Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mortuus
    Honza Olejník během svého působení na Games několikrát dokázal, že je bezcitná, cynická zrůda bez duše. Nechápu, že to dostal zrecenzovat zrovna on. *2* *2*
    • Magister_Peditum
      Že ty jsi tu recenzi nečetl? Zrůdo. *15*
      • Mortuus
        Číst recenzi? To se dneska dělá? *15*

PS: Opravdu jsem ji nečetl, přiznávám. Hru si chci zahrát a bojim se spoilerů. Přečtu až dohraju. *3*
        • Magister_Peditum
          OK, ale nezdá se ti pak trochu předčasné kritizovat recenzenta? Co já vím, třeba je bezcitná zrůda bez duše (což o to, to by mohli možná tvrdit i u mě *1* ), ale z recenze ten dojem nemám. *3*
          • Mortuus
            Já to myslel hlavně ze srandy *3* Nemyslím si, že by zrovna Honza byl ten člověk co si bude nad kritikou lámat hlavu. Pokud tě to Honzo urazilo a čteš tyto řádky, tak se ti tady veřejně omlouvám *3* *2*
    • jnsCZ
      No vidíš, a i cynická zrůda bez duše dokáže uznat, že ty emoce a srdíčko tam prostě jsou - a Trico je na celé hře to nejlepší (pokud zrovna dělá, co má) :)
  • po delsi dobe recenze se kterou se na games muzu ztotoznit, jen houst a vetsi kapky, aby zase hra obsahujici "trapné postavy a nudný příběh", nedostala 8/10
    • 8/10 by slo dat. Problem j, ze ten, kdo to vydava, neotapetoval games.cz pul roku pred vydanim reklamou. To se pak primhourit ocko tolik neda.
    • Femto
      Ty jsi to hrál, že se s tím ztotožňuješ?
    • přesně, takto si představuji kvalitní dobře napsanou recenzi
  • Odulin
    Díky za recenzi! Sice jsem dohrál ICO i SoC (jedna z nej her), ale asi možná počkám na první větší slevu a dnes dám přednost bethesda pinbalům. Přečtu ještě další recky a uvidíme...ale tohle bude těžké rozhodování, protože mě to hoodně láká i přes zmíněné nedostatky.
  • Nanumeraserepes...nicmene ciste teoreticky - to je vazne jedna z nejhorsich her hodnocenych na games za posledni dobu? Nejak se mi nechce verit, ze je to az takovy propadak, i vzhledem k jinym recenzim.
  • Po prvním přečtení jeho recenze jsem se div neurazil, protože na tuhle hru čekám s velkým očekáváním i obavami. Po druhém přečtenní aniž bych hru zatím hrál, má ten chlap v některých věcech asi pravdu. Např. proč po 10ti letech vývoje hra vypadá jak vypadá? To je takový problém vyměnit textury a lépe si pohrát se stíny a světlem? Času na to bylo dost. Příjde mi že původní videa pro PS3 vypadaly lépe než ty nové. Autor hry neustále opakoval jak je pro něj osobní, jak chce aby byla dokonalá a pak vydá něco, co by mělo na PS4 vypadat přeci jen lépe. Neříkám že chci Uncharted 5, ale trocha snahy za tu dobu vývoje by měla být vidět. Hodně mi u takových her vadí absence češtiny. To je takový problém se s nimi domluvit? Proč Poláci jo a my ne??? To, že vás zvíře tupě neposlouchá a způsobuje zhýčkaným hráčům depkoidní stavy, považuji za skvělý nápad a kdo má doma kočku jako já, mi dá za pravdu. Není totiž štastnějšího okamžiku, než když vás kočka po půlhodině přemlouvání a pitvoření poslechne. Tohle je typ hry, kde opravdu není kam spěchat. Hrát totiž jakoukoiv hru, abych jí co nejrychleji dohrál, je chyba. Bugy s kamerou a propadajícími fps jsou věci, které si měli autoři ohlídat a po deseti letech vývoje jsou nepochopitelné. Pokud tohle vše shrnete, zbývá vám úžasný Trico, super soundtrack a možná hezký příběh po jehož dohrání skončíte u svého oblíbeného psychiatra, stejně jako po dohrání Brothers A Tale of Two Sons. Pokud se tak stane, odpustím hře vše, co jsem napsal předtím. Ale ta čeština mě bude štvát furt! :-)
    • Proč Poláci? Je jich 4x víc. *1*
      Čeština budiž fajn ve hrách, ale pokud není autor rozhodnutý, že se mu ji vyplatí vůbec dělat na základě nějakých statistik, tak prostě nebude.
      Kingdom Come Deliverence vyvíjená českým studiem taky tu češtinu úplně nechrlí jako standard a to se příběhově odehrává na uzemí a historie česka. *3*
    • *aniž bych hru hrál...

Asi niekde tam si kľudne mohol prestať písať :)
      • Femto
        Tak tady to nikdo nehrál. 95% komunity jsou PC děcka, co jsou tak akorát rády, že tady má nějaká konzolová exkluzivita 5/10. Pak se s ním rychle ztotožňují.
        • PC děcka?
          To konzolisti si myslí že sotva se jim podaří trefit tvar v motorické kostce tak už ví všechno nejlíp.
  • Přijde my zvláštní že většina z více jak 200 komentářů je od lidí kteří hru nehráli ani hrát nebudou už to tu vypadá jak na Novinach jen s jiným druhem komára
    • Femto
      mě to nepřekvapuje, jsi na PC webu, kde je největší procento PC trollů v Čechách, navíc tomu pomáhá i redakce, že naprosto ignoruje herní tvorbu z Japonska. Tady to hrálo opravdu minimum hráčů, většina lidí tu hry krade a vůbec nemají pomyšlení, aby kupovali konzoli a hry na to, takže jsou rádi, že to dostalo nízké známku, to je jenom utvrdí, že jejich omezený PC pohled je ten správný, je to začarovaný kruh, o hře se tu dá bavit opravdu s málo lidmi, protože většina nemá kde si tu hru zahrát. Těch pár lidí, co tu hru hrálo, jsou PC trolly označeno za nějaké fanatiky a těm PC trollům se tu ještě tleská. Racionální člověk jako já se prostě nestačí divit *3*
      • dobrovolne hrat neco packou, o dostatecne mire racionality zrovna nevypovida *5*
        • to není tak jednoznačné, treba bojovky (mortal kombat kupríkladu), arkádove závody anebo sporty jsou na klavesnici prakticky nehratelne
          • bojovky a skakacky, fajn, vsechno ostatni je przneny pro packovac, nikoliv naopak, ze by se tam hodil
        • No nechci ti do toho moc kecat ale dnes je drtivá většina titulů uděláno na gamepad a díky tomu je to na něm pohodlnější
          • packa, to je jako hrat fotbal kopytem, taky to jde, ale ze by to bylo pohodlny? o tom uspesne pochybuju
            • zaleží co hraješ, ale většina strategií zatím díky bohu nemá tak osekaný interface a ovládání aby byl gamepad lepší než myš
            • kdyby v tech hral byla nejaka ai, tak by to packou ani hrat neslo
            • No pochybovat můžeš. Po pravdě ze začátku to není žádná pohádka ale po pár hodinách si člověk zvykne a třeba fps už ani jinak nehrají ale je tu jedno velké ALE nesmís být úplná lama
        • Femto
          *3* díky za potvrzení mé teze.
          • tak o cem se chces bavit, kdyz vsechny hry na zole jsou uz od zakladu takhle omezeny, to je jako vysvetlovat hluchymu symfonii, znacne komplikovany...
            • mel jsem neco pravdepodobnejsiho na mysli, nekomu hluchymu od narozeni

ten rosicky by spis vysvetloval symfonii mne *5*
            • a) Genialita nijak nesouvisí se schopností komponovat hudbu, která závisí hlavně na muzikalitě jedince, talentu a znalosti hudební teorie.
              b) Nikde sem netvrdil, že každý hluchý skladatel dokáže to, co Beethoven, ale že hluchota zkušeného muzikanta zase tolik moc neomezuje. Jednoduchá pointa, bohužel i tak si jí nepobral a meleš tady něco z cesty. Typický straw-man.
              c) Beethoven byl téměř hluchý v posledních letech svého života - to se ví, takže opět mimo. Navíc přesný věk je irelevantní. Důležité je, že měl spoustu zkušeností a vytrénovanou svalovou paměť, čímž se opět dostáváme k tvému nepochopení pointy - resp. imho spíš chabému kličkování ve snaze za každou cenu oponovat.
              d) (nejdůležitější) Nevyjadřuj a nepolemizuj o věcrch, kterým nerozumíš, pak to takhle dopadá - to jen taková rada do života.
              e) Nemáš zač.
            • Femto
              Samozřejmě, Beethoven vůbec nebyl geniální a každý vlastně hluchý skladatel může vytvořit něco jako Devátou jen po paměti. Nenech se vysmát, navíc se ani neví přesně, kdy přišel o sluch *3*
            • *svalovou*
            • Ten příklad moc dobře nefunguje. Beethoven přišel o sluch až někdy kolem 45 let, kdy už má člověk tak vytrénovanou svalou paměť, že už ani nepotřebouje slyšet (pokud se bavíme o kompozici, ne o jamu s kapelou), protože samozřejmě a) ví, jak která klávesa zní b) melodie, které slyší v hlavě rovnou zapisuje v notách.
            • P.S.
              pak je tu samozrejme faktor ceny, herní PC stojí minimálne 2 x tolik co konzole a to je pro nekoho velky peniz
            • Souhlas jen u tech multi to platí jen pokud není úplně boj...b optimalizace
            • jinak tahle debata PC vs konzole je už davno vyrešena. U exkluzivit logicky nema cenu se o čem bavit, protože si je na jine platforme nezahrajete. A u multiplatformních titulu vždycky vyhráva PC s vyšším fps a lepší grafikou. Ovladač nemá cenu rešit, nekdo si rád pripojí k PC gamepad a pak tu jsou ruzne specialni ovladače pro simulátory a pod.
            • Femto
              To se pleteš můj milý Bobe, PCMR pozná i 1ms intput lag. Ti hoši jsou fakt dobří.
            • 100 ms input lag ani nepoznáš.
            • Femto
              není 100 ms málo? Jsem myslel že je to 1000 ms, i tak pořád lepší hrát na tom než na kancelářské sponce *3*
            • aha, takze hrat s input lagem 100ms nebo kolik je podle tebe optimalizovany, tak to pak jo

pro tebe by byly uplne idealni ty streamovaci sluzby, tobe by to ani nevadilo, ze to reaguje opozdene
            • Femto
              no, když myslíš, dle mého je omezení hrát neoptimalizované tituly na psacím stroji. To dle mého zavání trochu sebemrskačstvím, na druhou stranu to je každého jeho věc, na čem hraje. Jinak božský Ludwig Van(tak trošku pomrkávání na Mechanický pomeranč) složil božskou devátou,když byl hluchý, takže i tady tvůj příměr selhává PC nadřazenče(tak trochu výsměch se nazývat něčím víc, když jsi přitom tak hloupý) *15*
  • Chtěl bych ještě říct, že ta hra ve mně zůstane ještě dlouho, vážně moc pěkný zážitek, je sice pravda, že já jsem cíťa, proto se už nikdy nepodívám na Leona a další filmy, takže takové hry jsou pro mě, ale i tak si myslím, že to nepřekročilo citové vydíraní.Lidičky proč nejsme rádi, že vychází takové hry jednou za x let a neoslavujeme to? Mám pocit, že tu Battlefield dostal o dost více prostoru než tohle. Nemělo bý to být naopak? Mám z té hry tak dobře po těle. Je to divné, ale je to tak. Jo a ten soundtrack je božííííí.
    • Souhlasím. Dnes jsou hráči líní a jednodušší.Vemou střílečku s co nejlepší grafikou a s minimálně miliardou fps,jsou spokojení a myslí si že nad vším vyzralí.Osobně mi je to jedno,já tuhle hru už teď po recenzi zbožňuji a hrát ji budu a ostatní ať si honí grafiku a fps,protože to je jediné co hráče zajímá,ja si budu u téhle hry stokrát umírat,hodiny bloudit a užívat si hru jak za dob starých tomb raideru.
    • MickeyMutant
      Kde přesně ji máš zaraženou?
      • v srdci *3*
  • Toz oproti celosvetovemu prumeru je tahle znamka dost jinde, na Metacritic po 60 recenzich prumer 83 a nemyslim si, ze by byli vsichni podplaceni a nebo takovy milovnici spatnych her.
    Ovladani je ponekud kostrbate, ale ze bych porad umiral a byl frustrovan bych nerekl, naopak atmosfera a cely ten svet je naprosto kouzelny.
    • Na Metacritic je navíc i shoda mezi hodnocením profesionálů a hráčů...
  • Magister_Peditum
    Hádka v diskusi o hodnocení...šaráda pokračuje. *15*
    • Test
  • je to skvelá hra,pekny svet a ma to velmu slušnu hernu dobu .. baví ma to podstatne viac než novy watch dogs ktory asi ani nedohram...recenzant ma pravdu čo sa tyka kamery a ostatnych veci ale tie nie su ani zdaleka tak zavažne aby hre zabil hodnotenie 5... to fakt nie navyše ked hier tohto typu je málo...dalšia vec to ako dlho hru vyvíjali je čisto ich vnutorna zaležitosť... zrejme na tom nerobili 10 rokov vkuse a nie je zname kolko ludi na tom robilo... je nezmysel teraz mudrovať štylom "čo 10 rokov na tom robili " a kvoli tomu sa pozerať na hru prísnejšie

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit