo má rád pořádné RPG, tak ho musí tato hra nadchnout. Pro mě je to skvělá hra, kde hrozí to, že ztrácíte pojem o čase. Skyrim vás dokáže do svého světa naplno vtáhnout. Z menu a inventáře je sice cíitit konzole, ale na PC rozhodně vývojáři nezanevřeli a dá se to zkousnout. Tak a já jdu zase pokračovat v plenění dalšího dungeonu se svým Nordským Warriorem... *2*
    • Cahir
      Hele, už tu máme druhého Mckaye. *1*

Jo, nordský válečník se zdá být velmi oblíbenou postavou, hraju ho taky.
      • rodneymckay
        Jo hraju za Nord Válečník s obouručákem, ale kouzelníci mi leckdy dokáží pořádně zatopit, takže pak se vrhnu na hraní za mága. Kouzla jsou zde ve Skyrimu zvládnuta také velmi dobře. Hlavně je dobře řešeno Frost spell, které zároveň cíli spotřebovává i staminu.
  • Je to parádní hra. Ani si nemůžu najít čas sednout k BF 3 :) Hraju už několik hodin a pořád sem nic neobjevil, s tím jak u toho můžu sedět to budu hrát až do prázdnin :) Celkově mě hra opravdu nadchla a konečně narozdíl od oblivionu mě baví procházet i jeskyně, pevnosti, ....
    • ono je to asi tym, ze ja osobne som sa este nestretol s nejakou jaskynou na vlas podobnou, ano nejake podobnosti su, ale zatial to preskumavanie oblasti a roznych dungov ma bavy o mnoho viac ako hlavny pribeh, oblivione sa tie dungy dost recyklovanli a bolo ich velmi vela rovnakych, nehovorim ze neoblo medzi nimi zopar jedinecnych, ale nic ma zatial v skyrim tak nejak nenadchlo ako ked som prisiel pred hradby windhelmu, ako to my fakt vyrazilo dych, to je nieco nadherne tie zasnezene hradby, ine mesta okrem toho prveho, sakra meno ma nejak nenapada, som nevidel ale, stacil pohlad na tuto masivnu hradbu a bol som v siedmom neby
  • Ta hra je skoro dokonala. Jestli Vas bavil Fallout:NV, tohle budete milovat.
    Jedna z mala her, kterou dokazu hrat nekolik hodin v kuse a nezacne me nudit.
    Krome mensich chybek v AI a trochu horsim zpracovani inventare, na kterej sem si i tak rychle zvyknul, to nema chybu.
    Nekdo psal, ze mu hra pada, me jeste nespadla po cca 30 hodinach ani jednou. Zalezi na zeleze.
    Cestina taky hodne kvalitni.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší