Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • přestaňte všichni furt mrčet, krucinál *7* . první neskriptovaná bitva z rome 2, kde AI perfektně využilo všechny chyby vývojáře do jedné, a vytřelo s ním pole, a vy ho stejně shodíte kvůli ničemu. nikdo se ještě nevyjádřil kde přesně AI tak fatálně chybovalo. zdatnost AI v celé sérii (kromě empire) byla vždycky ve srovnání s veškerou konkurencí na špičkové úrovni. tak.
    • Já AI nekritizuji, protože jak už jsem psal níže, nelze její úroveň posoudit vzhledem k (ne)schopnosti hráče. Drtivá většina hráčů, co hrají sérii TW je na daleko vyšší úrovni a až podle nich budeme porovnávat, jestli AI s někým něco vytře.
    • Pilgrim66
      Myslim, že dost lidí včetně mě se tu vyjádřilo přesně.

U mě je to například římská jízda (general) na levém křídle co tam jen tak stála a nic nědělala. Jestli je to záměrně, tak mi připadá dost pitomý, aby generál stal 20 metrů od svých jednotek a jen tak zvesela na ně koukal ja se zabíjej.
      • "nikdo se ještě nevyjádřil kde přesně AI tak FATÁLNĚ chybovalo."

a nesouhlasím. není taktické posílat v už vyhrané bitvě generála zbrkle kupředu do rizika (když už jeho bovzbuzování jednotek není třeba), kde ho může skolit náhodná salva, ještě docela početních střelců.
        • Ty jsi asi nikdy v multiplayeru žádnou strategii nehrál, a už vůbec ne Total War. V každé strategii se využije posledního zlata/jednotky/výhody. Mít jednotku co nic nedělá, znemená, že nepřítel má o jednu jednotku více. Nemluvě o tom, že v Total war se s idle kavalérií vždycky do něčeho charguje. Kdyby na tom videu AI poslalo poslalo charge s generálem do flanku, 1x-2x tak ta jednotka okmažitě routne, a uvolní jednotky pro další boj.
          • Krieg, prosim pridej steam account.
          • Nesouhlasim, to co pises funguje u her ala SC2. U TTW her musis resit moralku/unavu, a "delsi dobu boje", takze rezervy potrebujes. Je treba pouzit kazde vyhody, a vyhodou jsou i zalohy... kapis?

Prijit o generala v jasne vyhrane bitve je hloupostm a znas porekadlo "sh*t happen..."? Blba trefa luku, blbej charge a zbitecne prijde o velmi dulezitou jednotku.

Dle toho co pises vypada ze jsi spis sam moc TTW hry v multaku nehral, poslat bez rezerv (a modlit se) je sice obvykla taktika, ale to ze to dela 90% hracu neznaci ze je to spravna taktika ;-)
          • ne, ani v multiplayeru žádný, alespoň průměrný, hráč neběhá s generálem od střetu ke střetu, ale vyčkává kdy příležitost útokem generálské jednotky zlomit průběh bitvy převáží riziko jeho ztráty (= fatálního dopadu na morálku celého mančaftu)
            • Miserius
              No, ja a i lidi proti kterym jsem Total War multak hral s generalem jezdili a jezdim ke stretum dostatecne blizko abych posilil moralku a jezdim sem tam kde je o potreba...
            • co to sakra meleš? v mulťáku rome a medievalu mám odehrány desítky bitev na agresivní vlně (čili žádné last man standing pasivní čuňárnosti). z čeho vlastně usuzuješ.........ne počkat je mi to fuk.
            • Takže jsi právě přiznal, že jsi žádný TW nehrál v MP a hádáš se tady o strategii a jak by se mělo hrát?

SEEMS LEGIT.
  • Total war miluju, ale proti vic jak normal ( maximálně stupeň and ní ) stejně nikdy nehraju, tak mě inteligence AI nijak nepálí.

95% všech bitev jedu strategii "nas mnogo". Když obrovská masa jednotek sebevražedně sprintující proti vycepovaným šikům nepřátel selže, tak to tak bohové chtěli a já příště přijdu s více muži !

A vybírat kde a koho mám zabít jako první ? Pche ... zabte je všechny, bohové si je přeberou !
    • Miserius
      Ja mel nahrano asi 100 hodin na normal a pak jsem zkusil Hard a uz bych nikdy na nic jinyho nehral... ostatni staty totiz konecne "uvazujou" a jednaj a ne jen cekaj az je vydrancuju pripadne ze jednou za 10 let zautoci na nejlizsi mesto... Na Hard je to fakt vyzva a ma clovek pocit ze si podmanuje svet *3*
      • V ROME2 bude i legendární obtížnost, jsem zvědavej :)
      • Jasne :)

Ja myslel battle AI na normal. Takticka - politicka mapa je uplne jiny kafe.
    • já doteď na vyšší než normal Total War nehrál,protože když jsem hrál naposledny na těžkou tak jsem svými 4 čerstvými jednotkami obklíčil jejich 1 jednotku unavenou s polovičním stavem...přesto se moje jednotky daly na ústup....
  • Drakens
    Teda to jsou slušné boty co tam dělá a pěkný masakr, každopádně se ta Ai jeví celkem slušně, jen mě tam vadí ty kartičky co dělají označení jednotek...
    • Karticky jsou vyborne, konecne davaji smysl.
      • Magister_Peditum
        No, nevím. Teď ještě aby se člověk učil, jak která jednotka vypadá podle řeckých malířů na amfory. *15*
      • Ano konečně vyřešili problém kartiček jaká sláva. Předtím tam byla pouze nějaká tupá ikona dané jednotky což samozřejmě vůbec nedávalo smysl, ale teď když jsou tam nějaké starověké čmáranice tak je celý problém vyřešen.
      • Drakens
        Já ti nevím prostě mě to nějak nelahodí oku. Souhlasím že vyobrazení odpovídá té době ale asi bych raději takové jak byli v Med II no
        • v prvom rade chýba tam strašne číselné vyjadrenie počtu vojakov...
          • Toho sem si taky vsiml, doufam ze to tam bude, ale uz jde hned na prvni pohled poznat, co je ktera jednotka zac.
            • JJ progres bary misto ciselneho vyjadreni, asi lidi nechapali co znamena treba 160/200 , kdyz se mrknu na progres bar naproste presne vim kolik mam vojaku, vypada to na velice povedenou feature od CA. Jen tak dal hosi...
            • Máš tam progres bary.
  • Pro mě jediná deprimující věc na sledování videí z Total war je ta neustálá potřeba točit kamerou. *1*
  • AI se hodnotí těžko, protože člověk v tomto videu hraje vážně naprosto tragicky. Místo aby využíval rychlosti a síly jízdy, tak ji roztrká po všech čertech a nechá ji stát a masakrovat...mno nic *7* *7* . Ale jinak doufám, že nastavení velikosti jednotek zde bylo na střední, protože jinak se asi vážně těch slibovaných bitev armáda s velkým "A" nedočkáme. Abych jenom nekritizoval, samotní vojáci jsou zpracováni hezky a dobře se na ně kouká. No,,,, nevím proč, ale s každou další vypuštěnou informací mám čím dál větší obavy *13*
  • to luDra: vravím číslené, progress bar je príliš abstraktný, žijeme v dobe presných údajov, chcem tam číslo nie paličku.
  • nelíbil se mi ten začátek s útokem římské jízdy, půlka jednotky zůstala po nájezdu do řad makedonců stát kus vedle, aniž by aktivně hledala vojáky z jednotky, na kterou byly poslány

autor videa se rychle přesunul jinam , asi aby si toho moc lidí nevšimlo... to byla třeba jedna z věcí, které mě na prvním Rome dost štvaly, navíc bych čekal konečně i nějaké záběry s pořádným clusterfuckem tisícovek vojáků, pole zaplavené legionáři apod. jak to slibovali, namísto toho tu ukázali nějakou šarvátku na úrovni vesnické rvačky a o útoku na Syrakúsy v jednom z trailerů se ani zmiňovat nebudu

na druhou stranu mě těší, že hra naživo už nepůsobí dojmem, že bych se na hru díval skrz displej pomazaný hnědými exkrementy
  • Suma sumarum: AI umí používat buffy.
  • Magister_Peditum
    Nemůžu si pomoct, ale nevidím nic, co by AI neuměla už v minulém díle, včetně chyb. Postupné nasazování jednotek bylo už tehdy, stejně jako používání buffů u generála. Na druhou stranu jsem si všiml stejných neduhů, které provází AI už delší dobu. Třeba zase peltasté začali střílet do nepřítele, i když tím zasahovali i vlastní jednotky (to si ale možná uvědomili, protože pak přenesli palbu na makedonské peltasty za nimi). Římská jízda pak zase najížděla čelně do linie makedonských kopiníků (kdyby to byli katafrakti, tak bych to pochopil, ale římští equites k tomu rozhodně nejsou vybaveni). Tím nechci říct, že by AI byla nějak tragická, nebo tak, ale zase bych nad jejím výkonem neslintal. *3*
    • Kallessin183
      No hlavně doufám, že nám tu AI nebudou chtít zlepšovat. Kamarád mi referoval, že AI v Shogunovi byla ze začátka dobrá, bylo to těžký a náročný, pak přišli patche a AI byla buď buď úděsná, nebo cheatovala...
    • Pilgrim66
      Jo a navíc na levym křídle tam měl jízdu co tam 4 minuty jen stála a čučela na boj jízdy.
  • http://www.youtube.com/watch?v=fwWrDtkJdTs

Najdete i objasnění ohledně falangy ;-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit