-
Jo zmrzlina na slunci to je presne vono. Mužem se tvarit jak je to RETRO a IN ale je to proste zastarala hra, par inťoušu se pritom asi udela...ale je to v prvnim rade TOVAR panove a jako takovy je už po zaruce a pachne !!
-
Jako že by Příběhovou puzzle hru srovnával s Uncharted, why the FUCK would anybody do that sh.t? Pořád tomu nerozumím já jsem z Last Guardian přímo nadšenej je to Oldschool/Nintendo/Sony styl, tyhle hry se už dneska nedělaj a proto by to měl bejt klenot, ale vono néééé jak to nema AAA grafiku jak to nema budget pul miliardy a jak to neni kazdorocni stereotyp tak to proste na dnesni herni trh nepatri.
-
Tomb Raider mě naposled dokázal opravdu dojmout ve čtvrtém díle, když Lara skončila pod pyramidou. Pod křídly Crystal Dynamics, už je to jen komerční líbivá mega řežba bez kobek. A když už, tak jen jako vedlejší bonus aby to rozmazlenýho hráče příliš nezdržovalo. Last Guardian opravdu není CoD. I kdyby se ve hře nic nestalo, stále to má vyšší obsahovou hodnotu, než opakované střílení tisíce vojáků. Jsou hry, u kterých hráč musí mentálně dospět. A Last Guardian je jedna z nich.
-
Tak třeba u mě jsi úplně vedle. Mám rád TR, Uncharted, Limba, Prince of Persia, ori and the blind forest, brothers a tale of two sons, a nadchla mě i taková věc jako Lifeless Planet, MouseCraft nebo Max Brotherhood. Jestli někdo škatulkuje svět na buď Mainstream nebo být jen out, tak je mi líto že je tak omezený a jednoduchý. Každý z těch dvou světů umí přijít s něčím fajn. Pokud má hra skvělý příběh, nejde jen o bezhlavé střílení, má pěkné exteriéry, na konci tě donutí chvíli přemýšlet či dojmout a ještě lépe je v češtině, má u mě dobrý předpoklad aby uspěla. A je mi vážně jedno, že se nějakýmu kritikovi amatérovi, kterýmu se zrovna nepovedla ranní masturbace, nelíbí. *12*
-
Protože jsou to dobré hry, nadprůměrné, u kterých je vidět, že u nich autoři odvedli kus práce.
-
Tak nějak mám pocit, že myslel Uncharted 4 a Rise of Tomb Raider. Autor asi čekal něco v tomhle filmovém stylu se spousty střílení *3*
-
,,Ač má bezesporu velké srdce, v konkurenci dnešních titulů nemá šanci" A která tituly že máte na mysli? 15. díl Call of Duty, 12. pokračování Assassins Creed nebo No Mans Sky? Nějak se nemůžu rozhodnout?
-
Recenzent dostal od matky pres drzku za prvni cigaro, tak se potreboval nad necim vyhonit, nebo jak se da zmastit takovy blabol :D Kamera, stiny, ovladani, grafika, boze, to je presne to, o cem ta hra je a proc ji lide budou kupovat. Jiste mu tam chybel i zamerovaci kriz a nejaky prestrelky, tak jak kaze moderni design "konkurence"...
-
Je blbost vytahovat jak pozitivní recenze či negativní. Tohle je hra pro určité publikum a ne každý z toho bude nadšený a i já to v té hře vidím, že to není pro každého. Dle mého ale fanda SotC, ICO, Journey apod. her bude nadšen jako já. Hráči klasických mainstremovek jako jsou právě Uncharted, Zakllínač, Tomb Raider by asi měli jít o dům dál, to je pravda. Já obecně jsem rád, že je trošku retro a cíli to na fandy SotC a ne na současné hráče Zaklínače, Uncharted. Což jsou v základě dobré hry, ale jsou opravdu pro ty nejširší masy...
-
V zájmu objektivity bys nám to mohl i přeložit.
-
V zájmu objektivity namátkou pár dalších hodnocení:
When the journey comes to an end, you’ll find yourself in shock, emotionally-drained, and appreciative The Last Guardian stayed in development this long and still made it to release. The entire game’s pace is perfect. The difficulty and challenge is high, and completely reliant on how observant and explorative the player is. Every section of the game is stunningly gorgeous – a real work of art. The gameplay is pure perfection (aside for some clunky controls). -PSLifestyle
In its finished form, the game tells a story with uncompromising vision and engrossing emotional heft. The resulting experience comes off as delicately prepared, and the mythical nature of the game’s development only enhances the fantastical tale at its core. Imagining the missteps the game could have taken if released in an unpolished rush is easy, but bickering about the build-up to The Last Guardian’s release will be long outlived by its success as an emotionally evocative masterpiece in the annals of modern gaming.
-Daily Dot
Because I was so emotionally invested in the game, I started to lose time while I was playing it. I don’t think it’s an overly long game, but I do think that its length will be wholly dependent on how good you are at understanding its logic and puzzles. It wouldn’t matter if it was over in an hour, though. The game is deep, meaningful, and powerful. It’s reflective, different, and beautiful. It may well end up being more divisive than Ueda’s previous masterpieces, but that doesn’t mean it’s not a masterpiece, from one of the industry’s true auteurs. Play this game. Even if you hate it, it’s going to broaden your horizons around what games are truly capable of.
-Digitally Downloaded
Here is an exquisite gem, the brightest in Ueda’s enviable clutch.
-Guardian
Like the bond that grows between you and the beast, the farther you get, the more memorable and dramatic it all becomes. The Last Guardian isn’t a perfect game, but it’s a mesmerizing adventure that we’ll never forget.
-Easy Allies -
Nehrál jsem ani ICO, ani Shadow of the Colossus (ale plánuju si je ještě pořídit a zkusit) a i když jsem vývoj hry nijak nesledoval, nakonec jsem si o TLG zjistil dost informací na to, aby mě zaujala a já si pořídil CE. Jsem přesvědčen, že ten zážitek za to bude stát i přesto, že není všechno dopilovaný. Příběhovky hlavního hrdiny s "wingmanem" (jako např. The Last of Us nebo blahé paměti Prince of Persia) jsou moje krevní skupina. *4*
-
Som posledny, co by recenzie na games nejak obhajoval, ale v tomto pripade by som upriamil pozornost na fakt, ze Polygon - ktory kazdej hre, ktora co i len zavana umenim a nepodporuje rasove/genderove stereotypy flaka bez problemov 9-ky a 10-ky - dal Guardianovi "len" 7.5. Myslim, ze tato veta z tej recenzie hovori za vse:
"In its best moments, The Last Guardian pulls off feats that could only be done on modern hardware; at its weakest, it's not just "like a PlayStation 2 game," but like a particularly rough, unpolished PlayStation 2 game, one that recalls the legacy of its forebears, but can't quite recreate it."
Takze vo vysledku je hodnotenie dane cisto subjektivne tym, ako velmi cloveka hra uhranie na to, aby objektivne nedostatky dokazal prekusnut. -
Hodnocení hlavních dílů Call of Duty na Metacritic nikdy nekleslo pod 78/100.
Just sayin... -
Recenze nereprezentuje názor většiny kritiků. Na metacritic má hra znamenitých 83% a dostala řadu hodnocení 10/10 (např. Guardian, Time, Hardcore Gamer, Daily Dot a další).
Just sayin... -
Na 10 let vývoje se nakonec povedla, ale tohle hodnocení je jak šité horkou jehlou. Jako většina na metacritic, kde jedni dávají 10/10 a jiní 0/10 - v obou případech se vlastně nedozvíme proč. Jestli za to může exkluzivita nebo prostě jen autor neměl tolik času si udělat obrázek. Dle mého názoru si The Last Guardian ani nezaslouží hodnocení na procentuálním nebo číselném základě. Když něco vyvíjím 10 let, tak musím dělat spousty změn, spousty ústupků nebo si prostě přiznat, že už je ten správný čas. Možná před 5 lety by dopadla lépe, dlouhý vývoj neznamená, že bude hra lepší. Tohle není whiskey, tohle je jako nechat zmrzlinu na slunci.
-
Zatim jsem videl dva trailery a za me taky 10/10. je to asi tak stejne relevantni. *5*
-
Hra se zkrátka nepovedla, místo brekotu v diskusi bude lepši se s tim smířit
-
doufám, že ti, co s tebou nesouhasí tu hru také hráli.
-
a to je problém s číselným hodnotením.. keby nedali vôbec nehejtovali by až tak.