-
No fajn, ale tohle jsou nahrane a nacvicene sestavy, v realu si opravdu malo kdo troufne zkouset nejake finty a vzdycky se jedou jen nejucinnejsi techniky a svym zpusobem nejbezpecnejsi techniky. Staci se mrknout jak probiha boj v dnesnim fullcontaktu...ti chlapci maji nacvicene desitky efektnich technik, ale nakonec stejne po sobe skoci a snazi se umlatit co nejjednoduseji.
-
seriál má zatím 16 dílů take to je 16 hodin, to zas tak časově náročné není....... za to knihy: kniha první 850 stran, kniha druhá 950 stran, kniha třetí 1200 stran, kniha čtvrtá 850 stran, kniha patá (???) předpokládám dle originálu - asi 1300..... tohle je třošku časově náročnější ne ? :)
-
takže, seriál se drží předloh pouze první serie, ono se sice i druhá serie řítí stejným směrem, ale vymýšlí si takové hovadiny, že mě to někdy opravdu štve..... nehledě na to, že serial vám až tak ten svět nepřiblíží, příběh má být úplně jiný než v serialu, takže pokud chcete znát svět, radím si to přečíst...
-
A myslis, ze knizky prelouskas rychleji? ((:
Jinak mozna nejaky shrnuti - ja si knizky nechavam nekdy na leto/podzim dle casu a snad se nekdy juknu na serial. -
No hra stojí jako Ačkový titul, tak doufám, že tomu bude odpovídat i zábava, ano zábava (nejde primárně o nějaké grafické techtle mechtle, beztak je to unreal 3 engine).
Co jsem četl, velmi si zakládají na příběhu a trošku se vezou na vlně popularity seriálu. Všechny postavy které se vyskytují ve hře a současně i v seriálu jsou nadabovány těmi samými herci (a předpokládám, že i gesichty budou stejné.
Bez ohledu na to všechno si myslím ale, že soudruzi trošku špatně naplánovali release. Ve stejném týdnu jako diablo 3 může vydat hru podobného žánru pouze šílenec nebo naprostý genius. -
tož to ja
-
To mě nenapadlo *15*. Nic ve zlém, ale to je na mě krapet časově náročné.
-
Možnost zkouknout seriál. Dost věrně se drží knih.
-
Vůbec mi nejde o to aby to bylo super epické a akční jako prase :). To sem neřek. To že staré tituly se mění v super akční hry a postrádají pak hlavu i patu mě vadí. Co se mi fakt nelíbilo byla grafika, to máš pravdu, dále to bylo rozanimování postav, mimika, souboje jak vypadali prostě mi to přijde jako narychl slátaná hra. Můj názor jen sem ho vyjádřil, od toho jsou tu komentáře, nebo snad je zde dovoleno jen kladné hodnocení ?
-
Velmi pěkné *4*
-
Why not, mozna jsem to splet s turnajema.
-
I celoplátová brnění vážila max. 20 kilo, což odpovídá dnešním speciálním jednotkám. A když vezmeme v potaz, že se na to rytíři připravovali od malička (mj. zvládali ovládat koně jen pomocí nohou, kdo z jezdců tohle dnes umí?). Například analýza kosterních pozůstatků králů Jana Lucemburského a Karla IV. ukázala, že dotyční měli za života postavu dnešních desetibojařů, takže fyzičku na pohyb v brnění asi měli. *3*
-
Z toho mám taky krapet obavy. O knihách nebo seriálu nevím ani zbla. Ale hra (až na ty animace během boje) mi je celkem sympatická. Nejsem si jist, jestli z toho budu mít plný zážitek, když o předloze nic nevím? *9*
-
Aha, tak to jo. Jsem tě špatně pochopil. Zmátla mě ta věta o dvou chacharech máchajících mečem. Vlastně máme k boji stejné výhrady *1*
-
ale to ze do nej strielil z blizka z toho luku to fakt bylo smesny: )
-
me to samy :)
-
To není pravda, to je právě jen mýtus. Původně rytíři/bojovníci obecně žádné plátové zbroje neměli, ty přišly až o dost později. Cvičili se od útlého věku a to nejen v boji se zbraněmi, ale i bez. Kromě toho byli výbornými jezdci. Dochovali se i nějaké písemnosti, v nichž se píše, že i zkušený rytíř by měl cvičit hodinu a půl a to ráno i večer (klasické dvoufázové tréninky, které dnes probíhají u závodníků v bojových sportech - těžko kolem sebe mácháš zbraní jako malej harant, když takhle tvrdě trénuješ). Dochovali se i jakési "učebnice", jež poukazují na velmi pokročilé techniky boje a jsou tak důkazem velké profesionality tehdejších válečníků. Mimochodem, píše se i tom, že také výcvik v těžkých zbrojích probíhal velice brzy a že později (nejen díky tréninku, ale i důmyslné technice výroby zbrojí), byly válečníci naopak velice obratní.
Je jasné, že patřičný výcvik se nedostal každému a že v bitevní řvavě se po hlavách mlátili rváči. Bitva není duel. Což je ale i stejný případ právě u takových samurajů - také šlo o určitou elitní skupinu.
Pusť si video od Hairy_Ass, to je docela věrná ukázka. -
Myslím, že kolega mluvil čistě jen o "looku" boje. Je fakt, že to vypadá trochu předpotopně, různé animačky úhybů a krytů mělo už stařičké NWN.
-
No ono to tak i bylo, ten clovek byl napakovanej v 60kg brneni a pohyblivosti neoplyval a ty souboje byli jako drevorubecka soutez, kdo koho driv utlouk ten vyhral.Az v pozdejsich dobach se zjistilo ze je lepsi mit pohyblivost nad pancirem... pak byli taky ruzny kombinace rapir+dyka atd...
-
Ahá. Tak díky. No snad to tedy bude něco víc než jen hra, která se snaží vytěžit z tématu, co zrovna letí.