Přejít na výpis diskuzí
Uncharted 3: Drake's Deception - recenze
24.10.2011 | Václav Rybář
254 příspěvků
-
Neřekl bych, že se s něčím vyrovnávám. Ale je to hra, která dostala deset bodů. Audiovizuál úchvatný, příběh a výprava úchvatné, tedy filmové aspekty zaslouží deset bodů najisto. A teď hratelnost - je to přeci hra, ne?
Použití překážek je vtipné, kdyby to uměli i soupeři. Umí to, dokážou udeřit předmětem oni tebe? Nebo jinak - umí se alespoň útoku předmětem bránit? Dále - umí soupeři pálit naslepo, používají to? Umí soupeři stealth kill, když je máš v zádech? To jsou nedostatky, o kterých mluvím. Proto nejsou soupeři nic jiného než kachničky na střelnici a fackovací panáci. Jediná "výzva" spočívá ve faktu, že soupeřů je zpravidla na Drakea jako psů.
Hrál jsi někdy hru Oni? Jestli ne, ani to nezkoušej, protože je to hra z roku 2001 a graficky je to na úrovni dnešních her pro mobily (možná ani to ne). Ale to je hra kde jsou herní mechaniky nastaveny tak, že je každý soupeř výzva, protože umí to samé co hráč. A je na hráči, jak se s tím vypořádá. A to mi chybí u Uncharted 3. A proto pro mne není hratelnostní stránka dokonalá.
Co se týče uzavřenosti a určenosti, budu se opakovat - pokud mám pocit že mne jako hráče software vede za ruku, pomáhá mi kde jen může abych si obrazně "neodřel kolínko" a hra se v podstatě stává těsným sledem předpřipravených scén, které probíhají stále skoro stejně, tak se mi to nelíbí ale akceptuji to. Nicméně se pak ale nestotožňuji s názorem, že takový produkt si zaslouží absolutní hodnocení. -
"Ovládání loutky na provázkách, střílení kachniček"....Já tvoje argumenty opravdu nechápu, autoři tuším sami říkali že můžeš slušnou část hry projít stealth ale taky můžeš jen střílet, jinak máš variabilitu stejnou jak u většiny her: Použiju tuto zbraň nebo jinou? Skočím za tuto překážku nebo za jinou? Já osobně beru jako celkem vtipné a zábavné, když při osobním souboji jsi u pánvičky tak ji Drake sebere a majzne jí nepřítele, příště zas budeš stát jinde a tohle nezažiješ a zase se objeví něco jiného, toto je plus k znovuhratelnosti. Na žánru akčních adventur je tato míra svobody naprosto OK
Osobně si myslím že se asi těžko vyrovnáváš s tím, že nějaká takováto akční jízda může dostat desítku, ale věř tomu, že je to vynikající hra(mluvím teď o prvních dvou hrách) která tě přiková ke křeslu a ano je to možná trochu víc filmová a trochu předpřipravená, ale to bys musel přestat koukat na filmy, číst knihy atd. I tak je ale uncharted na vyšší obtížnosti hra která tvůj herní um dostatečně otestuje, to si buď jistej... -
Samozrejme ze ano, ale vývoj exkluziviek stojí SONY nemalé peniaze, takže určite nepovolí vydanie pre inú platformu.
-
Je rozdíl mezi alespoň pseudosvobodou a mezi ovládáním loutky na provázku. A pokud soupeře prohodím oknem vždy při každém hraní dané části, i když bych jej při příštím hraní třeba chtěl narazit na zeď, tak to mi opravdu zábavné nepřijde. Opět, je rozdíl mezi použitím takového donucení jednou na konci scény, aby šlo příběhově navázat, a mezi použitím takového přístupu na téměř celou scénu. Takové rádoby QTE sekvence měl už Shenmue 2 a po prvotním nadšení požitek velmi rychle vyprchal.
Myslím si, že chápu tvé argumenty a respektuji je, prosím o pochopení mých. Uncharted 3 je výborný kus software, ale autoři natolik chtějí pro hráče připravit fantastickou jízdu, že tím v mých očích trpí variabilita při hraní.
Argumenty typu "zahraj si a uvidíš" - "viděl" jsem, a můj názor zůstává stejný. -
Napsal jsi správně SUBJEKTIVNĚ, mě třeba hratelnost Uncharted 2 před dvouma rokama SUBJEKTIVNĚ přibouchla do křesla. Jo a btw. vždy postupuješ podle toho, jak autoři chtějí a míru svobody ti daj akorát v tom, kterej quest vezmeš jako první, jakou sebereš zbraň a jestli zaútočíš zprava nebo zleva, takže bych se tím zas tak moc neoháněl. Ve Far Cry 2 si taky nemůžeš vzít černošku za ženu, mít s ní děti a začit pěstovat zeleninu...
-
jde videt ze si tuhle hru nehral, a znas ji jen z videi...
-
Souhlas, hru dělá zábava. A subjektivně pro mne procházet hrou v přesném sledu do puntíku podle jedné linie právě tak, jak si přejí vývojáři a nijak jinak, to zábava není. Střelba do kačenek taky zábava není. A bití fackovacích panáků taky zábava není.
Mám rád akční adventury, ale to už i "Indiana Jones and the Emperor's Tomb" poskytoval víc volnosti v rámci jinak celkem uzavřených úrovní. -
Ono těch her je víc... já si třeba PS3 koupil kvůli Heavy Rain. Pak k tomu začaly přibejvat hry jako God of War, Uncharted, Final Fantasy, Siren Blood Curse...
-
Pak že konzole brzdí herní průmysl. Že ano, zloději?
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:PlayStation_3-only_games
-
Tady jde v první řadě o zážitek, příběh a dokonale vykreslené postavy.
Jestli tě víc baví prozkoumávání generických lokací - prosím. -
To je hodně omezenej pohled porovnávat Uncharted třeba s Baldur's Gate.
Znovuhratelnost tam mimochodem je v podobě odemykání bonusů a nové obtížnosti, hledání pokladů plnění trofejí.
Pak tam je poměrně originální multiplayer, který zabaví na hodně dlouho. -
Podle mě jen závidíš...
-
Když je pro to ta hra vytvořená. Třeba novej Deus Ex jsem hrál na PC a během první hodiny jsem připojil gamepad, protože to jinak hrát nešlo.
-
Ale teoreticky jo... ale nikdy tam stejně nevyjde, protože Naughty Dog vlastní Sony.
-
Krasne receno petre, doufam ze si s toho ti co tomu nerozumi vezmou priklad
-
Všem kritikům zde bych chtěl říct, že první a poslední co dělá hru desítkovou je zábava. Pokud se někdo u hry náramně bavil, líp než u čehokoliv letos (a vůbec bych se tomu nedivil) není důvod proč nedat desítku. Taky se mi nelíbí, že dnes mají lidi pocit, že desítku snad může dostat jen RPG nebo Stealth, je to jakýsi stavovsej syndrom toho, že tento žánr je "něco víc" přestože je to totální hloupost a akční adventura s filmovým pojetím může s klidem svojí zábavností rozcupovat všechny letošní hry z těchto žánrů....
-
O Uncharted 2 se nikdy nepřestalo živě diskutovat, to že ty zřejmě koukáš jinam je jiná věc ;-)
-
Ani náhodou...
-
jo jo rek bych ze karliczekk hraje wow to by na ty jeho trapny kecy sedelo *2*