Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • super recenzia, vystižna a spravna vratane čiselneho hodnotenia. osobne s nou uplne suhlasim, hra to nieje uplne zla ale 7 je uplne dostatočne a presne. a sector a video recenzia je najvecsia debilita. u ich recenzie na tomb ridera mam fakt pocit že pišu tlsty tinedžery s malymi prstikmi pre dalšich zamindrakovanych tinedžerov s malymi prstikmi. tuna myslim niesme v amerike, som rad že tiscali sa nedrži debiliny ktorou sa nas snažia odchovať zo zapadnych štatov. objektivite zdar a držim vam palce
    • Celosvetovo má hra priemer 87...ale predpokladám, že to sú všetci hlupáci. Dajte si hre hodnotenie aké chcete, len potom úmerne prispôsobte aj hodnotenie iných hier. Urobte si konečne v tom poriadok. Alebo viete čo? Ako myslíte chlapci :) Navrhujem, že by sme jej mohli dať aj trojku...OK? Veď na čísle nezáleží. A Lukáš Grygar by mohol mať o dve tretiny menší príjem v práci. Veď na hodnotení nezáleží ...
      • ucho
        nebreč *5*
        • ...nikto tu nenarieka. Ale keď niekto nerobí svoju robotu tak ako má... a vyhovára sa na blbosti typu, veď na tom nezáleží, je trápne a hlavne pre neho ako žurnalistu nezodpovedné a neprofesionálne. A táto videorecenzia, ktorá bola sčasti propagandou vlastnej dôležitosti, to dokazuje. Všade inde, na servery kde chodím, sa môžem na hodnotenie hry spoľahnúť, ako na ukazovateľ kvality hry. Tu nie. Neviem či to píšu takto cielene, aby nútili ľudí čítať celú recenziu, ale fakt mi je to jedno. Oni stratia čitateľov, nie ja. Ja len nemám rád, keď sa niekto vyhovára...Len ma ukrižujte, ale môj názor to nezmení...chalani si to nedokážu priznať, že majú bordel v hodnotiacom systéme... *3*
          • uvedomujes sa trochu? ved je to uplne jednoduche; hra je to srAačka... rozhodne presne taka na 7dmičku. cele je to len o tom že recenzent je navzdory fantasmagorii objektivny a trolkovia ako ty potom nariekaju. iny problem neexistuje tak si rozumy pis niekomu inemu
          • firebug
            Musíš si uvědomit, že je tu i značně početná skupina, které onen "systém hodnocení" sedí. Jako vždy jsou ale nejvíce slyšet ti nespokojení v čele s tebou. Já osobně k číslu nepřisuzuji tak velký význam, jako k textu. Ten mi většinou prozradí, co se konkrétně recenzentovi nelíbilo a sám uvážím, jestli by to bylo negativum i z mého pohledu.
            Navíc kdybych se při koupi řídil pouze číslem na GAMES, kde by nový TR dostal stejných 9.5 jako třeba na konkurenčním webu, tak bych po asi šesti hodinách hraní (které mám aktuálně za sebou) přišel za recenzentem a omlátil mu krabičku o hlavu, páč ta hra na 9/10 není ani náhodou.
          • ucho
            mě si tímhle inteligentním přístupem získali... ale rozumím, že těm jednodušším lidem to vyhovovat nemusí :)
            • ucho
              Aris: recenze je dílo autorské. jestli to nazveš i jako umělecké, je tvoje věc...
            • chlapče .... za prvé: recenzia nieje umelecké dielo. Za druhé: kde žiješ? Umelec sa v súčasnosti bežne prispôsobuje vo svojej tvorbe a sloboda tvorby je len minimálna. Zaujímalo by ma, kde si k tej tvojej praxi prišiel. Za tretie: tých nespokojných ľudí tu málo nieje. Niektorí sem proste nepíšu...niektorí sa sa sem už možno nevrátia ....Uvidíme o desať rokov ....dobre?
            • ucho
              Aris: čtenáři nejsou klienti recenzentů. pokud to vztahuješ na sebe, kde skáčeš, jak si někdo píská, u skutečné tvorby to tak být nemůže. je to takzvaná svoboda při seberealizaci. až tehdy může vzniknout něco hodnotného, co vyjadřuje autora. pokud se někdo snaží autora změnit, nic dobrého tím vzniknout nemůže. bude spokojen pak maximálně ten, co si diktoval vlastní podmínky. za všechny ale mluvit nemůžeš. výkonný PC mi přišlo dost, videorecenze vypadala normálně. tou srandou z vlasy se zároveň ukázalo na možný problém, který s tím budou někteří lidé mít. navíc co se herní důležitosti týče, ty vlasy jsou dobré tak k marketingu, ale na hratelnost to velký vliv nemá. čtenáři nemají problém s hodnocením, většině lidem vyhovuje. najde se pouze pár jedinců, většinou kolem pěti lidí, kteří dokážou zaspamovat celou diskuzi svým brekotem, jak je možné, že hra nedostala tolik, kolik by dali oni. ty jsi toho krásným příkladem. a nemluv prosím za všechny. kdyby ses zkusil zamyslet, dojde ti, že hodnocení nejde nikdy udělit tak, aby byli spokojení všichni... vždy bude mít někdo jiný názor. buď tedy té dobroty a nech vlastní názor i recenzentům. to ještě neznamená, že nemůžeš mít na hru názor jiný...
            • ...vysvetli mi najprv, čo je inteligentného na tom zjednodušení problému? To je ako keď ignoruješ požiadavky klienta. Čo je na tom inteligentného, že chlapci nemajú výkonné PC na tressfx efekt, tak si robia z efektu srandu? Čo je inteligentné na tom, že keď čitatelia majú problém s hodnoteniami hier, a majú kritické poznámky, oni si ich názory ignorujú a zľahčujú? To je inteligentné? Čo máš 25 rokov? Takýto prístup nemáva pozitívny dopad.
          • ja teda fakt nevim proc jsem jeste chodis jeste jsem snad od tebe necetl pozivitne naladenej komentar
            • ...hej ...začínam si klásť si tú istú otázku. Popri kritike inak, som písal aj to, že sú chalani šikovný. Ale tento problém s hodnotením je trapný. Vidia sami negatívny ohlas čitateľov, a na miesto toho, aby sa nad tým zamysleli, tak si z toto urobili srandu. Nemyslím, že je to dobrý prístup k čitateľom. Mne keď klient skritizuje prácu, zamyslím sa, ak sa dá, tak sa ju snažím prerobiť *3*
        • Však on má docela pravdu. Proč to číselný hodnocení tedy uváděj když na něm vůbec nezáleží. Navíc by se měli opravdu dohodnout na jednotném číslování pro všechny hry. Games sleduju pravidelně, ale hodnocení se tu musí brát hodně s rezervou, pač to nebývá moc objektivní. Jo a vyjadřovat se k tomu ve videu, jako že na čísle nezáleží a že oni jsou nad věcí...no pardon to tam vůbec nepatří. Když jsou nad věcí proč se k tomu vyjadřují.
          • ucho
            číselné hodnocení je hodnocení recenzenta. stačí ho akceptovat jako jeho názor na hru. on ti tím nenutí to, jak kvalitní ta hra je, on ti předkládá svůj názor. inteligentní člověk si dokáže udělat názor vlastní. pouze lidé, co pouze přejímají názory jiných, a vlastní si nedokážou vytvořit, mají s tímto problémy...
            • ...neprebral si názor na hodnotenie... Ale názor na kritiku funkčnosti hodnotenia ... o tom sem píšem. Ja dnes píšem len o tom, že je nedoladený...a recenzie majú málo informatívny charakter...Na nič iné nenamietam!
            • ucho
              Aris: vzhledem k tomu, že jsem tady žádný svůj hodnotící názor na současný tomb raider nenapsal, "holčičko", tak máš problémy se čtením ;) když můj názor neznáš, jak můžeš říct, že jsem ho přebral? vážně jsi tak jednoduchej?
            • ...veď ale presne to si urobil ty, "chlapečku". Prebral si názor chalanov na tomto webe. Ak odborný kritik nedokáže primerane použiť svoje odborné znalosti, aby vytvoril odbornú a opodstatnenú kritiku diela...tak to nieje dobrý kritik a jeho recenzie ľudia čítať prestanú...alebo nebudú brať vážne. Takto by som mohol písať kritiku, napríklad na knihu, hocikto ...hocijaký feťak z ulice, čo sa sám bude pasovať na recenzenta či kritika. Kde je tam odbornosť. Ja v práci nezamestnám človeka, ktorý nie je odborníkom vo svojom fachu..
            • tak když ta bukvice co to recenzuje hraje převážně fotbal,rts a sociální hry na fuc*bůku není se čemu divit. když danej žánr nehraju tak ho nerecenzuju...
  • mě nový Tomb Raider bohužel zklamal. Kdyby byl takový jak na začátku (hodně brutální a drsný) tak by to bylo lepší. *3*
  • BLADIA-AMNESIA
    Pekna recenze. Jen bych cekal, ze vam ta hra pojede na vyssi konfiguraci.
  • Khanemis
    Já nevím, ale ten nový Tomb Raider je mi svým podáním krajně nesympatický. Jednak mi přijde, že se strašně poplatně veze právě na vlně pseudorealismu, kdy všichni hrdinové musí být děsně uvěřitelní a slabí, aby byl vidět jejich vývoj. Chápu, že původní Lara byla až komiksově stylizovaná postava bez velké hloubky a to taky není úplně košer, ale zase dělat z ní věčně padající a fňukající lolitku mi přijde jako druhý extrém. Chtělo by to zlatou střední cestu. Navíc toto podání ještě zvýrazňuje v současnosti velmi častý nepoměr mezi animačkami a skutečným herním obsahem, kdy hráč musí všechno vždycky co nejlépe vyřešit, postřílet, přeskákat, přeprat a podobně, aby se pak dostal k animačce, kde z jeho postavy udělají autoři oběť (střih, postavu někdo omráčí/ střih, postava někam spadne/ střih, postavě ukradnou ve vteřině věc, po které se hráč pachtil půl hry - ano, dívám se na tebe assassine) a hráč s tím nemůže vůbec nic udělat, protože je to prostě dané.

Navíc se mi opravdu moc nelíbí v novém Tomb Raideru autorský téměř saďárna vůči hlavní hrdince. Nemůžu mluvit za ostatní, ale mě zrovna nebere dívat se, jak se mladá holka pořád potácí zakrvavená od hlavy až k patě a každou chvilku ji někdo rozsekává na kousky. Škoda, že s ní na ostrově není starý dobrý Duke:D

Jinak hratelností samotnou působí nový Tomb Raider celkem fajnově. Přijde mi to trochu jako takový mix Unchartered a posledního Far Cry. I grafiku musím pochválit, je velmi dobrá, působí přirozeně, žádné přepálené efekty.

pozn. mimo - Proč je tu proboha zakázané použít slovo odvozované od jména Markýze de Sade? Zajímalo by mě, co je na tom tak pohoršujícího, že se nedá použít v diskuzi...
    • Já jsem tam třeba vůbec nepochopil to sbíraní rostlinek. Přijde mě to, že za vyvojařema přišel nějaky uberrmanager a řekl: "Far cry 3 má dobré prodeje a sbírají se tam rostlinky, tak tam taky honem nějaké narychlo rozmístěte. To je jedno, že tam budou k ničemu."
    • smajdal
      Co je zlatá střední cesta? Právě že tento TR jde střední cestou, i když ne zlatou. To znamená, že na jednu stranu reaguje na bolest fňukáním, což i tak je poznat, že její práh bolesti je od reality hodně vzdálen, ale po většinu hry její zranění na pohybové vlastnosti vliv mít nebude. Já tam extrém nevidím, protože si ten skutečný dokážu představit. Navíc pseudorealismus ve hrách je dle mého poplatnější a dává větší smysl než třeba ve filmech (nový Batmani).
      • Khanemis
        Ze začátku jsem mluvil pouze o příběhu hry, hratelnost jsem do toho zamíchal až potom:) Zlatou cestu myslím někde právě mezi extrémy roztřesené snadno zranitelné postavy a neprůstřelného poloboha (třeba právě ve stylu starého Dukea). Protože i když, jak správně říkáš je to proti realitě stále ještě celkem nadsazené (mimo jiné i proto, že by brzy Lara skončila díky infekci s gangrénu nebo jiným svinstvem), tak pořád se ta hra snaží až moc hráče fackovat faktem, že hlavní hrdinka je obyčejný člověk. Na to přeci není třeba až tak okatě upozorňovat. Jde mi tak spíše o samotnou formu toho podání než o obsah.

A je taky pravda, že tahle, podle mě modní, vlna přichází do her především z televize.
  • na večer jsem se pěkně pobavil, některý fórek lepší, druhý horší, hlavně ať s videorecenzemi neuklouzneme, už je to na hraně.
  • Lukáš, horlivý zastánce práv žen, ale jak jí v recenzi naložil :D
  • BoB.2
    Hodnocení čtenářů
    8.6/10
    Moje
    10/10
    • BoB.2
      Já prostě od hry dostal všechno co jsem chtěl, dal bych spíš 9/10 ale tu desítku jsem dal z trucu nad tak malým hodnocením co hra dostala.
    • A preto kupujem časopis SCORE a s*rem na tychto radobyrecenzentov a ich prismrdačov...to bude minusiek... polibte mi skoro všetci...
      • Nemužete tomuhle exotovi prostě dát IP ban? Kdo to tu má číst
      • TheGGG
        Proč SCORE? Kolik tam dostala nová lara?
        • Nove SCORE s Larou ešte nevyšlo, ale vedia oceniť tvrdu a poctivu pracu a pochvaliť to čo je pochvaliť hodne...ina kvalita recenzii, to si len tu niekto mysli že kvalitu môže mať zadarmo...
          • TheGGG
            Hold tady se to vede tak že se nějaké blbosti dá 9/10 tak se pak zákonitě nějaké jiné hře musí dát míň aby to nevypadalo že jsou jen dobré známky.
            • Myslim, že teraz si presne vystiol podstatu tohto fora *1* *1*
  • BoB.2
    Games.cz tomu dali prostě nejmenší hodnocení
    http://www.hodnoceniher.cz/pc/third-person-akce/tomb-raider.html
    • blixa
      Nedali ;): http://www.metacritic.com/game/xbox-360/tomb-raider/critic-reviews
      • Mart9
        ou 6/10? Ten človek to snad ani nehrál *7*
        Za mě 9,5/10 - PC verze.
    • Mart9
      Tak přece nebudeme číselné hodnocení rozebírat u každé recenze. Martin se sedmičkou střelil hodně vedle, ale je to holt jeho názor, stejně jako tohle je můj názor no.
    • A mají pro to svoje důvody. Proto existují podobné porovnávací weby, když se ti nejake hodnoceni nezdá... Ja bych hre taky dal 7 a neznamena to ze jsem podplacenej nebo zaujatej, proste jsem dohral a odložil, nic světobornýho...pokud bych mluvil jinak nehrát Uncharted 2/3 to už nevím
  • Inquisitor
    Nemůžu říct že by mě hra nebavila, ale prostě tam chyběl ten Tomb Raider. Hodně se povedla kamera, významně přispěla k atmosféře.
    • h0p3
      Souhlas s kamerou. Jen jsem měl problém, když jsem to po první delší, herní seanci vypnul, obraz se mi v hlavě, dalších několik chvil houpal dál *1* Následné čtení článků, nebylo nic moc. *1*

+ videorecenze tak za 7/10
  • Jason_dinAlt
    Několik dní už mám možnost si tuhle hru užívat a musím říct, že předčila moje očekávání. Ten "filmový" zážitek a ponoření se do děje je pro mne hodně intenzivní a ani mi nevadí, že hra je více či méně koridorová a předem nalinkovaná. Dobře utracených 470 korun. Spokojenost.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit