Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • PCMR

Těžko říct, který je největší. Je jich dost, ale řekněme, že USA vykazuje známky zkomírajícího impéria. Vojenskou přeexpandovaností počínaje a konflikty mezi obyvatelstvem (způsobené nehoráznou inekvalitou příjmů a demografickou změnou) konče. Možná, že i paralela s praetoriánskou gardou by se našla (taj. služby podkopávající prezidenty).

• Bumtaratabumbumbum

Já se tomu divím. Sám k tomu přistupuju s otevřenou myslí, a dokud se neprokáže, že skutečně bylo záměrem protěžovat někoho černé pleti, tak o tom tak neuvažuju.

• tuco

Malo kdo premyslejici, malo kdo skepticky a malo kdo informovany. Aha, to je vlastne definice malo kdo. Nicmene bych souhlasil, ze toho opravdu, mimo jine, doshali. 

• Veskoslav

I v USA je černochů jenom 16 %...

• jenze tohle je efekt ktereho tihle aktivisti dosahli...i kdyby to nebylo nejake to protezovani, tak spousta lidi v nastavene atmosfere na to takhle bude automaticky hledet a malo kdo se jim muze divit

• A ten největší problém je co?

• Bumtaratabumbumbum

Proč?

• Johny666

ano.

• Derp_1337

Jsi si jistý, že to bylo na východní frontě?

Černoši bojovali za nacisty, ale převážně byli součástí tzv. "Afrika Korps" (později známé jako Panzer Army Africa). Ta jednotka byla takový mix převážně němců, italů a v menšině i jiné národnosti (černoši, atd.).

• Derp_1337

To je věc módy. Třeba u nás v kosmetice najdeš sekci se samoopalovacími krémy. V Indii, Číně a Japonsku najdeš sekci s "bělícími" krémy. Jiný kraj, jiný mrav.

• PCMR

Tolik povyku kvůli obsazení ve filmu. Ano, je to úsměvné, ale kdo sleduje dění v USA ví, že kvóty ve filmech jsou ten nejmenší problém.

• triptich

uvidíme, možné je všetko. v tomto som naozaj skeptik a radšej nemám veľké očakávania a som milo prekvapený :)

• Bumtaratabumbumbum

Zajímavý fakt, díky za něj.

• Je prokazano, ze minimalne jeden tam byl a pravdepodobne padl na vychodni fronte, da se to bezne dogooglit, tematu se venovala i FB stranka "Kabinet kuriozit".

• Dluzno ale dodat, ze do Bollywoodskych filmu obsazuji zpravidla velmi belossky vypadajici Indy.

• Sam pisete, ze je kus. Na konkursu (zamerne nepisi casting, nebo to slovo ztratilo puvodni vyznam) si to mysleli taky a vida, dostala roli.
    U nas jsou cernosi raritou, ale v USA jsou beznou soucasti spolecnosti. U nas se taky nikdo nedivi, ze Issova, polovini Asyranka, hraje v ceske pohadce.

• Bumtaratabumbumbum

Tak černoši se určitě v nacistické armádě běžně nevyskytovali, ale můžeme s určitostí tvrdit, že se mezi nimi na žádné pozici nikdy žádný nevyskytl? Nevím, možné to je. Pravděpodobně o tom nějaké výzkumy budou, ale nic jsem o tom nečetl, úplně to není moje parketa. Nicméně znova opakuji, že srovnávat Martina Luthera Kinga a náhodnou fiktivní postavu, která se navíc v zaklínačovském lore (v knihách) ani nevyskytuje, je prostě zcestné.

• Bumtaratabumbumbum

No, mně se právě Game of Thrones líbila jen první série, kterou jsem viděl ještě před tím, než jsem si přečetl knihy. Po jejich přečtení jsme na to s přítelkyní chtěli koukat, ale nedokázal jsem to. Se mnou je to v tomhle těžký.

• Bumtaratabumbumbum

Já v to vůbec nedoufám, protože si neumím představit, jak by Eriksona mohli adaptovat, aby to opravdu stálo za to a přitom moc nezasahovali do děje (na změny děje jsem totiž hrozně háklivý a je to přesně důvod, proč se mi knižní adaptace většinou nelíbí, protože ty změny nedokážu překousnout, navíc to pak musím stále komentovat, takže ani přítelkyni na to nebaví se se mnou dívat :D ).

• tuco

Jo takhle.

Nicmene, to je teze - zaznivajici zde v mnoha prispevcich - ze to bylo "korektne" namichane. Vubec nechapu, ze nekdo si mysli, ze soukroma spolecnost bude neco delat "korektne" i kdyz na tom prodela. No a pokud "korektne" znamena: trefit se do nejakyho trendu s cilem se divakum/spotrebitelum zalibit, tak nechapu co je na tom "korektniho".

---

edit: korektni by prave bylo kdyby ta herecka byla .. slovanske pleti. Korektni z pohledu .. slovanskeho veledila. Na to ale Netflix kasle aby byli korektni, stejne tak jako na slovanske veledilo. Hmm? WeSmart ;)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit