Přejít na výpis diskuzí
V létě se dostaví vylepšená verze Baldur's Gate
16.3.2012 | Adam Homola
174 příspěvků
-
pochybuju ze by ted jeste nekdo delal 2d engine pro hru ktera je veskutecnosti 3d, proste udelaji 3d engine kterej bude vypadat jako 2d
-
No tak to zase prr, právě BG Tutu je skvělej mod díky implementaci tzv 2,5 E i do BG1 a tak svýho Bladea (bojový kit Barda pro neznalé) můžu hrát hned od lvlu 1 !!! No neni to skvělý? Je to skvělý !!!
Ale jinak coop byl uber, jedinou nevýhodu vidim v tom, že když padne hlavní hrdina, nemůže ho parťák oživit, předpokládám že kvůli příběhu (nechci spoilovat), každopádně to byl jedinej problém coopu...
PS: A protože BG je hardcore, tak nikdy neměl žádnej lidskej parťák 100% jistotu, že bude moc být jeho hrdina znovu oživen, např. pohled baziliška a následný rubnutí a socha na 1000 kousků = totální smrt... *1* Dobré to bylo v tom, že si dotyčný nešťastník udělal novýho (samozřejmě jinýho, hrálo se RP) hrdinu, který se přidal k partě a vesele se chcípalo dál... Před poslední bitvou zbyli jen 2 z původní grupy... *1* -
1) Proč by to nešlo? (Ok to není výzva k diskuzi - šlo a určitě to udělají, spíše ale s DX9 aby to šlo i na XP)
2) Asi žádný, i když kdyby někdo fakt strašně moc chtěl, tak by se to nějak využit dalo.
Úpravou enginu myslí úpravu enginu, asi těžko to bude překlopení 14 let staré hry do enginu 12 let staré hry.
IPX, serial port a modem dneska nikdo nepodporuje ne proto, že by na to potřebovali 300 lidí ale proto, že všechny tyto protokoly jsou mrtvé co se běžných PC a konzolí týče. -
Těším se, tahle legenda si ke mně, na rozdíl třeba od Planescape Torment, zatím cestu nenašla. Obzvláště s čerstvými pocity znechucení nad vy-víte-kterou novou Bioware hrou (respektive jejími konci) se těším na hru z doby, kdy Bioware a Interplay soutěžily o to, kdo že to dělá ta nejlepší RPGčka.
Jasná koupě. -
Ne, to si to špatně pochopil, opětně najmout původní dabéry a pořádně to celý nadabovat...
-
Teselace teselace :) Proč se bojím, že si autor nedělal srandu, ale opravdu neví že
1) do 14 let starýho enginu prostě DX11 nenarve
2) jakej smysl by měla teselace u hry, kde vidíme vše zdálky shora v +- stejné výšce? :) co by se jako teselovalo?
Úpravou enginu myslí určitě to, že jendičku hodí do enginu dvojky, tedy něco, co dělá TUTU, ale s tím, že zůstanou zachována pravidla jedničky, což u TUTU není tuším, tam sou všecny povolání z dvojky atd.
Tady se tam konečně pořádně vyřeší podpora rozlišení, aby se to nemuselo řešit přes widescreen utilitu. Takový základní věci se tam budou řešit. Operovat s teselací je naprosto k smíchu.
Tak jako tak si nemyslím, že to hra potřebuje. Bojím se, že se tím ztratí možnost češtiny, vypadne kvůli zjednodušení i možnost hrát multiplayer atd...ano, v té 14 let staré hře jde hrát opravdu celá single kampaň až v šesti lidech po internetu. A to prosím máte na výběr mezi 4 druhy připojení - modem, serial port, tcp/ip a IPX. Dneska kdyby nějaké RPG mělo takové možnosti jako Baldur, tak by to okecávali 2 roky jak na tom muselo 300 lidí pracovat. -
Zobrazení vykrývaní nevadí u tak staré hry.Ale v Diablu ani jinde se mně nestalo abych se dlouhou dobu po sobě vůbec nemohl trefit.Většinou jsem se trefil a ubral prd,ale v BG sekali a sekali a pořád nic.To bylo tragické.v Diablu jsem se mnohem častěji trefoval pak to nevypadalo tak nelogicky.Jestli se animace ukazovala tak jak má to mně bylo jedno.Nebylo jedno když jsem koukal na postavu jak strašně dlouho seká a netrefuje se.
-
Taky si radši zahraji hru s hezkou 2D grafikou než nějakou škaredou 3D. Vlastně už ani novy hry skoro nehraju (vyjímkou jsou indie hry, hry od Valve a 2D adventury). Na internetu se pořád dá sehnat spousta starých kousků, co mě v dětství minula a teď si je můžu zahrát, navíc hratelně jsou většinou daleko více zábavné než nové kousky.
-
Proto to není remake v nové grafice ale overhaul. :-)
-
Heheeee :-DDD shodou okolností jsem před týdnem nainstaloval I i II se vsema datadiskama. Stahnul jsem modifikaci TUTU (BG1 hraješ v enginu BG2) stahnul jsem nějaký modifikace,nový zbraně,potvory a questy a je to NEJVÍC!!!! kam se na to serou dnešní hry. Akorát mydlim Basilisky v lesích u Beregostu a kvičim blahem!!! ta hra neztratila za ty roky vůbec nic
-
Zajimave, o tom sem nevedel. To ihned du shanet a flaknu si to do psx emulatoru na mobilu :P
-
Bohuzel enhanced edice bude asi exkluzivne na storu Beamdogu, na steamu se objevi klasicky verze v Complete edicich.
-
Planescape am misty opravdu neskutecne nadherne lokace, ikdyz ostatni hry na infinity enginu moc nezaostavaji. V zasade mi kupodivu vizualne nejvic vadila naprosta prkotina - okraje fog of war (misto postupne ztmaveni je tam jeste ten staromodni dithering nebo jak se tomu teckovani rika :P ).
-
On len splieta, veď ani v diable1/2 keď si nemal štít, tak žiadna animácia obrany nebola, skrátka rana išla cez postavičku, ale život ti neodobralo. Aj v d2 bola animácia dodge iba pre 2 či 3 skilly (ktoré boli od defense úplne nezávislé).
Ešte aj v jednotke s godly full plate a lučištníčkou som sa mohol s kľudným srdcom postaviť medzi kôpku blood knightov a nechať ich 3 minúty máchať tými svojimi bastardmi... -
no zvlášť u Planescape: Torment je to zcela nepřekonatelné, prostě nejlepší hra všech dob
-
Vliv teselace na 2D sprity jsem taky nepochopil :)
-
Splieta hovadiny, v diable je to úplne rovnako - kľudne prejde celá 2,5 metrová halberda cez celú príšerku, ale keď máš nízky ar/level a ona vysoký ar/level, môžeš tám máchať do aleluja a nič nezmôžeš.
A keď maník nedokáže pochopiť thac0 a ac, tak to je jeho problém (som si ale istý, že nepozná ani systém, ako sa to počíta v diable 2). -
"bude i teselace?"
>WTF? -
no neviem, tak som si schvalne pozrel manual k bg1 a vsetko to nelogicke a nevysvetlene ako ty pises je tam vysvetlene v priznacne pomenovanej casti ad&d rules - an introduction + by ta este mohla zaujimat cast combat in bg - more than just hack-n-slash
-
I v novém dragon age jsou pravidla, která určují, zda se útok projde, nebo bude vykryt. Akorád pouze v BG nebyla grafika na té úrovni, aby byla schopna vyobrazovat vykrývání. Viděl jsi snad souboj, například rytířský, kde každá rána padne zraní soupeře? I ty rytířské zápasy trvají...
Navíc je to rpg. Musí být vývoj postavy, s tím spojené snižování THAC0, pro častější zásah. Jen tak pro zajímavost, na konci BG2 bojovníci měli tak nízké THAC0, že trefili vždy vyjma kritických hodů.