Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak trochu hodně oddalovaná hra z PS2 .... A co z toho ? Hraje se jako hry z PS2 - hraje ! Čekali jste tak dlouho aby se Ico dočkal pokračování ? Čekali ! ....
    Takže kdo chce , tomu se obstarožní gamedesign a překonané technické problémy budou líbit . Komu se opeřená krysa nelíbí a barevnou paletu shledává dávno vyčpělou , ten buď hru nikdy neokusí , nebo ji pošle dál a pomějíi se i ti co nové hry z principu nekupují . Já bych se o publikum nebál , i když se jede na jasné retro vlně ;)
  • treba se mi nezdá fér že to dostalo stejné hodnocení jako transport fever, ktere je emočne dost ploché
  • https://www.reddit.com/r/Games/comments/5gmbsn/the_last_guardian_review_thread/
  • Tak je to tady, bublina splaskla, nicméně jistá skupinka fanatických individuí má stále potřebu tu kažému cpát svojí vykonstruovanou realitu o dokonalé hře. *15*
    • Predator2
      Není mi moc jasné, o jaké bublině je řeč. Hra určitě dokonalá není, to nebyly ani hry Ico a SotC. Zdejšímu recenzentovi hra nesedla, to je naprosto v pořádku. Bohužel se zde recenzent projevil jako ignorant, když byl schopný napsat, že tato hra nemá šanci obstát v konkurenci dnešních titulů (když zde vlastně není na výběr žádná jiná hra podobného ražení), a dále tím, že nebyl schopný zmínit ani to, jak jestli hrál nebo nehrál s day-one patchem, který měl opravovat dvě z těch tří nebo čtyř věcí, co na hře kritizoval. Tím je recenze zbytečně informačně chudá.
      Jinak hráči svým hodnocením této hry dali jasně najevo, že se jim líbí, takže v konečném důsledku ta hra rozhodně špatně nedopadla. Jen holt není pro každého (to ale není žádná hra, všem se zavděčit nelze).

Jinak za sebe můžu říct, že jsem měl tu čest loni poprvé hrát Ico a SotC, a ano, nebyl to žádný zázrak, ale ty hry byly poměrně unikátní a zajímavé. Byl to fajn herní zážitek. Dle reakcí tohle nebude jiné, což se počítám časem potvrdí. Je dobře, že vznikají i takovéhle hry, přestože Uncharted je samozřejmě jiná liga. Něco takového snad ale od téhle hry nikdo nečekal...
    • Femto
      Žádná bublina ani nebyla Dele. Hype ani nebyl, o hře se mluvilo spíše proto, že se dělala strašně dlouho. A že by splaskla? Ani náhodou, fanoušci předchozích her jsou naprosto nadšení, na to jak je to hodně okrajový žánr, tak má hra úctyhodných 84% na MT, pak PC trollů si pobrečí, hráči Tomb Raider či Dooma si zase pojedou to svoje a hráči CRPG jako ty pořád budou čekat na tu pravou *3*
      • Nevím o čem to tu plácáš, ale vypadá to, že máš asi nějaký psychický problém. Za vším vidíš nějakého imaginárního člověka, který asi ani neexistuje, PC trolly a hráče CRPG. Každopádně mě je to jedno, tohle si vyřeš sám se svým psychologem.

K věci - každý, kdo si přečte tuhle rádoby diskuzi, se totiž může sám přesvědčit, kdo tu brečí. PC hráči jsou ti poslední. Ale klidně si dál vytvářej svojí vlastní realitu, jde ti to výborně. Očividně obelháváš i sám sebe. *15*
        • Femto
          Hele ty filuto, je logické, že tu recenzi řeší jedinci, kteří měli možnost hru hrát, je jasné, že PC trollové jako ty Dele tu budou akorát trollit bez znalosti věci. Samozřejmě si nehraj na někoho jiného, už co za sranečky jsi psal pod FC, je mi jasné z jakého břehu fouká... Tím bych to ukončil, takže se vrať k omezené tvorbě CRPG a neotravuj...
          • Měl by sis opravdu vzít nějaký prášek, zřejmě trpíš schizofrenií. Nebo si holt jen chladíš žáhu z toho, že ta hra není nic moc. Holt si to tak nesmíš brát, je to jen hra.
    • A furt je tu hromada kretenu, kteri maji nutnost vsem psat, ze se jim hra nelibi. Ok. Beru to. A ted si jdi komentovat jinam.
    • a pritom to bylo stejne marny jako u duke nukem forever, cekat, ze hrat tak dlouho ve vyvoji se neustale zlepsuje, to uz by ta dokonalost ohrozovala veskerou znamou civilizaci :D
  • Typicka Sony vyhajpovanina. 9 let cekani na naprosty prumer, jako uz tolikrat. Cekam na cenu okolo 400, vic za to nedam. *1*
    • Pro mě hra roku, nemůžu se od toho otrhnout. Dle mého nádhera, tu recenzi musel psát snad pod vlivem.
      • když je to pro tebe hra roku, můžeš prosím napsat svojí krátkou recenzi jak je to s těmi patchi, fps a kamerou? Většina tu jen kritizuje a nikdo není schopný říct jestli patche něco řeší. Díky.
        • FPS problémy jen když je hodně vegetace, ale nějak mě z hraní nevyrušuje(hraji na klasické PS4). Já ti neřeknu jaké to bylo před patchem(ta kamera), hraji rovnou s ním, ale že by mě to nějak omezovalo? Ano, není to nejlepší kamera, ale zvykneš si :)
          • Díky za odpovědi. Tak tady se v recenzích kritizovala kamera snad u všech Tomb Raiderů a mě se to hrálo v pohodě. Takže věřím že u Last Guardian to nebude tak žhavý.
        • Ronox
          Kamera po 1.02 nemá takový dojezd a rozhodně doporučuju u ní ještě malinko zvětšit rychlost v nastavení. Propady na Pro nejsou vůbec, na původní PS4 už údajně minimální podle redditu. Jen větší lokace mají ještě trochu problémy při přechodu z jedné do druhé, jinak by se to nemělo stávat už skoro vůbec. Např. Colossus byl na tom podle mého mnohem hůře.
      • Tak 100 lidi, 100 chuti. Pro nekoho, kdo hre odpusti vse, to muze byt hra roku. Poetiku to urcite ma. ale ostani to tak videt nemusi. Obecne hru dobre hodnoti jen hraci ICO a SOTC a reklamni letaky v podobe Official Playstation magazinu. *5*
        • Prvně si to zahraj, pak mudruj trotle. Nevím, proč diskutuješ o něčem, o čem nic nevíš. Všechny pozitivní recenze jsou k ničemu, jenom Olejník se svou břečkou alias recenzí má pravdu. LOL
          *7* *15*
          • Koukam argumenty dosly, tak nastoupily radoby urazky *5* Typicky fanatik, ktery nedokaze ustat psychicky jiny nazor. Zahraju si to az ja budu chtit a ja za plnou cenu nedodelanou hru se spatnym ovladanim a padajicim frameratem ke 20 fps nechci. Velmi kvalitni recenze je napriklad od Jima Sterlinga a ma hodne podobny nazor jako Olejnik. http://www.thejimquisition.com/the-last-guardian-review/
            • ID: Nadavajici zoufale luze ze 4. cenove davam jen minuska, protoze diskuze je zbytecna. Pa *5* Po leceni to zkus znovu a lepe.
            • A co vlastně říkáš na 5/10 od JS na Dishonored 2? Taky souhlasíš? Žádné nadávky, jenom konstatovaní faktu. Jsi jen tupá a dosti omezená ovce, co si dělá názor na základě recenzí, které nejsou pozitivní. Prostě sám sebe omezuješ hlupáku. Na tebe bych mohl použít celou plejádu nadávek, jelikož jsi typická herní existence. Nehrál jsi nic, zajímá tě jen FPS, nějaká špatná kamera a bez jakékoliv znalosti jsi hru rovnou odsoudil. V podstatě tomu nedáš ani šanci a už máš předsudky kvůli maličkostem, které vlastně v globále ani hru nějak neovlivňují. Nezasloužíš si nic jiného než je pohrdání.
  • Jack1947
    ...Ico zůstal nepřekonán...
    • maros.goc
      ico je v prvom rade nudná blbosť s hrozným ovládaním a tou frustrujúcou kravou ...
      • Jack1947
        Tak to jsem měl těch deset nebo kolik let mylné informace že tohle mělo navázet na úspěch.
  • 10 let.... To snad není ani možné? Co tam celou dobu dělali? Za tu dobu by to mělo vypadat suprově a zcela bez problémů.

A oni vesele vydají 10 let starou hru jako novou *15* To je kvalitní firma!
    • Je těžké vytvářet hru na "10" letém enginu a potom to rychle předělat do roku, kdy to má vycházet(je to skoro nemožné). V tomhle ohledu udělali velkou chybu. Přece jenom, když vám padají FPS, frustruje kamera a v neposlední řadě neposlouchají, ani skripty, tak bohužel hra nemůže být dostatečně ohodnocená. Tyhle věci totiž taky kazí zážitek.

To by pak muselo být hodnocení udělané do více bodů.

Jinak osobně si myslím, že hra určitě špatná nebude, jen by si vývojáři měli dát pozor na věkost vývoje.
      BTW: Hrál jsem SoC a byl to opravdu neskutečný herní zážitek....
  • Nebude i jinej pohled nez sterilne technickej od Honzy? Neni nekdo v redakci kdo hral, bavil se a chtelo by se mu o tom neco napsat?

Deset let ocekavana vec by si mozna mohla dovolit vybocit ze standardu jedny recenze na web.
    • mám stejnej názor, recenze je to strašná...a teď nemyslím hodnocením to je mi buřt.
      • Tilwaen
        Co se ti na ní konkrétně nelíbí? Pochopíš, o čem hra je, co jsou její silné stránky a v čem zásadně pokulhává, to vše ve čtivém balení. Myslím, že si hodnocení Honza obhájil dostatečně. Pokud ti v recenzi zmíněné nedostatky nevadí, klidně si pár virtuálních bodů přidej a hru si kup. A jestli Honza něco opomenul, tak se tu s námi poděl, určitě budou rádi ti, kteří o koupi uvažují.
        • Hozna jen napsal jak je hra technicky spatlaná. Tohle se dá naspat v jednom krátkém odstavci....jak jsem již psal tu hru hrat nebudu je mi ukradená mě jde jen oto jak otřesně je ta recenze napsaná :-).

jako sorry, ale za takovej paskvil bych mu teda nezaplatil....
          • Tilwaen
            Technický rozbor u her, které primárně cílí na konzole, mi naopak přijde v pořádku, protože když to nepojede plynule na redakčním stroji, nejspíš to nepojede plynule ani na stroji u mě doma. Tím spíš, když se jedná o takto starou hru, u které apriori nevíš, v jaké dekádě se která složka hry zasekla. Ono taky kdyby vše bylo technicky tak, jak to má být, tak by o tom pravděpodobně Honza nepsal.

Emocí určitě v recenzi mohlo být trochu více, pokud by to tedy nespoilovalo příběh. Jenže ždímej ze sebe víc srdíčka, když tě hra půl hodiny v kuse se*e zpackaným ovládáním a tvůj postup závisí na tom, jak si RNG zrovna usmyslí. A kde ti hra k srdci nepřiroste, tam ani čert nebere.
    • nekromant33
      deset let ocekavan vec by si to zaslouzila mozna pokud by to byla dobra hra
  • Zatim odehrano dve hodiny a za me 10/10
    • Zatim jsem videl dva trailery a za me taky 10/10. je to asi tak stejne relevantni. *5*
    • doufám, že ti, co s tebou nesouhasí tu hru také hráli.
  • 2hod. som sledoval gameplay a mozem povedat, ze sa na to minimalne dobre pozera, az budu dalsie si to dopozeram, uz teraz sa tesim

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší