Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tady zase nekdo jede na vlne euforie *5* Jinde to tak uuuuuuzasny nevidej Kdyz odectu hype, tak to vypada na prumernou zombiarnu takze tak 5/10 http://www.polygon.com/game/the-last-of-us/3040 *3*
    • TheGGG
      Asi nemáš PS3, my tě chápem, běž si najít nějakou brigádu.
    • Nedelal bych z toho tyatr. *1*
      Nikdy nebude hra ktera sedne uplne vsem. Tato je ale dost vyjimecna. Je to poctiva prace byt vice pripomina interaktivni film. Mam radsi volnost pohybu i rozhodovani a nemam PS3. Konzoli su kvuli tomu nekoupim. Tato hra mne proste mine proleti kolem...
      Ale tvurcum tleskam a hracum preji at si ji uziji. Je to zase kousek ktery latku potlacil vyse coz pomuze uplne vsem. Desitkove hodnoceni si zaslouzi. *3*
      • Inquisitor
        Desítková hra v podstatě neexistuje, vždy se to nějaké skupině lidí nebude líbit.
        • Taky si rikam, ze dokonala desitkova hra (=100/100) nikdy neexistovala a ani nemuze existovat. Ani Diablo 2 *14*
        • Jenomže recenze je vždycky subjektivní
    • Miserius
      Colombo, uz asi 6. prispevek stejnyho razu...Ty jsi jak nejaka zhrzena manzelka
      • spis normalni asshole
  • Kr.Pa
    Tak by mě zajímalo, jestli má 10 u PS hry stejnou váhu jako u PC hry. Člověk by řekl, že u různé platformy se hodnottí různé, tedy srovnávat 10 PS hry s rezenci jine PS hry.
    • Kozy
      Hlavně proč bys to chtěl srovnávat?
      • Kr.Pa
        Tim chci rict, ze hodnoceni ruznych platforem by mela byt oddelene, Preci jen u kazde konzele je narok na ruzny aspek hry jiny.
        • Miserius
          Nesmysl...takze u Gears of War je jina narocnost na aspekty Third Person strilecky nez u TPS na PC? Hodnoceni nema smysl rozlisovat na Xbox360/PS3/PC, to uz zavani rasismem *2* *2*
    • Rhulad
      Vůbec bych desítky neřešil v této době .... Když herní magazíny nadělují desítky hrám jako Skyrim, Mass Effect apod. čili hodnota desítek je nulová
    • Miserius
      Mozna tak plati u 3DS, ale ne u Xboxu/PS3, to je normalne srovnatelny s PC...proc by taky nemelo?
  • ALIENVIK
    Jste zpokojený vy sráči, teď si musim koupit zku*venou konzoli *16*
    • Není třeba kupovat konzoli. Počkáme nějakej pátek, až budou konzolí emulátory na PC... a na mobilech *1*
      • přeju hodně štěstǐ dočkat se doby, kdy se někdo vůbec odváží emulovat architekturu Cellu
    • musíš zustat silny a nepodlehnout. Zkus se na to podivat racionalne je to jen koridorova sr4čka
      • gratuluji, přemluvil jsi mě :-) Počkám s PS3 až min do doby GTA5
  • Tak ještě prosím verzi na počítač, slibujeme, že jí koupíme.
    • Nekoupim, nemam duvod.
    • dobrej vtip :D
  • Tilwaen
    Styl psaní této recenze mě vrátil ve vzpomínkách o pár let dozadu do dob, kdy jsem čas od času čítávala recenze v herních magazínech. Už dlouho jsem nečetla něco napsaného tak čtivě a zábavně, +1, autore *4*
  • Corvus
    Veliká škoda, že se autor recenze nezmiňuje o hudební složce hry, která je vyloženě excelentní. Místo epických či řvavých post-apo výlevech, atmosféru neskutečným stylem (už tak precizně vybudovanou) perfektně dotváří lehké ambientní dotyky a dává to prožitku opravdu hodně. A to jsem se díval pouze na videa z hraní dema.

Obecně je mi také strašně moc sympatické, že se hry čím dál více začínají (doufejme) ubírat stylem detailně vypracovaných vztahů postav mezi sebou, chování a vztah postav vůči okolí. Grafika je pro mě osobně podružná věc, ale chvíle kdy se člověk zastaví a poslouchá konverzace mezi Joelem a Ellie... to je prostě neskutečná paráda. Obrovsky to vtahuje do světa. Nějaký 5D Oculus Bulvus nebo světelné prvky kolem televizí apod. si můžou strčit za klobouk. To je jen grafické pozlátko, ale interakce, vztahy, rozhovory, prožitky - TO člověka VTÁHNE do hry. Nikoliv to, že budu mít na hlavě nějaké monstrum, který mi bude způsobovat ranní nevolnost :)
    • Ronox
      Souhlas ;)
    • Robotron3
      Přesně tak, to je podle mě to, co je myšleno, že hry se více připodobní filmům. Ne že by byly míň interaktivní, ale že se víc soustředí na propracovanější charaktery a vztahy postav, jako ve filmu prostě. Proto mám Naughty Dog rád, že to tlačí timhle směrem.
  • Děkuji panu Rybářovi za reklamu na The Last Of Us.

Teď bych poprosil od někoho kdo už hrál alespoň demo, aby mi prosím prosím poradil v otázkách, kterí se běžně zodpovídají v recenzích (ovšem nikoliv v reklamách, pochopitelně).

- Jak je na tom OPRAVDU ingame A.I. při normálním hraní, tzn. např. při hraní, kdy např. nemám potřebu klapat s prázdnou zbraní. Je A.I. schopna odhadu kolik má asi hráč munice nebo se jedná jenom o skript "hráč zaklape zbraní, A.I. mění chování"?

- Jak je na tom A.I. při potyčkách na blízko? Co jsem mohl vidět z herních seancí jiných, přišla mi velmi shovívavá: uštědří pár útoků, pak gentlemansky počká, zdali by ji hráč laskavě neumlátil k smrti. Je tomu opravdu tak?

- Jak je na tom health management? Že se neregenruje zdraví je sice hezké, ale pokud je to "vyváženo" tím, že se ingredience na léčivé předměty vyskytují na každém třetím rožku, tak je hra podstatě zpátky na autohelové úrovni. Může prosím někdo poskytnout infomraci?
    Děkuji moc za všechny dobré duše, které zodpoví.
    • Já osobně jsem hrál review verzi, která mi došla na recenzi (konkurenční portál) a musím říct, že AI je na dost žalostné úrovni. Nechápu tedy ty desítky (přiznám se, že jsem hru ještě nedohrál, tak třeba je to koncem). Jak říkáš v prvním odstavci, jedná se o skript "hráč zaklape zbraní, AI mění chování." A Stejně jak říkáš, tak je to i s bojem na blízko. Jediní clickeři (druh zombika, co reaguje jen na zvuk) jsou agresivní a pokud skončíš v jeho rukou, tak jsi okamžitě mrtvej. Hodně krát se mně taky stalo, že zatímco jsem se já pečlivě schovával, Ellie nebo kdokoli jinej prostě nějak vyběhl a pobíhal po lokaci, aby našel úkryt, a to i když tam byli protivníci (!!!). Ti si ji nijak nevšimli. Takových případů je tam víc. Trošku to kazí tu atmosféru mno, ale hra je jinak pecková. Jinak, co se týče těch životů, lékárniček tam je takový přiměřený množství. Občas najdeš nějakou malou, občas najdeš jen "ingredience", aby sis ju mohl vytvořit v inventáři. Je tam toho celkem dost, když tak na to vzpomínám teď. Každopádně pro mě je Last of Us naprosto skvělá devítka. :)
      • Taky díky za další pohled na věc, celkem se shoduje s mým pozorováním...
    • Ronox
      Rozdělím to na tři bodíky ať je v tom pořádek a nemusím psát na co odpovídávm. Chronologicky jak si to napsal ty.

- ingame A.I. je dost vyčůraná. Kolik máš nabojů to nepoznaj teda jestli to myslíš, že máš revolver a oni si odpočítaj kulky kolikrát si vystřelil po plným nabití navíc většinou nemáš plný zásobníky u pistolí a lovecká puška má po jednom náboji a brokovnice po dvou .. pak si je vylepšuješ atd, ale to, že ti došly náboje poznaj podle cvaknutí kohoutku na prázdno. Navíc ty co mají zbraň většinou jsou v krytu a ty co jí nemají se tě snaží obejít + některý s brokovnicí chodí pomalu a hledají tě.

- Při soubojích na blízko jsem to nějak nepostřehl (většinou jsem se rozeběhnul s tyčí na posledního a ten neměl šanci) zbytek jsem hrál dost stealthově takže škrcení a co největší eliminace pokud mi stáli v cestě .. kolikrát jsem je jen odlákal flaškou a šel dál. Jinak souboje s runnerama a clickerama ti nic nedarují. Jakmile na sebe upozorníš a začneš se prát na blízko tak 2 a více a jsi mrtvej většinou .. clicker ti dá instant pokud nemáš u sebe kudlu provizorní.

- Počet lékarniček je jak si to uděláš. Já jsem si většinou udělal jednu lékárnu a zbytek molotovy (společný materiály) .. záleželo taky na situaci, ale tuším, že víc jak tři lékárny jsem u sebe nikdy neměl a umíral jsem docela dost. Stačí, když tě střelí to tě vyhodí z krytu a vedle je typ z brokovnicí a to je konečná.
      • Díky díky moc. Tvůj komentář mi řekl rozhodně mnohem víc, než reklama od pana Rybáře.
    • Daniell605
      Jak je na tom A.I při potyčkach? Nepřišlo mi že by na mě laskavě čekali až je umlátím, byl jsem v místnosti s dalšími asi 6 houbami, a jakmile jsem konfrontoval jednu (ne zas tak moc tiše) seběhli se na mě všichni s takovou agresí že když jsem jednoho mlátil odstatní do mě bušili tak že mě dostali na kolena a pak přiběhl runner(?) a vytetoval mi kousanec na krk-->end. Myslím si že se nemusíš bát toho že by si naběhl do místnosti a umlátil všechny čtverečkem, budeš spokojený ;)
    • Robotron3
      AI je vždycky o scriptech a taky to souvisí s tim, na jakou obtížnost člověk hraje. Na tohle ti nikdo asi zodpovědně teď neodpoví. Zkus se zeptat Naughty Dog *15*
      • podla inej recenzie sa Ai obtiaznostou nemeni, meni sa len odolnost pandulakov, a pocet veci ktore mozes najst
    • Miserius
      Hale, zatim jsou jen review verze a to pokud vim hral jen jeden tady diskutující, takže s otázkama radši počkej, nebo přečti zahraniční recenze
  • kolik je Ellie let?
    • Robotron3
      14 let. Ale kdyby podle reálu, tak je ještě nahoubách, protože se má narodit až v roce 2019 :)
    • Miserius
      Ve hre 14
  • Chtěl jsem koupit konzoli až v září kvůli GTA V... Asi jí pořídim už příští měsíc kvůli The Last of US.. :(
    • Daniell605
      Potom nechápu ten smutný smajl, měl by si vřískat že můžeš své těžce vydělané peníze tratit za něco tak skvostného *15*
  • ad recenzia: renenzentovi sa paci Avatar, a evidentne aj tato hra.
    otazka:ked som avatara pozeral na 3x(wow efekt trval len 5 min :) - lebo to bola pre mna otrasna nuda, hrozi mi to aj pri tejto hre? :)
    • Já jsem se v týhle hře teda nenudil ani chvilku ale to je jen na tobě jestli půjdeš stealth tak se možná budeš chvilkama nudit ale jako Rambo se asi nudit nebudeš. Tohle jsou moje pocity *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší