Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jděte do pr*ele Bioware a EA...na co mi je pitomý DLC s tak hloupoučkym příběhem...najít super tajnou zbraň dřív, než jí najdou reapeři když za A) to je to samý jako hlavní dějová linka v trojce a za B) logicky nemůžu uspět, protože konce jsou dané a použije se tam Catalyst...k čemu to je...abych se dověděl o původu reaperů a proto musim koupit DLC typu "nastavovaná kaše"...ne díky...asi počkám až todle vyjde a pak si to ten super ultra vznik (doufám, že to bude stejně debilní jako vznik vetřelce v Prometheovy)přečtu na ME wiki
    • Pozor aby ti nepraskla žilka. Co když ta tajná zbraň je právě Catalist?
      • Takže budu hledat dvakrát to samý? Oh...geniální
      • Proc by mu praskala zilka? Vzdyt ma pravdu. To ze udelaji DLC totalne o nicem, protoze vsichni vedi, co za s*acku je ceka na konci, mne jen presvedcuje o tom, ze jsou totalne mimo realitu. R.I.P. Bioware.
  • Tuto DLC, pak třeba ještě jedno kde by se naverbovala nějaká další flotila nebo něco podobnýho a udělat nový konec, kde by se Reapři dali porazit v nějaký epický bitvě bez použití Nístěje jen pomocí flotil a spojenců a pak lovit po galaxie jejich ustupující jednotky...takhle bych si představoval pořádný epický zakončení této trilogie! To je ale asi bohužel jen z říše snů.
    • Cahir
      To je ale nepochopení konceptu Reaperů už od začátku. Celá jednička i dvojka jsou o tom, že Reapeři jsou prostě neporazitelní páni zla s mnohonásobně vyspělejší technologií a už celé věky úspěšně vyhlazují celé civilizace, které jsou navíc založeny na reaperské technologii. Už od jedničky lidé předpovídali, že se to bude muset vyřešit nějakou superzbraní a taky to tak dopadlo. Kdyby stačilo sjednotit národy a nakopat je do zadku, vyznívaly by jednička i dvojka značně přehnaně.

      Jasně, vůbec poprvé za všechny cykly se podařilo udržet Citadelu, ale to vede maximálně tak ke zpomalení Reaperů, nedělá to z nich slaboučké trapáky.
    • To je pěkná blbost. V celé trojce bylo jasně řečeno že konvenčně se vyhrát nepodaří a taky se to nepodařilo v žádném z předchozích cyklů. Tenhle konec by šel prakticky proti všemu v posledním díle... navíc epickou bitvu tam máš, jenom bez šance vyhrát :-)
      • A sakra, ja si celou dobu myslel, ze ME je o tom dokazat nemozne. V jednicce mi celou dobu Saren tvrdil, ze Reapery neporazime, pak se k nemu pridal Sovereign a jak dopadl? Jako kus rozmetaneho srotu.
        Ve dvojce nam vsichni tvrdili, ze letet skrz Omega Relay je sebevrazda a ze to nemuze vyjit a ejhle, ono to vyslo.
        Jenze trojka je bohuzel uplne jinde. Tam nam naserviruji deus ex machina hned na zacatku (halo, studovali jsme archivy 30 let, ale jako na potvoru na plany Cruicible narazime pet minut pred utokem Reaperu? Eh, vazne?).
        • Cahir
          Zapomínáš na to, že hrozba Repareů byla známá jedině Shepardovi a jeho partě - galaxie spokojeně žila ve sladké nevědomosti...
        • Možná proto že archivy jsou tak rozsáhlé a nikdo v nich stopy po super zbrani nehledal. Proč taky když na Reapery nevěřil. A ano, předchozí díly bylo o dosažení nemožného. Na druhou stranu i proto se mi líbí konec trojky, kdy je jasně řečeno že někde je strop toho co lze dokázat. Ne mnoho her a filmů se vydá cestou toho že se prostě nedá vždy dosáhnout toho co jsi vysnil. A v tom se mi právě konec Mass Effectu 3 líbí a proto si ho cením (i když s klasickým happy endem bych byl taky spokojený, ale takhle je to prostě lepší).
          • Možná jsem naivní, ale co by byla první věc, kterou by člověk hledal v archivu vyspělejší civilizace? Kulturu, architekturu nebo řekněme zdroje energie, zbraně (či něco co by se jako zbraň dalo použít)? Nutno říci, že archiv byl pod správou armády a tu určitě nezaujímala poslední móda v proteanské říši.
      • To jim bohužel nevyvětlíš. Oni pak začnou argumentovat podobnými věcmi jako například "ale oni mají Thanix kanóny a ten zničil blbý kolektorský křižník" (který mimochodem zlikvidovali i torpéda na Normandy) nebo "ale Thanix kanón je ve skutečnosti Sovereignovo dělo jako mají Reapeři" ale, že je to okleštěné tím, že je to jenom jeho mnohem slabší verze limitovaná velikostí jádra to už nevidí. Nebo další věc jako například, že dreadnoughty mají 888 metrů dlouhé dělo (Everest class), které vystřelí rychlostí světla náboj o hmotnosti 20 kg, který má po dopadu sílu 38 kilotun TNT a tím pádem by reapery měli odstřelit. Ale jak už je mnohokrát řečeno i v kodexu dreadnoughty nejsou postaveny na "knife fight" (zjednodušeně na férovku) a neumí tak dobře manévrovat tím pádem jsou hodně zranitelné a Reapeři by si z nich udělali akorát cvičný terč. Jedině co by Reapery nejspíše dokázalo ohrozit, byly allianční atomovky, jelikož už v součanosti dokážeme vyrobit atomovku o síle 57 megatun TNT tak si člověk dokáže představit, co měli o 173 let později za hračky. A taky to, že to byla první věc, kterou Reapeři zničili, tím pádem je to muselo nějak ohrožovat.
        • Ano? Ty jsi asi trojku nehral, ze? Turiani na chvili zastavili Reapery prave tim, ze neustale FTL skakali sem a tam a Reaperi je nemohli zamerit. A uz vubec jsi nehral dvojku, ze? Tam totiz Noverii obihaji antihmotove bomby. Jedna jedina by vyridila Reapera. Jenze na to se tak nejak pozapomnelo, protoze prece musime pouzit deus ex machina Cruicible a jeho deux ex machina brachu hvezdneho spratka. Takze ano, slo by krasne vyhrat konvencne, jen by to pak ukazalo v cele krase stupiditu pribehu ME3 a to prece nejde, ze?
          • http://masseffect.wikia.com/wiki/Noveria kde tady je prosím co řečeno o nějakých antihmotových bombách? Ten kodex je tak rozsáhlý, že nevěřím, že by o tom nebyla ani zmíňka. A nebyli to Turiani, ale Asari co guerillovou válkou "zpomalili" postup Reaperů k Thessii, jenom zpomalili, ale nezastavili. A k tomu dalšímu. Ano Sovereign byl zabitý, ale byla proti němu tři lidské flotily (myslím), aby ho odrazili. A ještě k tomu Shepard zabil Sovereignovo vědomí a loď tím pádem už byla jen bezcenný kus šrotu. Jak chcete něco podobného udělat v bitvě, kde je reaperů desítky ba-li né stovky.
          • Pokud jsi hrál DLC From the Ashes a prošel jsi všechny konverzace, tak tam Javik jasně říká že dočasně se jim podařilo Reapery odrážet i vyhrávat, dokud nenašli jejich slabinu v jejich taktice které využili. Co tě vede k tomu že by to nebylo stejné i v posledním cyklu.
            • Nejsem si tím stoprocentně jistý, ale nebyla náhodou tou slabinou arogance Proteanů? Javik přeci jasně řekl, že jejich říše ostatní asimilovala nebo zničila. Byli tedy sólisté a nevyužívali dostatečných "lidských" zdrojů, ne? Nemluvě o tom, že byli oslabeni válkou s jejich obdobou gethů, kterou jak poznamenal, měli už skoro vyhranou když dorazili Reapeři.
          • Sorry, jednicku, ne dvojku.
    • Toto je kvalitní názor
  • Něco takového se mělo objevit už v základní hře. Tahle placená DLC, to je opravdu hnus.
    • Cahir
      Proč je to hnus? Kdyby se všechny nápady a všechen obsah, který mají tvůrci v hlavách, měl nacpat do základních her ,tak ta hra vyjde za deset let. Nevíš, co říkáš... Na tomhle DLC se dělalo až dodatečně.
      • Nikdo nechce, aby se všechny nápady cpaly do základní hry, nicméně otázka "Odkud se vzali Reapeři a jak vznikli" mi vrtala hlavou během hraní celé série. Velmi nemile mne překvapilo, že se mi ani ve třetím díle nedostalo jasné odpovědi a jsem zhnusen, že po mě EA chce dalších 10 dolarů za to, aby mi byla zodpovězena tak zásadní otázka.
      • Ty netusis. Jak dokazes ze sa na tom robilo dodatocne. Bolo to z hry vyrezane, nic viac.
    • Máš pravdu, ale lépe pozdě, než nikdy. Jenom škoda že celou hru už jsem 2x dohrál, protože to určitě bude šikovně zakomponováno do děje tak, že si to při hraní celé hry bude jevit jako její nedílná součást (stejně jako DLC From the Ashes). Nevadí mi že je to dodatečně placené DLC, ale to že vychází tak pozdě :-(
      • Nejde mi ani tak o to, že DLC vychází pozdě, jako spíše o to, že jsou placená.
  • MidnighT91
    Žeby šance na další konec formou něčeho mocného co může zneškodnit reapery...
    • sleepless
      Na konce to nebude mit vliv, zadny novy konec nebude :)
      • to je pravda je tam pár vět navíc s katalystem ale to je vše jen si fakt přeju aby toto DLC nasměrovalo ME3 k jinému konci než jsme dostali ted.
    • Ocelot
      Přesně to si přeji. Stávající konce jsou už docela fajn + nový konec, když vyfakujete starchild, ale přál bych si, aby po tom co ho vyfakujete následovaly 2 možné konce podle toho jakou máte armádu(to to DLC by mohlo dost napomoct)
      Sakra dyť je to poprvé co vede celá galaxie finální boj s reapery, tak proč tam nedát šanci přemoct je nějak konvenčně...
  • Sweetchuck
    Konečně pořádné singleplayer DLC
  • Drobné rýpnutí, ale "obrázek dole" je z "Ardat-Yakshi monastery" na Lessusu - což je zhruba v druhé polovině samotné kampaně (bez DLC).
  • Amylee.Anderson
    Hezky, já si myslela, že tam neni nějaký původ reaperů jenom proto, že se jim nad tim nechtělo přemýšlet :D Jsem za to SP DLC moc ráda, ale nějak nechápu, jak to bude zasazeno do děje. Protože mi přijde, že ty informace v tom DLC jsou docela zásadní, takže už je moc pozdě tam něco takovýho dávat.
    • to si osobně nemyslím,že by mělo být pozdě,naopak to může odhalit něco velkého třeba indoktrinaci shepa? Co takle něaké post ending DLC?Hm taky se těšim a jsem za něj rád a těch 800 bodíků do toho rád vrazím:D
      • Panebože pochopte už že Shepard NENÍ indoktrovanej tenhle KEC si holt někdo vymyslel a skoro celá fanbase tomu teď věří a přitom to i sám Bioware vyvrátil.
        • he a kde a kdy prosimtě řekli "IT je BLBOST házíme na vás bobek fandové"??
        • deridon
          ten kec dával aspon smysl a Bioware to vyvrátila, protože je nasralo, že je něco tak pěkného nenapadlo, člověk si to klidně mohl ve své fantazii myslet, ale oni to prostě museli vyvrátit.. to je jako kdyby člověk četl knihu, představoval si něják svého hrdinu a pak přišel spisovatel a řekl, takhle to není, on takhle nevypadá, i když není nikde přesně popsán či vyobrazen
          • Amylee.Anderson
            To si vysvětlil krásně a přesně :) Mě je hodně líto, že indokrinační teorie neni pravda, protože ti lidé, co jí dali dohromady, překonali BioWare.
      • indoktrinační teorie byla oficiálně vyvrácena...nicméně indoktrinace na něm pracovala...to je vidět celý třetí díl...
  • ME je jedina hra kde som to ochotny zaplatit. Budem sitce nadavat, ale ME si ma obmotalo okolo prstu.
  • Kozy
    Jen doufám, že o reaperech toho moc neprozradí, líbilo se mi že jejich původ a vznik nebyl vysvětlen
  • Jack1947
    Konecne konecne, taky doslo na SP to jsem moc rad...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit