Přejít na výpis diskuzí
Tvůrci SW: The Old Republic pokukují po free to play
15.6.2012 | Adam Homola
138 příspěvků
-
A jak udelaš 3x a dost, když se ti pak stejně zaregistruje znovu jinak a na jiný IP? Čekací doba by tohle docela vyfiltrovala a lidi co chtěji normálně diskutovat by si jednou při registraci v pohodě počkali.
-
7 dní to je moc. Dopadlo by to, že by zmizela spousta lidí. Čekací doba je dlouhá. Ono by prostě stačilo pravidlo 3krát a dost.
-
Stejně by bylo nejlepší kdyby mohli přispívat jen registrovaní uživatelé. A to třeba až 7 dní po registraci s nutností potvrdit jí na mailu, kterej by byl po smazaní účtu zablokovanej a nebylo by ho možné k registraci znovu použít. Ono by to ty děti přestalo bavit, každý týden si někde znovu registrovat mail a pak tady účet jen proto aby sem mohly za další týden hodit par trolovacích hlášek.
-
Tak neni nutne zastarala, ale u SWTOR to opravdu bylo do oci, protoze to je SP s moznosti MP coopu a za to by opravdu platil jen blazen. A ano, take jsem byl 3 mesice blazen. Dokonce mam jeste v supliku gametime card na 3 mesice.
-
Pamatuju si preview tady na GAMES (tuším rok 2001) o World of Warcraft, kde se zabývali myšlenkou, jestli bude mít WoW úspěch, jelikož je MMO trh přesycený. Jak vidíme, trh přesycený nebyl, je až teď.
SWTOR jsem si koupil, hrál jsem, ale neoslovil mě. Většina odpůrců říkala, že to za chvilku bude F2P a ten moment se blíží. Je to škoda, jelikož ta hra měla potenciál, ohromné PR, ale zklamala. Hold uvidíme, jak si povedou jiné připravované MMORPG hry. Firmy vidí úspěch WoWka a chtějí si ukrojit kus koláče pro sebe, ale nejde si ukrojit z již snědeného koláče. Třeba jim to brzo dojde. :) -
Ale ty blbůstky neovlivňují hráče, spíše je to pro okrasu:)Rozhodně to nepomůže k výhře:)
-
Sem s tím, logickej krok.
-
Meli udelat nebo nemeli udelat je irelevantni. Overlord z EA rekl, ze to bude MMO a nazdar. Tady porad nekteri ziji ve snu, ze Bioware muze delat co chce. Probudte se konecne, Bioware neexistuje, existuje jen EA Edmonton, ktere jen pouziva logo Bioware. Staci se podivat na tri posledni hry (DA2, ME3, SWTOR). Vse totalni propadaky. Udelalo by toto studio, ktere nam dalo Baldurs Gate, ME1 ci DAO? Pochybuju.
-
Hraci neodchazeli jen proto. Prazdne servery byly jen dalsi kapka. Primarne hraci, jako treba ja, odesli proto, ze po dvou ci trech mesicich a dohrani dvou ci tri postav (hral jsem od early access do konce brezna) nebylo co delat. Prvni playthrough bylo skvele, i kdyz clovek zacinal videt spoustu dpatnych veci (linearita a totalni koridor, neskutecne, ale neskutecne zdlouhave cestovani atd.). Pak prislo druhe playthrough a hrac si zacinal rikat, proc vlastne beham porad po tech samych nudnych koridorovych planetach bez zivota? Proc zabijim porad dokola ty tisice nudnych mobu co jsou jen tak nahodne placnuti do krajiny. A pak prisla treti hra, kterou jsem ja zabalil na lvl32 a odesel. Nejvtipnejsi bylo, ze kdyz se kdokoliv o techto problemech zminil, byl div ne ukamenovan fanboys typu Huhi a Vrook (panove, kdepak jste) a bylo mu nadavano do idiotu a slepcu, protoze tahle megahra prece neni koridor. Staci si najit starsi diskuse o SWTOR. A to same bylo na oficialnich forech. Kdykoliv se nekdo zminil o tom, ze je to kopie WoW ve stavu z roku 2007 byl oznacen za agenta Blizzardu apod. No a co udelali takovi lide? Proste odesli. Zustali jen ti fanboys na prazdnych serverech. Takze ano, servery meli sloucit uz davno. Ty tranfery ted jsou s krizkem po funuse.
-
Ano tak s tím s tebou naprosto souhlasím. Já to mám stejně. Myslím si že by mělo fungovat předplatit si hodiny hraní a jak si je vybereš tak si je vybereš. Ale to už je o formě platby. Spíš mi jde o ten fakt, že pokud prostě hra přestane generovat zisk nebudou jí dál rozvíjet...a to by byla škoda....
-
MMO trh je presýtený, hranie mmo hier je tak časovo náročné, že ľudia väčšinou hraju iba jednu hru a vyberú si tú najlepšiu, ktorá im sedí. Na trhu je wow za 7 rokov nabušený hrateľnosťou, je tam content aj features ako Raid finder, Group finder, Pvp finder, to všetko cross-realm, hra je pristupna modom, combatlog vďaka čomu vznikla theorycrafting komunita a to úplne posunulo hru na iný level. Nič z toho SWTOR nemá navyše má problém s prázdnymi servermi, čo kvôli absencii group finderu znemožňujú hru.. Bioware najprv oklamal zákazníkov keď sľuboval MMORPG zatiaľ čo urobil singleplayer RPG s coop modom, a platiť mesačný poplatok za single hru, tak sorry. To je akoby si Blizzard za Diablo 3 tiež pýtal mesačné poplatky.
Ďalšou príčinou je to isté s čím prišiel Age of Connan či Warhammer, nedorobená hra, plná buggov, chýbal end-game, pvp, chýbali veci, ktoré má konkurencia za úplný štandard, vy naši drahí zákazníci plaťte a my to za rok pridáme do hry. To je nová realita vydávať nedorobené hry a potom sa čudovať, že ľudia odchádzajú? -
KDby to nebylo tak drahý a hlavně to bylo záživnější,tak by to nemuseli teď řešit nějakym f2p. Chyba no....
-
Si léčí mindrák, doma ho nechtějí, přítelkyni nemá, kamarády taky ne a nedostudoval základku. Ale objevil kouzlo proměnné IP:)
-
Ale veď to bolo jasné už od bety, najneskôr od vydania hry. Bioware sľubovali Star Wars MMO, miesto toho urobili single RPG s coop modom, dabované kvesty sú síce pekná vec, tak pre singleplayer RGP, ale clovek dostane max level a nema co robit, end-game raidy nie sú, zmysluplne pvp nie je, na max lvl nie je čo robiť, za to má clovek platiť mesačné poplatky? za singleplayer? To vôbec nie je MMORPG, hráči to prekukli a po skončení predplatného všetci utiekli inam.
Ide o bluf Bioware nahrabať prachy na značke, a to sa ešte nepúšťam do toho, že hra vyšla uplne nedorobena, chybal content, features a same bugy. -
naivita nezná mezí :) o peníze jde vždy a všude ;)
-
Nějakej? Vždyť je to ten stejný magor, co včera dostal snad 150 BANů na IP.
-
A já si myslel, že se tady diskuse během 10 minut tak rozjela, a on tady zase oxiduje nějakej mindráček. *1*
-
Na tom odkazu, co jsem poslal, to právě takto funguje. Jsou vytipovány servery pro zrušení a uvedeno kam budou transfery. Já svoji postavu stejně přesunu podle guildy, ale bohužel, pokud nepřejdou na f2p, tak už si to nejspíše stejně nezahraju. Jelikož jsem pracující a rodinu mající, tak u toho bohužel nedokážu sedět tak dlouho, aby to pro mě bylo rentabilní. Jsem to takto vydržel platit 5 měsíců, ale pak už sory jako. Za těch 10h měsíčně, co bych tomu mohl obětovat se mi to jaksi neoplatí. *9*
-
Čistě hypoteticky: Část si udělají hráči sami přesunem postav a co zůstane, to se sloučí.
-
Obsah hry od zacatku do lvl 50 byl pekne udelanej a celkem jsem si ho uzil. Ale ten end content byl fakt nedodelanej.