Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ja souhlasim s recenzi, Witness me po fenomenalnim Braidu fenomenalne zklamal, poprve jsem vyuzil steam refund, protoze 37 eur se mi zda absurdne premrstenych. Dukazem budiz i podpora steam achievementu, pricemz jsou tam zatim vsehovsudy jen dva...
    • Já to mám přesně opačně Braid jsem ani nedohrál, ten mě moc neuchvátil. Tady je to jiný kafe. Na achievementy kašle pes, ty tam k ničemu nejsou...
  • houmrhoumr
    sest jo? ha ha ha HA HA!!!!
  • Základní linii hry jsem dohrál. Nicméně jsem si potom otevřel poslední load a po ostrově bloudím dodnes a neustále přicházím na nové věci. Hodně zajímavý je i druhý alternativní konec, i když přináší spíše další otazníky. Tato hra mě opravdu nadchla a absence příběhu? Každý si tam příběh najde :-)
  • Jack1947
    Hehe, 6/10 recenzoval to vůbec člověk co má rád Puzzlesnebo jen někdo kdo to dostal za trest, no co jen se ptám samotného mne to zajímá.
    • Pomalu neexistuje sračka, které by někdo někde nedal 10/10. Podle těhle fanboyů se ale těžko může někdo řídit, zvlášť na mainstreamovém serveru.
  • Kozy
    Akorát jsem nepochopil v čem je ta hra kontroverzní.
  • Chápu ,ze recenze je subjektivní názor ...ale tohle opravdu ,dle hodnoceni průměrná logická hra...skoda ,ze to nehrál nekdo z redakce ...jinak by to snad nemohli ani vydat...
  • kdo chce zrelaxovat hraje radsi darkest dungeon *5*
  • Tato hra je Rubikova kostka roku 2016. Měl jsem z ní stejné pocity jako v roce 1980. Máte to před sebou, nikdo vám k tomu nic neřekne, výrazné barvy... Stokrát se chcete podívat do návodu, ale krůček po krůčku se to nakonec podaří i bez něj. Na to, jak jsem skládal tu zatracenou kostku si pamatuji dodnes. A na Witness nezapomenu. Je to skvělá hra.
  • Zrovna hraju Talos a tohle planuju taky ...kazdopadne po shlednuti nekolika gamesplayu a recenzi pockam az cena krapet spadne, protoze jak uz je psano v recenzi ... ta hra toho vlastne az tolik neprinasi. Souhlasim s recenzentem. Ze bude bude logicka hra obsahovat puzzly ..asi ceka kazdej, ale ta absence nejakeho pozadi je v te hre proste citit ... jakoby tam neco chybelo. Navic ja vidim plus v tom, ze hry nerecenzuji "fan boys", pak ty recenze postradaji smysl, kdyz vsechno dostava 8-10. Fanousek (vidim to i u sebe) ma zvlast chvilku po vydani hry sklony prehlizet chyby a nedostatky a nebo je na to uz tak zvyklej, ze mu to jako chyba neprijde ...ale kdyz k zanru pricichne novacek ...muze bejt uplne ztraceny a znechuceny.
  • Fordzy

Tak jsem se po dvou letech vrátil k Witness a náhodou zkoumám hodnocení na metacritic a nemohu si odpustit opět zdůraznit, jak vtipně se rozchází recenze v levelu - 10/10 (předpokládám že recenzoval inteligentní Lukáš Grygar) a zde na games - 6/10..., jaká je to ostuda... 

Tato recenze je pořád nejhorší recenze jaká se tu kdy objevila. Pan Švára nejen, že hru nepochopil (a né není to chyba designu hry)..., ale ani při své zbrklosti nepopsal, že hra obsahuje několik skrytých vrstev hratelnosti a spoustu tajemství, taktéž, že design celého ostrova je promyšlený do nejmenších detailů (nejspíše proto, že při své omezenosti ani neobjevil všechen na první pohled skrytý obsah a hru dohrál v domnění, že hra obsahuje pouze puzzly na tabulkách a na pohled "pěkný" ostrov...), dále se mýlí prakticky ve většině bodech recenze... Je opravdu ostudou, že profesionální recenzent vůbec nepochopí hru, která mu byla svěřena k recenzi a ještě se jeho hodnocení vystavuje na metacritic.

Witness obsahuje jeden z nejlepších a nejintuitivnějších tutoriálů, který nevodí hráče za ručičku a nechává mu prostor pro přemýšlení a uvědomění si smyslu hry , taktéž design a otevřenost světa nesvazují hráčovy ruce. Nemyslím si že, by to bylo frustrující, naopak to povzbuzuje hráče v přemýšlení, průzkumu ostrova a hledání řešení puzzlu.

Je opravdu vtipné se podívat na tento dokument o tvorbě - Video a následně si přečíst tuto recenzi...

Za mne je Witness jedna z nejlepších her, kterou jsem v životě hrál a je to více nežli hra - umělecké dílo, které nikdy nezestárne.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit