Přejít na výpis diskuzí
Valve a EA si dokazují, kdo je silnější - odnáší to Battlefield 3
8.8.2011 | Petr Poláček
128 příspěvků
-
Příjde mi, že poslední dobou EA nabírá velmi směr Activision, což je dost mrzí. Bioware jsem měl rád. Dice celkem taky.
-
Origin by byl velkým trnem v mém oku, kdyby na něj nevyšly 2 největší hry roku, které jsem si předobjednal v tu chvíli, kdy byly oznámeny: Battlefield 3 a Star Wars: The Old Republic. Takhle mi nezbývá, než jej jednoduše tolerovat. A dodávám: Well played, EA.
-
Nepovolí ani jeden, přičemž Activision s Bobby Ko(ko)tickem včele si už mne ruce, jak nové Cod (MW3) opět převálcuje produkt od EA (BF3).. To by si v EA měli uvědomit a netvrdit zákazníkům / hráčům, že jim jde o zákaznický servis. Vždyť co je pohodlnějšího, rychlejšího a bezstarostnějšího než vlastnit hru na Steamu? Už přihlouplým nakupováním DLCček pro Mass Effect 2 za nějaké BW body jsem ztratil jednak čas, zadruhé důvěra ve webový prohlížeč nebyla zrovna největší a za třetí distribuce oněch DLC byla velmi komplikovaná (půlka pro tenhle region, půlka zas pro jiný..).
A to jsem se domníval, že vedle Valve, Ubi nebo Blizzardu jsou Electronic Arts jedni z mála "rozumných" společností na herním trhu. -
Nevím o tom, že by to byla ještě pravda, kromě pár izolovaných případů, za což Steam nemůže.
-
Jo a ještě něco. Kdyby Steam neměnil Éčka k doláčům 1ku1, tak sem s nimi jako s monopolem spokojený. Kdyby to na Originu převáděli v reálném poměru, byl by to chytrý tah, který možná naláká i mě na pár her(byť jsem ještě stále větším zastáncem krabic).
-
Jak žádné hry nedělají ? vždyt maj skoro každej rok novou hru !
-
Až ti bude aspon 15 tak portal pochopíš *3*
-
Je to poměrně prosté. Valve, jelikož může jednat z pozice monopolu, to nemůže jen tak respektovat. I když by pro momentální výdělky obou firem byla výhodnější distribuce na obou platformách, tak by EA vlastně všem ostatním firmám ukázala, že lze prodávat hry přes vlastní distribuci a tak by Valve v konečném výsledku přišlo o hodně víc. Takto se stane jen to, že pár lidí si kvůli EA esům na chvíli Origin stáhne, ale jakmile dohrají, nebudou mít důvod se tam dál zdržovat a vrátí se zpět na Steam. A EA vydělá z obou značek přes digitální distribuci míň, než na Steamu, tudíž se tam bude muset vrátit a Origin zrušit(nebo bojovat dál a zase prodělat, byť by mohli v konečném důsledku vyhrát). Kdyby Valve umožnila plynulý přechod zákazníků ze Steamu na Origin(viz. počáteční výhody pro vlastníky Origin verze, jako bety, slevy...), tak neztratí jen EA, ale možná i jiné firmy.
-
Přístup ke komunitě, achivementy, neomezená podpora a jistota serverů jsou výhody pro multiplayerovou sřílečku. Když budu ale hrát příběhové RPG, tak nejen že nic z toho nevyužiju, ale zároveň mi bude klient Steamu překážet. Právě tady mají služby typu GOG výhodu. Záleží na druhu hry.
-
Fandím Steamu a doufám že ten Origin skape !! Nevím co si EA myslí.
-
to ti je možná jedno z hlediska místa nákupu, ale jinak se tě to týká taky, ludku
-
Vůbec ne - sám sis ty nejlepší kousky vystavuji na poličce a některé jsou opravdu vkusně navržené, takže interiér nijak nehyzdí. Podobné je to s filmovými plakáty (zarámované mají šmrnc), jde jen o to vybrat jen ty opravdu povedené a ostatní někam schovat *3*
-
Áno, áno...
Všechno pěkně zaprášený, za 20 let to DVD už nerozjedeš a zabírá to místa jak prase. -
TF2 sice mám, ale nehraju ho :D
-
Na Steamu jsou hry obsahující například GFWL a určitě i další fíčůry.
-
Jo, to je jeden z důvodů, proč si nic, co má něco společného s Originem, kupovat nebudu.
-
Oh, tak to si asi ten BF3 nezahraji. Ani Mass Effect 3 ...
-
No jo, oni se teď všichni proberou a bude pěkná konkurence. No, ale mohli se teda probrat dřív :P.
-
EA prodává hry digitálně přes svůj systém už dlouho (EA Store, nyní Origin) a myslím, že to dělá delší dobu i Ubisoft. Akorát v EA se teprve teď probrali a začali to víc prosazovat, s čímž přišel i nový název.
-
Pravda, ovšem nechci zase, aby se náhodou EA nestalo s Originem dominantní. S jejich povahou by nastalo peklo. Ovládali by prakticky trh s krabicovkama a teď i digitální, no radši nemyslet. Konkurence je ale vždy dobrá.