Přejít na výpis diskuzí
Tvůrci Guild Wars 2 chtějí vyměnit kvantitu za kvalitu
15.3.2013 | Adam Homola
88 příspěvků
-
Přesně tak. Řada lidí odešla. Z guildy, kde jsem byl členem, odešla zhruba polovina lidí (několik desítek). Nakonec i já. Jednou se asi vrátím podívat, ale tak nějak chybí motivace.
Za tu cenu je to sakra dobrá hra a dá se dobře zahrát tak měsíc, dva. Poté se dost hráčů vrací na to své MMO včetně mě. -
Pamatuji se, že například že v Dungeons and Dragons Online jste za smrt ztráceli XP. Nemohli jste sice přijít o level ale mohli jste přijít o nasbíranou XP na další level. Dnes už to tak není a navíc ještě spousta her pokud jste dlouho offline davá určitý bonus k XP. Pak se tvůrci diví že tím hráč proletí jak blesk.
-
Dovolil bych si malinko oponovat, jelikoz MMO hry hraji jiz par let, napsal bych to asi takhle, WoW za dobu sve existence proslo spoustou obmeny a neustale se neco meni a vyviji, neco k horsimu neco k lepsimu a kazdy si tam nalezne to sve, od uplnych pablbu a novacku, kteri nemuseji premyslet na LFR, Dungeonech, BG, az po narocnejsi hrace, kteri hraji areny v PvP pro rating a v PvE challenge dungeony a HC raidy, ktere oproti jinym soucastny MMO na trhu, co se zabavnosti tyce, jsou opravdu to nejlepsi co soucastny trh nabizi a nekteri bossove opravdu stoji za to. Treba takovy 10 men raid, ktery je v 5.2 daleko tezsi nez 25.
Druha strana mince je fakt, ze po par mesicich vse nerfnou a vsichni maji defakto epic zadarmo bez namahy a jak k tomu prijdou hraci kteri se pracne nadreli s taktikou? To nikoho nezajima hlavne ze vsichni plati polatky. Take navrat Pandarie na nehorazne delani DQ fazovani noveho ostrova Q dle starych patchu si osobne myslim moc neprida, spise jen nuti hrace, aby u hry sedel co nejdele. Kazdopane na tohle jim z vysoka kaslu zajdu si 3-4 tydne raid a mejte me radi :-) -
Aby jim spíš nechocházeli peníze ... ty co měli z prodeje her už došli a ty z shopu nestačí na tak časté updejty. Tak "zpomalíme" a budeme dělat "kvalitnější" updejty ... aby jsme se za 14dní ještě nedozvěděli, že Anet propouští.
-
Osobně mám GW2 doma nainstalvaný. zezačátku byla hra strašně super (spousta lidí uplně všude). Velmi brzi jsem dosáhl maximální lvl 80 a co potom? Točit stejný instance pořád dokola abych měl nej veci mě zrovna nebere PVP samozřejmě souvisí s tím protože čím lepší věci tím vetší šance na výhru. Tak jsem GW2 přestal hrát aniž bych prošl mapu na 100%. teď po pár mesících jsme lognul asi na 15 minut udělal jeden ukol a zase odlogoval protože mapa byla úplně prázdná a jako singel mě to opravdu vůbec nebere. Systém hry se mi zdál fajn ale proto abych ji hrál i nadále by musela místo zjednodušování spíš obsahovat "něco" co prostě postrádám a nedokážu popsat . Například i crafting sysém mi nesedl, nejlepší co mě kdy bavil byl zatím v L2 do doby než ho taky začali zjednodušovat.
-
Pro mne obrovské zklamání, většina mých známých ze hry po pár týdnech odešla, zbytek skončil někdy v lednu. Bohužel nějak se ne a ne shodnout s médii na oné šílené komplexnosti Guild Wars 2, když PVP= Random/Team arény+nudná siege a PVE/dungy nejsou nic jiného než klasický mob grind. Fraktály se snažily tuhle situaci zvrátit a přinést progresování, jenže jelikož se to (jako všechno v GW2) nepovedlo kvůli chybně vymyšlenému konceptu, tak ono "progresování" museli raději po dvou měsících odpískat. Jdu si raději pustit Guild Wars, jediné pravé GW, které kdy vyšlo.
-
Pan Carol Pinchefsky má pravdu, že se všechny hry zjednodušují pro všechny možné i nemožné dětičky viz. Crysis 2-3, Battlefield, Diablo III, Sniper Elite 2-3, Assassins Creed 3-4 a mnoho, mnoho dalších. Ale proč se pane trochu neodlišovat od drtivě většiny "stejných" jednoduchých her??? *4*
-
Kdyby z WoWka neudělali takovou kravinu kde za řeč stojí tak maximálně raidy s posledním bossem datadisku, tak by to nikdo za 3 měsíce projetý neměl. Ale to by se nelíbilo nemyslící mase pablbů co to většinou teď hraje (občas se tam někdo normální asi najde, ale nesmí se divit že to přestane hrát), takže nevím co si stěžuje, když si za to můžou sami. Jinak GW2 mě silně nebaví a hrát ho nezačnu, ale tenhle krok popisovaný v článku je rozhodně krok správným směrem.