Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Black_Hand
    utahlo neutahlo. to nevis do ty doby nez to zkusis. a to co navrhujes je strasne moc prace. o gaikai jsem ale taky pochyboval a potom co jsem zkusil betu jsem zmenil nazor. nicmene pochybnosti vuci novym vecem mam porad stejny, a tak je to spravne.

uvedom si, ze pokud nemas ty pocitace pod kontrolou, tak to muze dopadnout katastrofalne. MOZNA pro konzole by to slo, kde je skoro vsechen vykon tvuj, na PC pravdepdone ne.
  • Je to z MW2 mappacku v kterým byla mp_crash z jedničky. (-_-)
  • Ne, to ze jsi laik jsem usoudil z Tveho nepochopeni meho prispevku. Terminy, ktere jsi napsal mimochodem zna spousta beznych hracu, neni to nic co by dokazovalo nebo vyvracelo Tvuj status laika.
    Pokud laik skutecne nejsi, doporucuji si prispevky precist vicekrat - melo by Te to uklidnit. Myslim, ze jsou docela pochopitelne?! Nebo napis, cemu nerozumis a ja Ti to vysvetlim... A nebo ne, jednodussi bude proste nektere komentare ignorovat ;)
  • No utáhlo-když by se využilo i výpočetní síly klientů, nesmusí to kompletně běžet na serveru, představoval bych si to tak že klient by (spolu)akceleroval tu část herního vesmíru (sektor) kde by se nacházel...(takový cloud naruby) a čím si přizval víc spoluhráčů tím líp pro něho, lépe by se mu spolubojovalo s lidma než s bootama.
  • Black_Hand
    inifinity: the quest for earth? http://www.infinity-universe.com/ zkombinovana s Dustem pro Eve. (ci treba X3)
    ja jsem nad timdle konceptem taky uz kdysi premyslel z pohledu designu. nejvetsi problem podle me je synchronizace lidi na akci. musis mit proste nejakou clenskou zakladnu, jinak to nejde. boti jsou prusvih, to by museli byt fakt neskutecne pritroubly, aby to v takovym poctu neco utahlo, viz treba mmorpg.
  • No jako mezihra/určitý úsek hry by mohlo být i střílení a lítání ve vesmíru ale já to myslel tak že by se hráč objevil na nějaké základně, zjistil by kde se a o co bojuje, nasedl by do vesmírné stíhačky a pilotoval by ji k určené planetě, kde by přistál a bojoval za svou stranu. Vše bez střihu prostě v reálném čase. Samotná bitva na planetě by mohla být něco na způsob unreal tournamenta. Hráč by mohl bojovat ve skupině, nasednout do bojového prostředku s ostatníma nebo bojovat sólo. Aby to nebyla jen řežba mohl by slídit a schánět třeba nějaké dokumenty a záznamy k příběhu (když by je našel teleportoval by je ostatním hráčům), schánět a kořistit technologie, zbraně atd. Myslím že vymyslet by se toho dalo hodně. Když by hráče přestalo bavit kosení na planetě mohl by třeba ukrást bombardér a kosit houfy nepřítel z oblohy nebo si vzít svoji vesmírnou stíhačku a odletět do jiné bitvy. Nebo přejít do strategického módu kde by budoval vesmírné základny o které by se pak bojovalo..? Prostě volnost, zničitelné prostředí, fyzika. Houfy Botů aby bylo v začátcích hry koho kosit atd.
  • Black_Hand
    http://www.freeallegiance.org/ neco jako todle?
  • No a já bych si přál takovou FPS kde by šlo lítat do bitev mezi planetama (fyzicky). Dějová linie by se pak odehrávala ve strategické části kterou by řídil asi někdo ze zprávců serveru. Při dějovém zvratu by hráči online hlasovali jak má hra pokračovat (jako se dneska online (ve hře) hlasuje třeba pro volbu mapy).
  • Ak si usudil z mojho postu, ze som laik, tak sa nemame o com bavit. Bez si nastudovat aspom nieco o novych tredoch v AI, napr. na stranke odkial Hellboy zobral ten titulny obrazok clanku.
  • Black_Hand
    jj ja to chapu. alfa betu jsme meli samozrejme taky. ale fakt jsem si to nespojil. a s ABP mas samozrejme pravdu, promin. bylo tu tolik delsich prispevku, ze jsem se v tom trochu ztratil :).

o tom gymplu jsem jeste neslysel. uvidim jestli na nej u nekoho narazim.
  • Zapoměl si na AI Director z L4D a L4D2 - ta pracovala podle činosti hráče systémem "Kempíš?Za chvíli ti na tvý místo vleze armáda zombie.""Pomáháš hráčům?Dostaneš více lékárniček a pomoci od AI.""Nedělají ti problém Common Infected?Připrav se,že se ti spawne Witch na blbý místo a bude se dát přes ní dostat jen tím,že ji zabiješ. *16* " atd.......... Proste někdy se AI ve hrách hráčům buď vysmívá,nebo mu zase extrémně pomáhá. *1*
  • Myslel jsem si, ze Te ta AB cast napadne. Je to jeden z prvnich vyhl. algoritmu, ktere se uci (na VS). Bezne jsme tomu zkracene rikali myslim jen alfa-beta. Korektni nazev je ale Alpha-beta Pruning (zkratku ABP jsem pouzil, abych to nemusel psat cele *4*, normalne to takhle asi nikdo nepouziva).
    Jak jsem psal, ABP se v FPS hrach nepouziva. Vlastne jsem to nevidel pouzite jinde nez u turn-based strategii 2 hracu.
    Gymnazium Slavicin.
  • Omyl, frajer nejsem a teoretik jen obcas. V tomto pripade jsem praktik, takova AI jsem delal (pravda, ne pro fps). To, ze mi neveris je Tvuj problem a nema smysl o tom debatovat.
    To, ze ma AI omezene moznosti jsem psal (staci si precist me prispevky).
    Mas pravdu v tom, ze AI nemuze reagovat na vsechny udalosti a stavy hry, ani jsem to nikdy nepopiral a kdo to popira je blazen (alespon pokud se jedna o otevrene hry - jsou (jednoduche) hry, kde to mozne je, napr. piskvorky nebo sachy).
    To, co psal Daniel nema nic spolecneho s AI hry. Je to zalezitost designu/moznosti/betatestingu.
    AI dema jsem delal pred vice nez deseti lety, aktualne davam prednost realnym hram.
    Jinak Ti doporucuji si znovu precist me prispevky. Precist a pochopit. Pokud Ti to nedojde, zopakovat iterativne dokud nepochopis.
  • Myslim, ze jsi prave popsal PvP aspekt EVE Online (AI je tam ale pomerne primitivni) *3*
  • Njo ale co pak máme za hry ? hratelné filmy a to mě nebaví. Řešením je rezignovat na pevně daný příběh a více fyziky/svobody. Dokážu si představit hru kde není předem známé jak dopadne, hráči se budou připojovat k jednotlivým bitvám co a jak budou dělat bude záležet na nich a podle toho se vyvine příběh, takový masivní online free akce by mě bavila... ale má to i nevýhody...pojď do kina! nemůžu pomáhám dneska večer xy v bitvě xv *2*
  • Kamarade si asi velky frajer a teoretik, ale v praxisi takove FPS a jeho AI neudelal. Nepochybuji o tom ze ma spoustu napadu jak by se ta AI dala delat, ale v praxi je to proste jinak. Ta AI ma proste omezene moznosti, jinak vznikaji problemy v hernim prubehu. To co tady Dan rika se tyka implementace AI ve hre kterou musi jit dohrat. Zni to asi prilis snadno, ale dokud to neudelas nepochopis. Ta herni prostredi a gameplay byvaji dnes dost slozite a nemas sanci napsat AI reagujici na vsechny mozne udelosti a stavy hry aniz by se to nerozbilo. Mel bys tu prestat trollovat a zacit na demu AI kterym vsechny oslnis.
  • Black_Hand
    vis ze ta AB cast me napadla? ale nenapadlo me "pruning". takhle jsem to jeste zkraceny nevidel...ale jo, dava to smysl. jasne, alfa beta je zaklad. ale to je docela tezky aplikovat v FPSkach :).

a na jaky gympl?
  • To je pochopitelne s tim PHP, to jsme na tom podobne. ABP je Alpha-Beta Pruning (optimalizace vyhledavaciho algoritmu minimax - pouziva se u strategii - napr. u sachu). btw. take jsem chodil na gympl *3*.
  • Black_Hand
    polepsili, pohorsili kdo vi :). chodil jsem na www.gyarab.cz a ABP a A* jsme nebrali a quad tree taky ne :). nastesti jsem to uz dohnal, krome ABP. vlastne, co je to to ABP? to myslim vazne :). mozna to znam, ale ne pod toudle zkratkou. nejaky z tech myriad upgradu A*? ale s dijkstrou mas pravdu, ze A* je jenom trochu obecnejsi.

ctvrtak utrpenim nebyl. neco z toho jeste umim a taky jsem delal jeden web do plnyho provozu. ten uz ale nefunguje :). nastesti ne mou vinou. ja to mam jako zalohu, kdyby to s normalnim programovanim nevyslo, proste abych neumrel hlady, kdyz na to prijde :P. to ale neznamena, ze me to nak extra bavi.
  • Black_Hand
    tak ty navrhovy vzory bych si asi nastudovat mel :X. a skoda, ze me grafika tolik nebavi, protoze linearni algebra me zase bavila celkem dost. aspon, ze je uzitecna i v AI :).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit