Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zajímavá hra zabitá nereálnými předpoklady managementu. Proč každá onlinovka chce hned sesadit WOW. To jim pro začátek nestačí nabrat dost uživatelů, aby se zaplatila a potom teprve začít expandovat.

Z mého pohledu je tohle tak asi jediná onlinovka, co mě zaujala.
  • Takový kecy, slibovali že hra bude f2t od začátku a houby. Celý to pohnojili kolem a kolem a vymlouvat se na to že lidi sou proti novinkám je blbost...
    maji pitomý systémy z AoC, kde všecko dodrbali,tak co čekaj???
    Chyba se těžko hledá sama u sebe,co????? *10* *12*
  • Bohužel Wow zustava porad jedinym hratelnym mmo. ješte dnes jdu obnovit account.
  • Já bych neřekl, že GW2 byl propadák, tvůrci si jistě své vydělali a když k té hře přistupuješ jak tu popisuje někdo níže tzn. singleplayer jednorázovka (i když takhle to jistě tvůrci nechtěli), tak je to skvělá zábava na desítky možná i stovky hodin. Ale samozřejmě brát to jako plnohodnotný MMO titul, dlouhou životnost tomu nedávám.
  • Tazko ocakavatl, ze firma pride na trh s uplne novym MMO a ziska miliony klientov. Napr. Blizzard si roky budoval lore Warcraftu, 3 RTS vydal a nakoniec vysiel World of Warcraft. Ono ta investicia do MMO nie je mala, najprv hra, potom mesacne 11-13 €, clovek si rozmysli, do coho pojde, Na trhu je wow, prisli SWTOR, GW2, tazko mohli cakat, ze v takej konkurencii uspeju s ich hrou, ak neprinesie nic prelomove. Lead designer hovori, ze tam nie su levely, zbrane su rovnake. To vazne s tymto chceli uspiet? Hraci chcu byt odlisni, ini, mat uber imba gear, robit velky damage a hlavne, aby ich damage bol aj vidiet. Vo Wow-ku theorycrafting uplne zmenil hru a vytvoril obrovsku komunitu, vznikali addony, hraci si vyberali gear aby mali o 0,5% vacsi hit. Absolutne nechapem, ze takto podcenili prieskum trhu, vydali hru, ktoru vlastne malokto chce hrat.
  • Já si naopak myslím než že typ hry má hlavní důvod "propadáku" ta spousta bugů a nedodělků. Mimo děsnýho a zbytečnýho PvP(hlavně fusang) nemá TSW ani co nabídnout na max levelu. Pořád jen Nightmary dokola. Pouze z NM dostanete tokeny na upgrade na 10.4. V PvP pouze an 10.3. V GW2 můžete jít turnaje(taky problém,zatím jen free) nebo WvW(docela dobrý). Prostě je kam jít.
  • Tímto si přesně popsal i konkurenční GW2, tam je ale jiný obchodní model. Uvidíme, jak dlouho to vydrží tam.
  • Prijde mi, ze ten zanr pekne chcipa. GW2 byla nadeje, ale po 2 tydnech uz nuda a neda se tam delat nic.
  • nevidím to moc ruzove, blizzard dela posledni dobou samy ..., gw2 propadák, bethesda hry delat neumií a v dohledne dobe zadne mmo... škoda
  • MrSanta
    Copak asi hrajou ti hráči MMO her, co neustále volají po nějaké výrazné inovaci žánru?
  • když vyšel první trailer (s bělovlasou holčinou v noci v parku s vránama), byl jsem nadšenej a přesvědčenej, že budu kupovat... pak z toho vylezlo MMO :(

klidně to mohla bejt jednorázová zábava, klidně tam místo skutečnejch lidí mohla bejt skupinka NPC, bejt to krásný, originální a promakaný single RPG.

smůla, hoši.
  • „Měli jsme být komerční, hra je moc jiná“

Aneb propusteny,ubreceny vyvojar opet vidi chybu u hracu namisto u sebe.
  • Trollove se namji krmit, ale neda mi to. Kombinace Call of Duty a dobre v jedny vete je podle me cistej nerozum *1*.
  • Cahir
    Ten člověk má evidentně pod čepicí, když stojí za takovýmto projektem, a přitom se teď na druhou stranu tváří, jak kdyby objevil Ameriku. Že nemůžeš dělat umění a zároveň těžce vydělávat, je stará známá pravda...

Důvody neúspěchu budou také evidentně i u nevhodně zvoleného obchodního modelu. Za 3 kila měsíčně dostávalo TSW opravdu hodně málo muziky...
  • O Funcom bych si uz neoprel ani kolo po tom, co predvedli s AOC.
  • Kdyby ta hra měla trpaslíky, elfy, Meč jiskřivého soumraku atd. tak se prodává stejně tak blbě nebo ještě hůř. Přijít s novou značkou na pole MMO a to ve formě měsíčního předplatnýho v době, kdy je kolem spousta F2P a Freemium MMOček byla prostě chyba.
  • presne tak nedali tam žadny pve progres, doted neni zadny raid a dungy se daji udelat i s prumernym gearem, tak nevim co by melo hrace prinutit k pravidelnym poplatkum.
  • To je špatne když vyvojar dela reflexi ale ty duvody odhadne uplne zle. Duvodem proč neni TSW komerční uspech bych videl v necem uplne jinem. Určite ne v tom že hra je prilis inovativni. Spíš v tom že je celkove nedodelana, zabugovana a taky nejspíš v tom že musí porazet silnou konkurenci. Taky jsem nezaregistroval nejaky masivní hype a čekat že jen tak se nezname hry proda milion kusu je hodne naivni.
    Chlapek asi nema moc prehled a to je asi duvod proč ho vyhodili.
  • Taky si myslím, že jejich problém je spíš obchodní model. Chtít po lidech platit pravidelný poplatek za hru, u které neví, jestli jí vůbec budou hrát je nesmysl. Lepší je z nich vytáhnout peníze na začátku (jednorázová koupě vs dlouhodobý závazek) a snažit se je pravidelně do hry přitáhnout zpátky novým obsahem. Kdo říká, že se MMO musí hrát každý den/měsíc/rok v roce?

Pokud je hra úspěšná, je paušální platba určitě výnosnější, ale ten blok zákazníků zavázat se k dalšímu placení bych rozhodně nepodceňoval.
  • „Měli jsme být komerční, hra je moc jiná“ ? jedna taková vyšla nedávno a je úspěšná právě jen proto, ale je to dobře ? Podle mě teda vůbec ...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit