Přejít na výpis diskuzí
Ubisoft krotí vášně kvůli údajnému snížení rozlišení v Assassin's Creed Unity
8.10.2014 | Petr Poláček
233 příspěvků
-
Něco mi říká, že tahle generace konzolí tu 7 let nevydrží.
-
-
Na druhou stranu bych alespoň nemusel hodně dlouho upgradeovat počítač. *3*
-
-
tjn
-
-
-
Hlavne ze sa krabickari odjakziva vychvalovali ako nemusia riesit bezanie hry a graficke problemy. Ze taketo shi... su domena PC. Ej veru Karma si dobehne kazdeho *15*
-
-
Však mají pravdu. Narozdíl od nás skutečně nic takovýho ve výsledku řešit nemusí. Hry na jejich platformy jsou v závěru funkční a dobře vypadající. Žádná starost...
-
-
Funkční možná jo ale dobře vypadající? Když tenkrát vyšlo GTA IV na konzole a já to viděl u kámoše na PSku tak jsem se mu vysmál jestli to má být San Andreas nebo co? *1* Potom když to u mě viděl borec na PC tak nestíhal valit oči.
-
No jiste, zrovna nedavno sem na nejaky konzoli videl peknou slideshow ... majitel poradne nadaval, ale narozdil od PCckare to bylo tak vsechno, co stim moh delat. Zadny nastaveni detailu, zadna moznost pridat pamet, vymenit grafarnu ... skoro sem pad smichy na zem.
-
vsak to je cilem vsech spolecnosti,predhodit stadu nejakej sranec a nechat je,at si s nim vyhrajou,takhle nejak funguje vydavani her pro konzole...kdyz hodej kus srotu pc hracum,nikdo ho proste nekoupi (i treba proto,ze si ho muze upiratit)
jejich cilem je,aby nejlip lidi vubec nepremejsleli,neresili proc to jede jen 30 fps trhanice...nejdulezitejsi je,aby koupili hru i se season passem -
-
Když něco funguje tak, jak má, tak není co řešit.
-
-
pravdu díš a nic než pravdu...jenze na konzolich to bohuzel nefunguje *6*
-
-
Na tom se vole neshodneme. Na konzolích je tenhle předpoklad funkčnosti plně funkčně funkční. Když si sundáš lejna z očí a rozběháš pár správných buněk, tak to střízlivě uvidíš taky. Vyzkoušej...
-
-
-
-
A i kdyby to nebyla pravdy, tak si to každý konzolista dokonale vsugeruje *3*
-
-
-
Dva se perou (PS4/XOne) a třetí se směje (PC) *5*
Nezlobte se na mě, ale to ty "nextgen" krabičky jako udávají směr herního trhu? *7* -
-
Ano boužel udávají směr herního trhu. Proč? Protože v západní Evropě a hlavně v USA hraje se na PC moc nehraje a konzoli najdete v každé domácnosti. A dnešní trh jede ve všem podle USA.
-
-
Bramburky, pizza, kola, 120 kilo a konzole , typicke Americke paran *1* *1*
-
-
No já se nebudu smát, jestli si pak degradaci zaplatí MS nebo Sony i na PC *1*
A ano, udávají. Za X1 a PS4 to vždycky někdo protlačí. Za PC komunitu to nemá kdo. A tak jsme defacto odkázání jen na indie vývojáře a pár studií, které myslí i na nás. -
-
NEZAPOMÍNAT na Valve a Gabena, díky *5*
-
Ať si zaplatí co chcou stejně se vždycky najde šikula, který to upraví po domácku a ve finále je to lepší než origo.
-
-
Slovo "nextgen" je vyplod marketingu ktory udava smer u znacnej casti konzumentov...
-
-
Slovo nextgen, je hlavně akronym z Next Generation, tedy Nová Generace. Což bylo hlavně logické označení. Když dva roky zpátky byly PS3/X360 současná generace, tak zcela logicky to co přišlo pak byla nová generace. To jen lidi z toho udělali normální buzzword a čekali zázraky.
Takže dnes už to není nextgen. PS38/X360 jsou lastgen, a nextgen bude zase tak za 5 let.
-
-
To ne ale konzolisti furt s něčím brečí, tak se jim vývojáři "snaží" zavděčit. Nakonec je stejně natáhnou *1*
-
-
A pak že se konzole rovnají výkonu dnešních pc... :)
-
-
Však ano...to dnešních bylo myšleno ten den kdy to řekli. To, že už to je druhý den outdate už je vedlejší.
-
-
Tak v takovéhle rychlosti strárnutí si nemají s PC co vyčítat. Když si teď objednáš nejnašlapanější stroj, tak než ti ho PPL doveze tak už je to zastaralej krám :-D
-
-
No to platí jen teoreticky a hodně záleží na tvých požadavcích ... pokud hraješ 1080 na 60FPS, tak u nejnašlapanějšího stroje bude taková zásoba výkonu, že ti vydrží celkem dlouhou dobu. Akorát se ti bude grafika zezačátku zetěžovat na 60% a za dva tři roky na 90% ...
-
-
(Pro ty co nepochopili, jedná se o asi 30 let starej IT vtip. Netřeba reagovat rádoby věcně)
-
-
Tak já 30 let starý ftipy neznám ... *1*
-
-
-
Však ano ale co pak taková konzole, která když vyjde tak zase dalších 8 let vyvíjejí zastaralé hry. K čemu jsou pak nové technologie když se stejně hry recyklujou aby to zvládly konzole.
-
-
Nebudu mluvit globálně, takže čistě za mě.
Do počítačů na hraní, jsem v průběhu času narval něco mezi 60 - 75tis, a i na vzdory tomu, jsem většinu her nemohl hrát na jejich maximum (co nevyšlo do půl roku po upgradu, bylo náročnější, a když jsem pak kompl upgradoval, k už odehraným hrám jsem se nevracel. Výjimkou byl jen Fallout New Vegas). Nemluvě o situacích, kdy jsem nacpal několik tisíc do GK, přičemž pár týdnů na to se zcela nečekaně objevila nová, s dvojnásobným výkonem a dvoutřetinovou cenou.
Stálé ladění detailů, abych našel solidní kompromis mezi grafikou a FPS mě časem nějak unavilo, a po dvaceti letech hraní jsem dospěl k závěru, že když mám chuť hrát, tak chci zkrátka koupit a hrát, a ne v obchodě přemýšlet jestli mi to pojede nebo ne, trávit hodiny na fórech a YT abych zjistil co z toho na svém současném HW můžu dostat, abych následně vylepil zase několik tisíc za nový HW, a jelikož prostý upgrade se často nevyplatí, koupit rovnou celej počítač, takže pak zase všechno instalovat, a pak zjistit, že od doby co jsem si chtěl něco zahrát uběhlo několik dní nebo dokonce týdnů. V kombinaci s tím, že posledních 5 let jsem prakticky výhradně hrál na gamepadu, a faktu že pamatuji doby kdy se v souvislosti s Half-Life mluvilo o grafice jako v zrcadle a i přes to byla vyníkající hra, které spousta super hyper grafických pecek nesahá ani po kolena, jsem dospěl k jasnému rozhodnutí, a několik následujících let strávím poklidným pohodlným hraním na konzoli.
A že nebudu mít tu extra nej super grafiku? To mě naprosto netrápí, hlavně že nemusím cokoli řešit. Jen koupím, zapnu, hraju.
Navíc si skutečně nemyslím že by konzole brzdily vývoj, spíš naopak. Ono bylo hezky vidět před masivním nástupem konzolí, jak vývojáří hřešili na výkon PC. Hry vypadaly několik let více méně stejně, jely stejně, a to i když výkon PC rostl geometrickou řadou. Pak přišel PS se svým HW na úrovni 486, a na něm hry, o kterých se majitelům tehdejších Pentií mohlo jen zdát, a začala éra masivní optimalizace a grfika PC her najdou šla nahoru rychleji než HW, až jednoho dne přišlo FarCry, který si v době vydání nemohl naplno zahrát prakticky nikdo, ale nikomu to nevadilo, jelikož i na min detaily to mělo takovou grafiku, která většinu hráčů na tehdejších strojích naprosto udivovala. A tento trend pokračuje stále dál. Je naprosto obvyklé, že pro konzoli vznikne hra, která je díky omezenému výkonu perfektně optimalizovaná, osekaná od zbytečností v kódu, a když se to pak pustí na PC, mají vývojáři k dispozici kýbl výkonu, který velice rádi využívají a PC hry toho díky tomu často obsahují v grafice víc. -
-
Tak mě poslední PC stálo 35 tisíc ... další PC plánuju kolem 40-50K. Prostě je to můj koníček, takže se nebojím do něj vrážet peníze. Známí kolem si kupují nové auta a davají do nich statisíce a nikomu to divné nepříjde. Já jezdím už 10 let ve staré oktávce a radši ty peníze dám do PC. Je to prostě otázka priorit ... každý rádi dáme peníze do něčeho jiného.
Ale zase to PC za 35 tisíc mě vydrží podobně dlouho jako ta konzole ... osobně třeba neplánuju nic nového kupovat ještě tak dva roky, protože sem zatím nenarazil na problémy s výkonem. -
-
Reakce na příspěvek:
Když pominu ze morální životnost je o dost víc než dva roky, tak naprosto souhlasim. Je to otázka priorit. Pro me už herní PC priorita není.
-
-
to wallter: To byl jen hodně hrubej odhad. Ale když nad tím tak přemýšlím, spíš to bude o dost víc. Každopádně už to, vrazit 30 tis do PC jen na hraní mi přijde uhozený. Ne že bych chtěl snad někoho soudit, pokud to někomu přijde jako smysluplná investice, je to čistě jeho věc, ale vím teda o lepších způsobech jak utratit 30 tis. A je to jen o důvod víc, proč mám teď konzoli :)
-
60tis je tak na 2 PC. To si jich v průběhu let asi moc neměl, nebo si kupoval hodně lowend.
-
-
-
-
-
A to ti tvrdil kdo? Nebo vlhkej sen aby ses mohl zcestně posmívat? Konzole byly vždycky založený na odladěným mainstreamu. (I když, možná nějaká vylízaná plejka to mohla tvrdit)
-
-
Můžeš potom dodat co myslíš odladěným mainstreamem? Jinak obecně po dlouhou dobu platilo, že konzole byly schopny v okamžiku vydání konkurovat high-end PC architektuře díky specializovaným obvodům. S minulou generací konzolí (beru v potaz nyní PS3) to už příliš neplatilo a současné generace je prostě na úrovni PC střední třídy.
-
-
Vždyť to píšeš sám. Mainstrem je střední třída. Odladěný znamená, že netrpí neduhy kterými současný mainsream trpěl v dobách kdy to byl highend.
Co se týče tvé úvahy o výkonu, musíš brát v potaz, že když vyšel PS, stál asi 14tis, když vyšel PS2 opět stál asi 14tis, a i když vyšel PS3, stál asi 14 tis, přičemž PS4 stojí kolik? (Nevím, přesně, kolem 13tis?) Jenže hodnota peněz se tak trochu změnila, což ve výsledku znamená že PS byl asi tak 4x dražší, a PS3 asi tak 1,5x dražší než PS4. Logicky tam teda nemůže být v poměru k době tolik výkonu. -
A příští generace se ti bude na stolku vohejbat ...
-
-
máš pjavdu kolego, oni to vůbeč nechápou chudáčči :(
kdo šouhlaší LAJK
-
-
konžole sou pšenošný, tžn. mají i lepší gjafiku a lepší jichlošt a lepší pšešnost
kdo šouhlaší LAJK -
-
Jako že si tu televizi z obýváku vemeš pod paži? Vím, že trolluješ, ale to sis vymyslel, nebo ta fakt někdy někdo říkal? :-)
-
Lád koužím čuláky
kdo šouhlaší LAJK *14*
-
-
-
Celkem ostuda, ze zbrusu novy konzole uz od zacatku nestihaj *8* No kde to sme?!
-
-
na bodu zlomu? za par let zadne specialni herni konzole nebudou hry pojedou jednoduse na vsem *3*
-
-
"V prvé řadě u majitelů PS4 vyvolal pocit, že jejich verze hry bude horší kvůli Xbox One verzi, přestože by horší být nemusela."
HA! Konečně konzoláři zažívají to co PC hráči musí trpět už celé roky (a že je z toho hned ale skandál!).
*tiše se baví* -
-
Kéž by se ty ho*na, co Ubisoft dělá hráčům, aspoň projevily na jejich prodejích. Jeden skandál za druhým a stejně jim to všichni nakonec koupí. Takže není co řešit.
-
Že? je to fakt úsmevne ako sa medzi sebou hádajú a hašteria dva tábory ľudí, ktorí sú v podstate na rovnakej lodi :D
-
-
jo a kde jsou ty hádky mezi XO a PS4 hráči? Já tu vidim pouze PC-čkáře, kteří jenom hejtují a potvrzují, že jsou to největší demeenti ze všech diskutujích ani se jich ho netýka...
-
-
Jasně debílku. Doporučuji se doplazit i jinam než na games. Obzvlášť "lahodná" je diskuze na IGN, kde se konzolisti pomalu mezi sebou virtuálně zabíjejí. To samé videa od Ubisoftu. A podle nicku přemýšlím, další nick he/he. Styl prakticky stejný a blbý si taktéž stejně.
-
-
"Debílku"??? Můžeš se laskavě chovat slušně? Máma tě málo bila, spratku.
-
Tentoraz musím urobiť výnimku a súhlasiť s vesnickoslavom, ja som sa bol len tak namátkou pozrieť na to ubisoft fórum a ign diskusiu pod článkom a tam to je ako keď sa deti na pieskovisku medzi sebou hádajú kto má krajši hračkárský bágrik *15*
-
-
tak to už hej, ja som si to bol len teraz tak zbežne prelistovať a aj teraz tam je toho dosť *15*
-
No a to už slušně promazané ty diskuze. Tam už se domlouvali i bitky jako nějací "fanoušci", co se chodí mlátit před fotbalem a ani výhrůžky smrtí taky byly pecka. To ty naše diskuze jsou ještě takové to povídání u čaje o páté.
-
-
-
-
-
-
takze vlastne ta dementni AI,co posledni dobou vidame ve hrach,je zase jen a jen diky konzolim,protoze lepsi AI ten srot procesor neutahne,no,tak hlavne ze maji 50 jader,me predtim prislo divny,ze na pc hry nevyuzivaji ani 4 jadra a na konzolych najednou vyuzijou vsechny...
-
Člověk si koupí konzoli za težký prachy, chce na tom 5 let hrát vše na plno a s nejlepší grafikou a ono ihned po vydání to neutáhne ani již zastarávající 1080p. O FPS ani nemluvím. To je normálně podvod! Já, chci hrát v 1080p + v 60 FPS a vše pořád na max za málo prachů! Tak jak to je v reklamě. *1*
Reklama přece mluví pravdu, když tam říkají. Super, grafika, rychlost a možnost vibrací pro erotická potěšení... -
-
Zvazuju ze si k vanocum nadelim 4k ... to se na konzolich dockas mozna v duchodu, tedy pokud jsi dosud decko skolou povine ... ;D.
-
Taky si řikám. Nepropagovaly náhodou next-geny, že 1080p a 60fps bude samozřejmost? *15* Oh wait... zásek v zastaralém HW na dalších 5 let, takže musí jít dolů s fps a rozlišením, aby se vůbec grafika někam posunula. O lživých jakože gameplay ukázkách ani nemluvím. Konzole jsou brzda vývoje které těží zuby nehty ze špatného stavu PC scény. Zeptejte se polomrtvého SONY, jestli by se jim líbilo, kdyby někdo vyřešil problém pirátství na PC.
-
Tak pokud si koupíš současnou i budoucí generaci konzole, tak skoro nikdy nebudeš hrát s nejlepší grafikou :-) bohužel. Konzole na to nemá dostatečný výkon (nepíšu to nijak zle nebo tak sám si chci koupit PS 4 kvůli exkluzivním hrám, ale určitě ne kvůli grafice to bych byl blázen).
-
Je to skandal, krabicky holt zklamali. Kral je mrtev, at zije kral ,at zije PC *2*
-
-
aď žyje čežtina ku*va!
Asy chibý na klavésnyci y a mozek, co krály& -
-
Na tvoje Y ti s.e.r.e. bilej tesak. Bez hrat na sve nextgen krabicce ve 30 FPS a neotravuj
-
-
Jseš drsoň, vymletá palice, to se musí nechat....
-
-
Jsi rakovinný polyp na řiti lidstva.
-
-
-
-
-
-
Proste konzole, co k tomu dodat, to je dan za lacnejsi hardware...
-
900p a 30fps?
http://www.reactiongifs.com/r/rdlol.gif -
-
A co je největší sranda? Borec se pak chlubí, že to hraje na plátně které stojí jak ta konzole, anebo na drahé velké TV *15*
900p na velké ploše. To je, pane nádhera. -
-
Nejde o to jak velká plocha je ale z jak vzdálenosti se sleduje. Ale o tom asi nic netušíš Takže jen plácáš..
-
-
Jiste ze zalezi na velikosti obrazovky, ten stejny pocet bodu nacpes na jinak velky prostro. Takze cim vetsi televize, tim vetsi jednotlivy body jsou. To ze si od toho sednes dal a ochces tak sam sebe, je uz jen vedlejsi benefit.
-
-
-