Přejít na výpis diskuzí
Tvůrci SW: The Old Republic pokukují po free to play
15.6.2012 | Adam Homola
138 příspěvků
-
Přesně tak, jak píšeš. Já sám SWTOR hraju a abví mě. Oproti tomu mě WoW už bavit přestalo (6 let je prostě 6 let). I když u SW nezažívám takové euforie jako u začátcích WoW, tak mě stále baví...a jak bylo psáno. Komunita si sama vybrečela, že chce tohle a tohle dle WoW. Není to vývojářema, ale hráčema.
-
noo, tak tak presne aj ako si napisal. ja som chcel aj napisat to ze aj tych 10eur na mesiac uz nieje pre slovaka/cecha az tak vela na to kolko casu stravis za hrou. staci ze si hru zahrajes 2 hodky v piatok, po 4hodky v sobotu a nedelu, krat 4 tyzdne mas 40hodin na mesiac a ak ta hra bavi tak si minul necelych 30eurocetov za hodinu. V sucasnosti na SVK/CZ neexistuje ziadna spolocenska aktivita ktora ta bude stat menej :)
-
Ne není to nesmysl.Samozřejme, každemu se líbí něco jiného.A nejen, že jsem to zkoušel, vlastním ho stejně jako WoW,Rift,AoC atp.
-
Opravdu oznamili F2P do 15. levelu? Co ja vim,tak oznamili TRIAL do 15 lvl. Trial nerovna se F2P.
-
Lotro melo v dobe sveho vydani jeden z nejhezcich grafickych kabatu. Jen jste museli mit vse nsatavene na maximalni detaily. Podivej se na screeny na internetu. Nektere obrazky prirody vypadaji jako fotky. Animace jsou taky jedny z nejlepsich,co jsem kdy v MMORPG hre videl. Kazdy kdo treba hral Age of Conan vi,jak neksutecne dokaze ohavna animace plaste zkazit dojem ze hry. LOTRO tenhle pripad neni. I kdyz stylizace samozrejme kazdemu nesedne.
-
To, že vznikají nová MMO neznamená,že není přesycený.Někde hráců ubyde, jinde přibyde.Příklad u WoW.Odešlo 2mega hračů.Někteří skončili, jiní se přesunuli jinam.
-
To je nesmysl. Viděl si high res klienta? Podle mě ne, jinak by si něco takovýho nikdy nenapsal.
A mně jde o grafický styl. WoW se mi prostě stylově nelíbí. Je to na hraně kýče a spíše za tou hranou. -
Jo, to je fakt magor. Za to oslovení se omlouvám, ale jak jinak tohoto nemocného člověka popsat? *7*
Bohužel dnes i mentál dovede obejít bany. *9* -
Ten Age of Conan bych bral, ale Lotro nemá lepší grafiku.WoW má grafikou barevnou, Lotro vyblitou, myslím barvy.Žádná sláva.
-
Čerpej z faktů a z reality. Trh stále přesycený není. Kdyby ano, nerodilo by se tolik nových MMO. Trh ještě něco málo snese, ale jasně, pomalu se blížíme hranici přesycenosti.
Uvědomte si proboha, že vývoj MMO stojí hodně moc peněz a že je vývoj velké hry jen a jen podnikatelský projekt, který je předem propočítán. Vy si sice můžete ze svého omezeného pohledu říci, že je trh přesycený, ale je mi líto, je to jen váš dojem, který nečerpá příliš z reality, ale z pouhého nekvalifikovaného dojmu. *3* -
Moje zkusenost je jina. A zacnu treba hned u SWTOR. Hraci chteji neco noveho(to sami tvrdi),ale ve chvili kdy vysel SWTOR,forum bylo preplneno placicimi hraci,kteri si stezovali ze to a to neni!!!! jako ve WoW a ze oni to chteji! Ze ve WoW to bylo lepsi. A takhle je to u temer kazde hry. Vyvojari se pak vetsinou prizpusobi a zacnou hru upravovat.
Tohle je proste bludny kruh a neni z nej uniku. Hraci jsou ve skutecnosti lini a necteji se nic noveho ucit.
A pak ty jsou hry jako EVE. Jsou vyborne,jsou zcela jine nez zbytek MMO. Ale hry jako EVE nikdy nebudou mit tolik platicich hracu jak by si vyvojari megakorporaci predstavovali.
Muj nazor je,ze MMO her proste vychazi prilis mnoho. Trh je presycen,hraci unaveni. -
WoT a Eve jsou zcela jiné kategorie MMO. To už rovnou můžu porovnávat WoW a Planetscape. *7*
Pohybujte se ve stejné kategorii her... nemá smysl srovnávat hry ze zcela odlišných kategorií. -
Sice už je pravděpodobně pozdě a nepřečteš si moji reakci, ale klidně sem něco napíšu. Když jsem byl ještě chudý student, hrával jsem hodně na free serverech třeba WoW a zde jsem se poprvé setkal z náznakem Trollismu a postupem času jsem prostě přestal hrát hlavně kvůli těmto lidem. S příchodem prvních Palackých na účet jsem začal hrát na placených serverech a bylo to jako nebe a dudy. Prostě mě to bavilo.
Z free to play jsem hrál : APB, AION, LII, LoL ( Sice spekulativní ale snad odpustíte ), Fifa Online, Football Superstar, WoW free servery a jiné ..
Uvedl jsem spíše hry, kde jsem se setkal s trollama a všimni si jedné věci, vždy to je free to play .. *3* .. Otázka je, jestli já sám nejsem troll, ale snad nee *1* -
Nesouhlasím. Třeba já bych WoW nehrál, protože se mi hnusí grafický styl téhle hry. Proto raději hraju Age of Conan a LOTRO. Já jsem rád, že neexistuje pouze WoW a takových hráčů je spousta.
-
Naprosto s tebou souhlasím, zvlášť v tom přeplněném trhu s MMO máš pravdu. Žel bohu to víme my, hráčí, ale vývojáři asi žijou s hlavou v písku, že to furt chrlí.
-
Nemusi. Pokud ja sleduji forum,tak BIOWARE slouceni serveru odmita uz hodne dlouho. Onen free presun hracu,to si na foru x mesicu vyrvali sami hraci.
-
5 msicu je malo? Proc si vsichni mysli ze se musi MMO hry hrat x-let?
-
On tu non-WoW koncept je, sam jej zminujes na konci. EVE ukazala, ze to jde i jinak. Ja sam ted hraju World of Tanks. Ano, je to jiny styl MMO, ale je to MMO a jeste k tomu zcela zdarma. Druha strana mince je, ze obe hry nemaji statisice ci miliony hracu, ale to je pak otazka mit mensi a dobrou hru, ktera mi i pri 80 - 100k hracu vydela, nebo rychlokvasku, co nabere milion ci dva hracu a po roce po ni ani nestekne pes a skonci se stejnym poctem hracu, jako ty drive zminovane.
-
Trh je mozna presyceny, ale Star Wars jsou porad Znacka s velkym Z. Po odstaveni SW Galaxies melo SWTOR vsechny predpoklady byt uspesne. Nerikam WoW killer, ale mohlo nalakat spoustu lidi. Bohuzel by to nesmelo delat EA Edmonton pod dozorem EA. Zacalo pouzitim naprosto nevyhovujiciho enginu (o nemz i sami jeho tvurci dali ruce pryc s tim, ze je to stara verze, ale kdyz nabizeli novou byli vyfuckovani) a pokracovalo to myslenim autoru, jak porazime WoW? Tim, ze ho zkopirujeme 1:1. Bohuzel kopie jine hry ve stavu, v jakem byla v roce 2007 opravdu nefunguje. Proboha vzdyt tam nebyly ani zakladni MMO veci jako LFG nabo, boze chran, guild banka! A ted se divi, ze kdyz vyprselo nadseni z nadabovanecho kazdeho NPC, kterouzto vec pri dalsim hrani vsichni preskoci, protoze slyset znovu Waka Uka, booma hooma opravdu nemusi, tak lide odchazeji.
-
Od počátku tomuto zjednodušenému WoW klonu jsem tuto budoucnost předpovídal ve všech svých příspěvcích.
MMO potřebují nový NON-WoW koncept.
Na trhu je místo jen pro jediné WoW a ne 50 WoW s jinými texturami.
Ti co tenhle TAB TAB GearGrind koncept chtějí, už ho hrají v léty odladěném WoWku. Ti co ho nechtějí, ho hrát delší dobu za měsíční platby prostě nebudou jen proto, že megakorporace X proklamuje "převratné pilíře" "dokonalý příběh" "heroickou hratelnost" nového WoW klonu s jinými texturami a absencí tuny věcí, které staré WoW za těch X let dokázalo implementovat.
Pouze zcela nový koncept např. menších komorních MMO nebo MMO kde má činnost hráčů reálný efekt na vývoj má šanci uspět. Uspět nemyslím "překonat v počtu platících WoW" ale být zisková a udržet si stálou stabilní platící komunitu po velmi dlouhou dobu.
Představte si MMO z libovolného světa "otázka textur" které umožňuje např. hráčům tvořit content pro ostatní integrovanými nástroji.
Představte si jiné, které běží na serveru poskytovatele engine, grafiku, nástroje, schopná skupinka lidí si pronajme ne klienta ale server (stovky skupinek stovky serverů) a tvoří si vlastními scripty své vlastní provedení a svou vizi. Část zisku z poplatků bere pronajímatel, část nájemce. Maká tým dobře? Má dost platících. Nemaká, má málo lidí, zavřou ho.
Představte si další - na principu Amberu. Tisíce menších serverů začínajících na stejném výchozím bodě (stav světa) a vývoj každého z nich určují hráči. Po pár měsících přesto že všechny byly stejné už se zásadně liší. Tady vládne korporace X, tady despota, tady vynalezli takové kouzlo.... Mezi jednotlivými "paralelními" světy je možno přecházet.
Jen tři z miliónu neotřelých konceptů a ne "tupé spawnpointy skupinek oblud s respawn timerem". Hráči chtějí změnu, chtějí mít pocit, že jejich jednání má vliv na svět kolem. Ti kterým stačí levelovat, grindovat equip a do toho mít guildovní chat, ti už své WoW a desítky klonů mají.
Back to EvE .... *3*