Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • pěkně se to vybarvuje
    takže hra za 1600 vlastně ani není moje a musím držet hubu a krok jinak přijdu o možnost si zahrát hru kterou jsem si poctivě /koupil/
    když k tomu přičtu všelijaké pruzení od ochran ............
    pak se nedivím lidem co pirátí
    • za chvíli budou z hráčů rukojmí a dojné krávy
      dokážu si představit že za nekoupení DLC pro EA hru tě odstřihnou na 2 dny hraní v týdnu
    • ucho
      tak to sis asi ještě žádnou hru v životě nekoupil, protože u her si kupuješ licenci na hraní... :)
  • MickeyMutant
    V EA udělali to, co jim umožňuje jejich EULA - tedy nejenom zamezili přístup na fórum, ale i znemožnili hrát jejich hry. Pointa je v tom, že obecně EULA je většinou zápis z happeningu právníků nějaké firmy, co si tam vylívají srdce s nápady, jak by se měl jejich zákazník chovat. Je to jako když domovník pověsí na zeď ceduli POŘÁDEK V DOMĚ, kde se píše: zákaz dámských návštěv, kouření na balkónech a poslechu metalové hudby. Nepřikládal bych tedy EULE větší význam, než ve skutečnosti má. A pokud dojde na situaci, když je někomu, kdo si hru koupil, bráněno v hraní za nevhodné chování na fóru, dotyčný si pak jistě nebude dělat vrásky, když si hru crackne a pokračuje v krasojízdě jinak. V důsledku tedy bude mít EA méně o jednoho platícího zákazníka + další, kteří si o kauze přečtou a budou dostatečně radikální, aby si hry od EA (Bioware) nekupovali. Ale budou mít určitě čistší fórum. Jejich volba.
    • Když jsou to takové trubky, že nejsou schopni rozlišit ban na příspěvky na fórum a ke hře, tak si jen koledují a takto "radikální" přístup od části zákazníků.
      • A vy si timto pristupem koledujete o to byt pod permanentnim statnim dozorem a my ostatni kvuli vam taky. Kdyz se ti nelibi podminky uzivani nejakeho software, tak ho jednoduse nepouzivej a nevydirej vlastnika software vyhruzkami o piratstvi. Tak se chova mafie.
    • fallout
      Naprostý souhlas... EA aneb jak si to ještě více rozházet u zákazníka! *1*
  • Je to prasárna,ban na foru-budiž,ale zamezit platícímu zákazníkovi přístup ke hře to je vyloženě sprostý.Krom toho podle popisu oné události ve článku ten hráč ani nic zabanovánihodného neprovedl a v tom že podobné praktiky jsou katalyzátorem pirátství má jen a jen pravdu...
    • Ale vy to moc nechápete..on dostal ban na forum a na EA účet, což je normální, bioware spadá pod EA, ALE - ban na EA účet zamezuje chod DCL a některých her, je to tak psáno i přímo na jejich foru. Ať se to bere jakkoliv, je to chyba uživatele, pro nic ten ban nedostal - doporučuji mrknout na forum, nemá to jen za tu jednu větu, ale za to, že se potom hádal s adminem ještě či co :)
      • Ano, je v pořádku, že vás zmlátili. Máte sice pravdu, že strážník Vomáčka to má přísně zakázané, ale vás, haha, zmlátil strážník Procházka. A ten může. *4*
        • Nerozumím.. :) Kdyby se choval slušně, nemá problem. Nemůžu se někoho takovýho zastávat. V tomto případě ze sebe nenechalo EA dělat opičku, tak bude opičku dělat ten rebeL! :) :D
          • Tp Dworkin: já zase chápu, že třeba jen nemusel mít svůj den, problémy, bolest, jeho jednání bylo něčím ovlivněno a já se v ten moment choval jako infantilní blbeček. Žádný člověk není stroj a porozumění je mezi lidmi duležité.
            • Ano, každý má právo občas nemít svůj den. A je výhoda života v civilizované zemi, že i když se cítím pod psa a občas jsem k někomu neslušný, nedostanu přes hubu, protože "uražený" ví, že by pak přes hubu dostal on, i když jen virtuálně v podobě trestního řízení.
          • Nechápeš.
          • Když tě někdo zbije za to, že se na něj bezdůvodně ušklíbneš, taky se těch útočníků budeš zastávat, že jsi to byl ty, kdo se choval neslušně?
            • ucho
              Dworkin: nechápu, proč bys ho chtěl zavírat. takový člověk má přeci právo na užívání světa a pohybovat se v něm. co na tom, že porušil nějaká pravidla a zásady...
            • No, každý jsme nějaký. Já hovado, které někomu přerazí čelist jen proto, že se na něj ušklíbne, považuju za labilního a pro společnost nebezpečného jedince, kterého je třeba polapit, odstíhat a zavřít, až zčerná.
            • Tak má páru a já zdravotní pojištění. Stále jsem neměl dělat xichty, když jsem nebyl připravený na to, že se mu to nemusí líbit. Zákonem bych možná byl chráněný, ale mým svědomím ne. Adekvátnost a přiměřenost jeho jednání je věc druhá, ale věc třetí je důvod mého jednání. Proč bych na někoho dělal xichty/proč bych se hádal s adminem na foru. :)
            • Jerry: A když ti při tom zlomí čelist?
            • Já myslím, že ano. Když mi někdo natáhne za to, že na něho budu dělat xichty, budu to chápat. Nepujdu pak brečet na policii, že jsem dostal facku. Když něco dělám, musím počítat s následky.
  • Urug
    V prvé řadě to je prasárna od EA, když chci od někoho peníze mělo by prostě platit "Náš zákazník, náš pán" a "Zákazník má vždycky pravdu" to je u mě základ slušnosti. A ten člověk ať už psal kdesi cosi, jim ty peníze dal. Takže těch peněz mají zřejmě dost, když můžou srát lidem na hlavy. Jako mě je tady nějakej blbeček z bioware fóra ukradenej, mě prostě irituje ten dnešní přístup k zákazníkovi. Si každej představuje, že si udělá nějaký neprůstřelný licenční podmínky, kterým stejně nikdo nerozumí, schová se za bandu vylízanejch právníků, bude chtít po lidech peníze a pak s nima vyjebávat. Nějaká solidarita to už nikoho nezajímá, ale prachy jim voněj pořád stejně. Stejný jak SONY s plejstejšnem. Nejhorší na tom je, že nemají důvod na tom něco měnit, dokud jim to zákazníci žerou.
    • Takze zakaznik v hospode ma pravo ji roztriskat a vyhnat ostatni hosty? Ponekud se to zidovske uslovi precenuje, nebo spise nechape.
      • já bych spíš řekl že to je jako by někdo v hospodě nadával jak maj to pivo hnusný a obtěžoval s tím ostatní zákazníky :D jo asi by ho z té hospody vyhnali, ale měli by mu aspoň dovolit aby si to svoje pivo, co už si koupil, aspoň dopil, nebo přelil do petflašky a vypadl s nim : DD
        • dulezite je, ze by mu, narozdil od EA, nepumpovali z zaludku vypite pivo :)
        • spíš by ho vyrazili ven a to pivo poslali za nim.. :-) Může chytat kapky za letu ne? :-)
      • fallout
        Já myslím že trošku př,eee,háníš... napsat někomu na fóru negativní názor není roztřiskání hospody... *3*
        • ucho
          já myslím, že to trochu zveličuješ, tady přece nešlo o negativní názor ;)
  • Jedna strana mince.
    Tak zaklad je se chovat slusne, nenadavat nikomu a neurazet. Pokud s necim nesouhlasim muzu si to jako inteligentni clovek v klidu vyrikat.

Druha strana mince.
    V dnesni dobe se na herni odvetvi nakumulovalo straslive kvantum "prizivniku" ktere je potreba platit. Od marketingovych ocasu, pres manazery na vsechno mozne az po akcionare vydavatelskych firem. Ti si kladou jako spravni podnikatele nizke nakladni naroky a rychle vraceni investic. To vse pak tlaci na programatory a ti casto delaji hry uplne mimo sve predstavy. Coz je podle me pripad DA. Dneska uz v podstate nevznika hra odspod ale zhora. Neni to rozvinuty napad nejakeho dobreho cloveka co to mysli s hrama dobre ale prikaz z vrchu: "Udelejte nakou klikacku, at to neni moc slozite, at se toho hodne proda a at je to rychle. Ani to nemusi byt naky extratrhak, marketingem, hypem a dobrym jmenem studia to protlacime vsude ;)".
    Trochu mi to pripomina hudebni prumysl kdy umelci byli zatlacovani dozadu v celem procesu a prachy shrabovali uplne jini lide. Pak sel hudebni prumysl relativne do sracek. A kvalitni umelci si sve veci zase vydavaji sami. Tohle by se mohlo stat i ve hrach, bohuzel to nebude tak markantni. Hra je mnohem nakladnejsi na vyprodukovani. Nicmene, nektere indie projekty docela prekvapuji.
    Myslim si ze DA2 bude hodne diskutovana hra.
    • ucho
      Třetí strana mince.
      Existují nezávislá studia, která pracují na jiném principu.

Vše má své klady a zápory, tak je to se vším.
  • A takhle se rozšiřují pirátské řady.
    • ucho
      a takhle se rozšiřují výmluvy na pirátění :) když někdo nesouhlasí s postupem firmy, jediné správné řešení bojkotu je jejich hry NEHRÁT. když někdo hraje něco, co nezaplatil, už to je něco zcela jiného...
      • Absolutně jsi nepochopil co jsem napsal.
        • Ten nechapavy jsi ty :-).
          • Když myslíš.
  • Blee... Nelíbí se mi co se děje s hernim byznysem. Hry jsou čím dál tím jednodušší, kratší a lineárnější. Přijde mi, že i ten grafickej pokrok se dost zpomalil a teď už vlastně ty hry už ani nevlastnim.
    • Hry jsi vlastne nevlastnil nikdy.
  • MickeyMutant
    Poslední vývoj v případu – EA zatroubila k bezpodmínečnému ústupu. Zatroubil sám šéf zákaznické podpory EA, který poslal Arnovi omluvný dopis vysvětlující zablokované hraní jako politováníhodný omyl. Systém prý nešťastnou náhodou (!) zablokoval s přístupem do fóra i jeho účet. Po zjištění chyby byl účet okamžitě odblokován a Arno může zase vesele pařit. To je tedy obrat zvlášť poté, co mu nejdřív moderátor i zákaznická podpora opakovaně potvrdili rozsudek za jeho smrtelný přečin. O osudu moderátora se ve zprávě nemluví, ale vidím to na vis za koule v průvanu.
    http://www.rockpapershotgun.com/2011/03/11/ea-retracts-game-ban-for-forum-violation/
    • A to je taková pěkná tečka za tím naším případem.
  • Aneb vracíme se do středověku. Kdo si hodí hubu na špacír, odtáhne na Sibiř!
  • Tak to už je silný kafe, chápal bych ban na fóru, kde došlo k údajným přestupkům, ale zakázat mu hrát za trest hry, které si zakoupil, no to už je fakt moc. EA si pomalu buduje opravdu "slušnou" pověst *9* Má chuť kupovat cokoli od EA se vytrácí... V době kdy je všechno na netu zadarmo a koupě hry se stává spíš dobrovolným příspěvkem vývojářum, nechápu tohle arogantní chování k platícím zákazníkům, to se týká i těch super ochran.
    • ucho
      no první byl arogantní někdo jiný, na to netřeba zapomínat :) i když je ban kruté řešení, je jen na nějakou dobu, tedy prostředek jak zchladit někomu hlavu je to pravděpodobně slušný. a mezi lidmi se najde vždy spousta blbců, co se neumí chovat, proč by měli znepříjemňovat život těm slušným lidem?
      • ty si to tady tak krasne a vysostne vysvetlujes jako pan MORALKA co je pripraven trestat kacire vsemi prostredky lol ale zapomel jsi ze lidi EA ani jejich hry nepotrebuji zato EA potrebuje nas ;)

Muj nazor je ten ze ban z fora chapu ale ban na hrani hry v tomto konkretnim pripade beru jako prasarnu... nejhorsi je ze narozdil od materialnich vyrobku software nema zadne zaruky a jakmile uz prachy maji neni moznost je dostat zpet (pokud se jim nechce)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit