Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vím přesně, o čem mluvíš, zrovna tuto scénu jsem viděl, provaz srhne sloup na kterém stojiš, ale je to celé naskriptované, kdyby to se to ještě počítalo realtime, tak budiž, ale tohle opravdu není zas taková věda, podobných scén najdeš hodně například v sérii Uncharted, rozhodně nic převratného v herním světě, to už bych spíš vyzdvihoval animaci Trica a to jak živě působí, ale bortící se sloup? plz
  • Hraju od roku 90, čili jsem zkušenější hráč než většina tady přispívajících (soudě z hodnocení her podle youtube apod.). Nemluvím taky o padajících lávkách a sloupech, to bylo všude možně.. Mluvím o provazu přivázaném k bedně kterou shodím dolu a na ni PŘIVÁZANÝ provaz urve kus něčeho, co strhne lávku s sebou. Taková věc tu nikdy nebyla. Pravděpodobně jsi to nehrál, čili nevíš o čem mluvím.
  • Ja s hodnocenim souhlasim. Hry to jsou ok, pro me jako hrace, ktery ma par hodin mesicne, to je dobrej zazitek. Co posledni dobou nemam cas hraj jsou 100+ hodinovy hry. Protoze je to tolikrat natazeny vedlejsima(ne moc smysluplnyma) ukolama, ktery jsou vesmes dones, zabij, prines a koncej prevazne jak predpokladam. Zpracovani CoD je vic fimovy s nejakym zvratem a pribehem sice beckoviho filmu a to me bavi vic. Ma to proste spad. Witchery, fallouti, elder scrollsy a podobny ho nemaj.
  • No, asi nejsi moc zkušený hráč, ale bortící se lávky a sloupy byly ve spoustě her, zahraj si některý Prince of Persia, budeš v sedmé nebi
  • víš kolik 10 letejch evropánků a 30 letejch emo japek z toho kvičí blahem?
  • Problem je, kdyz lide s cerstvym a tedy intenzivním emotivnim prožitkem přistupují nekriticky k cele hře a prehlizi jeji nedostatky. Kazdy ma samozrejme pravo na svuj vkus, ale nutit recenzenta ci jiného člověka, aby hru vnímal stejně jako on, je špatně. Já vnímám hru jako konecny soubor interaktivních mechanismu sloužícich k pobaveni hrace vyuzivaje jeho kognitivních a motorickych schopnosti. Emotivní prožitek je bonus nikoli hlavní ucel videohry a rozhodně ne na úkor orezani interaktivity a zabavnosti, tedy hratelnosti. Byl bych rád, kdyby recenzent ke hram pristupoval nezaujate a nenechal se ovlivnit při hodnocení tim, ze na konci brecel. Ori i brothers byly dost prislazene hry a emocemi obcas az moc tlacily na pilu, ale bavily mne obě díky zábavným mechanismum a obě jsem taky dohrál. Ico jsem hral po letech nedávno a uz mě moc nebavilo (ma vsak snadne trofeje) a Colossus me nebavil vubec, zabil jsem jen první dva obry a dal uz se do hrani nenutil. TLG jde ve slepejich předchůdců - opet enigmaticky mysteriozni svet s mladym hrdinou a jeho roztomilym partakem... Uz me to fakt nebavi
  • Ano je to jiná liga a ještě k tomu japonská, proto je to špatné blbé a emo-laciné. *7* To je mi teda argument. Já to naštěstí tak nevidím. *3*
  • Vše co si napsal vidím stejně. Přesto.... my tu ale neřešíme japonské po_no a úchylné touhy nadržených japončíků ale Last Guardian. Pokud někdo chce ve hře z lidí ždímat emoce, proč ne. Je to jenom dobře. Když to nevadí u filmu, proč to má vadit ve hře? Jestli se někomu povede, že hráč na konci bulí jak malý, tak to má být špatné? Špatné je to, když toho hráč není schopný a místo aby uznal že ho to dojalo, tak hru smete ze stolu, aniž by dal jednou za čas najevo svoje city. Pokud vím Ori and the blind forest nebo Brothers: A Tale of Two Sons japonské nejsou a přesto fungují na hráče stejně jako Last Guardian. Tedy na tebe evidentně ne. *5*
  • Absolutně nesouhlasím s recenzentem. (čímž nevyvracím jeho subjektivní názor). Nicméně na hru jsem se velmi dlouho těšil a pod tíhou ne zrovna dobrých recenzí (nicméně pouze v čechách) začínal cítit trochu obavy jak to vlastně bude. Podotýkám, že jsem nehrál ani ICO ani Shadow of Colossus, nejsem fanda japonských her (kromě souls her, protože nezapomínejme, že to je také japonská produkce). nicméně The last guardian je prostě SENZACE!! Někde tu někdo psal, že není 10ti letý vývoj vidět?! Ve hře jsou momenty na který zírám s otevřenou hubou. Kdo hrál: např když schodíte "oko" z dřevěný římsy a ono za sebou táhne provaz, který se zasekne na konci lávky a začne ji trhat s sebou dolu. To jsem nezažil a koukal s úžasem. Animace Trica i hlavního hrdiny jsou neuvěřitelný, propracovanost mechanik je úžasná. kooperace s Tricem atd... Ano, kamera je neposedná a chce to trochu si zvyknout na ovládání, nicméně na kvalitě hry to nic nemění. Tohle se nedá srovnávat ani s Uncherted ani Tomb riderem. (ty hry miluju), ale tohle je uplně jiná liga.
  • ravux
    "Pokud hrál recenzent hru bez patche, není to úplně korektní." - Toto je naprosty bullshit. Korektni naopak neni, pokud vydavatel vyda hru s bugy, ktere musi hned ten samy den fixovat. WTF? Prober se. Dnesni flow vydani hry je: nedodelek v ramci predbezneho pristupu -> nedodelek pri vydani -> day-one patch (jen mensi nedodelek) -> deset dalsich patchu -> enhanced edition. Tak kdy je kua hra hotova a do kdy ma verejnost cekat? Pokud nekdo vyda zabagovany produkt, sam si muze za pripadnou negativni odevzu a v zajmu vsech hracu je byt k takovym praktikam nekompromisni a ne delat dablova advokata, jako predvadis ty.
  • Hmm a ty budeš určitě velkej samec :D Nech se utratit.
  • Protože PC je známý pro dobře optimalizovaný hry...bože ty si ale kus de.ila :D .
  • 2 Hovnousek
    jak jsem pročítal tvůj příspěvek, tak jsem si úplně vzpomněl na tu video reportáž, kde poukazovali na to, že 60% japonců jsou ještě ve 30 letech panicové a do toho tam promítali záběry na ty 30kg japončíky, s ručičkama jako hůlky, emo patkou, jak "flirtují" na ulici s holkama - ty vole......vypadali jako když homouš objímá ženskou - taková skrytá nechuť a stud při obejmutí.

Jasně byla to jedna reportáž, která pojednává jen o jedné části společnosti dnešních japonců - ale byl to smutný pohled
  • Sakra, já ti dal omylem mínus :/ uklikl jsem se. Pod to bych se podepsal. Dobře, nekonfliktně a věřím objektivně napsáno.
  • Dalsi briliantni analyza!!!! Gratuluju!
  • Japonska videoherni tvorba dokaze byt v mnoha ohledech velmi unikatni a kvalitni, nicmene co se tyce pribehu ci lore, tak je naopak zoufale rigidni. Cili vyhradne na mlade, rozervane emo hrace a snazi se velmi lacině zdimat jejich emoce. Hrdiny japonskych her jsou vyhradne adolescenti ci primo deti, kteri se perou s neprizni osudu (Ico hry) nebo lasky (FF). Z her rovnez cisi primitivni eroticke naznaky, ktere ale nejsou nikdy dotazeny (viz vyzyvave oblecky proprsenych mladych hrdinek). Divky v techto hrach jsou sebevedome, silné, oblibene a nesmirne atraktivní. Pripada mi, ze takovy pribeh je urcen pro nesebevedome teenagery, kteri maji problemy oslovit dívku svych snu a radeji se utapi v zoufalstvi a sni o nejakem pribehu v alternativni realite, kde jsou machry s obrovskym (zilnatym) mecem. Je zajimave sledovat japonskou spolecnost, ktera trpí presne timto problémem. Vychovava zahorkle, utapnute jedince neschopne navazat kontakt s opacnym pohlavim. Myslim, ze na vine jsou z velké casti tyto v Japonsku velmi oblibene videohry, ktere na rozdil od "zapadnich" her vubec nepodporují skutecny mezilidsky kontakt (online hry apod). Naopak na Zapade jiz opadlo prvotni poblouzneni japonskou jinakosti a recenzenti uz zkratka tyto stale se opakujici schemata Japoncum "nezerou". Je to skoda, protoze Japonci jsou jinak velmi vynalezavi a vetsina hernich mechanismu funguje skvele. Bohuzel je to vse srazeno tou ubrecenou atmosferou..
  • PS hry šli celý život tak nějak mimo mě. Nemám rád japonskou vizualizaci a tak sem čekal, že The Last Guardianu "věnuji" tak maximálně přečtení recenze.......a vidím 5 z 10.

To mě přinutilo pustit si alespoň pár gameplayu a dát tomu blbejch 20 minut. Jako člověk, kterej opakuji nemá rád japonskou tvorbu musím konstatovat, že mě dlouho nic tak nechytlo jako právě The Last Guardian. Lidi pode mnou mají pravdu. V břečce mainstreamovejch titulů je tohle svěží vítr. Nehrál bych to, protože jsem Olejníkovskej ignorant, kterej nechce hrát za dítě v omalovánkovym světě :-D ale v rámci objektivity......moc pěkná práce!

Na stupnici diváka, který neměl možnost hrát ale jen koukal na YT. Klidně 9 z 10. Vzpomněl jsem si při tom na Nekonečný příběh 25 let dozadu *2*
  • Femto
    Je spoustu jako ty, to samozřejmě. Já mám taky moc rád Prince of Persia. Warrior Within je moje velice oblíbená hra. Většina her co jsi vypsal, je dobrá. Ale když to vezmu v globále, tak prostě typický hráč CoD či Rise of Tomb Raider tohle prostě neskousne a není to pro něho a já to nemyslím nějak zle. Ta recenze je mi svědkem *3* Ono si stačí pustit FC a uvidíš ignoraci této hry a i FF XV. Ten přistup je tady nastaven strašně. Jediný P.Poláček má přehled v oblasti japonských her a to je bohužel šéfredaktor, zbytek nemá moc kapacity na to recenzovat tyhle tituly a to dlouhodobě. Pořád tu není recenze např. na Xenoblade, DLC k Bloodborne, výborné DLC k The Evil Within apod.
  • stejně jak ty
  • "...dostaví se akorát frustrace z nepovedeného ovládání, šílené kamery a nevyzpytatelného game designu."

... takže vlastně to, co provázelo Ico i SotC, přesto to byly nějakým způsobem vynikající a dodnes stále hajpovaný hry.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší