Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • matejhanc

    No a co? :D

  • Fyzika obecně je hodně náročná na výkon.

  • Mluvíš tu něco o "Nboys kutistech" a přitom tady celé dny neděláš nic jiného, než že brečíš, protože si nová Zelda odnáší dobré hodnocení v recenzích... Ty kultisto.

  • První dojmy z propařeného prodlouženého víkendu:

    TLDR: Je to dobré :-D

    Ač na "stejné mapě", tak je to hodně jiné a větší. Rozloha mapy je odhadem 2x až 2,5x větší. A to "stejné" je modifikované natolik, že to stejně zkoumáte úplně znovu. Jasně, odzoomovaná topografie je stejná (tam kde byla sopka, tam bude zase sopka), ale když přijdete blíž, zjistíte, že je tam většinou úplně něco jiného, než minule a zkoumáte to stejně od nuly. Rozhodně nepočítejte s tím, že když znáte BotW, že víte co kde najdete.

    Sandbox možnosti jsou takové mnohem větší. Zatímco v BotW byly hrátky s fyzikou takový vedlejší prvek navíc, tak hráči si to oblíbili a tady je z toho plnohodnotná fíčura. Trošku škoda, že schopnosti nebyly jen přidány, ale nahradily ty původní, které ve hře nyní nejsou. Výhoda - musíte to hrát jinak, takže to není stejná hra. Nevýhoda - kdo si zamiloval ty předchozí, musí se bez nich víceméně obejít. (i když některé vyřazené schopnosti zastoupí nové jiné. Třeba jasně, nemáte už bomby. Ale můžete házet výbušné kytky, apod)

    Svět je mnohem živější (víc NPC, víc dialogů, víc questů, vaše činy víc mění lokace,...). Ta hra díky tomu působí mnohem víc vedeněji (ne že by tam nebylo to BotW exploration, ale v tom množství questů můžete mít pocit, že na něj ani není čas). Hodně to změnilo feeling z celé hry. Při hraní BotW jsem měl stejný pocit jako z Elden Ringu (free exploration obří mapy vlastním tempem s tím, že většinu času nevím, kam přesně jít a co tam najdu). Při hraní TotK mám spíš stejný feeling jako u Skyrimu (plný quest log a v hlavě checklist kam všude se chci vydat, protože tam splním nebo odevzdám quest). Ať si každý přebere, jestli je to pro něj plus nebo mínus.

  • lito

    Fyzika je super a v Breath of the Wild mě bavila opravdu dlouho, na druhou stranu je tam lepší oheň než u patnáct let starého Far Cry 2, který běžel Xboxu s 512 MB ram? Je ta fyzika tak vskutku náročná, nebo spíše zcela vývojáři na tenhle aspekt hratelnosti zapomněli a zcela ho ignorují. Nejsem na tohle expert, třeba někdo s větším know-how bude vědět.

  • Přesně tak. Switch nemám kvůli technický dokonalé grafice. 

    Mám herní pc s hdr monitorem na "hezkou grafiku" a k tomu Switch.. a vlastně ještě PS5 (na tom hraju nejmíň) 

    Přes to všechno, že nová Zelda má zastaralou grafiku (slušně řečeno), tak přece není potřeba být "kultista", abych si hru mohl užít. 

    Ba co víc - přes pomalý začátek a nespornou technickou nedokonalost, to i přesto JE už podruhé jedna z nejlepších open-world her ever made. Hraje se to prostě dobře. 

    Lito se evidentně neumí povznést přes slupku nedetailní grafiky a zastaralosti, a je pod jeho úroveň si užít zábavu na tak "ostudné" platformě, jako je Switch. Anebo jen trollí.. 

    Prostě grafika není všechno.. Viz Baba is You, jako příklad "odpudivé" grafiky a zároveň geniální hry. 

  • lito

    vůbec, já jsem dlouholetý hráč Nintenda, takže určitým způsobem mě fascinuje, jak Nintendo funguje. Ta  značka dokáže svým způsobem hypnotizovat,  že kritika absolutně odpadá u hlavních značek. Přitom Nintendo má lepší hry než Zeldu či Mario, jen je mířen pro niche trh.

    Jinak podle sebe nesuď ostatní.

  • vonTossis

    Tobě někdo z Nintenda znásilnil psa? Nejvíce tady přesvědčuješ sám sebe. A z podstaty hry vytrhuješ jen nějaké střípky, které ti zapadají do tvé vlastní mytologie.

    Prý "já jsem rád, že to hráče baví". Naopak, tebe to nekonečně sere. 

  • Derp_1337

    No tak jasně. Grafika je fakt retro zastaralá.

    Akurát to chce prostě vzít v potaz demografiku. Ten switch si většinou kupují lidi, kterým zas až tak o grafiku nejde.

    Kdo chce nejlepší grafiku, ten má PC za několik desítek tisíc.

  • lito

    jj skvělá hra, ale já všude četl spousty nesmyslů, že Zelda nemůže vypadat lépe, prý že už vypadá dobře, na čemž běží. Tohle je jasná odpověd pro tyhle jedince. 

    Jinak před osmi lety to standart nebyl, ale že po osmi letech Zelda není schopna téhle hře konkurovat, je ostuda. 

  • Derp_1337

    Zrovna Xenoblade Chronicles X byla vyjímečně dobrá hra. Ona nebyla zrovna nějaký běžný standart, který jsme před 8 lety denně viděli, a tudíž to není zrovna ideální případ pro srovnání.

    Jinak Xenoblade X můžu všem doporučit, kdo nehrál.

  • A fakt je ta mapa stejná?

  • dworkin

    This.

    Už jen to, co jsi napsal, by ji automaticky mělo vyautovat z hodnocení 10 (100, pět a půl pračky Whirlpool, nebo cokoliv co dané médium používá pro maximální hodnocení).

  • Jako jo no. Ale stejně tam mam už 50 hodin 😀

  • lito

    ale vůbec ne, Zelda a Mario byl vždy japonský kalkul na západní hráče, který extrémně dobře fungoval.

    Já jsem rád, že to hráče baví, jen je potřeba upozornit na fakta, že ta hra je vyloženě hnusná a technologicky neobhajitelná v roce 2023 a je docela fajn zmínit i morální hodnotu produktu, jelikož dostaneš 80% stejné mapy jako 6 let zpátky ve stejně hnusné grafice, přitom se ještě zvedne cenovka. 

  • radim.zaty

    Tebe evidentně hrozně štve, že těm milionům hráčů, je to úplně u zadele :)

  • lito

    já vždy doporučuji tady těm kultistům mrknout na Xenoblade X na WiiU.

    https://www.youtube.com/watch?v=qaYfIdZ-_a0

    Zelda vypadá hůře než skoro osm let stará hra na předchozí generaci konzole od Nintenda. Od textur, geometrii světa, stínu, AA,AF, Zelda vypadá ve všem hůře. 


  • Derp_1337

    Co na to říct: sto lidí, sto chutí.

    Někomu prostě nevadí hrát na retro kostičkované grafice jako kdybychom se ocitli 20 let zpátky v minulosti. Ti lidé spíš docení zábavný gameplay a objevování.

  • vonTossis

    Ta hra je naprosto skvělá a nemůžu se odtrhnout. Za mě desítka úplně v pohodě. A to nejsem Nintenďák. Používáním je to doma až čtvrté zařízení. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit