The Witcher: Blood Origin má obsazenou hlavní roli
-
ja zas dúfam, že sa nikto nikdy Eriksona nedotkne. Nie je dobrá látka na seriál. to by neukočíroval a neuplatil nik. museli by sa robiť obrovské kompromisy a úprimne... každý ten svet máme vytvorený po svojom. neverím, že by bol ktokoľvek znalý predlohy čo i len trochu spokojný.
-
vidím to mierne odlišne. scenár mohli urobiť "čo epizóda, to príbeh" a prakticky ich nepreviazať. to by zvládol aj priemerný scenárista. vybrali si zložitejšiu cestu, trošku zaexperimentovali a nevyšlo to celkom podľa predstáv. stáva sa. škoda. už sa môžeme len dohadovať, čo by bolo keby.
-
Nevime detaily, ale nemyslim si, ze je tam kvuli kvotam. Kdyz pomineme me-too duvod ziskani role, tak muze splnovat kriteria atleticke postavy, znalosti sermu. Dat do role bojovnice nejakou blondynu, ktera od pohledu v zivote nevybehla schody a trese se jako sulc, nejde. Nebo ma drsne charisma a pritom je porad hezka, neni to zadna barbina. Rozhodne proti jeji volbe neprotestuji.
-
tak ale produkcia HBO spraví poctivý remeselný produkt aj z reklamy na plienky. a až tak poctivý zas nebol. GoT som pozrel v jednom ťahu po ukončení a práve prvá séria GoT je pre mňa ukážkou, že aj gigant ako HBO môže ťažko podceniť štart seriálu. akoby ani sami neverili, že z toho môže byť hit.
-
Myslet si, ze Neflix uchopi kultovni slovanske dilo ve stylu Games of Thrones, je jako si myslet, ze Paramount Pictures uchopi Husity jako Braveheart, tedy naivni.
Ale Zalkinac vychazi ze slovanske kultůry!
A koho to zajima? Neflix ocividne ne. Neflix chce predevsim vydelat.
-
Toto si pozriem ked film o Martin Luther King bude hrat beloch.... Aj oni cpu cernochov do rol v hrach filmoch atd kde proste nemaju co hladat...
nemam nic proti cernochom ,gayom atd ale preco ich nasilu musia davat tam kde sa nehodia
-
suhlas
-
suhlas vacsina veci je tam ozaj brak...Najlepsie je aj ked sa do dacoho zapozeras serial ktory na seba navazuje a oni to zrusia bez konca ...a potom vydaju daku novinku ktora sa neda ani pozerat....
-
ja mam strach, jak dopanou tolkienovske serialy...kdyz si vzpomenu, jake poboureni u nekterych pravovernych fanousku vyvolaly filmy, tak tady to vidim primo na snuru sebevrazd
-
V knize - bitva desitek tisic bojovniku -> moje predstavivost, bitva desitek tisic bojovniku -> serial, potycka desitek bojovniku.
V knize - OP postava, hlavni zaporak co mydli vsechno okolo -> moje predstavivost, OP postava co mydli vsechno okolo -> serial, typek co si dokola caruje nejake mece, aby byl v zapeti odzbrojen....
V knize - Trpaslici, kteri v uzavrenem siku dokazi propochodovat bitevni vravou -> moje predstavivost, trpaslici co v uzavrenem siku dokazi propochodovat bitevni vravou -> serial, trpaslici jako skupina liliputu.....
A takhle by se dalo pokracovat viz. jsixuv seznam dal a dal.....
-
Já se rád podívám na pilot a udělám si vlastní názor. Zatím není ani trailer a už se tady píšou recenze.
-
Já k tomu seriálu přistupoval bez předsudku a byl jsem nakonec relativně spokojen. Ale rozhodně je tam dost místa pro zlepšení.
Co mi na tom asi nejvíce vadilo, byla snaha producentky Hissrichové do toho seriálu násilně vložit její feministickou propagandu. Působilo to trochu rušivě. A když ji z toho někdo nařkl, tak se to ani nesnažila popřít.
-
Mě rozhodně nemusíš vysvětlovat rozdíl mezi druhy médií. Názory jiných chápu. S různými instancemi a reinkarnacemi stejné látky taktéž nemám problém. Samozřejmě pokud to jde také preferuji směr film -> kniha. Protože si člověk zopakuje a vylepší zážitek a vyhne se nutnému zklamání z důvodů, které popisuješ. Na rozdíl od několika jiných nemám problém s herní adaptací a příběhem. Pokud se nebavíme o herních mechanikách, vystihují hry svět Zaklínače velmi dobře.
Ale všechno má své meze. Uznávám, že pokud bych nevěděl nic o Zaklínači a jeho světě, možná by se mi seriál líbil víc. Rozhodně měl pár světlých momentů. Bohužel to ale je "eintopf" made in USA. Paskvil. Stylizace, postavy, dialogy jsou jedna věc. Do očí bijící nesmysly věc druhá.
-
Taky mám dojem, že tenhle seriál moc nebude pro čtenáře knih.
Bude jen prostě další pokus velkých hlavounů v USA uspokojit tamní lůzu a připoutat je doma k televizorům.
Když už se budou snažit o uspokojení etnických menšin, tak tam určitě ještě přivážou feministické myšlenky a určitě ještě nějakou LGBT propagandu, protože to je teď "in".
Prostě jenom takový další zbytečný seriál, který bude hlavně reflektovat současná politicky korektní témata.
-
Největší problém toho seriálu jsou přehnaná očekávání některých lidí. U nás je ta knižní série taková menší modla, protože si ji někteří lidé přečetli několikrát a udělali si ve své hlavě představu, jak by to všechno mělo vypadat.
Teď by ti stejní lidé chtěli vidět seriál, který by jim potvrdil jejich vlastní představu. Vůbec si nechcou připustit, že by si zbytek lidstva mohl udělat představu trochu jinou a nedejbože použít tu "jinou" představu jako předlohu pro ten seriál.
Lehce ti vysvětlím přednosti knih: dobrá kniha podporuje čtenářovu představivost, aby si doplnil mezery mezi řádky a představil si ten děj, postavy a prostředí. Problém je v tom, že většina čtenářů si udělala trochu jinou představu. Proč? Čtenářově fantazii se nekladou meze.
Co fungovalo ve knihách, nemůže fungovat ve filmech nebo seriálech. Tam musí být postavy a prostředí pevně dané. Uvedu příklad:
Spoustě lidí neseděla nějaká postava, jenže to je opět problém spjatý s jejich představou. Na spoustě fórech nebo diskuzích (např. Reddit) se debatovalo, jakého herce/herečku se mělo do určité role obsadit. Ani samotní fanoušci/čtenáři se nedokázali shodnout, koho do role obsadit. Každý chtěl někoho jiného, protože si každý udělal trochu jinou představu.
-
Tak zběžně co mě teď napadá (* = moc to nesedí - *** = svatokrádež):
Aretuza **, Bitva o Sodden **, Brokilon **, Cahir **, Cirila (resp. její věk) *, Černý elf **, Dryády***, Istredd*, magie obecně **, Myšilov v Brokilonu *, Nilfgard (brnění, aj.)**, Trpaslíci*, úhoři****, Vilgefortz**, Willentretenmert*, Yennefer*, zbytečné, prvoplánové až nesmyslné násilí*
-
lol
-
Za mě je to momentálně seriál, na který se na 99,9% nepodívám. Už jen z principu. Seriál o silné, emancipované černé ženě, která na cestě pomsty zmlátí celý bílý svět - a do toho ještě krásně zpívá, aby bylo vidět, že je to citlivá a něžná žena - to je taková ubohost, že s díky odmítám. A jsou mi úplně u zadku kvóty a já nevím co, prostě mě osobně toto téma nikdy nebude zajímat. A to přitom mám rád filmy se silnou hlavní hrdinkou, to není ten problém. Problém je samoúčelnost celého projektu. Konjukci sfér a příchod prvního zaklínače - což by mělo být hlavní téma tohoto seriálu - se změnil na rasově a sexisticky zaměřený seriál, kde tyto neuvěřitelné události, které zahýbaly celým světem, hrají druhé house v páté řadě celého orchestru......
-
Na holce mi nevadi nic. Vadi mi ze je tam nastrcena umele kvuli sve barve pleti, protoze je to zrovna in. Pokud by se jednalo o serial o Rovnikove Africe, nemel bych s ni naprosto zadny problem. Naopak bych mel problem, kdyby byl v takovem serialu hlavnim hrdinou umele nastrceny beloch.
-
Je to moc hezka holka, nevim proc vam na ni vadi puvod. Rekl bych, ze je hezci nez 90% ceskych holek v podobnem veku.