Přejít na výpis diskuzí
Tvůrci Guild Wars 2 chtějí vyměnit kvantitu za kvalitu
15.3.2013 | Adam Homola
88 příspěvků
-
tak ja si prave myslim ze wow ma svet zivi a velmi atmosfericky kterej navic podthruje nadherny soundtrack urcite to ma co delat s tim ze jsem velky fanousek Warcraftu a ten svet mam velmi rad a i kdyz jsem hru prestal hrat asi pred 2- 3 roky stale mam nekdy nutkani se do hry vratit to je neco co u jinich mmorpg nepocituji vetsinou me zabavi maximalne na 14 dnu a pak hru zapinam jen velmi tezko osobne je pro mne hodne tezke popsat co je na wowku az tak dokonale co me nutilo tu hru temer kazdy den zapnout a travit u toho tolik casu a je i cekem ironicke ze nejlepsi pvp jsem zazil ve wowku presto ze jsem zkousel spoustu sveklich mmorpg a nektere byli v nekterych ohledech urcite lepsi jak wowko npr Dark age of camelot bylo snad prni mmorpg z prvky RVR a stale bych ho povazoval za daleko lepsi nez ten co jsem mohl zkusit v GW2
-
Jak je zrovna ve Stockholmu?
-
líbíl se mi začátek za asury, později to už nebylo ono :/
-
a nemyslím že herní mechanismy by měly bejt jednodušší.. hlavěn by měly bejt zábavnější.. lets say... WoW levelování/grindování... zabíjení 1000000 mobů na další úroveň.. je to velice, velice jednoduché.. ale je to zábavné? Pro mě rozhodně ne... To já rači zabiju 10 mobů nějakou zábavnější delší a složitější formou než abych monotóně zabíjel miliony mobů... takže ne jednodušší.. to z nás dělá zase idioty... pokud tedy "nejširším publikem" nemyslí i důchodce... ale hlavně zábavnější... což ne vždy musí znamenat jednoduché.. složité věci mohou být odstrašující, ale zrovna na GW2 neshledávám nic co by mělo být nějak složité nebo něco... takže nevim jak to udělat jednodušší.. myslej tim aby všechny MMO byli jako WoW... klička sem klikačka tam? statycký svět, kde se nikde nic moc neděje? Jen ať to má šťávu... dynamiku a šťávu... nic komplikovaného na tom nevydím... hrát GW2 není přeci nijak komplikované... za chvilku budou vyrábět konzole s jedním tlačítkem.. aby to neblo komplikované.... na všechno jedno tlačítko.. aby se hráč nezhroutil nervově..
-
Hrajou hrajou a hrajou se stale stejnou chuti:-P
-
mylím že MMO tvůrci by měli přestat chrlit tuny MMO plevelu a mělo by se začít dbát více na kvalitu... Je tu spousta MMO her které jsou sice F2P ale jsou naprosto tragické.. myslim jakmile někdo hraje AAA MMO tak prostě ten Asijskej odpad to nedokáže nijak nahradit....
Myslim taky možná že to co mě bavilo u příběhu SWTOR (sith inquisitor) bylo že sem začínal jako totální nula.. a všichni po mě šlapali a chtěli mě odrovnat... myslim že to dneska taky chybí trochu těm hrám.. Většinou už hráč začíná jako určitej hrdina nováček.. už o něm všichni vědi že má spasit svět... takže ta postava v tom příběhu už nemůže moc růst... Jo jako že tam chybí takovej ten pocit že musíte dosáhnout respektu.. protože už vám každej od začátku dává určitej respekt... Pro mě osobně je mnohem víc uspojivější když začínam jako nula a všichni po mě šlapou a pak pomaloučku se začínam transformovat do toho hrdiny postupem času... pak se pomalu dostat do tý vedoucí pozice a šlápnout si na ty co na mě šlapali když sem byl nicka... Nudí mě když už od začátku sem hrdina a všichni mi lezou do... Takže myslim že příběhy postrádaj takovej rozměr tohodle osobního růstu... Dokazovat ostatním že jsem ten hrdina... tvrdě si to zasloužit a pak jim to dát sežrat... :) dneska už přistupujou k hráči jako k rozmazlenýmu dítěti.. přijde mi jako by se báli vývojáři vpálit na začátku hráčovi takovej ten pocit toho že je nikdo... ale myslim že to je to co hráči potřebují... protože už jsou přejedení tím jak jim každej ve hrách podlejzá a už od začátku z nich dělá bohy... Protože je 1000000000000x sladší být bohem když si k tomu musíte vysekat cestičku a říct si "tak tohle bylo poctivý"... -
MMO RPG hry ale sále vydrží nejdéle ve srovnání s SP RPG.. No taky bych raději aby MMO bylo více o story... ale trend takoví moc neni.. Já osobně miluju MMO.. SWTOR mě držel nejdéle snad ze všech MMO kuli příběhu... Sice sem ho projel rychle ale skoro sem se dostal na konec... Jinak ale normálně mě to rychle omrzí... To v čem bych s tebou souhlsil je že převažuje kvantita nad kvalitou a nejhorší jsou v tom MMO z Asie které jsou všechny jak přes kopírák... Ty jsou nejhorší... Příběh v MMO, který je napsaný u mě nemá vůbec šanci.. nečtu vůbec žádné textové úkoly ani nic podobného, protže už vim o co jde a ty keci okolo už nejsou nijak zajímavé... Většinou moderních MMO končím po 5 ti minutách hraní.. já potřebuju nabušené AAA MMO a klidně si připlatim nebo něco... ale ty free ořezané MMO co jsou jak přes kopírák jsou jen plevel pro mě... Mam rád GW2 krásne provedené.. mam rád SWTOR mam rád Age of Conan a další podobné... ale z Asie snad vůbec nic.. MMO se potřebuje pohnout trochu ale hýbá se tim špatným směrem ke kvantitě místo kvality... Už je to přehlídka Béček jenom.. až na ty MMO typu GW2... GW2 je nádherně dynamické.. i když příběh co sem hrál mě moc nebere v GW2... Některé části jsou zajímavé ale většinou mi to moc neříká.. nevim proč ale u SWTOR sem si příběh užíval mnohem víc... GW2 se mi hlavěn líbí tou dynamikou, úkoly všude okolo svět ta jako žije, pořád se něco děje zajímavého.. a neni to jen postavené na tom, že má hráč kosit 1000000 mobů kteří tak jako stojej na nějakym paloučku abych se mohl posunout dál... tohle už by se snad obecně mohlo překonat...
-
Tak to tě obdivuju, peotože příběh je od druhé třetiny do konce značně dementní.
-
Ano vetšina.. já si třeba v GW2 příbeh užíval byla to jedna z věcí co mě u hry držela
-
Potrefená husa se vždycky ozve.
-
I indie scéna často dělá hry pro peníze ... ono většinou lajků na FB, nebo děkovných dopisů se vývojář nenají. Akorát indie má nízké náklady a díky tomu může mířit na mezery v trhu, které sou ale moc ůzké pro AAA vývojáře.
Ale jinak je úžasné, že lidi dodneška neberou herní studia jak firmy ... takový Sony, Panasonic, Benq, Dell, Acer, Sennheiser, Koss .... to sou všechno velké značky, které dělají produkty pro peníze. Akorát někteří dělají levný produkt s horší kvalitou pro lidi, kteří nechcou utrácet a někteří drahé věci, za které si člověk musí připlatit. Stejně tak herní studio je firma, jejíž jedinou funkcí je vydělávat peníze tím, že vyrábí hry. A pokud nebude vydělávat peníze tak krachne a většinou firma v exekuci moc her nevydá. -
MMO žánr by potřeboval na chvíli umřít, protože většina dnešních MMO hráčů si neužívají hru, prostředí a už vůbec ne story. Jede se na MAX level a co největší efektivitu. Hledání co nejrychlejší cesty a tupé naslouchání různých návodů :D. Protože jakmile nemaj nejlepší věci do měsíce, tak to přece není zábava :D
-
Ja tohle samozrejme chapu, ale chtel jsem spis poukazat na to, ze udelat neco tezsi nebo narocnejsi hned nemusi znamenat mensi prodejnost, ale ze je to jenom o nastaveni latky tem hracum. Mluvil jsem spis o MMO. Proste neda se to udelat tak, ze to vsichni budou mit lehky, to rozhodne neni spravna cesta.
-
Jasně a ty musíš bejt rozumově někde jinde dokonce níž než nižší živočišné formy.
-
A přesně to je ta odvrácená strana herního kapitalismu, která degeneruje vývoj her. Prostě jen peníze a peníze, co by dnes taky člověk čekal, že. Budoucnost leží v indie scéně.
-
Ja parim na Aurora Glade a lidi je tam porad jak namrdano, u vetsich eventu neni problem pres 40 lidi.
-
Já nevím, wow jsem měl origo do Wotlk, ten mě bavil, jak přišel Cata, tak jsem ho ani nekupoval, byl jsem přejeden... často jsem na to dostal chuť, ale Panda to u mě bohužel zbořila. Trochu tím, že je zasazena do asijského stylu, kterého je v mmo na internetu až až, trochu tím, že se hromada věcí silně zjednodušila (což probíhalo už od TBC, Pandou to dovršili ad absurdum). Nevím, teď jsem raději přešel na free s Wotlk a jsem spokojen. Ale nejlepší je prostě WoW bez datadisků a tečka! *3*
-
Tak kdyby 50% hráčů gw2 nebyly děti/nižší živočišné formy možná by byla lepší komunita, a potom už by se to možná dalo normálně hrát.
A teď mi honem dejte mínuska!! -
Hraju na serveru Desolation od spuštění a nevím, nevšímám si nějakého velkého úbytku hráčů. Večer jsou stále fronty do WvsW, partu do dungeonu mám přes lfg za 5 minut složenou, v guildě je 20 - 30 lidí online, 50 online při guild misích. PVPčko plné a na world eventech tak 30 lidí. Věřím tomu, že velká část komunity odešla, jak tomu vždy bývá, ale zatím nepociťuju nějakou vylidněnost. :D Věřím, že jsou servery, které jsou vylidněné, a to budou právě ty, kde byla už před půl rokem populace low.
-
Právě že o těch pár lidech na fórech to vůbec není, je to o tom masovém mainstreamovém trhu, který herní weby, natož diskuze, vůbec nečte. Podívej se na brutální prodeje her od Nitnenda za poslední dobu - Wii Fit, Mario Kart, nebo cokoliv Mario. To jsou hry, které se prodávají jako rohlíky a nekupují si je jen hardcore hráči co visí denně na fórech. To je jen malá část. A právě na ten mainstream by chtěli vydavatelé zaútočit a uspět. Je to hrozně jednoduché - když do něčeho nasypeš třeba 50 milionů dolarů, tak to nechceš prodat jen těm pád hc hráčům, chceš to prodat co nejvíc lidem, aby se ti to vrátilo a abys na tom vydělal.