-
Nééé prosím nééé, jak můžeš missnout lučištníka z půl metru, když se to ani neodrazí v animaci, boha jeho, zlatý akční RPG....
-
Opravdu? 2. řada je úplně mimo... když se vykašlu na drobnost jako že měnijou lidem jména (proč?) tak je tam tolik scén navíc či úplně jinak až je mi z toho špatně- Deaneris ukradli draky? Aria slouží Tywinovi? Malíček si cestuje po světě velkým asi jako Evropa jak se mu zachce v rozmezí chvilky? Lechtač zemřel? Jofrrey mučil děvku? 3ae ve druhé knize slouží Sanse? Sansu málem znasilnily? Jon strávil noc s Ygritte a ztratil se půlrukému? Opravdu vyjednávala Matka draků před městem o vpuštění dovnitř? Proč proboha Davos musel v serialu jet s Melisandrou lodí. Já myslel že musel proto, že hradby Bouřného hradu jsou očarovaný a ne moře,????? a už mě to dál nebaví takže to ukončím- 2 řada se naprosto odlišuje od knihy (první byla v pořádku, já chápu, že se to někdy musí trochu řítit jinak ale co je moc to je moc)... a vy asi moc velký fanoušek ságy nebudete, protože by jste tohle jinak nemohl říct.......
-
Cahir: No a o tom to je, keď viem, že proti mne stojí nejaký borec, tak predsa nebudem pred ním hopsať. To by mu náramne vyhovovalo, ale dostať krígel do tváre alebo stoličkou otrasie každým na svete, a keď sa už válate po zemi už žiadny direkt ani hák nikomu nedá. Roky som sa pohyboval v prostredí, kde nebola o konflikty núdza a v podstate ma ľudia, čo trénovali a machrovali najviac sklamali. Poznám dokonca aj bývalého juniorského majstra v boxe, ktorý láme sánky na počkanie, a keď bolo treba zlyhal, lebo "strach seká hlbšie ako meče". Ale takého Kimbo Slicea by som teda bral do party.
-
dEvil: Tohle většinou říkaj lidi, který jsou moc líný na to, aby začali trénovat, a tak si hledaj výmluvy typu stejně to nepotřebuju, páč na ulici to stejně nefunguje apod. Je to o člověku, je to o tom, jak moc v sobě toho válečníka máš, je to prostě o povaze, s tím souhlasím. Ale když jsi trénovanej, netrénovanýho prostě seřežeš, taková je moje zkušenost. Streetfight je taky forma tréninku, jestli se někdo tříská od mala, v podstatě od mala spáruje. Přesto si myslím, že umět dát pořádnej technickej hák, direkt, zvedák, loket je mnohem účinnější a brutálnější, než kolem sebe zuřivě plácat. Jedna dobrá rána a je hotovo. Nevěřím tomu, že stokilovýho MMA fightera by dostal někdo, kdo maximálně tak zvedá činky a i moje vlastní zkušenost to potvrzuje. Jak jsem říkal, možná tak kdyby to ten zápasník nečekal.
http://www.youtube.com/watch?v=zweLHHfoluA&feature=related
K tomu šermu. Prosím tě, kdyby na vycvičenýho šermíře v zápase na život a na smrt někdo s křikem naběhnul a mával by kolem sebe mečem jak s hokejkou, tak by ho ten šermíř proříznul v první sekundě.Obzvlášť v šermu platí, že když si nepohlídáš obranu, máš čepel v břiše ještě před tím, než dopadne tvoje rána. -
Cahir: Ja poznám všelijakých ľudí a najlepší bitkári, nie v ringu, nikdy nič netrénovali, keď tak s činkou, ale od malička malého sa bili s hocikým hocikde. A poznám aj kickboxerov, ktorý v ringu volačo znamenajú a pri šenkovej bitke sú posratý až za ušami, jednoducho skutočný bitkár to musí mať v hlave a nikde inde. Pán SK má pravdu v tom, že je hovadský rozdiel ísť sa biť na život a na smrť jeden na jednoho, kde jednoducho neverím tomu, že niekto bezhlavo použije nacvičenú fintu hŕ bŕ, jedine tak blázon.
-
Nemohu si pomoci,ale ten bojovej system vypada opravdu hrozne i mlaceni prazdne slamy vypada lepe nez tohleto.
-
Ja se neurazil. Pro jistotu příště budu psát smajlíky :) aby nedošlo k omylu :-D. Pokud to první tak vyznělo tak asi jen proto, že jsem z toho dost zklamán. Vkládal jsem v to velké naděje protože jak knihu tak seriál mám moc rád a doufal sem, že zas jednou vyjde jedna perla mezi RPG které si s chutí zahraju. Ano uznávám je blbost něco odsoudit jen kvuli videjičku ale rozhodně si počkám až to bude levnější a ne za plnou pálku.
-
Coehoorn: 1) O koních se vůbec nebavíme. 2) Tebou uváděné zdroje ani nebudu komentovat, nicméně 30 - 50 kilo vážily maximálně turnajové zbroje, ale ty nebyly určené pro klasický boj.
PS: Jestli ti to nedošlo, tak tohle bylo šermířské umění pro landksnechty, kteří plátové brnění nenosili. *3* -
Naopak. Jsou to naprosto odlisne hry. Kdo ma rad akci a hraje primarne na PC, pujde do Diabla. Kdo ale ma rad pribeh, vyvoj postavy a celkove proste to, co dela RPG RPG, pak pujde do Game of Thrones. Samozrejme to zahrnuje jen hrace, kteri si chteji nekterou z techto her zahrat.
-
Diablo 3 skutecne RPG neni. Je to uz pouze hack n slash akcni hra. Druhe Diablo ma vyvoj postavy a s primhourenim oka se o RPG mluvit da. Diablo 3 uz vyvoj postavy nema, takze to neni RPG. At se ti to libi nebo ne.
-
Doufám, že se jim nějak povede ukecat Dinklageho, protože Tyrion v jeho podání nemá chybu.
-
Tak každý pojem má nějakou svou genezi, že jo? Jasně, i podle mého Diablo nesplňuje už samotnou podstatu toho spojení slov "role-play", dneska se prostě za RPG prvek obecně přiřazuje jakékoliv přidávání bodíků v rámci statistik postavy. Btw. nejsem hater Diabla, dvojku jsme s kámošema přes net hráli několik dlouhých nocí, přesto mám raději pravá příběhová RPG, v jejichž čele stojí samozřejmě Planescape Tormet. Ale hlavní je, že nedochází k matení pojmů, ne? Když se dneska řekne akční RPG nebo diablovka, tak každý ví, o co jde.
Jinak je docela zajímavé, že podobný vývojem si prošla science-fiction, kdy dneska je za sci-fi považování vše, co se odehrává v budoucnosti, i když tam z toho slova "science" nezůstalo vůbec nic.
Jinak -
Hm, takže o diable, čo je v podstate čistokrvný dungeon creeper s izometrickou perspektívou majú ľudia problém hovoriť ako o rpg, ale hry, kde sa behalo do štvorčeka a nepriatelia sa ubíjali chaotickým klikaním na ikonky zbraní sú "old school" a "golden" rpg...
-
Coehoorn: Viděl jsem video, kde dělá člověk v plátové zbroji (určené do boje, ne na přehlídku) salta...
-
Souhlasím s tebou, také mi nejde pře pysky mluvit o diablu a hacknslash obecně jakožto o RPG. Ale je to prostě tradice.
-
Hmm v tomhle celkem souhlasím ale z toho co napsal předtím to nebylo moc poznat. A nemusíš se hned urážet takže klid
-
Já se na to celkem těším. Už spoustu let znám tu ságu, na seriál jsem se těšil a nakonec se povedl na výbornou, a hra sice na první pohled nevypadá jako nějaká super ultra pecka, ale mám pocit, že to nebude špatná hra a že se budu bavit. Grafiku neřeším, grafika mi už před několika lety u her připadala naprosto dostatečná a přesto se pořád dál zlepšuje a zlepšuje. Takže i sebehůř vypadající letošní hra v mých očích pořád vypadá realisticky a dostatečně.
Jen mám strach z děje, a taky z dabingu, protože alespon v tomto 30 minutovém videu vypadal opravdu děsivě nekvalitně. Monotónní mumlání, ti dabéři asi jen četli text a nevěděli a neviděli o co se jedná, jak a kde se scéna odehrává atd. Prostě na rychlo odfkláknuté. Sice tam budou myslím 3 postavy namluvené herci ze seriálu (varys, cersei a Jeor Mormont), což úroven zvedne, ale jinak to asi bude trochu horší.
Každopádně se těším a jsem zvědavý. Škoda jen, že už nemám skoro vůbec čas na hraní jako kdysi :( A to ještě musím dojet Legend of Grimrock, Skyrim a předobjednané mám D3. Vubec netuším kdy a jak to vše stihnu dokončit :D -
Jo, turnajová brnění několik desítek kilo vážila (i když 60 kg mi přijde jako docela přehnané číslo), a dostat se v nich na koně bez kladky či schůdků bylo umění - ale do skutečného boje se samozřejmě nikdo do ničeho podobného neoblékal.
-
Je paradoxní, že mnozí spekulují nad tím zda je Mass Effect RPG a přesto považovat hack n' slash hry za subžánr RPG dělá potíže málokomu. Mě to ale docela potíže dělá - a to jsem příznivcem velice širokého vymezení tohoto žánru.
-
"Knights suit of armor" určite spolu nevážil "maximálne" 20 kíl, skôr by som povedal 20-30kg. "Turnajové" brnenia mohli vážiť aj 50kg, no pre "bojové" zbroje bolo viac ako 30kg skôr výnimkou.
Čo sa týka koní, boli šľachtené špeciálne bojové kone (destrier, kurzer), ktoré dokázali uniesť jazdca v brnení (a vlastné brnenie), tie ale nepatrili medzi najväčšie plemená a rozhodne nemali 2m.
To, že sa rytier nedokázal postaviť, ak spadol z koňa, je čistý nezmysel (ak tomu spadnutiu nepomohol nejaký cep, píka alebo šipka).