Přejít na výpis diskuzí
V EVE Online proběhla největší a nejničivější bitva v historii hry
28.1.2014 | Aleš Smutný
123 příspěvků
-
Video ze vcerejsi bitvy. Nekoukat bez nahradnich spodaru. http://www.youtube.com/watch?v=RCK-E5AopVI
-
Když exneš ať už v pvp, nebo v pve, tak se zjednodušeně řečeno, někde (kde si určíš) "respawne" tvoje postavička s naučenými skilly. Za jistých okolností (však pouze vlastní neopatrností), se při tomhle dá přijít o naučené skilly.
Lodička která ti pukne, tak ti prostě pukne, a musíš si vydělat na novou. Jediné co se dá, tak si svoji loď pojistit regulérní pojistkou, která může v onom nejhorším případě, částečně ztrátu uhradit.
Tohle je ta surová "HC" část EVE Online, která momentálně ve hrách není. Velice lehounce přirovnatelný je asi jedině hardcore mode z Diabla 2/3.
Do takovéhohle souboje, se ti asi jen tak nepovede dostat. Ve hře je asi přes 5000 systémů (zón, lokalit, či jak to jinak nazvat), ve kterých se hráč může pohybovat, a ne všechny mu budou přístupné. Doletět sice můžeš všude, ale po cestě tě dycky někdo rozstřelí a s chutí jen ze sportu.
Tahle hra je opravdu jen pro VELICE trpělivé lidi, pro nikoho jiného. A i pro ty je to náročné u toho vydržet. Ale dá se tomu věnovat průměrně 5-7 hodin týdně, a i přesto se v dobré komunitě dokážeš dobře pobavit.
Zaroveň je EVE živý model marketingu v menším měřítku, doslova, což může kupodivu vyvrátit částečně první odstavec, který jsem sepsal. Kombinace tohohle, a možnosti diplomacie, vyděračství, kooperace, ignorace atd., je tahounem téhle hry, na to je CCP právě tak pyšno. Doposud nemají v tomhle žánru konkurenci. -
Pokud přijdeš o loď tak je prostě zničená a musíš si koupit jinou, můžeš si jí však pojistit takže většinu peněz dostaneš pak zpátky. Dobré je také mít nějakou náhradní loď kdyby náhodou. Při pvp to u některých bohatších aliancí také funguje tak že pokud přijdeš o loď při společné akci tak ti za ní daji peníze zpátky.
-
ako to funguje ked znicia lod hracovi v tejto hre...
ma niekto malu lodku a by sa zaplietol do toho boja chtiac nechtiac
a znicia mu a inu nema v doku ...co sa potom stane ..musi zacinat znovu ?
setrit si peniaze a robit npc questy a potom dostane beginer a potom lepsiu atd.
alebo tu znicenu si len opravi a pokracuje dalej. proste ake dostane hrac penalty pri
zniceni svojej lodi v hrani questu alebo pvp boja. -
Ako zahrať si mmorpg OK! Ale toto sa mi už zdá trocha moc hardcore. Hranica medzi skutočnosťou a virtuálnou realitou je v dosť tenká. Osobne ma vesmírne boja nikdy nebavili. Aj Star Wars som pozrel len aby som si doplnil filmové vzdelanie *5* A to je typ hry pri ktorej sa človek z gameplay videí nič nedozvie, pretože tam skoro nič nie je vidieť a nezainteresovaný človek tomu vôbec nechápe.
-
Ale teď tam asi dlouho žádná superbitva nebude. Vrátíš se a budeš jen grindit ;) Nedělej to *2*
-
i mne o tom baví jen číst
-
Škoda že lidstvo ještě nepokročilo tak daleko, že by řešilo své spory na podobném virtuálním poli, už žádná krev, jen armády nerdů a jejich Titáni...
btw asi jediný případ, kdy by mi nevadilo prodělat ZVS :) -
Třeba se ještě někdy vrátí Testi, když jsem je viděl naposledy tak jsme je vykopávali z Delve. Furt mají ale cca 4000 hráčů.
-
Problem tyhle linie argumentu je, ze nikdo treti relevantni neni :) Dva giganticke mocenske bloky (CFC a Rusove + spojenci) se spojily, aby to natreli tretimu mocenskemu bloku (N3/PL). Tyhle tri megakoalice ovladaji prakticky cely null-sec, snad vyjma jedineho regionu, ktery ale nikdo nechce - Providence (proto se je taky na tom odkazovanem clanku z themittani.com nejplusovanejsi ironickej komentar "When this is over the largest sueprcap fleets will belong to Provi and BNI. Then we will rise..." :)
-
Divím se že mi ta stránka ještě nějak funguje. Podívejte se jak vypadalo EVE úplně na začátku, před cca 11 lety :) http://cursedslayer.wz.cz/
-
Ta "guilda" (v EVE zargonu korporace, "corpa") je prave klicova. Lidi, co to hrajou jako solo vlci ciste v high-secu bez jakehokoli socialniho kontaktu je mininum, vetsina jich rychle konci stejne jako ty kvuli nude.
Pokud bys to chtel jeste nekdy zkusit, skoc do nejaky aktivni korporace, nejlepe do takove, kde se staraji o novacky a snazi se vymyslet pro cleny nejakou zajimavou napln. Vyborni jsou treba Brave Newbies (pokud umis anglicky) nebo existujou i cesky korporace zaskolujici novy lidi a operujici jak v high- tak v low-secu (poptej se na cz/sk kanalu). Vyzkousej s partou novejch kamosu pvp v levnych lodich, kdy skoro o nic nejde. Treba te to nechytne, ale minimalne ti to podstatne rozsiri obzory.
Ze samotne hratelnosti hry se toho moc nezmeni, o tom uz mas docela dobrou predstavu, ale precijenom strilet na hrace je neco uplne jineho, nez strilet na hloupy NPCko, minimalne ti to rozproudi krev. I kdyby pro tebe pvp treba nebylo, tak i ten pohodovej zivot v high-secu je snesitelnejsi s par kamosema na pokec a podporu. -
Proč? Koukni ještě jednou na článek, není divu že to lidi fascinuje.
-
Já bych jenom rád podotknul, že za systém zapoměli zaplatit pandemici, nulli za to vůbec nemůže :)
-
EVE je fenomén - rád bych ji vyzkoušel, ale mám strach že už bych pak asi neměl čas na nic jiného :)
-
tak jsem to myslel spíše. prostě to není jako v jiném mmo, kde třeba guildy nebo tak mají minimální interakci mezi sebou, pvp je konstruované a world pvp nemá žádný dopad na dění ve hře. tady se vytvářejí složité aliance, neútočí se náhodně, ale ve velkém měřítku je potřeba obrovské strategie a diplomacie, což už se blíží reálnému chování člověka ve společnosti. protože to, co člověk dělá ve hře, má dopad na celkovém chodu hry (asi ne úplně, ale více, než jinde).
a k tomu druhému. zrovna nedávno jsem přemýšlel nad obrovskou akcelerací technologického vývoje a v řádech desítek let je to spíše nepravděpodobné, ale ve stovkách let je to naopak pravděpodobné velmi. -
Já bych spíš řekl, že prohráli všichni při takových ztrátách *1* Jak se říká dva se perou třetí se smějě *15*
-
Každopádně EVE docela zajímavě prezentuje sociální vztahy v lidské komunitě.
-
Ono to zas tak tezke neni (ty tutorialy vysvetli zakladni mechaniky dostatecne podle me). Opravdu jsem se snazil aby me tato hra chytla - inteligentni vermirne mmo ? Ano prosim. Tu hru jsem si rozjel uz asi 6x (2 mesice jsem mel i sub), ale pokazde me to zkratka prestalo bavit z toho duvodu, ze vic nez cokoliv jineho mi to prijde jako takovy space tycoon. Ono to poletovani tema lodkama sem a tam je vlastne vedlejsi. Prijde mi ze se to vsechno toci hlavne kolem obchodu a ty ostatni cinnosti tam nejsou zpracovany moc zabavne. Poletovani lodkama nuda (klikat v tabulce na brany a davat porad warp,jump atd), bojovy system nuda (klikat v tabulce na lodku, orbit v optimalni weapon range, fire), tezba nuda (doletet k asteroidu,fire a cekat 20 minut nez se mi naplni cargo hold), explore/salvage nuda, nevim no. Nepopiram, ze jsem na to mozna sel nespravne (pravda nebyl jsem v zadne guilde), ale dokud to bude takova tabulkova manie tak to asi nebude nic pro me.
-
Stačí mít trochu trpělivost a vše přijde samo. Akorád nesmíš chtít vše hned. Pokud se rozhodneš začít, tak ale s bitvou jako je tato dobrý rok, dva vůbec nepočítej. Nehledě na to, že oproti jiným mmo je v eve vcelku náročné najít korporaci, která by se tě ujala a nějak výrazně promlouvala do dění na serveru. Problém je totiž, že narozdíl od jiných online her není uplně možné dohnat hráče, kteří se hrou začali dřív. Resp. pořád budeš o něco pozadu nezávisle na tom, kolik u hry strávíš času. Proto je strašně složité dostat se do jedné z top aliancí a užívat si hru tak jak je tu prezentována.