-
Nevím, chtěl jsem napsat, že neargumentuješ správně a možná ne, ale sám se nemůžu se svých protiargumentech vyznat. Jenom se mi nezdá, že by člověk, který s počítačem pracuje na běžné úrovni nějak řešil DRM (pokud to není něco jako starforce a nezničí mu to DVD mechaniku).
Ale líbí se mi přístup Bioware s ME2 a DA2 (asi to dělá víc studií, ale žádný mě teď z hlavy nenapadá.. určitě CDProjekt se Zaklínačem): Nějak zákazníka motivovat ke koupi, třeba přítomností achievementů, bonusovýho obsahu...
Ale jak říkám, piráta nezastaví nic, a o dobře udělané DRM platící zákazník ani neví. -
Podle mě je úplně nejlepší ochranou proti pirátům udělat prostě dobrou hru.
Já pirátím hry a nestydím se za to. Dřív jsem pirátil hlavně proto, že jsem neměl prachy (student se vším všudy), ale dneska, když se mi fakt nějaká hra líbí, tak ji podpořím a koupím si ji, ale rozhodně nehodlám kupovat zajíce v pytli. V autě se taky člověk projede, než si ho koupí.
Takže takovej Portal 2, to je krásnej příklad, kdy každej aspoň trochu uvědomělej člověk jim za to ty peníze dá, protože ví, že za to dostane vrchovatou porci zábavy. A neuvědomělej blb bude pirátit, ať tam Ubisoft a jiný společnosti narvou jakou chtěj ochranu a ať je ta hra dobrá nebo ne.
Takže zapřísahlý piráty jakákoliv ochrana neodradí a potencionální zákazníky naopak ano. A jedinej, kdo na to ve výsledku doplatí jsou právě ti platící zákazníci. Protože když je někdo fakt poctivej a kupuje si jenom kupuje hry a pak člověk, kterej zase jenom krade hry, tak díky tomu zloději se zavede ochrana, ale tomu pirátovi je to jedno, ten počítá s tím, že může mít při hraní problémy, vždyť to ukradl. Ale co ten chudák platící, kterej v tomhle případě 3x změní hardware a šlus...to je hnus!
Já říkám, že ochranu, kterou člověk vymyslel, dokáže jinej člověk zase prolomit :) je to snaha předem odsouzená k neúspěchu. -
(Omezím-li se jen na nadpis a nebudu to vztahovat akorát na Anno.)
Bodejť by to většině zákazníků vadilo, když je většina konzolová :). -
Kdyby byl tenhle business ferovej a delali hry za ktery shrabne prachy ten kdo je napsal, delali je kvalitne atd. tak bych rekl ze jim pirati skodi. Jenze kdyz vidim ten hnuj co je dneska - napr novy CoD, tak bych byl radsi kdyby si to 10M lidi stahnulo a ne koupilo *15*
-
Protoze jsou hry pro deti a kdyz je kupuji rodice tak nemaji poneti co je DRM
-
Na tenhle problém, znám jeden lék - warez to vyřeší hned *2*
Když si chci koupit hru tak ji chci vlastnit a dělat si s ní co chci. Takže i kdyby hra od ubisoftu, třeba Anno byla pecka pecek, tak bych si ji stáhnul. Nikdo mi nebude říkat kolikrát smím, nebo nesmím naistalovat hru co jsem si zaplatil. Předpokládám, že s demem se Ubisoft, taky neobtěžuje.
Říkám to pořád, warez je jediný ostrůvek poctivosti v herním průmyslu. Je mi jasné, že většina z vás se z mých řádek asi rozpustí...a začně kamenovat, ale je to tak *12* -
Mel bys pravdu kdyby ta ochrana fungovala jenze:
a) pirat crackne driv nez si to muze zakaznik koupit
b) buzeruje to jenom platici zakazniky (pirat crackl)
takze uz kvuli temhle vecem pochybuju ze ochrana muze mit nejaky kladny vliv na prodej.
Plus k tomu internetu - je mi jedno ze je vsude, k hrani singlovky potreba neni a jestli jo tak je to vynuceny, takze jak se rika nakakat. -
no úpně každá ne,nebo alespon ne uspokojivě. Treba takovej Lock On: Flaming Cliffs 2. Jinak s tebou ve vsem souhlasim
-
Tak, tak vždyť i v mém, zhruba dvoustránkovém "manuálu" k CoD, se kromě epilepsie píše i o tom, že nesmíš svoji hru nijak upravovat! *15*
-
Ochrana před DRM? Kdyby to bylo něco jako Starforce tak souhlasím, ale v dnešní době, kdy je internet úplně všude....
IMHO a za tuhle reakci mě z téhle diskuze vyhodíte: Jako PC obec můžeme být rádi, že Ubisoft (a jiní) ještě něco na PC dělají. Naprostá většina prodejů je jak známo na konzolích, nemám ani tušení, kolik může stát konverze x360->PC, ale pokud se alespoň s nějakou formou ochrany nesmíříme, tak za nějakou dobu možná žádné kvalitní tituly na PC nebudou.
O té formě se můžeme bavit a u AC2 možná byla přehnaná (já jsem nikdy problémy neměl), ale minimálně u AC2 byla účinná.
A když se tady všichni tak navážíte do Ubisoftu, vzpomínám si, že tenhle systém zavedl po "fiasku" (tzn. mizivé prodejnosti) PC verzí her, které žádnou ochranu neměly (třeba ten Prince of Persia barevnej). -
Tak to se dopoustis ale trestneho cinu kradeze, jejdaska na tebe!!! *16* *15*
-
Ba prave naopak, ta ochrana ti urcite prinasi mnoho vyhod, stejne jako Origin *15*
-
Jednou mně ten humor vážně zabije. Většinu jejich her mám originál s crackem.....
-
Hmm všechny vlády řeši cenzury internetu a ochranu proti pirátství a kdo řeší DRM a ochranu zákazníku před ní? Kde je nějaký zákon který donutí dát na krabici tučným písmem jaký typ DRM software obsahuje a jaké omezení může způsobit? Nikde tak je to. Většina kupujících nemá absolutní tušení co kupují a jestli jim to půjde.
-
tak tak
-
nevznikl naopak tento článek aby Ubisoft zjistilo jak to posr.lo *1*
-
Cracky necracky - používají šmejdskou ochranu a jediný způsob, jak jim to dát vědět, je NEKUPOVAT.
-
Pokud máš VPNku z ruska, tak nic neřešíš... jen tu bariéru stahování ENG packu, který stejně seženeš na g2play.
-
Jsem na tom stejně, nikdy jsem s UBI ( ani žádnou jinou online ochranou ) neměl problém.
-
At si to mysli dal, ale pak se budou divit.
BTW asi to bude "vetsina" z te malinke skupiny, co si jeste jejich hry kupuje, mozkum v UBI nedoslo, ze pak je tu jeste dalsi "vetsina", ktera si to nekoupila vubec, proto si ani nestezujou...
Uprimne tohle studio je mi uz celkem jedno, Splinter Cella poradnyho uz nevydaji, k Assasinum jsem se nedostal poradne, ale nejak zvlast extra je neprozivam, jedinej duvod proc by me vadilo ze by zkrachovali je BGE2, ale jestli podelaji i tohle... *16*