Přejít na výpis diskuzí
Update: Ban na EA fórech vám může vzít přístup ke hře
11.3.2011 | Petr Poláček
274 příspěvků
-
EA rules :) ... ved ani poriadne hry nemaju ... a este takto drsno zasahuju ...
nadruhej strane nechapem ludi co pomahaju EA tym ze si ich hry kupuju/hraju ! ved sami sebe robia zle ...
vid Blizzard :) to je uplny opacny pol k EA :) -
-
blizzard taky banuje a ruší účty, neboj :)
-
-
To ano, ale nikdo to tak nerozmazává jako u EA ;)
A i přesto mám stále raději Blizzard než EA.
A úplně nejraději mám Mojang (Kolik z vás použije google?), od kterých ještě nikdo ban nedostal ;) -
-
mno pan "notch" by si predevsim zaslouzil ban sam za to ze nedodela jednu hru a uz zacina vesele druhou ;)... i kdyz zazrak ze se s tema prachama nespakoval a nadobro nezmizel, aspon ze tak
-
-
Proč by nemohl? :)
Je jich teď v týmu tuším 7 a z toho co jsem četl si myslím, že minimálně jeden neměl co na práci. Tak vymysleli novou hru. Teď dělají na obou a myslím, že pokud budou Minecraft updatovat alespoň jednou měsíčně, nikdo si moc stěžovat nebude ;)
EA taky dělá na několika hrách naráz a nikdo jim za to nenadává :P
-
-
-
-
a ja bych zrovna rekl ,ze blizzard je stejny ne-li horsi,od te doby co maji prasatko Wow
-
-
Pravda. Do pekel s WoW. Takovejch peněz vydělává...*11*
[/sarcasm]
-
-
-
Nedivim se EA, ty komentáře nemaj úroveň, pokud to povede ke zlepšení chování herní komunity vidim časově omezenou BAN jako přijatelnej výchovnej prostředek. Měli bysme si konečně uvědomit, že i to co se napíše někde na fóru, má dnes logicky váhu, nemluvě o tom že ty bezmyšlenkovitý komentáře jen rozčilujou ostatní hráče.
-
-
Problém je o jaké komentáře jde. Nedivil bych se kdyby EA dávala bany i za negativní komentáře proti nim které jsou navíc pravdivé.
-
-
bany se foru nedávají za neg. kometáře jen za urážky opakované spamování a trollování.
EA v tomhle ohledu není špatna jediné co mě na ní sere je taktika dlc.(osekám původní hru a pak v průběhu roku vydám "DLC") tahle dopadl ME2 i DA2 jeden z vývojářu to potvrdil na foru že ME2 se všemi DLC+to ješte nevyšlo mělo být v základní hře *10* -
to ale nebyl tenhle případ, tebou popsaný případ doposud neexistuje, tedy už to trochu zavání mystifikací z tvé strany...
-
-
Co neni může být.
-
-
To je pravda, z tebe muze byt slintajici troska nebo bezohledny a chladnoktrevny masovy vrah. Pokud bychom meli lidi nebo firmy soudit podle toho co mohou udelat, kam bychom asi dospeli?
-
-
No ty jsi nedospěl nikam.
-
-
-
-
-
-
A ty se nauč česky, blbý jsi akorát tak ty když napíšeš, "že byl tak blbí"... *12*
-
No co staci Crack a muze hrat jak chce :)
-
-
To je pravda ale ide tu len o princip ...
-
-
hrat mozem samozrejme da 2 aj bez netu a pripojeneho uctu, len sa mi nebude uploadovat postup hrou, net staci len na prve overenie pravosti
-
A nieco take ako sloboda slova.To znaci,ze ked budem na nieco picovat tak pridu a mi to zoberu i ked som si za to cvakol prachy.Blbost
-
-
STRAŠNĚ mě rozesmívá, když se někdo chová jak nevychované prase, sprostě nadává a trolluje a když mu teče do bot, začne se odvolávat na svobodu slova. Fakt, že s tím svoboda projevu nemá nic společného je věc druhá. :) Jinak doporučuji ten článek prvně přečíst, hned první věta značí, že si kupuješ jen licenci na používání
-
když se nebudeš slušně chovat, dostaneš ban na každém webu. i tady bys dostal počítám ban (i když v minulosti zde byly bany mám dojem trochu zaujaté), kdybys porušoval pravidla slušného chování... to už nemá se svobodou slova nic společného :)
-
-
predstav si ze si koupis Oktavku, v hospodepotkas se synem reditele skodovky nepohodnete se a posles ho z nejakeho duvodu do prdele .. druhy den chces jit do prace a zjistis ze mas na aute boticku a za steracem listek s oznamenim, ze na 2 dny mate zakaz pouzivat auto ktere jste si ve skodovce zakoupil .. je to taky oka ? :) at mu daji ban na fora, treba dozivotni, cimz mu zamezi v pokracovani cinosti kterou jse prohresil ..
-
-
Pokud je to auto firemní, tak proč ne. To taky není tvoje, jako sowftware.
-
hmotná věc vs licence, uvědomuješ si rozdíl? :) možná zkus jiný příklad, třeba s půjčovnou aut a když budeš na majitele půjčovny hrubý a sprostý a budeš porušovat podmínky půjčení (třeba auto nevrátíš včas), schválně jestli tě bude vítat s otevřenou náručí ;)
-
-
ucho: Já vím, nemusíš mi to říkat, nechal jsem ve hrách desítky tisíc. Jde pouze o to, že je vcelku úsměvné, že máme doma krabičky a vše kolem toho a v podstatě s tim nesmíme nic dělat... Ale největší problém je, že mnoho lidí si kupuje krabičky, právě proto, aby nad tím mělo kontrolu, aby si oni mohli rozhodovat, co s ní budou dělat - narozdíl od Digitální distribuce, kde Ti v podstatě kdykoli mohou zamezit si hru stáhnout...
-
Jenže těmito příklady dokazujete, že stažení hry není krádež, protože hru narozdíl od auta vlastnit nemůžeme.
-
-
Ten mě zajímal u pár her, které byly na tom MP postavené, ale jinak stejně hraji SP. Další problém, že mnoho her má problémy se servery či se samotným spojením s hráči - například Splinter Cell Chaos Theory. Zahrát si v něm coop je občas o nervy, protože je bez aktivní IP téměř nemožné se připojit...
-
T.L.Blade: a? o tom přeci ten zábavní průmysl je ne? platíš za pobavení. když jde někdo do bordelu a zaplatí si prostitutku, taky má jen licenci na hraní (a to ještě časově omezenou a znovuhratelnost je mizivá). a kolik tam nechají lidi peněz. a nadává na to někdo, že to nemůže využívat pořád? prostě u her platíme za to, že očekáváme několik hodin zábavy, to je vše. na nás je pak se rozhodnout, jestli do toho půjdeme nebo ne, to je celé...
-
Noh, alespoň můžeme hrát multiplayer. :D Tedy, jinak než přes LAN *4*
-
No to je hnedle lepší. A teď si vezměte, kolik jsme každý z nás vyhodili z okna za nákup licencí, abychom si zahráli...
-
Máš pravdu, stažení hry není krádež. Je to porušení autorských práv. :)
-
ano, stažení hry není krádež. na porušení licence a autorských práv jsou jiné právní termíny. "krádež" je zjednodušení, aby to pochopil každý...
-
-
-
Další trapné přirovnání. Auto si kupuješ jako celek, hru kupuješ pouze licenci na její používání, s čímž i souhlasíš při instalaci produktu.
-
-
To co se zde dříve provozovalo se točilo kolem Doskočila - ten je nyní ovšem na Eurogameru, kde jsem samozřejmě po první kritice vůči jeho osobě (navíc díky jeho neschopnosti oprávněné) dostal okamžitě ban...
-
-
-
vezměto to ale takhle některé hovada na fórech si o ten Ban vyloženě říkají....nikdo není zvědaví na trolly a drzé spratky kteří jenom uráží a když už má krytizovat tak konstruktivně a slušně
-
-
Samozrejme, ale nikdo uz nema pravo jim branit v pouzivani legalne zakoupeneho produktu.
-
-
Jediné, čo potrebujete, je nechovať sa jak buzny. Tak nechápem, čo sa tu vzrušujete. A okrem toho, slušný mail s ospravedlnením tiež dokáže vyriešiť viac, ako sa môže zdať.
-
Správně, kill with fire! Alespoň nějaká komunita využívá prostředky proti trollům, které mají potenciál mít účinek.
-
Třeba si uvědomit, že jakožto vlastník si můžu přivlastnit jen samotné DVD a jeho obal, obsah toho dvd už je autorsky chráněn a já si jen zakupuji licenci k jeho používáním, při instalaci s tím navíc souhlasím. Když je někdo tupý pubesentní a nevychovaný troll, odebral bych mu rovnou přístup k internetu, ne jen k hraní, je ostuda co se někdy objevuje. S tímto přístupem rovnou souhlasím. Jinak tady ale máte potřebu hrozně přehnaně reagovat, hlavně řeči o banování lidí, co dávají jen negativní komentáře ke hře jsou naprosto mimo, vážně doporučuji mluvit jen do toho, o čem něco vím, ne se chovat jak tupci na novinky.cz *2* Holt když někdo jen hloupě přeskakuje podmínky používání a ještě se neumí chovat, tak si může brečet jak chce. :)
-
-
Ono je to složitější. Dneska když si koupíš hru, tak tím samým získáváš určitá oprávnění, aniž by ses musel vázat na licenční smlouvu. Vyplývá to z práva EU. Navíc tohle konkrétní ustanovení v EULA je neplatné (když pominu to, že je EULA v angličtině, tak to ustanovení vytváří značnou nerovnováhu ve vztahu mezi spotřebitelem a dodavatelem, takže je neplatné).
-
-
V tom případě je množství komunitních pravidel neplatných podle článku 17 Základní listiny lidských práv:
(1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.
(2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.
(3) Cenzura je nepřípustná.
(4) Svobodu projevu a právo vyhledávat a šířit informace lze omezit zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti
Například místní pravidla:
Zakázáno je publikování odkazů na nelegální či škodlivý software a jakékoliv debaty či žádosti související s těmito tématy.
Spamování diskusí řadou po sobě následujících příspěvků je zakázáno.
Zakázáno je publikování soukromých údajů jiných osob (telefonní čísla, adresy a podobně)
Do diskusí je zakázáno vkládat jakákoliv reklamní sdělení nebo podněty vedoucí k vlastnímu obohacení. -
-
V tomhle máš pravdu, EULA neni žádný zákon ale cár papíru a jakékoli podmínky nějakých fór jsou to samé, důkazem budiž nedávné rozhodnutí soudu, kdy soukromá firma žádala smazání negativní diskuse na její adresu, samozřejmě se tak nestalo.
Nechápu co mají lidé stále s EULOu, pokud něco v EULE porušuje některý ze zákonů dané země, nemá pak žádnou hodnotu, EULA prostě neni zákon. Další detail který je k zamyšlení je ten fakt, že při koupi hry ti nikdo žádnou eulu přečíst ani nedá, což samo o sobě hovoří za vše, licence má být poskytnuta před koupí nebo při koupi. Někteří si neustále myslí, že když bude v licenci napsáno "Instalací hry souhlasíte s propadnutím veškerého nemovitého majetku společnosti EA" tak se EA stává vlastníkem nemovitostí toho kdo si hru nainstaluje :D lidská hloupost a ovčanství nezná fakt mezí, čest těm co si nenechaji s*át na hlavu a bijou se za svoje práva. -
Listina základních práv a svobod působí vertikálně. Stát-jednotlivec, potažmo veřejná moc-jednotlivec. Horizontálně působí prostřednictvím generálních klauzulí a ústavně konformního výkladu soukromoprávních norem, ale to je téma na dlouhé povídání. Podstatné je, že směšuješ vztah vydavatel-kupec hry a správce diskusního fóra-uživatel diskusního fóra. Kdyby sis v EULA přečet, že vydavatel ti může nadobro odebrat licenci, pokud tě přistihne s cigárem na záchodku, taky by ti to asi připadalo nefér.
-
-
Pokud mi jí chce z nějakého důvodu odebrat, oprávněného nebo ne, na trvalo nebo dočasně, tak jako jedinec s mozkem to dokážu posoudit a zařídit se podle toho. Pokud se mi to nelíbí, nebudu od nich nic brát. Pokud mi dojde, že být jimi, tak to taky klidně udělám, budu držet hubu a krok, ne rantovat na forech.
-
-
-
to je velmi hezké, ale pokud se někdo neumí chovat a porušuje pravidla a narušuje chod dané hry, ban mu hrozí EULA neEULA. a chci vidět toho dotyčného, co se pak bude někde na něco odvolávat a rovněž jak uspěje. jinak je třeba si uvědomit další věc: pokud tu hru budu normálně užívat a hrát ji, nic ti nehrozí, pouze využíváš produkt. slušným lidem se tedy nic nestane. kde je tedy jaká rovnováha/nerovnováha?
-
-
MickeyMutant@tiscali.cz: hra má nějakou komunitu, na fórum chodí hráči dané hry. nenaruší se "chod" jako chod hry, ale trollové mají na těchto fórech dopad na komunitu a znepříjemňují jim tak další službu, která je hráčům nabízena. to může mít za následek odliv lidí i z tohoto prostoru, což pro hru není ideální a tento "chod" je tím narušen. a jak dotyčný dokázal, když ho vyhodí dveřmi, přijde oknem, nějaké další potrestání je na místě... tedy možnost je ban na ip, ale v takovém případě by pomohl pouze permanentní, což není dobrý postup. klepnutí přes prsty má vždy větší úspěch...
-
-
Hint: Není dobré zavádět vlastní definice ustálených slovních spojení. Jinak to, že by pomohl jen permanentní ban, sis právě vycucal z prstu.
-
-
Dworkin: kde chci nadávat? já jsem nikde nenadával :) přijdeš mi jako manipulátor. mimochodem začal jsi s tím, že co je špatné na tom, když někdo píše kriticky na fóru, což s tímto tématem nesouvisí nijak... já od tebe rovněž neslyšel žádný pádný argument. tak asi další věc, se kterou se my dva shodneme :D
-
ucho: Celou dobu tady píšu, že to "další klepnutí přes prsty" považuju za exces. Ty jsi zatím přišel se svéráznou definicí "chodu hry" a jinak jsem teda žádný pádný argument od tebe neslyšel. A pokud chceš nadávat, beru to jako důkaz, že žádné další argumenty už nemáš.
-
Dworkin: já ti nevím, už se mi jevíš jako troll i ty. nebo máš problém s chápáním psaného textu a nebaví mě ti něco vysvětlovat. permanentní ban by "pomohl" v tom, aby dotyčný dále neotravoval. ano? řešení je to špatné, jak jsem psal, ano? dotyčný dostal dočasný ban (plus jako bonus další klepnutí přes prsty, viz pravidla daného fóra), ano? tedy ideální řešení, jak píšeš sám, tak jsme se konečně shodli... :) (jinak anonymizery se dají vcelku snadno odfiltrovat)
-
ucho: Pořád jsi nevysvětlil, proč by pomohl jen _permanentní_ ban na IP. Já si to totiž nemyslím. Naopak si myslím, že výchovněji působí sice delší, ale ne trvalý ban. Když je to permanentní, je šance na odblokování účtu (a tudíž počtu postů, známostí atd.) nulová a je naopak větší motivace sáhnout po nějakém anonymizéru a začít dělat zle.
-
ne, to je můj odhad jako admina jiného portálu... z praxe jsem proti dlouhodobým banům, ono lidé občas časem dostanou rozum a tedy je špatné takového člověka od něčeho odříznout, co by mohl s klidem využívat, když by jednal slušně. tedy nejlepší postup v takovém případě je nějaký trest. když je to v rámci pravidel fóra, je to dokonalé řešení (a prakticky jediné)
-
-
Narušuje tedy chod fóra – měl by dostat ban na fóru. S hraním hry to podle mě nemá nic společného. Ale z lidského hlediska to úplně chápu, moderátoři jsou taky lidi a občas nevědí, co činí *4*.
-
-
ucho: Uvědomuju, četl jsem i původní zprávu na Rock Paper Shotgun, inkriminovaný topic z Bioware fóra i sliby EA z roku 2008, že ban na jejich fórech nebude ovlivňovat možnost hraní jejich her (http://www.shacknews.com/article/55656/ea-not-banning-game-access).
-
ach jo, četl jste někdo ten článek? uvědomujete si, jak to fórum funguje? uvědomuješ si třeba, kde vlastně ten ban dostal a za jakých podmínek?
-
-
-
Jak přesně narušuju chod singleplayerové hry tím, že o ní píšu kriticky na diskusním fóru?
-
-
potom nechápu, proč píšeš o kritickém psaní... dotyčný nedostal ban za kritiku ani za kritické názory...
-
-
Dobře, chod jaké hry tedy narušoval?
-
-
přečti si prosím nejdřív článek, abys sem nezaváděl tyto manipulativní mystifikace...
-
-
ucho: Píšeš: …narušuje chod dané hry… Dworkin se tedy ptá úplně legitimně: jak narušuje "chod hry", ať už je to cokoliv, že nadává na fóru Bioware.
-
ucho: Článek jsem četl. Souvislost mezi singleplayerovou hrou a porušováním pravidel diskusního fóra pořád nevidím. Chápal bych ban za to, že dělám bordel v MMORPG. Ale _přímo ve hře_. Ne na diskusních fórech.
-
Dworkin: opakuji moji odpověď. nejdřív si přečti článek, abys řešil věci týkajícího se tématu a ne věci mimo...
-
Opakuji otázku: Jak přesně narušuju chod singleplayerové hry tím, že o ní píšu kriticky na diskusním fóru?
-
-
-
-
-