Přejít na výpis diskuzí
V Zaklínači 3 čekejte drsné vikinské seveřany i upíry
13.2.2013 | Aleš Smutný
119 příspěvků
-
Tak aspon mam porad cas dojet dvojku.
-
V knihe bola popisana ako nie typicky krasna. Ale elegantna s dokonalym telom (ostatne ako vsetky carodejky)
-
U mna naopak najoblubenejsia postava. Komplkovana ako mnohe zeny. Z vonka silna a pysna ako vsetky carodejky, ale vo vnutri sa skryva zena plna smutku, zena ktora si chcela podrezat zily a ktora sa nevie zmierit s tym ze nemoze mat deti. A v romane sa postupne z mrchy stava milujuca zena (po stretnuti a naslednej vychove Ciri) ochotna obetovat vsetko. Po stovkach knih co som mal uz moznost citat je prave tato najprepracovanejsia.
-
Po deseti pivech to máš stejný :D
-
Nicméně je tam pořád o tom, že vzpomíná. Koukl jsem se tam teď a díky je to 3. díl.
-
Hmm a nemalo by to byť Vikingské? Ak nie, ako je potom jednotné číslo? Vikin? Podľa mňa Viking.
-
Ale ve skutečnosti to má být škaredá seschlá stařena s křivýma nohama a bradavicí na nose. Ostatně jako každá čarodějka. Proto jsem Geraltovi ty barvitě popsané soulože s vědmami nikdy moc nezáviděl *15*
-
To je. Ale na jeji ztvarneni jsme zvedavy. Me uz trochu zklamala podoba Triss(i kdyz je jinak pekne udelana).
A je skoda ze vekove neodpovidaji kniham. Tam je psano ze carodejky(narozdil od carodeju) si nechavaly vzhled 17-letych. A Yen by tak taky mela vypadat. *2* -
Já teda doufám, že bude možnost Yeneffer někam odkopnout, je to extrémně nepříjemná postava....
-
To prece neni pravda. Konec knihy se da vylozit ruzne a smrt(v tom pravem slova smyslu) je jen jedna z moznosti
-
Jak by tam jako mela zapadnout? Triss ho vzdy milovala a vzdy vedela ze bude az na druhe koleji. A jine zeny byly v Geraltove zivote uplne bezne i vdobe.kdyz mel vztah s Yen. Takze zadna zmena. btw me byla Triss vzdy mnohem sympatictejsi nez namyslena Yen. Ale tesim se na ni.
-
BTW, když už se o těch postavách ze ságy babíme, tahle ilustrace od Komárkový se mi vždycky líbila, úplně se mi totiž trefila do toho, jak jsem si celou scénu při čtení představoval: http://img708.imageshack.us/img708/7707/dsc00281ho.jpg
-
Ja som vskutku zvedavy ako sa stym popasuju. Ak splnia vsetko co si predsavzali, moze sa stat ze W3 nastupi na tron najlepsiej RPG hry historie (u mna by nahradil BG2). Yennefer bude rozhodne najvacsim plusom hry a potesi najma kniznych fandov. Len neviem ako do vztahu Geralt - Yennefer zapadne Triss (pripadne ina zena), pretoze cely pribeh knih navadzal k tomu ze Geralt, Yennefer a Ciri su si sudeni. Vztah Geralta a Yennefer bol vzdy komplikovany, no na zaver romanu bol silny az na smrt.
-
Ale oni isli do inej dimenzie. Geralta a Yenn tam Ciri nechala a sama isla do dalsej (do nasej - artusovska britania.)
-
šašek počmáraný: Je to začátek Křtu ohněm (3. díl),
ale Milwa nevzpomíná na události v 4. a 5. knize, ale jen na dobu, kdy se Geralt léčil v Brokylonu, protože se to odehrává zhruba v době, kdy vyráží na cestu. -
No zní to skvěle, jen se bojím aby neukousli moc a nevyšla z toho hra s velkou ambicí a plytkou mechanikou.
-
No doufám, že ty "úhyby" nebudou nějaké šílenosti(např.udělá kotoul,poté se v pohodě zvedne a ještě stihne dvakrát seknout a strefit se), protože jak každý kdo četl knihy ví, Geralt by měl být "slabší"(např.kulhání) na jednu nohu, protože ji měl rozdrcenou.
-
stírám slzičky štěstí. jen doufám, že vzápětí nepřiletí Sapkowského facka, jak kdosi poznamenal.
-
Ono ide o skôr to, že Geralt a Yennefer vlastne ani "nezomreli" - podobne ako "nezomrel" ani Artuš, ktorý bol po bitke s Mordredom smrteľne zranený a odvezený na Avalon.
-
Nějaká koncepce posmrtného života tam přeci jen naznačna je.
Když odstrkují loďku s Geralt a Yen, tak ostatní postavy (Triss, Yarpen, Marigold) cítí, že jim pomáhají mrtví. Teď je otázka jestli to Sapkowski zamýšlel jako:
A) Geralt a Yen za pomoci Ciri odplouvají do nějakého typu podsvětí, těsně před tím než zemřou a tedy jim mohou pomáhat zemřelé duše
B) odplouvají do jiné dimenze a pak by šlo o odrazy osob žijících v jiné dimenzi (ale proč by to dělaly?)
Osobně jsem spíš zastánce té metody A) Přičemž mi přijde, že hry staví na B)
EDIT: Tak mne ještě napadlo, že Geralt přeci alespoň jednou potkává Smrt (asi v Něco víc ?)