Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Som posledny, co by recenzie na games nejak obhajoval, ale v tomto pripade by som upriamil pozornost na fakt, ze Polygon - ktory kazdej hre, ktora co i len zavana umenim a nepodporuje rasove/genderove stereotypy flaka bez problemov 9-ky a 10-ky - dal Guardianovi "len" 7.5. Myslim, ze tato veta z tej recenzie hovori za vse:

"In its best moments, The Last Guardian pulls off feats that could only be done on modern hardware; at its weakest, it's not just "like a PlayStation 2 game," but like a particularly rough, unpolished PlayStation 2 game, one that recalls the legacy of its forebears, but can't quite recreate it."

Takze vo vysledku je hodnotenie dane cisto subjektivne tym, ako velmi cloveka hra uhranie na to, aby objektivne nedostatky dokazal prekusnut.
    • V zájmu objektivity namátkou pár dalších hodnocení:
      When the journey comes to an end, you’ll find yourself in shock, emotionally-drained, and appreciative The Last Guardian stayed in development this long and still made it to release. The entire game’s pace is perfect. The difficulty and challenge is high, and completely reliant on how observant and explorative the player is. Every section of the game is stunningly gorgeous – a real work of art. The gameplay is pure perfection (aside for some clunky controls). -PSLifestyle
      In its finished form, the game tells a story with uncompromising vision and engrossing emotional heft. The resulting experience comes off as delicately prepared, and the mythical nature of the game’s development only enhances the fantastical tale at its core. Imagining the missteps the game could have taken if released in an unpolished rush is easy, but bickering about the build-up to The Last Guardian’s release will be long outlived by its success as an emotionally evocative masterpiece in the annals of modern gaming.
      -Daily Dot
      Because I was so emotionally invested in the game, I started to lose time while I was playing it. I don’t think it’s an overly long game, but I do think that its length will be wholly dependent on how good you are at understanding its logic and puzzles. It wouldn’t matter if it was over in an hour, though. The game is deep, meaningful, and powerful. It’s reflective, different, and beautiful. It may well end up being more divisive than Ueda’s previous masterpieces, but that doesn’t mean it’s not a masterpiece, from one of the industry’s true auteurs. Play this game. Even if you hate it, it’s going to broaden your horizons around what games are truly capable of.
      -Digitally Downloaded
      Here is an exquisite gem, the brightest in Ueda’s enviable clutch.
      -Guardian
      Like the bond that grows between you and the beast, the farther you get, the more memorable and dramatic it all becomes. The Last Guardian isn’t a perfect game, but it’s a mesmerizing adventure that we’ll never forget.
      -Easy Allies
      • Femto
        Je blbost vytahovat jak pozitivní recenze či negativní. Tohle je hra pro určité publikum a ne každý z toho bude nadšený a i já to v té hře vidím, že to není pro každého. Dle mého ale fanda SotC, ICO, Journey apod. her bude nadšen jako já. Hráči klasických mainstremovek jako jsou právě Uncharted, Zakllínač, Tomb Raider by asi měli jít o dům dál, to je pravda. Já obecně jsem rád, že je trošku retro a cíli to na fandy SotC a ne na současné hráče Zaklínače, Uncharted. Což jsou v základě dobré hry, ale jsou opravdu pro ty nejširší masy...
        • Tak třeba u mě jsi úplně vedle. Mám rád TR, Uncharted, Limba, Prince of Persia, ori and the blind forest, brothers a tale of two sons, a nadchla mě i taková věc jako Lifeless Planet, MouseCraft nebo Max Brotherhood. Jestli někdo škatulkuje svět na buď Mainstream nebo být jen out, tak je mi líto že je tak omezený a jednoduchý. Každý z těch dvou světů umí přijít s něčím fajn. Pokud má hra skvělý příběh, nejde jen o bezhlavé střílení, má pěkné exteriéry, na konci tě donutí chvíli přemýšlet či dojmout a ještě lépe je v češtině, má u mě dobrý předpoklad aby uspěla. A je mi vážně jedno, že se nějakýmu kritikovi amatérovi, kterýmu se zrovna nepovedla ranní masturbace, nelíbí. *12*
          • Femto
            Je spoustu jako ty, to samozřejmě. Já mám taky moc rád Prince of Persia. Warrior Within je moje velice oblíbená hra. Většina her co jsi vypsal, je dobrá. Ale když to vezmu v globále, tak prostě typický hráč CoD či Rise of Tomb Raider tohle prostě neskousne a není to pro něho a já to nemyslím nějak zle. Ta recenze je mi svědkem *3* Ono si stačí pustit FC a uvidíš ignoraci této hry a i FF XV. Ten přistup je tady nastaven strašně. Jediný P.Poláček má přehled v oblasti japonských her a to je bohužel šéfredaktor, zbytek nemá moc kapacity na to recenzovat tyhle tituly a to dlouhodobě. Pořád tu není recenze např. na Xenoblade, DLC k Bloodborne, výborné DLC k The Evil Within apod.
      • V zájmu objektivity bys nám to mohl i přeložit.
  • Neskutečné! Ta hra vyjde po devíti letech a je fantastická, vypadá graficky nadčasově. Lidičky se proberte, tohle má nadčasovou grafiku, tohle bude vypadat dobře i za pár let, kdy Battlefield 1 zestárne. Animace Trica jsou prostě božské. Nic takové jsme neměli možnost ve hře vidět.
    • Ještě dodám, že Olejník spáchal herezi.
  • Takže jsme se dozvěděli že je tam hezky udělaný zvířátko a nějaký technické chyby (který můžou vyřešit patche). The End. 5/10!! Děkujeme za recenzi na kterou jsme čekali 10 let!
  • Jak už tady někdo psal, to poslední, co jde The Last Guardian vyčítat, jsou nesplněný očekávání. Ta hra neměla žádnej hype, ani neslibovala žádnou revoluci a vlastně nic. Psalo se o ní akorát tak to, jestli vůbec někdy vyjde.
    • Magister_Peditum
      No, minimálně v době jejího ohlášení se to propagovalo jako malá revoluce v interakci mezi postavami. Ale je pravda, že pak se už jen vždy ohlašovalo, že hra bude zase odložena.
  • Já jsem nechápal proč na to lidi čekají, vůbec ničím mě to nenadchlo..no a teď to máte *15*
  • Recenzent dostal od matky pres drzku za prvni cigaro, tak se potreboval nad necim vyhonit, nebo jak se da zmastit takovy blabol :D Kamera, stiny, ovladani, grafika, boze, to je presne to, o cem ta hra je a proc ji lide budou kupovat. Jiste mu tam chybel i zamerovaci kriz a nejaky prestrelky, tak jak kaze moderni design "konkurence"...
  • Jack1947
    No není to taková "blbost" aby neměla šanci mít Gamesplay tady *3*
    • Stačí se dívat ve čtvrtek ;-)
      • Jack1947
        Přesně na to naraážím *3*
  • "...dostaví se akorát frustrace z nepovedeného ovládání, šílené kamery a nevyzpytatelného game designu."

... takže vlastně to, co provázelo Ico i SotC, přesto to byly nějakým způsobem vynikající a dodnes stále hajpovaný hry.
  • Je úplná pravda to, že jde o top PS3 titul, u něhož bylo jasné, že se dokončí až v době kdy už bude naplno rozjetá konzole PS4. Proto dostáváme v podstatě REMASTR této hry na čtyřku až nyní. Přesto hra vypadá nádherně, stylizace a epické pojetí je mistrovské. Hlavně však pan recenzant nepochopil geniální technologii hry (resp. AI Trica) která má navodit pocit, že se člověk domlouvá se zvířetem, které jedná na základě instinktu a svého menšího rozumu a tudíž neposlouchá hned na první dobrou (resp. zmáčknutí příslušné tlačítkové kombinace). Tento fakt dělá ze hry "The Last Guardia" od Fumita Uedy jeho nejsilnějším počinem! Je třeba doufat, že hra po první unáhlené negativní vlně dojde k brzkému docenění. Vícemémě souhlasím s komentářem Predator2. Hodnocení 5/10 je tak trochu ignorantské. Za mě 10/10.
    • Vůbec způsob jak AI Trica postupně zapíná další mechaniky a jak na vaši postavu víc a víc reaguje, podle toho co zažíváte, jaké úkoly řešíte a jak se celkové poznáváte je dech beroucí.
  • jojo srovnavat last guardian s uncharted *7* *7* *7*
    jojo u konkurence se nechyta....kde je ta konkurence? nebo to je mysleno to uncharted? Vazne? asi jako by konkurent noveho CoD mel byt No Man Sky....taky se to odehrava ve vesmiru tak je to stejna hra co by ne...(oboji posledne jmenovane je sr+cka mimochodem:) )

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší