Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mato1987
    čo je horšie na videogamer.com sa vyjadrovali, že hra síce beží a framerate je ombedzený a "targetnutý" na neustálych 30 fps, ale že to trojhodinové demo čo hrali bežalo na xboxone miestami s prepadmi aj pod 20 fps....Tak to už je vážne silná káva, nová generácia konzol a nezvládne troška lepšie vyzerajúcu hru vo full hd a už vôbec nie na aspoň 30 fps takmer rok po samotnom oficiálnom vydaní novej konzole? "Kde soudruzi z USA udělali chybu?"
    • Čert vem FHD..od 900p to tu nepozná v reálu nikdo..ale proč to nestíhá 60 FPS to je větší záhada a problém..
      • walltar
        No tak konzoloví hráči vždycky tvrdili, že 30 a 60FPS nepoznají, tak ty firmy co to vyrábí nemají důvod to zvedat. Všichni jsou přece spokojení s 30FPS. *1*
        • Správně, 30 a 60 to je jako nebe a dudy. Rozdíl nevidí snad jenom slepec.
          • Jako PC tlama mám oko dobrý, ale rozdíl pro samotnou hru a hraní v tom vskutku není. Je to jen jasná subjektivní vsugerace kopyt, kterým je pořád z něčeho blbě.
            • Tys neviděl pc ani z letadla. Přijde mi to, že si hraješ na PCčkáře aby to vypadalo, že na nás plive jeden z našich.....
            • Mato1987
              Chalani a dievčatá, helomítkohe si nevšímajte, on trolluje diskusie pravidelne a len vyhladáva pozornosť, nekŕmte tohto smutného podmostového obyvatela.
            • dutá bandaska

odpověď od: he/he :

...
            • re:he/he - a kde teda tve trenovane oko ten rozdil vidi, kdyz ne "pro samotnou hru a v hrani" ??? *1*
            • walltar

"rozdíl pro samotnou hru a hraní v tom vskutku není"
            • walltar
              Máš oko dobrý, ale nepoznáš 30 a 60FPS ... *1* *1*
              • C-BEAM

Reakce na příspěvek:

ale on oči môže mať vporiadku, ide o to ako mu funguje mozog... všetci vieme, že to nie je ideálne *1*
            • del0
              Tady je vidět, pro koho jsou dělaný konzole. *15*
            • cool story bro *14*
          • del0
            Tak ono stačí, když většina hry budou cutscény / QTE (což už se dávno děje) a pak to moc nepoznáš. Prostě "evoluce" v gameplayi za cenu lepší grafiky, která není důležitá. Oh wait...
        • Bohužel, samy si nastavili laťku kvality...
    • walltar
      To je fakt k smíchu ...
  • Žil sem v domnění že s příchodem next genu bude nutná koupě minimálně nové grafické karty protože tvůrci nebudou omezování HW starých konzolí a technická stránka her se posune na nový level který můj staroušek už prostě nedá.
    S odměnou GK sem měl pravdu ale ve světle posledních informací se zdá že není potřeba kvůli novému levelu next gen her ale kvůli ještě otřesnějším optimalizacím verzi pro PC viz. požadavek na i7 a 4- 6 GB VRAM u každé druhé ryze průměrně vypadající hry.
    Na grafice sem nikdy dvakrát nelpěl ale ruku v ruce s tím podle všeho padají i naděje na pokročilejší fyziku, destrukci, AI atd. *13*
    • Jo hold to je ten next gen kterym nas oslnovali na eeeeee trojkach. Mne tak nejak o grafiku nejde. Hry jsou pekne spis me vadi ze se vsichni chvastali jak jsou super a vyjimecne ty krabice a ze hry stagnovaly prave kvuli stare generaci a sotva co vyjdou nove konzole vse bude stagnovat dal. Ale trochu to pomohlo. Zvedly se hw naroky protoze to neumi portovat a grafika trosku lepsi je.
  • Kinet1c
    Btw, je zbytocna hadka, ktora konzola je lepsia a preco, pretoze obe su na nic a zaspali dobu. Tieto new age konzole, mali byt 1080p 60fps steady ready go konzole a namiesto toho su 900p 30-40fps, 1080p 30fps (ledva) atd. a potom rozne vyhovorky typu, ze na 30fps je to lepsie preto, ze pre oci hraca, alebo je to umelecky smer a podobne hluposti. Jednoducho to ludia v oboch taboroch podcenili a mali zvolit silnejsi hardware, ved aj posledna generaci konzol (x360 a ps3) mala lepsi zaciatok a to aj v tej dobe uz boli PC o mnoho v predu, ale zvolili triezvejsi pohlad na hry a uspech nenechal na seba dlho cakat a trva dodnes. Teraz zvolili taktiku velkych slov a megalomanskych slubov a vsetko ostalo iba pri tom. Mali zvolit skratka silnejsi HW a nebol by ziadny problem a vsetky tri "zdruzenia" PC, PS4 a Xbox One by boli spokojne, PC preto, ze by konecne odbilo casom kompromisov a roznych obmedzeni (kvoli vykonu), PS4 a Xbone zas preto, ze by mali nadhernu grafiku akoby mali na PC, ale z pre nich preferovanym ovladanim a s pohodlim hrania skade sa im zachce. By obe strany vyhrali, takto tu zase bude hatefest, z jednej ci druhej strany, budu na seba ludia ukazovat a pri tom by v prvom rade trebalo poukazat na neschopnych navrharov a technikov co sa na vyvoji a zostrojeni konzole podielali, lebo za tieto problemy nesu zodpovednost jedine oni a firmy v ktorych pracuju. Je to skoda, lebo nic viac by nebolo prijemnejsie ako si moct zahrat tu istu hru v tej istej kvalite na kazdym rozne preferovanej platforme. Rozdiely mali byt len v nejakych multimedialnych moznosti a aplikacii a nie vo vykonoch. Tymto stazili situaciu aj vyrobcom hier aj hracom, ktory si konzole tie ci one, zakupili. Kedy sa uz konecne poucia a zacnu pouzivat tu sivu hmotu ktoru asi pravdepodobne v hlave maju, dufam teda ze nie je to taka zltasta hmota co ostava po pileni dreva, lebo inak sa nikdy poriadnych konzol nedockame.
    • Ehm, jak chces nacpat do ty pixly 500W HW + zdroj? Dyk by to svitilo i ve dne ... a neznam moc lidi, ktery mak doma v obyvaku samotovy oblozeni ...

To bylo jasny uz od zacatku vyvoje, ze ty "uber" novy konzole budou velmy podprumerny PC. Proto ti chodej gamesky na 10let starym zeleze, protoze na PC se v HD hraje uz tech 10let a konzole to sotva zvladaj.
    • No v dobe releasu x360 a ps3 byli konzole dokonce silnejsi nez nejlepsi PC a to je taky jeden z duvodu jejich popularity a toho, ze vydrzeli az do dnes. Na druhou stranu Xbone a ps4 jsou uz v dobe vydani stezi na urovni prumerneho PC, takze se neda ocekavat, ze by podavali stejny vykon. Hold se ani jedne spolecnosti asi nechtelo dotovat HW.
  • Ja to vyriesim tak, ze si Hnojcrid Parity nekupim ale vezmem na PS4 GTA V HD....sam rozhodujem komu peniaze dam...a rozlisenie je u Ass Creedu ten najmensi problem...seria sla do hnoja od Brotherhoodu...AC3 je utrpenie hrat a AC IV je repetitivna pekna nuda...vycpela seria ktora bezi v recenxiach a predajoch len zotrvacnostou rovnako ako Call of Duty...
  • Co tam po konzolach, prieser bude ked to bude rovnako bezat aj na PC ;))
  • Mě celkem nejde do hlavy, proč by někteří diskutující řešili to, že na jiné platformě, kterou dotyční nevlastní, nefunguje něco tak, jako na té, co vlastní...žeby nuda?
    Přitom dotyčným to může být u pr****, protože na jejich platformě to pojede lépe a ta konzolová verze jim tu jejich nijak neovlivňuje...
    • to jses vazne tak kratkozrakej,ze si nevidis ani na spicku nosu? na vsech platformach bude ta AI debilni,protoze na konzolych to proste lepsi nezvladne a kvuli pc extra nejakou lepsi delat nebudou
      • Ale to není chyba konzolí, že na PC neudělají lepší AI, ne?
        • @ den
          Diskuze s někým , kdo nechápe (nebo nechce chápat) tuto problematiku v širších souvislostech nemá cenu ani smysl.

Stručně. Už to tady zaznělo, chyba není v konzolích, ale v jejich uživatelích. Tobě bude stačit informace "že za to můžou konzole".

Ukaž mi laskavě jednoho vydavatele, co bude dělat tu samou hru POCTIVĚ 2x nebo víckrát. EXTRA pro PC se vším, co si PC a jeho uživatel zaslouží. EXTRA pro PS4/XOne a EXTRA pro PS3/X360 a nedej bože ještě pro handeheldy, mobilní platform apod. Říkají ti něco "náklady" nebo "riziko"? Víš prosím pěkně o faktu, že PC verze jsou z drtivé většiny prachsprosté porty verzí konzolových? A pokud se ptáš "proč", tak prostě proto, že bohužel směr herního trhu udávají uživatelé konzolí (až na velmi malé výjimky)...

Já prostě na PC nepotřebuju a nechci mačkat "E", když chci lést na žebřík a už vůbec nechci být omezovaný (ne)možnostmi krabiček "nové" generace!!!
        • Veskoslav
          Jistě že na tom mají svůj podíl. PC přeci jenom zabírá v nejlepších případě 1/3 trhu u AC. Takže nikdy nebudeš dělat něco extra pro menší skupinu. Vždy je to opačně. Takže ano. Konzole můžou za to, že není lepší AI, protože nikomu se nechce vrážet peníze do dvou verzí hry.
          • Pořád nevidím, kde za to můžou konzole nebo kde mají alespoň nějakej podíl. Konzole nikdy nebránily udělat vývojářům ultra swag nabušenou PC verzi, takže tady akorát (nejen) Ty pláčeš na špatném hrobě.

A že se PC verze prodávají méně jak ty konzolové? Tak to asi není chyba konzolí, že? I když samozřejmě chápu, že je snazší ukázat na zlé konzole, než se zamyslet a najít tu chybu na "bohem vyvolené platformě".
            • Však pokud se vývojáři chtějí předvést, tak mohu dělat jen na PC ultra swag hru a na konzole se mohou vykašlat...nikdo jim v tom nebrání.
              To že konzole nejsou více výkonne mě taky nedává smysl, ale MS/Sony prostě vsadili spíš na dostupnost pro co nejvíc lidí, než aby udělali drahou konzoli, kterou si nekoupí tolik lidí nebo koupí až později.
              Jsem zvědav, jestli teda bude cyklus PS4/XO zkrácen, či pojedou taky 8 a více let.
            • del0
              V první řadě konzole brání vývojářům udělat ultra swag nabušenou hru na samotný konzole. *15*
            • Krátkej zobák

Omyl ty nesmysle. To je prozíravost, příteli. Stahuju si(?), ale vím, že tím celkově děláme PC pěknou ekonomickou reklamu, ale je mi to jedno. Navíc nejsem jen pirát, rovněž platím za vybrané hry (CoD). A ke všemu nemám konzoli. Zahoď ty svý koule, jsou k ničemu.

Vtom

Musí ti být přece jasný, že tohle je pěknej zcestnej nemysl.
            • protoze trh konzoly a PC se diametralne lisi,pc hraci nechteji hrat retardovanou pomalou a QTE cutscenama protkanou hru,pc hraci nechteji interaktivni filmy a hry pro BFU mainstremovy publikum...
            • Veskoslav
              Příkladem toho, jak je na tom pc je zdejší he/he. Pirát, který nadává na pirátění na pc (stejně jako Jack) a vlastní konzoli. Tohle je nejhorší typ hráčů. A ano, peníze hrají rozhodující roli. Tudíž pokud je konzolistům u pr*dele, jak je AI tupá či jim stačí 30 fps, tak jim nepomůžou ani všichni svatí. Samotně vytvořená pc verze se prostě nevyplatí.
      • A to je otázka. Proč to teda dělat nebudou, když ty možnosti tam mají?
        • Za chvíli ti tady budou brečet, jak za blbou AI na PC můžou konzole...
          • a nemuzou snad? krome horsi grafiky a absence grafickejch technologii muzou i za hloupejsi ai
            • 2dern: Ses blb, vyvojari NIKDY nebudou vyvijet tutez hru 2x nebo 4x ... protoze to je presne to, o cem pindas. Pokud se dela hra pro vice platforem, tak je VZDY omezena nejhorsi z nich. A to pochopitelne plati nejen o hrach ale o libovolnem SW. A presne proto se pristich 5-8let hry tehnologicky nepohnou vubec nikam a i za tech 8 let si spustim na svem jiz ted 8let strem HW cokoli a pobezi to, protoze ten muj 8 let stary HW, je jeste stale o dobrych 50% vykonejsi, nez aktualni konzole.
            • staci se podivat na crysis 1 dokonala hra jejiz grafiku neprekonal ani crysis 2 a 3 a to jen proto ze presli na konzole ale to poherli cely crytek kvuli tomu zkrachoval hitech hry se na konzolich delat NEDAJI!!!!
              • Reakce na příspěvek:

No bud trochu opatrnej s tim ze graficky crysis 3 neprekona prvni dil. Zrovna nedavno jsem hral vsechny dily
            • dern - pravda,ciste konzole za to nemuzou,ty jsou v tom nevine,muze za to hloupe obecenstvo vlastnici konzole
            • Tom: Co nechápeš na mém předchozím příspěvku? Tak tedy znovu: Vývojáři mohou udělat ultra swag PC verzi a konzole jim v tom nijak nebrání. Stíháš? To že se tak ale neděje absolutně není chyba konzolí. Chápeš?
              Proč ale nevzniká víc velkých her, jako je Tebou zmíněný Star Citizen? Vždyť vývojáři by se určitě chtěli vyřádit a ukázat, co dovedou...proč se tak neděje?

Nápověda, pokud stále nechápeš: konzole za to nemohou.
            • dern - chyba,branili,podivej se jak vypada cistokrevna pc hra nepoznamenana konzolema...rekneme treba star citizen
              konzole nema dost vykonu ani na to,aby vyrenderovala jednu lod v hangaru pri 1080p@60fps
            • Viz. odpověď níže - tedy: Konzole nikdy nebránily udělat vývojářům ultra swag nabušenou PC verzi s 8k grafikou, vymodelovanejma chlupama s fyzikou a AI, která tě zesměšní...
            • Nějak si neodpověděl na tu zásadní otázku. Co jim teda brání to udělat líp na ty naše frézy?
              • C-BEAM

Reakce na příspěvek:

nízke predaje na PC platforme, nižšie ceny hier, nízká ochota PC hráčov investovať do hry aj keď je objektívne kvalitná. To sa však nijak nevylučuje s tým, že sa AI a herné mechaniky prispôsobujú konzolovej majorite u ktorej dopyt po lepšej AI a sofistikovanejších herných mechaníkách jednoducho nie je.
  • To jsou akorát výmluvy. Hardware je na to silný dost, akorát vývojáři jsou banda línejch lemplů co nechtějí optimalizovat. Na hře dělá 2000 lidí, zázemí jako blázen a ono to má 900p a 30fps lock.

Ale co, hlavně že tam bude uPlay a spousty achievementů, které půjdou sdílet na Facebook.
    • walltar
      Konzole mají silný HW? To sis vysnil kde? ...

1,7GHz, pokud se nepletu, tak mobilní GPU, kolem 5GB ram (3-4GB si zabírá OS) ... Jestli tomuhle říkáš silný HW, tak jsme asi z jiné planety. *1*
      • No booze,tak si 10 rokov pospal, no.
      • Na routeru jsem provozoval linux s telefoní ústřednou a když jsem tam píchnul flashku, tak jsem tam měl hudební server MPD. Takže jo, je to silnej hardware.

Ano na špatnej software ti to stačit nebude. Všimnul jsi si, jak se hw stává čím dál tím víc výkonný, ale hry vypadají pořád stejně?
        • walltar
          Jo ... hudební server a renderování složité 3D grafiky. To jsou vlastně úplně stejně náročný věci.

A to že hry vypadají stejně (nebo spíš, že zlepšování grafiky je pomalejší) je dané tím, že náročnost na renderování se zvedá úměrně s počtem polygonů, ale vzhled se už nezlepšuje. Dobře to ilustruje tenhle obrázek .... http://i.imgur.com/vX8jkHD.png

Dneska musíš k nějakému výraznému zlepšení třeba zestonásobit počet polygonů. Což by odvařilo jakýkoliv HW. Takže se viditelné zlepšení dá spíš dosáhnout pomocí různých postprocess efektů, AA, osvětlením a podobně ... ale to všechno pořád naráží na podobně limitace. 8x a 16x AA zase není až takový vzhledový rozdíl, ale na výkonu se to pozná hned.

Takže se dneska díváme na nové technologie ... jako třeba Physically based rendering, který mnohem líp pracuje s materiály. Používáme 4K textury, Teselaci ... ale to už prostě neudělá tak obrovský skok jako sme dřív dělali při zdvojnásobení počtu polygonů.
          • Na grafiku sere pes ... chci videt fyziku, destrukci, pouzitelnou AI ... to je vykonostne radove min nenazrany, ale vyzaduje to, aby vyvojari vyvijeli, ne jen vytvareni omalovanek ...

Mimochodem, narocnost vypoctu sceny pri vhodne zvoleny technice roste vyhradne s rozlisenim a to zcela linearne, to ze se porad pouzivaji polygony je proste historickej relikt. Navrch jsou (prave trebas pro tu fyziku) naprosto nevhodny.
          • Gonzi
            On problém je v několika věcech:
            a) máme stejnou, akorát výkonnější architekturu (takže akorát děláme o x procent více toho stejného = máme větší světy, víc panáků apod. ale není vyloženě vidět nějaký nárust kvality detailů)
            b) v rámci architektury narážíme na viditelné limity toho jak moc můžeme přidávat (rámcově to cos poslal)
            c) přibývá pixelů (detailnější monitory, 4K, Oculus a 90FPS apod)

A to hlavní: na novější věci (PBR v kombinaci s Global Illumination) v podstatě ještě není HW a na konzolích to ani nikdy nebude = se stávajícím vzhledem budeme ještě pěkných pár let (pokud tedy nebudou PC only hry, které budou konzole drtit tak moc, že budou konzolisti houfně přecházet).
          • del0
            Problém toho obrázku je v tom, že porovnává rozdíl v počtu polygonů na jednom objektu a ne na celé scéně.
            • walltar
              Jo ale to co je ofejkované normal mapingem je ofejkované protože jsou to podružné modely, které není potřeba dělat tak detailně. Většina hráčů k nim nikdy nepříjde tak blízko aby si toho všimnuli.

To že zlepšíš pozadí je určitě další krok dopředu, ale pořád je to jen podružné zlepšení.

Já neříkám, že není prostor kde zlepšovat ... jen říkám, že ten prostor ke zlepšování je už dneska omezený. Že už se na téhle architektuře nedočkáme skoků na které jsme byli zvyklí kdysi. Ty skoky jsou pořád stejné ... jen se mnohem míň projevují.
            • del0
              Waltar: Chceš říct, že když budu mít holou zeď s plastickou texturou versus každý šutr vymodelovaný plus mrtě různých detailů, tak to nezlepší vizuál? Jde o to, jak chytře to využiješ. Samozřejmě, že ten skok se zmenšuje, ale furt tam je sakra prostor. Stačí se podívat na dnešní hry. Spousta prvků na scéně je low poly hranatých jak pr*el nebo ofejkovaných normal mappingem.
            • walltar
              Ale pořád je ten problém s tím, že i když mají všechno z polagonů, tak dneska další zvyšování polygonů nepřinese takové zvýšení kvality, jako třeba před 10 lety .... Navíc nesmíš zapomínat, že Chris je megaloman, který rád dělá hry, které opravdu posouvají nároky na HW. Vůbec bych se nedivil, kdyby ani high end v době vydání nestačil na úplně plné detaily. Protože teď máme celkem obezené scény s omezeným počtem lodí. A nikdo zatím neukázal lodě, které nemají 300K poly, ale 7-10M poly.
            • del0
              Když polygony rozmělníš do celý scény, tak můžeš pracovat s více detaily. Podívej se na Star Citizen, jak se dá pracovat s vyšším poly budgetem. Třeba jen takový dveře mají udělaný šrouby, kabely, hydrauliku a různé nerovnosti (dokonce snad i žebrování v různých krytkách), vše z polygonů, žádný normal mapping.
            • walltar
              No je to jen jako ilustrace problému ... Pokud máš nějaký lepší, tak ho rád uvítám. Jen mi prostě připadá, že se dneska lidi hrozně ohání optimalizací a už si neuvědomují jak to je se zlepšováním grafiky.
          • A navíc tyto "featury" budoucnosti dál prohlubují problém tím, že opět daleko víc a víc zatěžují HW a zvyšují nároky na jeho výkon.
  • "A hysterka snad nikdo z nás není a být ani nechce..." Hááááááh, už se někdy pan Poláček podíval do zdejších diskusí? Očividně ne, ale to mu jen závidím *1*
  • hlavne ze ty kramy porad vyrabi
  • Tak to je ještě dobrý, Všichni víme, jak Ubisoft optimaluzje, takže jsem zvědav na PC, ACIV i na grafikách ala 680 měla propady k 20FPS a nastavovaní detailů bylo k ničemu, tolhe vypadá ještě náročněji...
    • Souhlas, když si vemu jak "šlapala" AC3, hlavně v Bostonu, kde bylo fakt AI jak na*ráno a navíc jakej nesmyslnej rozdíl byl ve výkonu na AMD vs nVidia kartách, tak mám docela strach o to, jak v tomhle ohledu na tom Unity bude, když se ofiko řeší FPS-cap a zamknutý rozlišení. I když BF mi přišlo trochu lepší ohledně výkonu, ale taky se daj najít obrovský a vizuálně bezdůvodný propady FPS.
    • Přesně. To mohu potvrdit. Mám GTX670 a hra mi jede na stálých 20 FPS i s nejnižším nastavením grafiky.
      • Tak to máš divné já mám gtx 560ku a teď jedu Shadows of Mordor na high detaily a mám 30 fps. Navíc jsem si nevypnul fps lock takže beztak to pojede i na ultra.
      • Veskoslav
        Kamarád měl ten samý problém. Stačilo nahrát nové ovladače a pročistit pc a jede mu to normálně na 40 fps.
        • Nemysli si, že jsem to nezkusil.
      • flash789
        to nebude chyba hry hele :P
        • Jak to myslíš!? *15*
          • Na stare hd7770, coz byl proste low end, to chodilo kolem 40 fps na high bez SSAO
            • jelikoz mu snizeni detailu neprineslo fps,vidim to na limitaci procesorem...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit