Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ty televize mají většinou něco jako režim GAME, který dělá to, že jednoduše všechny tyhle softwarový vychytávky vypne. Musí, protože i když jsou to dobrý věci pro sledování sportovních přenosů, kde to opravdu pomůže, tak u her jsou k ničemu. Zvednou otiž input lag a to je věc, která je pro hraní snad ze všeho nejdůležitější. Proto je při koupi televize pro hraní dobré, jít po těch s co možná nejnižším inputlagem. Konzole jako zdroj ti stejně vybleje akorát 60Hz.
  • Nejsem, jen nevyřvávám co je a není, když o tom nic nevím.
  • Hele věř, že není, lcd technologie pokročila, ale pořád se dívá plazmě na záda. Ta má mnohem přirozenější barvy a pohyb. A spotřeba dnešních plazem je o nějaký watt vyšší, ale už dávno nežerou 400W apod co kdysi... a když si spočítáš náklady na elektřinu a vezmeš cenu TV (třeba Panák ST60 za 20tis má lepší obraz než jakékoliv - bezesrandy - lcd za 40tisíc) tak kdy se ti těch 20tis vrátí? Za 200 let ? Ono to chce uvažovat trošku víc sofistikovaně.
    Sry za OT, o tom něco vím a vytáčí mě tyhle kecy. Navíc na plazmě bys hrany vnímal mnohem méně.. ale to je jedno.

Nové konzole budou FHD+AA, takže tam už se to řešit nebude.
  • frag.ment
    Jo, seš nejlepší!
  • frag.ment
    Plazmu sem měl jednu (tuším nějaká 5tá generace panelu, nebo co, už si to moc nepamatuju, je to dost let), neřikám, že obraz nebyl kvalitní, dřív jsem byl velkej zastánce této technologie a proto taky byla doma místo LCD. Pak jsem přešel na LED LCD hlavně kvůli spotřebě, protože když jsem doma, hraje TV neustále (kulisa). Vývoj nesleduju, asi o tom víš víc než já. Pro mě bylo důležitý, že se kvalita obrazu u LCD celkem vyrovnala plazmě a že spotřebyla el. energie byla u LCD třetinová. ALe to už sme teď hodně offtopick, prostě hrany u konzolových her jsou a to dost a pořádne AA by se určitě hodil. Snad se dočkáme u nové generace..
  • A to tvoje dopočítávání ti udělá maximálně hnusný telenovela efekt.. nenavážej se do věcí, o kterých nic nevíš, případy jako ty mám nejradši, zcestné názory, nulové zkušenosti, ale budou vyřvávat co je nejlepší a co by si nekoupili.
  • Je vidět jak moc o tom nevíš. Zaprvé plazma má mnohem lepší obraz, na filmy, hry .. nic lepšího neexistuje. To je neoddiskutovatelné, kdo ví, tak ví, kdo neví, tak píše co píšeš ty. Plazma je rychlejší a nehrozí tam nějaký clouding a další neduhy lcd technologie s led podsvícením, u direct led máš zase dimming a další... o černé, kontrastu a dalších věcech se raději bavit nebudu, plazma je někde jinde. Spotřeba už je dávno taky jinde, prakticky na úrovni lcd.. a cena taktéž ... další z výhod plazmy, za málo peněz, mnohem víc muziky, než už lcd.. obrazově plazma za 10tis strčí do kapsy lcd za 20. Jediná nevýhoda plazmy je, že má sklo (dražší modely mají filtr, tak už je to zase jiné) takže přes den se to leskne, pokud máš přímý dopad světla (slunce), ale stačí zatáhnout žaluzky.. a večer, to je nesrovnatelné... Nejdřív si o tom něco zjisti a hlavně by mě zajímalo kolik plazem a lcd jsi měl doma (protože v obchodě jsou uplně jiné podmínky) .. já dost a vím o čem mluvím.
  • frag.ment
    Souhlasim s tebou a nemám víc co dodat. Snad jen, že SA jsem vydržel hrát tak 6 hodin, od té doby leží krabička s hrou v mém archivu..
  • frag.ment
    Jéé, tu nebudeme debatovat, jestli je lepší 100Hz plazma nebo třeba 200Hz LCD, je mi jasný, že je to dopočítavaný a právě proto to ovlivňuje obraz při pohybu. Je dost pravděpodobný, že u 100Hz LCD je obraz daleko rozmazanější než při "dopočítavaných" 800Hz a zuby tam tudíž nemusí být tak moc vidět. Jo a plazmu by si v dnešní době koupil jen blázen..
  • GTA 1 byl proste ethalon a neco u ceho jsem vydrzel snad vecnost a to jsem ani netusil ze tam jsou nejaky ukoly. GTA 2 bylo osklivy a nebavilo me.
    GTA 3 jsem hral jen u kamose a vubec se mi to nelibilo... popravde jsem se ji uplne stitil a vubec jsem nechapal proc museli prechazet na 3d grafiku kdyz to pak vypadalo jak to vypadalo.
    Pak jsem hral San Andreas na ktery uz se dalo koukat ale tam se to zase cely tocilo okolo takovy ty cernossky hiphopovy kultury ktera mi proste nemuze byt cizejsi a odpudivejsi i kdyz par misi mi prislo docela zabavnych a jezdeni na motorce bylo super (narozdil od jezdeni v aute). Minihry ale byly blby tak moc az jsem si rikal proc tam vubec jsou a pak prisla nejhorsi vec na svete... nuceny gang wars. To byla proste chvile kdyz jsem absolutne ztratil chut to hrat. Obcas jsem do toho sice skocil ale jen abych mohl pristat na ulici v Harrieru. O nejakych zasadnich zazitcich s vyblbnutim se ale nemuze byt rec.
    No a pak se objevilo GTA 4 ktery proste v pohybu vypada dobre porad i bez modu. Z mesta na me dycha atmosfera jsou jsem v zivote nezazil a k tomu nejlepsi honicky s policajtama co pamatuju a navic k tomu vsemu nastroj na tvorbu filmecku kterej byl obcas trochu tezkopadnej ale i tak fungoval skvele.
    Jestli petka veme to nejlepsi ze ctyrky a jeste vylepsi animace a zvetsi hriste tak si kvuli ni snad tu konzoli fakt koupim kdyz to bude nutny.
  • frag.ment: Můžeš mi vysvětlit, co má obnovovací frekvence u televize společného s kvalitou obrazu, respektive AA ?
    Nicméně jak jsem říkal, 800Hz lcd neexistuje, to je jen softwarově dopočítavané, marketingové číslo, chápeme? Už z principu samotné technologie jsou na tom lcd špatně se všemi jejich neduhy, stará 100Hz (panel, ne dopočítávání) plazma bude plynulejší než jakékoliv nové "800Hz" lcd ...
  • frag.ment
    No já mám pocit, že u Xboxu se u her AA používa v daleko větší míře, než na PS3, protože co se grafického výkonu týče, tak je na tom Xbox lépe. Je možný, že zrovna Forza ho používa. Když jsem u těch závodních her, tak samozřejmě neberu replaye, protože tam je grafika vyšperkovanější, než při samotném hraní. Prostě když se na to člověk trošku zaměří, zubatost vidět je (teď beru hry co mám¨a nedávno jsem je hrál, tedy např. RDR, GTA5, The Last of US..), to mi nikdo nevymluví. Ale že by mi to nějak vadilo, to rozhodně ne. Jo a ty Hz jsem zmínil, protože to má docela vliv na obraz, tak jsem to považoval za dobré zmínit, tak si to klidně odmysli, mazat to nebudu.
  • Zaprvé nechápu proč zmiňuješ 800Hz (to je stejně jen dopočítávané, u lcd budeš rád za 100Hz panel, který je stejně pomalý) a zadruhé hrál jsem na Xboxu taky v podobné vzdálenosti/uhlopříčce třeba i Forzu když zmiňuješ GTA5 a úplně v pohodě, navíc u takových her v pohybu je ti nějaký AA tuplem ukradený.
  • frag.ment
    V tomto musím nesouhlasit. Hraju na PS3 a na 102cm Samsungu (800Hz), od TV sedím tak odhadem 2,5m (fakt sem to neměřil) a antialiasing by se určitě hodil. U takového RDR nebo u GTA5 jdou zuby dost vidět.. Jsem odkojený PCčkář, takže tohle mě praštilo hned do očí, ale po tom cca půl roce, co PS3 mám, sem si zvykl a nijak mi to už nepříjde. Ale vidět to každopádně je..
  • Viktor_H
    to je možný, přes triko těžko říct, každopádně ramena má nízko posazený a úzký... A s tím neuděláš nic, to je genetika.
  • raky mam nutkani, omrknu jak to bude vypadat a hejbat se na mym X_starikovi a pak vynesu finalni rozsudek :))
  • Lidem, kteří hrajou na televizi a koukaj na ní z několika metrů je nějaký antialiasing úplně ukradený a vůbec ho nepotřebují.
  • Protože jsi hrál právě jen jedničku a čtyřku, ne? :D
  • firebug
    Tak každému fanouškovi musí být jasné, že GTA nikdy nebylo o grafice. Nicméně jsme v diskuzi pod galerií s obrázky, s kterých těžko někdo vyčte, jak zábavná bude hratelnost. Blbé navíc je, že R* vizuální prezentací pravdepodobně klame. Obrázky jsou buď upravené, nebo z jiné verze než anoncované PS3 či X360.
    Stejně si ale myslím, že se to R* česem pokusí prodat na všechny platformy, včetně nové generace konzolí, v nějaké vylepšené kompletní edici se všema DLC :-)
  • Ja jsem se poprve od GTA 1 poradne vyradil az v GTA 4.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit