Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vždy tu je SWGEmu.

http://www.swgemu.com/forums/content.php
    • A uz je to v provozu? protze tenhle EMU taky uz nejkaou dobu sleduju a chtel bych to zkusit. stary SW sem propasl tak tohle by byla moznost.
  • Ale veď to bolo jasné už od bety, najneskôr od vydania hry. Bioware sľubovali Star Wars MMO, miesto toho urobili single RPG s coop modom, dabované kvesty sú síce pekná vec, tak pre singleplayer RGP, ale clovek dostane max level a nema co robit, end-game raidy nie sú, zmysluplne pvp nie je, na max lvl nie je čo robiť, za to má clovek platiť mesačné poplatky? za singleplayer? To vôbec nie je MMORPG, hráči to prekukli a po skončení predplatného všetci utiekli inam.
    Ide o bluf Bioware nahrabať prachy na značke, a to sa ešte nepúšťam do toho, že hra vyšla uplne nedorobena, chybal content, features a same bugy.
  • Sw tor jsem hral asi 5 mesicu jen ciste jako PVP za juggernauta. I kdyz to byla skvela zabava a tech penez ani casu nelituji, je mi lito jak to cele dopadlo. Zakladnim problemem Swtor je engine, ktery je na dnesni pomery neskutecne zoufaly a zabugovany zpusobujici silene FPS dropy v pvp zonach a to i na high end sestavach. Kvuli tomu neni zadne world pvp, vice nez 8vs8 warzony, ani 8player premaidy. Naprosto nehratelne PVP v noci - prazdne servery (absence crossrealm pvp) a kdyz uz tak 4 lidi v premaidu farmi random pugy takze jedna prohra za druhou. Dalsi veci jako imbecilni aukce, podobne imbecilni a xkrat meneny system pvp gearovani, opravdu idiotske UI a dalsi veci se kterymi EA/BIO proste nic nedela a jen pridava blbosti a nesmysle jako je nejaka legacy ci raghoulska nakaza. Tudy cesta nevede, nic jineho nez FTP si Sw tor za takhle totalne zpackany management a vizi nezaslouzi.
    • Zajimave. Hrajes neco 5 mesici a pritom tvrdis ze je vsechno nesmyslne a nehratelne. Jsi snad zavislak? Nebo to prece jen nebylo tak hrozne jak licis?
      Taky si uvedom,ze PvP hraci jsou u vetsiny MMORPG(tech ''klasickych'') v mensine. Tudiz naprostou vetsinu hracu naopak ''blbosti'' jako Legacy system,nebo novy Flashpoint potesi. SWTOR neni uplne klasicka MMORPG. Ne kazdemu se libi,ale sve hrace si nasla. Aby byla hra uspesna,nemusi mit 12 milonu hracu.
      • Psal jsem duvody kvuli kterym jsem jinak pro me jako fanouska sw prestal swtor hrat. Co je na tom zajimave ? Zavislak? Co to tady meles ? Nikde jsem nepsal nic o 12 milionech hracu, mmorpg se stane uspesnym, pokud se tym doslova a do pismene nevykasle na dulezite aspekty a technicke zpracovani cele hry. Misto toho nam serviruji pul roku lzi (engine neni bugnuty, neni co opravovat na vine je vas HW) a nevyuzitelne nesmysly jako legacy a pod. Osobne tenhle pristup nechapu, potencial to melo. A i pres to, ze me plno veci neksutecne stvalo vydrzel jsem to hrat docela dlouho. Dokonce jsem ani moc neresil to, ze do prvni velkeho patche to byl v podstate ne moc doladeny betatest jen aby se namastili kapsy a stihl vanocni prodej. Velkohuby marketing, sliby a kecy, nekolik mesicu cekani na par dulezitych oprav...no hlavne ze mame novej flashpoint nebo nejakej event se zombikama. Fail.
        • huhiho ignoruj, to je Biodrone jak vysity. Staci se podivat na predchozi diskuze o SWTOR. Tak co Huhi, porad jeste neni SWTOR koridorovy klon WoWka co do konce roky bude f2p?
        • Pro tebe fail. Na vyber mas spousty her. MMORPG se stane uspesnym tehdy,kdyz vyvojarum prinasi obrovske zisky. Z pohledu vyvojaru tedy. Tak to byva vsude prezentovano. Hracuv pohled je samozrejme uplne jiny. Ja od hry neocekavam miliony hracu. Ba naopak. Pro me je obrovske mnozstvi hracu velke minus(duvodu je vice,nebudu je vyjmenovavat).
          Ty se jen opakujes. Ja ti neberu ze ti nic nerika legacy,ze ti nic nerikaji Flashpointy. Uplne te chapu. Kazdeho bavi neco jineho. ale ze to nebavi tebe,neznamena ze hra je fail.
          Ja se povazuji za fanouska teto hry a presto mam odehrano mnohem mene nez ty. Hral jsem dva mesice,dal jsem si pauzu a pred cca tydnem jsem si zase zaplatil 2 mesice. Mozna je to tim,za ja jsme nikdy od MMORPG her neocekaval 5 let zabavy v kuse,jako mnozi. nevim
          • Ty si veľmi tolerantný človek, ale väčšina z nás nie je, ak si zaplatím za produkt, za ktorý navyše platím mesačne, očakávam, že hra bude stabilná, že sa bugy opravia. Ten ich engine je taký obrovský fail, dopredu vedeli do čoho idú, ako to skončí, a aj tak do toho išli. Ten engine má problémy, absolútne neutiahne mmo hru, o nejakých realm eventoch ako boli vo wowku, kde 500 ľudí sa prišlo pozrieť na otvorenie brány Ahn Qiraji, môžu snívať, ten engine neutiahne ani 50 ľudí na jednom mieste. Plus, tak ako v Age of Connan, všade samý bug, pol roka s tým nič nerobia, ale riešia somariny. Ale čo už, kto chce kam, pomôžme mu tam, ľudia nie sú hlúpi, odišli z hry, tam im treba, zato, že takto do***bali Star Wars značku.
  • Trh s MMO hrami je velmi dynamický a my musíme být také dynamičtí. Dokud lidé nejsou spokojení s tím, co mají, budou pořád vyžadovat nové aktualizace, nové módy a scénáře. Takže free-to-play sledujeme, ale více detailů vám říct nemohu....aneb jak jsme pos*ali hru, která měla skvělý potenciál *1*
    • jo ten člověk zní, jak kdyby se právě probudil do reality...
  • Veskoslav
    Tož když to bude model jaký funguje u Lotr Online, tak si to s chutí zahraji:)
    • Az na to, ze nez zacinat se zarivkama, je porad lepsi skocit do lotra. Ma tak 10x vic contentu, vic ruznorodejsich instanci a raidu, ma zajimavej craft a treba pekne navrzeny nektery zbroje (narozdil od swtoru) coz znamena, ze se clovek nemusi stydet behat v tom pyzamu na 50lvlu, pvp stoji za houby, ale to v swtoru taky, ma obrovskou volnou krajinu s plno architektonickejma napadama (a bez loadingu!) narozdil od generickych koridoru Toru... takze tak.. a jo jsem nasranej, ty dva mesice hrani me prisly asi na 100 dolaru, cimz se z toho stala pro me nejdrazsi hra ever..
      • Veskoslav
        Přiznám se, že Lotra jsem dojel na 45 level a pak se akorát projížděl po krajině a hledal místa z knih:) to samé počítám u SW TOR
        • tohle prave vubec ve swtoru nejde:) ... do krajiny si vyjedes (na tom vysavaci, ci co to je:)) tak na tatooinu, ale stejne je to dramaticky omezeny a to samy treba na hothu, ale tam k tomu zas nejak nemas duvod koukat na bile ocirvouci textury :) - zadny free vylety po krajine se nekonaji
          • Veskoslav
            Tak si spoň odškrtnu kolonk, že jsem to hrál:-D chybí tam z těch významějších už jenom WoW, ale to nikdy nezačnu ani:)
  • Trol.diskuzni
    SW:ToR = fail století. Já to říkal od začátku... A Vávra taky. *5*
    • Nemyslim si uplne ze je to fail. Ale spatne koncipovany, snazilli se z toho ziskat spousty prachu po vzorku WoWka, presne podle toho modelu i jede a to byla jejich chyba. A rozhodne je i chyba zpracovani vesmiru jako takoveho.

Kdokoliv se pusti do vesmiru a zacne definova hranice, tak bud se trefi a nebo je to pro nej pohreb. Treba kdyz rekli ze se bude moci clovek proletet lodi, tak jsem si i ja osobne predstavil stary dobry ELITE nebo FRONTIER pripadne pro nektery ne tak stary a znamejsi X3. Preletim na jinou planetu, cestou me muze nekdo prepadnout. To by byl asi prvek, ktery by to rozhodne ozivil. Nejsem si ted jist jak fungovalo Galaxies, nehral jsem ho, ale slysel jsem na nej jen samou chvalu.
      • Jinak pokud beres fail jako to, ze byl znacny odliv lidi, tak pak ano.
  • Alex81
    Poslední zhasne.
  • nedá se říct, že by SWTOR byla nekvalitní hra.. bohužel ji chybí něco, na co mělo WoWko několik let. Proč je nenapadne třeba zlevnit měsíční poplatky?
    • nemam ani len ponatia preco mas -4 na svojom komente :) nemyslim si ale zeby znizenie poplatkov pomohlo, ludia co si to platia by boli spokojnejsi, ale podla mna len malo novych hracov by to presvedcilo. Finta je v tom ze aj ked to mozno stoji ja neviem 10eur na mesiac, ono to zas nieje az tak hrozne oproti F2P hram a tomu kolko v nich ludia minaju.
      • Ono nejde kolikrat o cenu jako takovou, ale o to ze si platis cas, ktery muzes stravit ve hre. Takze ti byva lito tam dat prachy, kdyz se tam podivas jen jednou za vikend a to jestli. Jinej zase chce za ty prachy tam byt porad, aby je vyuzil.

Oproti tomu F2P model je resen tak, ze tam muzes travit kolik chces cas a kolik uznas za vhodne, ale kupujes si obsah napr. takze uz nejsi odkazan na casovy prvek, a ten je podle me nepodstatnejsi v MMO svete.
        • noo, tak tak presne aj ako si napisal. ja som chcel aj napisat to ze aj tych 10eur na mesiac uz nieje pre slovaka/cecha az tak vela na to kolko casu stravis za hrou. staci ze si hru zahrajes 2 hodky v piatok, po 4hodky v sobotu a nedelu, krat 4 tyzdne mas 40hodin na mesiac a ak ta hra bavi tak si minul necelych 30eurocetov za hodinu. V sucasnosti na SVK/CZ neexistuje ziadna spolocenska aktivita ktora ta bude stat menej :)
  • MMO trh je presýtený, hranie mmo hier je tak časovo náročné, že ľudia väčšinou hraju iba jednu hru a vyberú si tú najlepšiu, ktorá im sedí. Na trhu je wow za 7 rokov nabušený hrateľnosťou, je tam content aj features ako Raid finder, Group finder, Pvp finder, to všetko cross-realm, hra je pristupna modom, combatlog vďaka čomu vznikla theorycrafting komunita a to úplne posunulo hru na iný level. Nič z toho SWTOR nemá navyše má problém s prázdnymi servermi, čo kvôli absencii group finderu znemožňujú hru.. Bioware najprv oklamal zákazníkov keď sľuboval MMORPG zatiaľ čo urobil singleplayer RPG s coop modom, a platiť mesačný poplatok za single hru, tak sorry. To je akoby si Blizzard za Diablo 3 tiež pýtal mesačné poplatky.
    Ďalšou príčinou je to isté s čím prišiel Age of Connan či Warhammer, nedorobená hra, plná buggov, chýbal end-game, pvp, chýbali veci, ktoré má konkurencia za úplný štandard, vy naši drahí zákazníci plaťte a my to za rok pridáme do hry. To je nová realita vydávať nedorobené hry a potom sa čudovať, že ľudia odchádzajú?
    • Čerpej z faktů a z reality. Trh stále přesycený není. Kdyby ano, nerodilo by se tolik nových MMO. Trh ještě něco málo snese, ale jasně, pomalu se blížíme hranici přesycenosti.

Uvědomte si proboha, že vývoj MMO stojí hodně moc peněz a že je vývoj velké hry jen a jen podnikatelský projekt, který je předem propočítán. Vy si sice můžete ze svého omezeného pohledu říci, že je trh přesycený, ale je mi líto, je to jen váš dojem, který nečerpá příliš z reality, ale z pouhého nekvalifikovaného dojmu. *3*
      • Wow mal svojho času cca 12 mil. účtov niekedy okolo 2010. Prišlo AoC, WHO, pár ľudí prešlo na nové hry, potom sa vrátili k wow alebo stále skáču z jednej mmo do druhej. Teraz prišiel SWTOR a wow stratilo cca pár účtov, ktoré prešli k SWTOR-u, ale ako sa zdá rýchlo ho opúšťajú. Z toho pre mňa vyplýva, že playerbase pre mmo je okolo 12-13 mil. aktívnych účtov, keď to spočítame všetky hry dokopy.
        Podľa tvojej logiky a tvrdenia, že trh nie je presýtený, by znamenala, že s každou novou hrou by pribúdali hráč mmo, ktoré by prišli z iných segmentov trhu, prípadne úplne noví hráči, t.j. základňa by sa zvyšovala na 14,15, 16 ľudí. Ale ukazuje sa, že tá základňa má stále rovnaký počet členov, akurát sa presúvajú z jednej hry najmä z wow do druhej, t.z. chcú vyskúšať novú hru.
        Keďže každá nová hra je wow-like, tak sa znechutene stále vracajú nazad, nemajú dôvod začínať ďalší wow-klon od začiatku.
      • Jmenuj mě prosímtě další úspěšnou MMO kromě WOWka která má několika miliónovou základnu fanoušků. Žádná není protože oproti standartní SP hře, kde můžeš koupit 3 hry a postoupně je za měsíc dohrát, do MMO investuješ několik let. MMO je stavěné na dlouhodobé hraní. Je stavěné na stovky postav na jendom serveru a hráči prostě nemají čas/energii/prostředky aby si udrželi víc než 2 placená MMO nebo 3 MMO obecně.
        Jinak krásným argumentem o přesycení je každé MMO které v poslední době vyšlo. Ani jedno si dlouhodobě nevytvořilo silnou základnu a muselo přejít na F2P nebo zkočilo úplně (vyjímky jsou ale to jsou hry, které mají podobný problém jako SWOTR).
      • To, že vznikají nová MMO neznamená,že není přesycený.Někde hráců ubyde, jinde přibyde.Příklad u WoW.Odešlo 2mega hračů.Někteří skončili, jiní se přesunuli jinam.
    • Naprosto s tebou souhlasím, zvlášť v tom přeplněném trhu s MMO máš pravdu. Žel bohu to víme my, hráčí, ale vývojáři asi žijou s hlavou v písku, že to furt chrlí.
    • Trh je mozna presyceny, ale Star Wars jsou porad Znacka s velkym Z. Po odstaveni SW Galaxies melo SWTOR vsechny predpoklady byt uspesne. Nerikam WoW killer, ale mohlo nalakat spoustu lidi. Bohuzel by to nesmelo delat EA Edmonton pod dozorem EA. Zacalo pouzitim naprosto nevyhovujiciho enginu (o nemz i sami jeho tvurci dali ruce pryc s tim, ze je to stara verze, ale kdyz nabizeli novou byli vyfuckovani) a pokracovalo to myslenim autoru, jak porazime WoW? Tim, ze ho zkopirujeme 1:1. Bohuzel kopie jine hry ve stavu, v jakem byla v roce 2007 opravdu nefunguje. Proboha vzdyt tam nebyly ani zakladni MMO veci jako LFG nabo, boze chran, guild banka! A ted se divi, ze kdyz vyprselo nadseni z nadabovanecho kazdeho NPC, kterouzto vec pri dalsim hrani vsichni preskoci, protoze slyset znovu Waka Uka, booma hooma opravdu nemusi, tak lide odchazeji.
    • SnakePlisken
      Pamatuju si preview tady na GAMES (tuším rok 2001) o World of Warcraft, kde se zabývali myšlenkou, jestli bude mít WoW úspěch, jelikož je MMO trh přesycený. Jak vidíme, trh přesycený nebyl, je až teď.
      SWTOR jsem si koupil, hrál jsem, ale neoslovil mě. Většina odpůrců říkala, že to za chvilku bude F2P a ten moment se blíží. Je to škoda, jelikož ta hra měla potenciál, ohromné PR, ale zklamala. Hold uvidíme, jak si povedou jiné připravované MMORPG hry. Firmy vidí úspěch WoWka a chtějí si ukrojit kus koláče pro sebe, ale nejde si ukrojit z již snědeného koláče. Třeba jim to brzo dojde. :)
  • Ti co do toho dali nehorázné prachy za koupi hry a za měsíční poplatky musí teda být nasraný když to bude do konce roka free to play a oni z toho budou mít prd, myslím, že to ani free to play, ale jen víc otevřený trial
    • Shaker
      pro lidi, co platili vetsinou plati rpavidlo, ze co si odemkli, to maji i pro vsechny svoje alty, pokud to zachovaji, tak se jim porad bude hrat o poznani lehceji

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit