The Witcher: Blood Origin má obsazenou hlavní roli
-
Tak třeba věk postav si hodně upravovali i v mnohými opěvovaném Game of Thrones. V knihách jsou všechny Starkovy děti mnohem mladší, stejně tak Daenerys (v knížkách jí je 13, když si bere Droga).
-
barvu plati obecně neřeším, takže nigerijská popelka je ok, ale takové absurdnosti jako otec-matka-syn každý jiný, jen aby to bylo korektně namíchané už je trochu moc.
-
Je potřeba akceptovat to, že seriál se natačí v USA a tak tam obsadili takové herce, aby to reflektovalo jejich společnost.
Podobně to dopadne i v jiných zemích. Když se člověk bude dívat na indický film, tak člověk zase může očekávat, že 99% herců budou indové. Bylo by dost hloupé si stěžovat, že sis při čtení nějaké knihy představil ty postavy jako bělochy a Bollywood tě zklamal, protože tam neobsadil dostatek bělochů. 😂
-
Zacatek ceho?
Pseudo-trendu, jak pise kolega jsix (ktery to ocividne dokaze odlisit od trendu) vyse, nebo proste toho, ze filmova tvorba odrazi rekneme demograficke rozlozeni spolecnosti?
Jiz je tomu par desitek zim co jsem Popelku cetl, ale napamatuji si, ze by postavy v ni byly takove ci makove pleti. To se tam proste neresi a pro naivni pribeh ktery vypravi je barva pleti zcela irelevantni.
Ze my si v ni pamatujeme Libusku je sice hezke, ale nevidim jedinej duvod proc by si tam US Americani nemohli dosadit to co jim je blizke, respektive ty co jsou v soucasne dobe popularni, a to nehlede na barvu pleti.
Uvedome si, ze ten serial neni primarne urcenej pro nas, ale pro Americky divaky. Kdyby Popelku delali treba v Nigerii, tak nejen, ze tam nebude snih, ale budou v ni hrat mistni. A nejen proto, aby se s postavami mohli divaci ztotoznit.
-
"bitva desítek tisíc bojovníků"
LOL. Modré z nebe nechceš? Řekni mi o seriálu, který měl v sobě bitvu desítek tisíc bojovníků. A ještě k tomu v 1. sérii seriálu.
A tím myslím nějakou skutečnou bitvu a ne takovou tu "imaginární" jako ve Hře o Trůny S08E03, kde člověk viděl to, jak se ve tmě zhasínaly ty pochodně Dothráků.
"Vilgeforz, OP postava, co mydlí všechno okolo"
Máš zmatek v časové ose. Vilgeforz byl OP v posledních knihách. To ale neznamená, že byl OP už od svého narození. Nějak se k tomu musel propracovat. Děj některých povídek z první knihy se mohl odehrát klidně o desítky, dokonce až o celé století, před dějem knihy "Paní Jezera".
Jak jsem říkal, většina lidí má problém v tom, že si udělali nějakou představu a teď nedokážou akceptovat, že jejich představa může být odlišná od představ zbytku světa.
-
Tak ako v battlefielde za nemcov bojuje cernoch..
-
Ano.
-
A co kdyby to někdo vnímal "pouze" jako "seriál o silné, emancipované ženě, která na cestě pomsty zmlátí celý svět"? Já jsem nijak nesledoval oznámení seriálu ani nic okolo něj, tak nevím o čem to vlastně má být, ale mnohdy nerozumím snahám vnímat seriál skrze nějaké rasové podtexty. Často mi přijde, že si je tam ti diváci samy promítají, aniž by to třeba byl záměr tvůrců. Ale to je jen můj názor.
-
Mně se pozitivní diskriminace taky v mnohým případech nelíbí (není tomu tak vždy, někdy je to na přechodnou dobu rozumné). Na druhou stranu mi přijde nemístné až takovýmito mnohdy nevybíravými způsoby dávat najevo svůj skepticismus. To mi přijde lepší to prozatím nehodnotit a počkat si na výsledek. Pokud svou roli zahrát nezvládne, pak je pravděpodobnější (nikoliv ale stoprocentní), že ji vybrali na základě pozitivní diskriminace. Pokud nám ale svým výkonem vytře zrak, tak je další debata již zbytečná.
-
Já chápu tvůj komentář a i s ním částečně souhlasím (pozitivní diskriminace mi taky většinou nepřijde jako vhodný nástroj pro nějakou osvětu), ale to srovnání náhodné postavy z fiktivního díla (která se nota bene ani nevyskytuje v původní předloze) a největšího bojovníka za práva černých (a nejen těch) v dějinách je z mého pohledu docela nešťastné.
-
Je to těžké proto, že ze všech stran slyšíme, jak se zavádí kvóty, jak jsou lidi obviňování z rasismu, homofobie. Oskary anebo některá herní ocenění dopředu avizují, že budou zohledňovat v hodnocení vyváženost ras, pohlaví atd. Proto k tomu osobně přistupuji skepticky. Jasně, můžu naivně dělat, že se tak rozhodli z důvodů které uvádíš, ale tomu fakt nemůžu uvěřit. Přitom je to škoda, mě se ta baba líbí, šmrncovní ženská, ale to s tím nemá co dělat.
-
To je opravdu tak těžké uvěřit, že se tvůrcům na castingu výkon té herečky prostě líbil ze všech nejvíc a nijak to nemuselo souviset s barvou její pleti?
-
Taky souhlasím...Kniha je právě dobrá proto, že NENECHÁVÁ moc místa pro fantazii, autor může třeba neustále vsouvat myšlenkové pochody hrdinů během bitvy, nebo upozornit na nějaký detail během rozhovoru atd. proto je v ní tolik stránek milé děti (Derp_1337)... Díky tomu filmaři stojí vždy před velkým oříškem, když točí adaptace. Vždy se snažím nejdřív přečíst knižní předlohu, aby mi ji adaptace nezkazila, naopak jsem vždy zvědav jak se s tím filmaři později popasují.
A co se týče Zaklínače, tak mi většina přátel (nehledě na to jestli znali předlohu) přiznalo, že je to nepovedený seriál, který nepůsobí jako předloha, je zmatečný (divák není nijak upozorněn, že děj skáče v čase. Dokonce i já měl problém držet se časové linky), scénář upravený tak aby odpovídal politicko/genderovo/rasové momentální situaci a jediné plus je Henry, který je fanoušek Sapkowského a fakt na tom zadřel.
-
Příšerně... vždyť sami autoři v rozhovorech tvrdí, že se notně inspirovali ságou Hry o trůny. Chtějí do světa Ardy přinést intriky a sex.
-
Ja nenadavam na serial moze byt dobry ale to tam uz rovno mohli dat cernocha trpajzlika a je... davaju tam ludi co sa tam proste nehodia..
-
Sni dál. :-) Samozřejmě že tam je kvůli barvě pleti.
-
Ještě že všechny problémy menšin na světě se dají vyřešit tím, že je natvrdo nacpeme do nějaké role, aby tam nebyl ten zlý bílý cis hetero chlap nebo žena. :-)
-
Hmmm.. na tom něco bude. Je fakt že vyjadrit tu epičnost, emoce a zároveň nenapadne hrdinství postav by asi bylo peklo. Ale Game of thrones to částečně dokázalo, tak třeba...
-
Stejně je vtipný, jak si tady nějakej GGG myslí, že si nakliká lajky a najednou bude serial Zaklínač od Netflixu brak. Vtipný, že se to děje jenom kolem něho a těhle jeho útoků.
Ani ta ubrečená a uknučená menšina tady nic neznamená pro ČR. pouze to, že se některá individua naučili pravidelně a hlasitě ventilovat své komplexy z méněcennosti a malosti. asi už nemají kam jít a na fb už to zas tak anonymní dnes není.
Netflixí zaklínač vůbec není špatný seriál dle obecenstva ČR a těch 5 tady v komentářích neznamená vůbec nic. Jen že jsou hlasitá menšina, co se uchýlila k anonymní socializaci formou zvracení na herním webu. Co může být víc smutného?
79% -
Doporučuji popelku z roku 1997 už tam je to solidní nářez. Whoopi Goldberg jako královna, bílý král a princ hispánec je jen začátek.