Přejít na výpis diskuzí
V létě se dostaví vylepšená verze Baldur's Gate
16.3.2012 | Adam Homola
174 příspěvků
-
A proč zrovna ID? Chtělo by to spíš předělat Planescape :Torment, však to bylo spolu s BG2 to nejlepší RPG široko daleko. To si o remake přímo říká, i když nevím jak se na obrovská kvanta rozhovorů budou tvářit mladší hráči, v mnoha směrech vyjímečná a dost morbidní hra.
-
jak nikdo ? BG1/BG2 + dat, IWD1/IWD2 + dat, NWN +dat, KOTOR 1+2 sou u mne na polici, originalky koupene jeste jako cerstve novinky... me nejoblibenejsi RPG... Gothic, ani zadne rpg od bethesdy mne nikdy nechytlo jako tyhle veci.. tuhle reedici musim mit a az neskutecne se na to tesim :)
-
nwn jako single souhlas... jenze cos mozna nepochopil je to, ze nwn nebyl primarne delanej pro singl.. ten tam byl naplacnutej jen tak navic.. primarne to bylo prvni poradne online hrani s moznosti vytvaret perzistentni svety a tam tahle hra pasovala az neuveritelne dobre.... vem si jen CZ/SK svety arkhalie, demona, alhambrie... a to je jen slabej odvar sveho casu jich bili tisice.. je nesmysl tuhle hru hodnotit dle singlu..... jop pro ostattni kdo a co udelal ;) podivejte se na bioware stranku a tam uvidite kdo a co ma pod palcem.... mimochodem obsidian co delal kotor2 je v podstate black isle... nebo aspon lidi po tom co to studio iply znicil a poslal do hrobu. navic bioware a black isle sou sice oddelene znacky ale stejni lidi :))
-
A nechtějí to předělat do 3D? Jinak teselace nemá smysl.
-
Nesouhlasím.
-
Jo, strašně se omlouvám, mohl bys mě kontrolovat častěji, občas se stane, že to ujede a takový jako ty jsou potřeba. Musíš v tom pokračovat Martine, vytrvej. Díky.
-
Je to možné. byť byli Black Isle slavní, Planscape se nijak zvlášť neprodával. nevím jak Icewind Dale, ale čuju, že to měl podobné.
-
praveze toho prostoru mezi lokacema je asi dvojnasobek nez samotnych lokaci a u BG 2 jeste mnohem vic
-
To sice mela, ale s predchozimi dily to pribehove nemelo moc spolecneho. Kdyby to pojmenovali jinak tak by po tom asi nestekl ani pes.
-
vlastně no jo. postava uměla jít jen dopředu, doleva a doprava. jakmile pohyb vyžadoval vracení se, došla jen do nejbližšího možného bodu. člověk musel opatrně proklepávat postupně cestu dungeonem, aby byla víceméně přímočará.
-
To je pravda. Od žádné hry jsem nedostal takový pocit síly a moci. Když si vyřídil jedním kouzlem "kouzlo smrti" celou partičku slabších dobrodruhů *1*
-
A právě proto 2E považuji za geniální... Protože Mág je tam Mág s velkym M...
-
počínaje BG 3 to měla být nová trilogie...
-
Jop. A 3 dil, ktery se vyvijel, se jmenoval Baldur's Gate jen proto, ze Interplay mel licenci na dnd hry pouze s nazvem BG a IWD.
-
viz. https://twitter.com/#!/TrentOster/status/180398854049509377
-
Ale to je podvod *15*.
Já mám rád systém, který využívá oboje. Náhodný loot a k tomu některé předměty pevně dané. "Nejhorší" je náhodný loot v Eschalonu. Tam může z truhly vypadnout třeba ultimátní zbroj nebo taky nic. To už chce hodně velké sebeovládání nenahrát pozici, když po vymlácení pirátského tábořiště otevřu truhlici a je v ní kulové *1* -
Doladit a vylepšit by se toho dalo vícero, já bych byl rád i za opravení 32bit barev. Zkoušel jsem vícero postupů, ale vždycky mi to tam dělá takové to černé políčko u zbraní apod. A stíny asi ovládal Boo. Někdy šly a někdy ne.
-
21.12.2012 přistanou emzáci, nechají tu kalendář na dalších pár tisíc let a zase odlétnou. Teď se musí docela bavit nad úrovní inteligence pozemšťanů. Dají nám kalendář do data 21.12.2012 a někteří géniusové z toho usoudí, že ten den nastane konec světa *7*
-
Pěkně jste to vysvětlili klucí, nevím co bych dodal. Na druhou stranu, ač jsem sám velký D&D nerd, tak chápu jeho nezálibu v tomto spell systému, protože to je snad jediná věc, která mi taky na D&D vadí, proto mám radši dotatečná pravidla se spell point systémem. Je to podobné, taky tam jsou omezení, akorát kouzelník může kouzlit jaké kouzlo chce - podobně jako sorcerrer v klasickém systému (ten má zase o dost více spell pointů). Každý kruh kouel má cenu ve spell pointech, takže když mi dojde 7 magic missiles (každá stojí dejme tomu 1 spell point), tak můžu jednoduše třeba místo kouzla 9 úrovně (9 spell pointů) vykouzlit dalších 9 magic missles. Je to mnohem volnější, člověk využije veškerou enerii a nedostane se do situace, kdy mu je polovina připravených kouzel k ničemu.
-
Čoveče, poprvé ti dávám plusko... *1*