Přejít na výpis diskuzí
V létě se dostaví vylepšená verze Baldur's Gate
16.3.2012 | Adam Homola
174 příspěvků
-
Konečně se našel někdo, kdo souhlasí, že NWN stojí za hovnajs.
-
Zůstanou, včera to potvrdili na twitru :)
-
Zabudol si na skvelý inventár, v ktorom som strávil asi štvrtinu hry *5*
-
No, pokud to Overhaul nezkoní jako MDK2 HD...
-
To nevíš? Ten den má vyjít velmi dlouho vyvíjené ultimátní RPG s mayskou tématikou - jmenuje se to The End of the World. Na netu se už určitě najde nějaký preview... *4*
-
Kúzelník žiadne kúzla nezabudne. Jednoducho si pripravíš istý počet kúzel, ktoré môžeš použiť. Ak ich použiješ, musíš si odpočinúť, aby si ich mohol použiť zase. Ach ich nepoužiješ, odpočinúť si nemusíš, nestratia sa ti len tak.
Toto nie je akčná hra, kde budeš zaradom metať stovky kúzel a zastavíš sa len preto, aby si vypil nejaký uberrejuvenation potion, ktorý ti obnoví život, manu a ešte ťa aj vylieči zo všetkých chorôb a jedov.
Inak práve to pripravovanie kúzel dodáva hre ďalší zaujímavý rozmer, kedy sa hráč pripravuje na boj so silnejším nepriateľom. -
Ono by to taky chtělo trochu představivosti. To stání u sebe a máchání zbraněmi mělo představovat složitější souboj. Nebo si to bral tak, že boj opravdu probíhá, že 2 lidi stojí proti sobě, nijak se nebrání, neuhýbají a nechávají do sebe mlátit? Každé kolo představuje složitější souboj s kryty, úskoky, apod. A mechanikou hodu kostkou, nebo pravděpodobností, funguje valná většina RPG.
-
Divné bylo,že je do druhé dne zapomněl :)
Kdyby metal kouzla jednou za čas a musel nějak u náročných kouzel odpočívat to bych pochopil. -
Podle článku to teda vypadá dost nadějně, já osobně navíc doufám, že zůstanou u druhé edice pravidel.
-
Potion of mirrored eyes? Scroll of protection from petrification? Export/import? *1*
-
Lebo v diable si v zásade bojoval s obrovským počtom slabých nepriateľov (nízke defence), zatiaľ čo v bg bojuješ s oveľa menším počtom silnejších nepriateľov (vysoké defence). Hlavne zo začiatku sú postavy v bg skutočne slabé (1 útok za 6 sekúnd, to neustále sekanie je LEN VIZUALIZÁCIA, neznamená to že stále sekáš do nepriateľa).
Inak sú tieto systémy veľmi podobné - diablo má "defence" a "attack rating", bg má "armor class" a "to hit armor class 0" - zjednodušene by sa dalo povedať, že skrátka používajú iný random number generator (bg 20 strannú kocku). To bg umožnilo výborné škálovanie sily charakterov bez toho, aby hodnoty útoku a obrany (a života/poškodenia) dosiahli šialených hodnôt ako pri diable 2 (paladin s exile štítom 100k+ defense, barbar 8k+ hp, damage s botd 7-14k, damage s holy shock 1-40k atď.).
Inak to, že sa tvoj charakter nemohol trafiť, skôr vypovedá o zlom fite a vylepšení. Rozhodne si nespomínam, že by som mal v bg s bojovým charakterom triafať nepriateľov a v prípade, že som ich naozaj nemohol zasiahnuť, oni s tým problém teda nemali (drizzt). -
Automaticky dopocitava vetsi mnoztvi polygonu, takze objekty vypadaji detailneji, nebo vice zaoblene.
-
Očividně to holt nebyla hra pro tebe, byla jak vidno příliš nelogická a tupá, když si nemohl zasáhnout Drizzta z THAC-10 na 5-6 lvlu... Co naplat...
Ještě že dnes je běžné že kouzelník metá jedno kouzlo za druhým a doplňuje si manu lektvary, to bylo opravdu stupidní že kouzelník každý den musel namemorovat kouzla... -
No grafika by si minimálne vyššie rozlíšenie zaslúžila (infinity v 1920*1080 je trochu nepraktické http://www.thepretentiousgamer.com/wp-content/uploads/2009/tormentwidescreen2full.jpg) a aj postavy a potvory by mohli byť robené 3D modelmi; ostatne dnešný HW už umožňuje aby vyzerali k svetu, nehovoriac o plynulejších animáciách.
-
Btw, mohl by mi tu prosím někdo vysvětlit, co je to telesace...? *5*
-
Jinak ještě taková malá připomínka, moc by se mi líbilo, kdyby lokace nebyly loadovací ale byla prostě jedna velká mapa, což už by v dnešní době nebyl problém...
-
Teselace byla očividně míněna jako vtip :) Předělaná hra bude pořád izometrická a 2D. Vývojáři (mnoho z nich má být z původního BG týmu) mají k dispozici originální kód hry, takže dojde na jeho úpravy pro moderní systémy a přidání nového herního obsahu.
-
Baldurs Gate jsem nikdy pořádně nehrál, v době, kdy jsem se k tomu dostal, už na mne byly mechaniky prostě příliš staré a dodneška mě to mrzí. Třeba, pokud přidají tutoriál nebo lehce zintuitivní ovládání, mohl by se teď k tomu konečně dostat. A to by bylo super! :)
-
Hod kostkou ma smysl tam, kde nehraje roli hracova zrucnost ktera by tu "vyzvu" kompenzovala tim ze se musis umet trefit. v bg kde staci klik a to je vse, zadnou zrucnost nepotrebujes
-
Nene, ja to myslel jako na stary " hracsky" kolena (i kdyz se mezi pc veterany neradim) Biologicky a kalendarni vek mam jeste celkem slusny:-) Porad mi nejde do hlavy, jak jsem mohl Baldur´s gate tenkrat minout...