Přejít na výpis diskuzí
Ubisoft by si chtěl získat zpátky náklonnost PC hráčů
22.2.2013 | Adam Homola
107 příspěvků
-
moje nejoblibenejsi firma
-
Nejde o monopol ale o standard.. to je jakoby každý film vycházel na jiném médiu a každý potřeboval jiný přehrávač... proto bych steam standardizoval jako nástupce DVD
-
myslim že po kecech jak jsou všichni pc hráči piráti to pude těžko
-
Asi nevis, jak fungujou slevy na Steamu...tak treba neco z posledni doby http://www.gamasutra.com/db_area/images/feature/186940/defq_sales_2012-2013_small_no_title.gif (a to je podelanej daily deal)
-
štve mně, jak kvůli špatné smlouvě potopili black hole, který jim udělal Heroes VI. sice jsem hry od tohoto studia nikdy nedohrál, ale je mi jich líto...
-
Ja mam ubisoft rad, na ps3.
Kdyby hraci byli chytri a nebyli stado ovci, tak odmitnou vsechno, co zavani zavislosti, tedy vsechno co potrebuje nejakeho nainstalovaneho klienta. Nic proti digitalni distribuci typu GOG nebotreba GamersGate, ale jak to chce nejakeho dozorujiciho trvale spusteneho klienta, je to cesta do pekel. -
Samozřejmě, že jsou tyhle obchody dobře vymyšlený a že v některých ohledech fungují dobře i pro zákazníka. Je to pro ně výnosný obchod. Ale pořád se najde i spousta těch, kteří by se bez podobných společností rádi obešli a ty updaty si raději nainstalovali sami s krabicovkou v ruce (u malých studií, jak zmiňuješ, je to problém).
Dál se jistým problémem jeví i fakt, že v některých případech je podezření, že software těchto společností, který si do kompu nainstaluješ, využívá jistých dat neoprávněně. Například skenuje hardware a s těmito informacemi dál nakládá pro vlastní účely. Čili to je jeden z velkých problémů, který přirozeně vzbuzuje v některých hráčích a potencionálních uživatelech velkou nedůvěru. -
Nejsou tam jenom stare hry.
-
Assasins Creed 26 : Requires Steam, Origin, Uplay and Games For Windows. We love you PC players!
-
Steam, Origin, Uplay, Desura to vše mám zatím naistalované a i tak už se to zdá být moc.
Za pár let nebudu mít na ploše odkazy na hry, ale tyhle služby (přeháním, vím že jde třeba na stemu jde udelat přímý odkaz)
Steam je mi nejmilejší ten sem instaloval protože sem chtel, ale ostatní mě "donutili", ikdyž po Skyrimu už to vlastně taky není pravda :-)
Origin - Dragon Age
Uplay - Heroes 6
Desura - Xenonauts
Obecne sem pro , ale čeho je moc toho je příliš. -
Ty to nechápeš.
Bez digitální distribuce musejí spravovat hromadu updatů, řešit kompatibility, hromadu času stráví testováním jen toho, co udělají a jestli to bude fungovat. Zatímco digitální distribuce distribuuje automaticky i updaty, takže všichni mají v podstatě jen jednu verzi hry. Přesně o tomhle jako důvodu mluví Bohemka i Egosoft, když dávají hry na Steam. Je jedno kolik to dělá, protože pro ně to je dostatečný důvod na Steam přejít, takže to bude asi dost.
A kolik dostanou? Opět příklad. Egosoft teď udělal patch na 14 let starou hru (X:BTF), aby šlapala i pod 64bit windowsy. Proč? Protože to dali na Steam a lidi, div se či ne, tu hru kupují! Ve slevách i za plnou cenu, i tyhle staré hry, které by si jinak nikdo nekoupil, se prodávají. A to jim umožňuje nejenom lépe financovat nový vývoj her (a novější hry díky tomu budou víc odbugované), ale můžou se takhle starat i o staré hry, na které by se jinak zapomnělo. Dělá to dost, opravdu jo. Vezmi si, že i kdyby z blbé hry za 5 eur dostal vydavatel 3 eura, a tu hru si o výprodejích na Steamu koupí 300k lidí, pořád je to asi mega eur. Ale teď pozor, nejde o peníze, které by ten vydavatel tak či tak dostal - jde o peníze, které by jinak neměl, protože by si tu hru jako krabici nikdo nekoupil! O tom výprodeje jsou. Seznámíš se s novýma značkama. I když z toho vydavatel nemusí mít moc (jakože má, ale předstírejme, že nemá) - pořád je to propagace jako hrom, a ještě ti za ni platí zákazník.
Steam je dořbe vymyšlený, a funguje tak jak funguje právě kvůli tomu, že to sice je obchod, ale plní i dost jiných úloh. -
Vážně je to pro ně zázrak? Kolik si myslíš že dostanou když jsou na steamu ty jejich extra slevy?
-
Je tady hodně herních eshopů, jako třeba GoG, nebo GreenManGaming...
Jde mi o to, že vývojáři her budou vždy upřednostňovat své hry, popřípadě budou mít smlouvy s vývojáři, ale kdyby něco jako steam měl přímo nějakej eshop, který by byl nezávislý, pak by ti stačil 1 program na všechny hry... -
Problém je, že pro menší vydavatele (Bohemka, Egosoft) je Steam jediná rozumná volba... náklady na testování patchů jednotlivých verzí docela efektivně zabíjejí krabicovky, resp čistě krabicovky. Pro menšího vývojáře je digitální distribuce prostě zázrak, který mu umožní peníze místo do repetitivního testování přesunou do vývoje a udělat tu hru ještě o trošku lepší, což jako malý vývojář potřebuje jako prase drbání.
Nevím, proč takové společnosti nevyužívají třeba Origin... asi je odrbou na smlouvě, nebo si s nimi vytřou zadek? -
Steam je skvela volba. Problem je,kdyz nektere hry nejdou koupit jinak nez pres Steam. Kdyz neni moznost volby. A kdyz kazdy vetsi vydavatel chce mit svuj vlastni ''Steam''
-
Ja to hned pochopil:) Ale podobne zvasty maji ve vetsi ci mensi mire vsichni velci vydavatele.
-
Já bych byl pro dělat něco jako předplacenou krabicovku BEZ registrací a podobných číčovin (aby firmy nemusely vyrábět to, co se neprodá - případně by se vyrobilo něco navíc). Ale hlavně ne žádný otravný Steamy, Originy, Uplaye apod. Klidně bych si za krabicovku připlatil a patche stáhl někde ze stránek výrobců a nainstaloval sám.
Všichni chtějí mít svoje obchody, protože informace o hráčích se dnes cení dvakrát + taky online registrace u her, aby nad tím měli celkovou kontrolu.
Mimo jiné dost nechápu, proč si kupovat krabicovku tam, kde bez registrace této krabicovky na výše uvedených shopech si ani neškrtneš (čehož je mimo jiné opěvovaný Steam příkladem - často se dokonce celá hra stahuje z netu, instalace z cd nulová nebo minimální, i když ho fyzicky mám). Tak buď ať dělají jedno nebo druhý (krabicovku nebo hru pouze k stáhnutí), ale ne oboje, když je to zbytečný výdaj za výrobu plastových obalů a lisování dvd, kde informace je naprosto nevyužitá a kde bez netu by hráč s takovým dvd nudělal vůbec nic.
Aneb proč mít kočku nebo psa, když můžeš mít kočkopsa... -
Nazor ti neberu,ale vazne by me zajimalo s cim jsi mel problemy u Anno 2070? Tedy krome DRM
-
smazano
-
Chlape, monopol tady je! A jako Brno. Tuhle jsem četl diskusi na egosoftím fóru, kde někteří prskali, že X:Rebirth bude na Steamu. Našel jsem tam tenhle post:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=4024556#4024556
V podstatě jde o to, že digitální distribuce je na internetu hromada. Ale kvalita, přístup, základna a celkově zájem o nakupujícího, to je bohužel jenom na Steamu. No, a na GoGu, ale tam jsou jenom staré hry, nečekaně... Tak či tak, monopol je, a ač konkurence roste jak houby na pařezu, obchod, který o své zákazníky dbá a jde jim vstříc, je jenom jeden. Gabe for president!