-
No musim rict ze sem ocekavala, ze pri vyvoji takove hry, ktera je vlastne jen ztratou casu, se trosku budou vyvojari snazit priblizit se realite. Nebudu tu rozepisovat ze mi zakoupena hra po trech dnech hrani, hazi graficky a dost podstatny chyby, to budu resit s podporou,ale ocekavala jsem vyvoj v kvalite staveni a umistovani zarizeni, v kreativite ,kterou by tento typ hry mel nabizet, pac nic jineho cloveku neda. Vkus desingu,v 21stoleti, v teto hre je neumluvitelny,cekala jsem vetsi moznosti. Napriklad neomezen umistovani veci na stenu, ze na kazdej stul muzu neco polozit atd.., ze rozsiri kramy z beznyho zivota, ne naky paskvily. Staveni, zkuste neco postavit, budu tocit schodistem 50x 360 nez se mi podari ho ustavit na spravne misto.Pohled je omezen chybi ptaci pohled, naprosto omezujici. Kde jsou vestavne spotrebice? Vlastni tvorba barev? Co ty kramy z 20-70 let minulyho stoleti proboha komu se to libí?? at si retro hodej do datadisku.Za tu cenu je to slabota a ostuda, bouzel.
-
Skoda ze mas pristup k internetu. Byla by sance se te zbavit jednou provzdy.
-
Pokud se nepletu tak nebyly v zakladni hre ani u tretiho dilu. A co bude dal nevi nikdo. Takze zase enjmaluj certa na zed
-
Investovat penize nebo ne?!
-
škoda že se to prodava, byla šance se tehle serie zbavit jednou provždy
-
Nezlob se na mě, ale tohle je bez diskuze ten nejhloupější komentář, jaký jsem kdy ve spojitosti s The Sims viděl.
-
Na rodokmeny u čtvrté série zapomeňte:D
-
V některých nenáročných sekcích (menu, videa) mi vyskakovaly FPS k 2000.. cívky v grafice mi začaly tak bzučet, že jsem mel pocit ze grafika vyskoci a zacne tancovat breakdance.
Tenhle problem jsem mel u vice her. Nakonec jsem to vyresil tak, že jsem stahl program "Dxtory", musim fakt doporucit.. lze pres nej omezit FPS. (má pak spoustu dalsich funkci, ale ty nevyuzivam)
Navic mne zacalo stvat trhání obrazu, ale Vsync zase spomaloval odezvu, obraz a myska jakovy plavaly a hralo se s Vsync spatne. Jenze pri omezeni snimku o 1 - 3 mene nez je obnovovaci frekvence (při 60hz date 57-59fps) vaseho monitoru odstrani ten pocit plavani myši, obrazovky a podobne. Od te doby zapinam v kazde hre Vsync pokud jsem schopen udrzet stalych 59fps.
Na forech ktera jsem procitam uvadeli pouze 1 fps dolů. Ale napr. u hry Borderlands 2 jsem mel pocit plavani i u 59fps, takze jsem to omezil na 57, se zaplym Vsync a hraje se to paradne. -
Nekdo si pipla svoji rodinu a sleduje rodokmen,jiny hraje porad za jednoho simika,dalsi strida rodiny podle nalady....
-
můžete mi někdo poradit jak se to vůbec hraje? nikdy jsem neměl potřebu se do týhle hry pouštět, tak jsem si řekl že to vyzkouším, ale furt mám potřebu tu hru pauzovat a rozdávat jim příkazy jako bych hrál nákou strategii *1*
-
Nejhorsi je ta grafika vsechno ostatni se da dodelat (to rikam jen proto ze za to nehodlam platit) ,ale grafika zustane jaka je a neni to vubec o preferencich, svet vypada dobre ale modely postav jsou jednoduse hnusne.
Tohle je presne hra ktera by mela vypadat realisticky a mezitim to vypada jak panenky barbie. -
No je dobré zmínit dvě veci co v recenzi nejsou, ale jsou poměrně důležité.
EA slibuje, že bude jednodušší vytvořit složitější mody (script mody ála NRAAS kolekce).
Engine má konečně vlastní frame limiter, takže se nemusíte bát, že vám hra nonšalantně roztaví kartu, i když je locknutá na 30 a renderuje toho tolik zbytečně.
Jinak hra samotná je meh, jako každý base díl. Je asi nejlepší ji vnímat jako platformu na kterou potom napasujete nevyhnutelných 10 expanzí. Jako taková funguje a díky loading screenům všude se snad vyhne problémům trojky. -
To som nenechal ani ja, a bývalku som zo Sims 3 prekonvertoval na Skyrim. Nakoniec pri tom strávila vyše 70 hodín *15*
-
Od kdy se vyvyji novy engine, ktery je horsi jak ten predesly?¨
Už jen ty zprávy otom jak to jejich hra nezvládá.. to neumíme.. to ze sebe musí delat takovy idioty? A my tomu mame verit? Vzdyt oni postavili tu hru od základu a neumi pridat bazen?
Vsadím se, že the sims 3 by mělo stejný HW naroky kdyby melo tolik nahravacich obrazovek... -
Nechápu jak rychlé načítání se dá považovat za plus. Vždyť s hromadou datadisku budete čekat déle než jet hodinu domů taxíkem jak už tu bylo zmíněno (což si stačilo jen vyřešit koupí rychlého auta) . Patřím ke skupince lidí co jim the sims 3 jelo v pohodě (dokud jsem nenastahovala hodně věcí z výměny a to už mi hra padala ale s programem dashboard jsem to vždy vyřešila). A nepatřím k těm co mají zrovna nějaký mega vymakaný počítač. Hodně lidí si stěžovalo že the sims 3 furt jim padá furt se seka . . tak holt udělali skok do zadu který připomíná the sims 2. The sims 4 jsem si koupila ale nějak mně holt nebere. A tak celkem pátrám po komentářích a recenzí a pro dost lidí je to velké zklamání.
-
Píšeš jak mongol!
-
Lepší než samotná recenze... *5*
-
Podivej se na cilovou skupinu(soude dle for)-zeny a deti(hrajete to i dost dospelych chlapu,ale o to tu ted nejde). Vetsina z nich ma stary notebook a krome Sims ani jine hry vlastne nehraji. Takze grafika je podle me jen ustupek vetsinovym hracum,kteri jinak o PC nevi temer nic a jsou radi ze vubec rozjedou hru. Natoz aby si pocitac upgradovali.
A v Sims 4 jeste navic je naprosto tragicke osvetleni uvnitr budov(doufam ze to vylepsi),takze smici opravdu vypadaji divne. Venku na slunci je to mnohem lepsi. -
Skvěle řečeno proč si kupovat Sims 4 když u trojky či starších dílů mám člověk několik dodatků, kolekcí, světů a věcí ze store. Tady nejsou bazény, roční období, mazlíčci vlastně nic a to podle recenzí i malé město což by mi vadilo docela dost když pak potřebujete rozšiřovat konexe *2* .
-
Abych začal nějak hezky: neseká se to. Proti Sims 3 je to příjemně plynulé, možnost nálad není špatný prvek, i když zatím to působí spíš rušivě, protože co dvě minuty se mění nálada, rozmary, je to doprovázené šíleně otravnou melodií... Multitasking se mi celkem líbí, člověk má pocit, že ty postavičky už nejsou úplně lobotomizované, takže si třeba i vezmou knížku na záchod.
Jinak se ale nejedená o žádnou revoluci, jak je zmíněno i v recenzi. Sousedství se smrsklo na pár baráčků, není volně průchozí, všude jsou načítací obrazovky. Na jednu stranu nestrávíte hodiny tím, že jedete taxíkem do práce a načítací obrazovky jsou celkem rychlé, ale pořád to tomu ubírá jistou dávku svobody. Vycházku napříč městem si prostě nepodniknete.
Úchvatně předělaná tvorba postav je vlastně jen takové pozlátko. Kdo si uměl pohrát se Sims 3, udělal prakticky to samé, co jde i v Sims 4. Ale zmizely posuvníky, samozřejmě. Jako plus bych to zrovna neviděl. Tahat postavičce za nos je možná intuitivní, ale ne vždy taháte zrovna za to, za co tahat chcete a ne vždy to má kýžený efekt. Výhoda je snad ta, že jim můžete víc vytvarovat celkovou postavu. Hruď, pas, boky, stehna...
Za největší mínus považuju absenci create-a-style. Kde jste si v Sims 3 mohli vybrat libovolný vzor na pohovku, sladit ho barevně se záclonami a kobercem, tam si ve čtyřce můžete akorát postesknout a vybrat si z pár nabízených barevných stylů. Že se vám nelíbí kombinace barev, kterou přednastavili? No, inu... máte smůlu. Možná, že by se to dalo pochopit jako hamižnost, ale ne po ohlášení, že tento prvek do hry nikdy zaveden nebude, protože to není možné.
Určitě by toho šlo zkritizovat mnohem víc, ale myslím, že tohle stačí na to, aby si každý uvědomil, že sims 4 nejsou krokem dopředu, ale krokem zpátky, který se jako krok dopředu jen tváří. Pod pozlátkem ve formě revolučního stavění (tahat za zeď jste mohli i ve trojce, takže to zas taková novinka není), úžasně předělané tvorby postav, zbrusu nových emocí a multitaskingu se vlastně skrývá takový polotovar, jehož hlavní plusy jsou v jádru docela nedodělané a především se ztrácí v záplavě mínusů. A nejsou to mínusy oproti očekávání, ale oproti předchozím verzím, což je podle mě o to víc žalostné.